Hund Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 moja aukcja na żywieckie schronisko skończyła się tak samo :( ani złotówki :( Quote
_bubu_ Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Przydałoby sie w temacie wątku dopisac ze zbieramy na hotel i w pierwszym poscie dodac link do aukcji. Quote
_bubu_ Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Nikt nie pomoże Maxowi wydostać się ze schronu? Nie ma ani złotówki dla Maxa :-( Quote
Hund Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Pomoże miejmy nadzieję :) Jak się uspokoji sparawa Sonii to zajmiemy się na maxa Maxem :) Quote
_bubu_ Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Dwie osoby obserwują aukcję cegiełek.. miejmy nadzieję że nie tylko z ciekawości.. Quote
karusiap Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 jest nas malo na tym watku:( dziewczyny sprezmy sie na maxa...bazarki nie wiem co jeszcze...Maxiu moglby juz w poniedzialek przyjechac do hotelu...czy nie bedzie problemu z wyadoptowaniem go??myslicie ze udalo by sie zalatwic transport do Krakowa?? Quote
Hund Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Karusiap poczekaj proszę. Ja wiszę cały czas na telefonie w sprawie Sonni. Mam rachunek na połowe wypłaty> Jak chcesz go zabrać?? Nie mamy ani złotówki. A jak sprawa Sonii nie wyjdzie do nie mamy po co jechać bo kierowniczka nam da figę. Quote
karusiap Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 ale nie rozumiem...jaka sprawa Soni i o co chodzi??ze dobka nie pusci ze schronu??placi sie u Was cos za wziecie psa?? Quote
Hund Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Przynosi się duży wór karmy :) nie płaci sie :) co do dobka wyda go kierowniczka osobie jedynie z fundacji dobków albo na tyle odpowiedzialnej że nie będzie się bać i jeszcze jedno na pewno ją sprawdzi :) Quote
karusiap Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 z jakiej fundacji dobkow??? no to ja nic nie rozumiem...nie moge go wziac do hotelu??bo co wezme go na siebie a ona mnioe sprawdzi i....?? bardzo chce mu pomoc ale jesli schronisko samo robi jakies problemy to jest 30 dobkow marzacych o hotelu zamiast schronu:( Quote
Hund Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 karusiap i wszyscy sorry ale nie róbcie łaski mi ani nikomu. Zasady ustala schronisko a nie osoba, która chce zabrać psa. Ja CI mówię jakie są u nas zasady i mogę pomóc tylew ile zdołam ale bez łąski i obrażania bo wszystkim zależy na losie psów. A niestety ja wychodzę na tym na razie najgorzej. I nie dziw się proszę karusiap ponieważ nie znasz wszystkich faktów schroniska. Życie uczy że niesety nie można iść na rękę. Quote
karusiap Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 nie no ja mam powoli tego dogo dosc...ja robie laske??ja sie obrazam ??bo zadalam pytanie czy jest fundacja dobkow?? nie rozumiem kompletnie zasad jakie tam rzadza...psa nie wydadza na DT bo moze siedziec w ciasnej klatce...to ja nie wiem jak moge pomoc... nie zamierzam reagowac na zaczepki ludzi tu bo chce pomoc temu psu i nie zrezygnuje z niego tylko dlatego ze nie wszyscy chca tego samego... Quote
daga_27 Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 no schronisko woli, zeby pies siedzial w klatce metr na metr. i schronisko zasad nie nagina a mnie na innym watku psa z tego schroniska do tego namawiaja. Quote
Hund Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Karusiap nie zaczepiam CIę mówię tylko że rozumiem kierowniczkę bo wiem o co jej chodzi ale nie mogę tego napisać na forum :) Cieszę się że chcesz pomóc. Tylko trzeba ostrożnie . Może najpierw dasz nam czas na porozmawianie z kierowniczką. jeśli chcesz zawse mozesz to zrobić sama. Nie chciałam Cię urazić. Daga schronisko ma zasady którymi musi się kierować. I nagina zasady bo uzgodniłąm z kierowniczką że jak do niej zadzwonisz to wyda psa minie tylko chce się z Tobą dogadać. I tyle. chodzi o jeden telefon . Nie wiem dlaczego to Cię uraziło. To ja wyszłąm na idotkę nie TY. Quote
karusiap Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 dobra dziewczyny-na spokojnie...skoro schronisko wysyla TOZ na wizyty to nie ma co sciemnac....a Hund powiedz mi jakby najlepiej bylo to zalatwic??jest szansa ze wyda mi go do hotelu?? jak to rozwiazac??bedzie mial tam opieke,spacery...co robic?? jaka organizacja dobkow? Quote
_bubu_ Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 myśle ze dopiero po niedzielnej rozmowie bedziemy mogły napisac cos konkretnego. Quote
Hund Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 karusiap kierowniczce chodzi tylko o to żeby domek był sprawdzony ,dobry, żeby pies nie był szkolony do walk. Żywiec to niestety małe miasteczko otoczone wsiami i tu trochę inaczej podchodzi się do takich spraw niż w dużym mieście. Wiem że chcesz dobrze ale trzeba działać spokojnie. :) Quote
_bubu_ Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 no i przede wszystkim musimy mieć uzbieraną większą kwotę na hotel zeby potem nie było problemu ze nie mamy za co go utrzymac. Narazie nie mamy nic. :( Proponuje skupić sie na zbieraniu pieniążków. Co do transportu do krakowa - ja go zapewnie. Quote
karusiap Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 ja oczywiscie rozumiem,ze chodzi o to by domek byl dobry...ale ja rowniez nie zamierzam wydac go do walk;)a jak potencjalny domek sie znajdzie to oczywiscie bedzie sprawdzony na 10 stron...mnie chodzi tylko o ta jego kaltke nieszczesna i wogole ...ehhh.... co do pieniedzy to nie stanowi to w tym momencie pierworzednego problemu... zalatwcie tylko dziewczyny co sie da w niedziele... Quote
Hund Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 pieniądze muszą być bo jak mu inaczej zapewnimy życie?? jak już wyjdzie ze schronu nie chcę żeby tam wlazł. Quote
karusiap Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 ale ja Wam mowie ze tam nie wroci...prosze po prostu postarajcie sie cos zalatwic,a pieniadze dla niego beda jak tylko sie zjawi Quote
karusiap Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 no to ja trzymam kciuki i czekam na wiesci...oby dobre... Quote
_bubu_ Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 karusiap czy masz jakies pomysly na zdobycie pieniazkow dla Maxa? Quote
karusiap Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 tak...szczerze nie chcialabym za bardzo pisac tego na forum gdyz powiem szczerze ,boje sie ze wtedy juz wogole nikt nie wspomoze swoimi wplatami skoro pomysli ze juz jest ok...zreszta na razie i tak nikt nie oferuje pomocy:( Quote
Recommended Posts