Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Umowę mam wydrukpowaną w dwóch egzemplarzach. Vademecum cały czas czytam.
Chciałabym, zeby Pani się dobrze zastanowiła i podjęła świadomą decyzję.
Dlatego nawet jak się jej sunia spodoba to jej od razu nie zostawię.
Niech będzie pewna na 100%.

Posted

Umowę mam wydrukpowaną w dwóch egzemplarzach. Vademecum cały czas czytam.
Chciałabym, zeby Pani się dobrze zastanowiła i podjęła świadomą decyzję.
Dlatego nawet jak się jej sunia spodoba to jej od razu nie zostawię.
Niech będzie pewna na 100%.

dobre podejście:)

Posted

Kurcze, troche sie denerwuję! :razz:
Nie wiem czy sunia się spodoba, jeżeli tak to czy to będzie dobry domek (tego się nigdy nie wie tak do końca :angryy:)

i powiem Wam cos jeszcze....
łzy się cisną do oczu na myśl, że musiałabym się z nią rozstać :(

Posted

Już jestem :)

Pani, która dzwoniła to młoda osoba w wieku ok 25-28 lat. Mieszka z mamą i dwójką dzieci w trzypokojowym mieszkaniu. Dzieci sa w wieku: 7-8 lat dziewczynka i 2-3 letni chłopiec.

Pani miała suczkę z Palucha, która trzy tygodnie temu umarła.

Opiszę teraz plusy i minusy:

Minusy:

1. Pani mieszka na warszawskiej Pradze w okolicach ZOO. Mieszka w starej kamienicy z nieciekawą klatką schodową - okolica b. średnia :(
Nie ma tam zbyt dużo zieleni, ale mówiła, że chodziła z poprzednim psem do pobliskiejgo parku.
Musze jutro pojechac tam i zobaczyć gdzie jest ten park i jak to wygląda.Chce również zobaczyc gdzie byłyby robione krótsze spacerki z sunią.

2. Pani mieszka w mieszkaniu a nie w domku (ale ja tez, więc chyba nie jest to jakis duży minus)

Plusy:

1. Widać, że zarówno ona jak i jej mama to prawdziwe psiary. Bardzo ciepłe i miłe osoby bardzo lubiące psy.
2. Mieszkanie mimo, ze w kamienicy jest przestronne, czyste i zadbane.
3. Pani wychowuje dzieci i cały czas przebywa w mieszkaniu (pies nie zostawałby praktycznie sam w domu :))
4. Córka tej Pani wygląda na osobę bardzo rezolutną i lubiącą zwierzęta.

Pani bardzo dokladnie wypytywała się o stan suni i jakie ewentualne problemy może stwarzać. Powiedziałam, ze suńka siusia jeszcze w domu - powiedziała, że to dla niej nie kłopot :roll:

Osoby zrobiły na mnie dobre wrażenie i myślę, że miłości i rąk do gliglania małej nie zabraknie. Jedyny problem jaki widzę to okolica w jakiej Pani mieszka i kwestia spacerów. To na co zwróciłam uwage jak tylko przyjechałam to bardzo dużo ludzi chodzących tam z psami.

No i teraz nie wiem...:???:

Aha i jeszcze jedno. Pani zgodziła się na sterylkę i wszelkie kontrole.

Posted

Też zawsze martwię się, jak okolice sa nieciekawe, tj. nie ma zieleni. Ale jeśli panie psiary, miłe, zgadzają się na wszystko i uważają że poradzą sobie ze spacerami- to moim zdaniem jest ok. Może na weekendy będą chodzić gdzieś dalej, by mała pobiegała? koniecznie zobacz ten park, czy przyjazny piesom:razz:
poprzedni pies umarł 3 tyg temu, rozumiem więc, że dzieci do psa przyzwyczajone- bardziej chodzi mi o synka- malutki jest.
Pojechałaś tam z suczką? spodobała się?
a jaka ona jest w kwestii spacerów? potrzebuje dużo ruchu? czy woli w domku na kolankach?:eviltong:

Posted

byłam tam z sunią, spodobała się baaaaaardzo :lol: panie od razu sie zdecydowały, miziały ją i gligały cały czas:lol:

synek rzeczywiście jest malutki, ale nie bał sie jej, natomista sunia wyczuła chyba, że to mały człowieczek i bardzo delikatnie go obwachiwała i o ile z paniami bawiła się w szczenięcy sposób chwytając ząbkami to do chłopca była bardzo delikatna

jeśli chodzi o ruch to suńka bryka zawadiacko na spacerach ale z tego co zdążyłam zauważyć to nie wymaga jakoś specjalnie dużo ruchu, dość szybko się męczy i siada sobie na trawie
w domu natomiast z kolan na kolana - najlepiej jakby ją cały czas miziać, przytulać i pieścić :eviltong:

jutro jade na inspekcje okolicy :razz:

Posted

dzwoniła również do mnie inna pani, która szuka młodej suńki, ale musi jeszcze porozmawiać z mężem, który cały czas rozpacza po śmierci ich 16 letniej jamniczki i nie chce słyszeć o innym psie - pani ma zadzwonic w przyszłym tygodniu o ile przekona meża

a co do pań to dostałam po powrocie od nich bardzo miłego smsa, że dziekują że byłam i żeby pomiziać suńkę od nich :loveu:

Posted

Zajrzalam sobie tutaj i chce wam powiedziec ze jesli mowa o Parku Praskim to naprawde jest fajny. Ogromny teren i od strony Wisly kapitalne miejsce dla psiakow. Jesli znow o Skaryszewski chodzi, to rowniez niezle, wkazdym badz razie w obu parkach psiaki maja raj:lol:

Posted

Przepraszam że się wtrącam ale wydaje mi się że pies potrzebuje przede wszystkim domu i kochajacych opiekunów a nie tylko pięknych terenów zielonych, to sprawa drugorzędna!

Posted

Agata masz rację. Tez uważam, że najważniejsi są ludzie i ich podejście do zwierząt.

Boję sie tylko o siusianie suńki w domu. Zdarza sie jej to jakieś 2 razy dziennie. Ma teraz 4 spacery więc o 2 za mało.
Pani powiedziała, że to normalne,że sika, że może nie nauczona, że może mieszkała na zewnątrz. Ale wiecie jak to jest. W teorii brzmi ok, a jak przyjdzie co do czego to może z niej zrezygnować "bo sika":-(

Posted

Skoro Ty wyjeżdżasz to trzebaby ustalić z Panią z kim miałby sie kontaktować jeśli (odpukać w niemalowane) coś poszłby nie tak i chciałby ja oddać...

Posted

o to juz zadbałam, mam pettsiterke, która wychodzi na codzień z moim "pierwszym" psiakiem - do niej dostałaby Pani kontakt.
mam też wstępnie zrezerwowany hotelik w Otrebusach na czas mojego wyjadu - gdyby Pani ją zwróciła, a moja pettsiterka nie mogłaby jej zabrać (często ma duzo psów na przechowaniu) to suńka pojedzie do p. Grazynki do Otrebusów