supergoga Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Wiecie, u nas mieszkanie spore i otwarte dla gości. Juz wizyty bywały, a juści. Było wesoło że hoho. Tak, że Laluna, Sahara - nie przestraszy nas Wasza wizyta. My tam do Wrocka tez jeździmy - ja czasem słuzbowo, więc może byc re...wizyta...cja. My tu zawiążemy front wspólny Super - Owczy. Ja kcem Owce juszszsz. Kcem i tyle.;) Quote
LALUNA Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 Ja kcem Owce juszszsz. Kcem i tyle.;-) Sahara jej papiloty kręci. Jak po tygodniu, szta będzie prosta jak drut, to wiecie kogo scigać :evil_lol: A Wrocek to zagłębie owieczek, wiec owieczki zawsze mile widziane.;) Quote
iwop Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 czekałam na moment, w którym sie pobijecie o super owieczkę:cool3: ech... żeby o wszystkie piesy była taka walka!:placz: Quote
LALUNA Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 czekałam na moment, w którym sie pobijecie o super owieczkę:cool3: O co Ty nas posadzasz :razz: Przecież my jestesmy inteligentne kobiety bez testosteronu i się dogadamy. W wakacje ja ją biorę, na zimę Sahara, A dziewczyny z Poznania podzielą się po połowie reszta, jeden tydzien Chucas, drugi Super Goga:evil_lol: Quote
LALUNA Posted March 24, 2007 Author Posted March 24, 2007 Albo tak dziewczyny balują, albo Ledę zatrzymała SuperGoga, bo nic Chucas się nie chwali czy jej się sunia podoba:cool3: Quote
chucas Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 witam wszystkich:lol: Ledzia jest boska :loveu: i straszny z niej łakomczuch, zaliczyła już wizyte u weta i w srode o ile jej samopoczucie i zdrowie nie ulegnie zmianie zostanie zaszczepiona jutro natomiast idziemy do oczyszczenia odbytu bo dzisiaj nie było to możliwe ze względu ze Ledzia niesamowicie sie wyrywała a była tylko jedna Pani wet - jak to Pani okreslila ogromny czop srednicy ok 4 cm, a tak poza tym wszystko dobrze na ta chwile - osłuchowow okey, dziasla, uszy i oczy dobrze (lekka ropa saczy sie z oka ale to z powodu zaniedbalstwa) a tak z nowosci to agresywnie reaguje na male dzieci ale po pewnym czasie jak wie ze jej nic nie grozi ze strony dziecka uspakaja sie - moi sasiedzi maja corke 5letnia dziewczynke i na jej widok Leda dostala szału ale jakos jej zlosc minela po paru minutach nie do konca ale generalnie odpuscila sobie. Mysle ze jej minie z czasem zlosc wobec dzieci moze w poprzednim domku u ludzi ktorzy ja wyrzucili byl(y) dziecko/dzieci ktore ja zadreczaly? Moze? zaraz dosle jakies zdjecia pozdrawiam:lol: Quote
LALUNA Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 No to widzę mała została oddana do runtownego przeglądu.:evil_lol: Będzie jak nowa. Ale to taki urok psów schroniskkowych, ze trzeba doprowadzic do pożądku. A Ledę to bardziej po poprzednich właścicielach bo w schronie to ona króciutko była. Być moze ludzie stwierdzili że zaczyna byc kłopotliwa i dlatego ją wyrzucili. No cóż, dla niektórych tak najłatwiej. Przyzwyczajanie do dzieci zacznij na wiekszy dystans i najlpiej odczulać przysmakami, albo zabawą piłeczką. Musisz ją zmotywować. No i przydałoby się aby nagroda była za konkrety. CZyli opanowanie podstaw posłuszeństwa. Quote
chucas Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 laluno prosze pomoz mi, jak wstawic zdjecia zeby ukazaly sie na forum? Quote
puchu Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 wrzuczasz na http://fotosik.pl kopiujesz "Pełen rozmiar na forum:" i wklejasz tu Quote
LALUNA Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 Można wejść na http://imageshack.us/ w okienko "choose" wpisać lokalizację zdjęcia na kompie a potem kliknąć "host it!". Przekopiować adres w okienku "hotlink for forums" do takiej ikonki tutaj co sie ukaze nad ramką co wpisujesz post które symbolizuje zdjęcia ( obrazek z pejzażem). Quote
supergoga Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Ja też mam fotki, i choc kilka zaraz wrzuce. Co do dzieci nie dziwie sie, bywaja niestety okrutne i bezmyślne (oczywiście to zasługa rodziców i środowiska, szkoły, podwórka itp.) Sama niezbyt akceptuje obecne najmłodsze pokolenie - choć mnie zaraz pewnie zakrzyczycie. A co mi tam, takie moje zdanie, stąd Leda ma moje pełne zrozumienie. U mie z córką spała i sie kochały, ale młoda ma 15 lat. A ogólnie sunia ma super charakterek, nie jest wystraszonym wypłoszem, potrafi pokazać kto gdzie ma swoje miejsce. W domu ani razu nie nabrudziła, wie co to zpacer, szybko załapała, że winda nie robi krzywdy. A tak ogólnie, to naprawdę chyba ona, choc nie wiem, co Sahara z nia zrobiła, bo jakas taka pachnąca, puchata, sliczna - a może podmieniła. Sahara, jak wrócisz, przyznaj sie od razu. Gdzie Leda - i co to za slicznota wypielęgnowana :mad: Quote
chucas Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 http://img233.imageshack.us/my.php?image=imgp0575asl4.jpg Quote
supergoga Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Jak chcesz to możesz wysłac do mnie emailem a ja wstawie. Ja wstawiam przez ImageShack, klikam w przegladaj na fotke, i potem kopiuje pierwszy górny link do wątku i sa fotki. Metoda prób i błędow trzeba dojść Quote
chucas Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 http://img340.imageshack.us/my.php?image=imgp0576aeq7.jpg http://img120.imageshack.us/my.php?image=imgp0577aan8.jpg Quote
LALUNA Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 Leda jest przepiękna, Mycha sie podzieliła pewnie swoim szamponem i balsamem:lol: Sahara bardzo mocno walczyła z sobą żeby ją oddać, jaki mi rozpaczliwy sms przysłała jak już ją oddała. Dzielna "dziewczynka":evil_lol: " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Myślę że problem u Ledy jest z małymi dziećmi a nie zmłodzeizą. A powoli jak się ją jeszcze wychowa będzie dobrze. Jest przepiękna i całe szczęście ze nie musiała być długo w shcronie, bo to też dla psa niedobre przeżycie. Teraz jeszcze potrzebuje czasu zeby już wiedzieć ze to "ten domek" i nikt ją nie odda. No i przez jakiś czas bedziecie się docierać. Quote
supergoga Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Piekna, dumna sunia. Nie martw sie Sahara - zaopiekujemy sie sunia, a Ty musisz walczyc o kolejne. Też czekają. Nie damy jej zrobic nic złego. Ma dobry domek a Magda będzie pilnowac, bo wie co jej grozi w przeciwnym wypadku :mad: :mad: :mad: Quote
chucas Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 witam wszystkich serdecznie :) Lena (będzie mała zmiana imienia niestety wszyscy nadgminnie przekrecaja imie Leda :p i wołaja Lena - mysle ze taka zmiana nie spowoduje u niej jakiegos specjalnego zakrecenia Leda a Lena niewiele tak naprawde sie różnią) Ale dobra wracam do sedna sprawy Lena miewa sie dobrze, noc przespała spokojnie rano troszke pokasływała stad dzisiaj wybieram sie do weta nietylko w celu usuniecia czopu ale i zrobienia badania krwi - mysle ze badanie krwi bedzie najbardziej wiarygodnym wskaźnikiem jej stanu zdrowia ;) bo jezeli siedzi w niej jakies choróbsko to trzeba jak najszybciej zaczac ja leczyc a tak poza tym chcialabym wszystkim podziekowac w szczegolnosci Sacharze ze dowiozla ta mała słodka beste ktora zawladnela juz moim sercem, Super Godze za przechowanie jej przez 1 dzien i Lalunie za cenne wskazowki wstawiania zdjec (ja jeszcze taka zielona jestem) - dzieki serdeczne dziewczyny za wszystko p.s. podajcie mnie adres do tej Pani z Radomia ktora odwiozla Lene do schroniska wysle jej list z podziekowaniem i zdjeciem Quote
supergoga Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 To teraz ja się musze przestawić, bo u mnie była Leda i tak o niej mówiłam. To jest bardzo obronna wersja psiaka - u mnie postawiłą się nawet na amstaffa z sąsiedztwa - taką ciapkę słodką - że się facet wnerwił. Bo go takie coś nie spotkało - zresztą to kumpel mojej suni. A Lenia - jest super, a jak zorientuje sie, że to już jej dom na zawsze, że zostaje i już nigdzie nie idzie - odda swe serducho na wieki. Tak to już z takimi psiakami jak ona jest. Ucałuj ją ode mnie, bo ja bardzo tęsknię, moja Aga tez. Quote
sahara Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Dopiero teraz mogę napisać cokolwiek, choć nie wiem czy to będzie sensowne. Zmęczenie dopiero mija. Zaraz wstawię zdjęcia od nas po kapieli Leny. Specjalnie tego nie zrobiłam od razu, żeby efekt piorunujący wywołać :evil_lol: podajcie mnie adres do tej Pani z Radomia ktora odwiozla Lene do schroniska wysle jej list z podziekowaniem i zdjeciem Adresu nie mogę Ci podać, musisz przesłac do mnie, a ja poproszę w schronisku ( spodobał im się pomysł z podziękowaniem) żeby przesłali dalej. Ochrona danych osobowych :razz: A teraz patrzcie i podziwiajcie : " class="ipsImage" alt=""> Świeżutko wysuszona Lena pozuje do zdjęcia :lol: " class="ipsImage" alt=""> Kto powiedział, że ja dzieci nie lubię, tę małą uwielbiam, bawimy się w berka, gramy w piłkę albo sie przytulamy :lol: " class="ipsImage" alt=""> nie jest cudna??????? " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Spotkałyscie psa który umie mruczeć? Lena umie :lol: " class="ipsImage" alt=""> Fotel Mychy pasował jej idealnie, zastanawialismy się czy nie oddać go w wyprawce :cool3: " class="ipsImage" alt=""> A tu już w Poznaniu, czekamy na Supergogę i po cichu mamy nadzieję, że za szybko nie dojedzie ;) Quote
sahara Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Supergoga, jak zobaczyłam to zdjęcie to zupełnie wymiękłam :placz: Pilnujcie mi jej dobrze. Pod koniec maja jestem znowu w Poznaniu i żebyście wiedziały, że musze ją zobaczyc :cool1: Quote
supergoga Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 A ja zobaczę sunię w czwartek. Magda przybędzie z Lenką do nas - i obfotografujemy dziewusię. A w maju - zapraszamy i pokażemy poznaniankę. Nie bój się. Będzie tu szczęśliwa. A Ty wyszukuj kolejne i szukaj dobrych domków. Quote
chucas Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Witaj Saharo 8) Oczywiscie w przyszłym tygodniu wyslę Tobie list z podziękowaniem i ze zdjeciami Lenki i zadziałasz dalej ;), a co do maja to oczywiście spotkamy się wszystkie co bys mogła wyściskać morduchnę Leni. A tak poza tym Lenia miewa się doskonale dzisiaj nawet zaliczyła nocny spacer, :lol: :Dog_run: ale mus to mus, w sumie cieszę się, że mnie obudziła i nie potraktowała podłogi jak potencjalnej powierzchni do załatwienia się :cool1: mądra z niej bestia Pozdrawiam i zyczę miłego dnia wszystkim Quote
LALUNA Posted March 28, 2007 Author Posted March 28, 2007 Swietnie ze dziewczynka zachowuje czystość. Jednak aby uniknąć sensacji ( chociaz wiadomo nie zawsze się to udaje) Trzeba przyzwyczaic ja do systematycznego zywienia o okreslonych porach i nie przeciażac na wieczór. JA swoje psy karmię dwa razy dziennie małymi porcjami. O 9 rano i 19 Quote
Recommended Posts