Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czasami trudno uwierzyć do czego piesek jest zdolny, jaki bywa kreatywny i jakie ma pokłady siły. Mam teraz na tymczasie maleńkiego pieska, ot takie chucherko. Uczę go zostawać w zamkniętej klatce. Wczoraj wieczorem zamknęłam go i poszłam do kuchni, a on zaraz przy mnie. Wróciłam do klatki a tu drzwiczki zamknięte! Wychodzi na to, że pies przechodzi przez pręty (dodatkowo w kołnierzu) lub jaki iluzjonista:evil_lol: . Dopiero po chwili przypomniałam sobie, że klatka ma drugie drzwi z tyłu, ale prawie dotykają ściany! Piesek je sobie otworzył i w kołnierzu przecisnął się pomiędzy klatką, a ścianą!

• Replies 857
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To jest niskie pierwsze pietro i prawde mówiąc da się wejść- utrudnieniem jest winorośl dookoła- chyba by sie nie udało wleźć bez jej połamania (kiedyś właziłam, jak zgubiłysmy klucze) i nie w dzień, bo to mała spółdzielnia i duże ryzyko, że ktoś przyuważy... Tym bardziej mnie dziwi, że nikt Skorka nie widział:shake: A poza tym nic kompletnie nie brakuje- ciotka nie ma wielu wartościowych rzeczy- a nawet wieża stoi jak stała:shake:
W mieszkaniu naprawdę szukałam wszędzie- Dziuba też i ciocia.... a to małe mieszkanie, bez zakamarków...

Piwnice- chyba musiałby go ktoś tam wsadzić specjalnie- okienka sa malutkie i uchylne pod małym kątem. Zresztą cioci piwnice sprawdziłam z rozpaczy.

Wiecie, ja sie podejrzeniom nie dziwię, sama bym była podejrzliwa, ale swoją ciocię znam i gdyby się coś zdażyło(no powidzmy auto...), to by mi powiedziała, a krzywdy to ona nie zrobi niczemu- robaczki sprzed drzwi wynosi, żeby ich nie zdeptać, a w dodatku Skoreczka naprawdę polubiła i on jest super niekłopotliwy w porównaniu do poprzedników...

Wiecie... Skorek jest stareńki i fajtłapa, ale... matka Pałka dorobiła sie szczeniąt, bo nie przewidziałam, że ponad 12-letnia, malutka sucz wyskoczy oknem z wysokiego parteru :oops: a Pałka skaczącego z balkonu wyższego niz cioci widziałam na własne oczy (zostawiłam go u znajomych, a on sie nie zgodził...)

Cholera, Skorku, gdzie jesteś????

Posted

Mój kolega miał pieska, bull-terriera, który pogonił kiedyś na wsi za krową. W tej akcji krowa złamała mu nogę, jednak piesek był taki nabuzowany, że w ogóle nie zareagował na ból i biegał jeszcze za krowa 10 minut, aż go w końcu właściciel dopadł.
Myślę, że jeżeli Skorek wyskoczył z balkonu i nawet zrobił sobie krzywdę, to podobnie, mógł być na tyle zdesperowany, żeby uciekać dalej.

Posted

no wiecie co? czy ja napisałam, że podeejrzewam ciocie o to, ze psu cos zrobiła???! :angryy: Moje podejrzenia (tak samo jak z bokserka u mnie) dotyczą raczej niedopatrzenia np. niedomknietych na chwilę drzwi a nie niecnych zamiarów wobec psiny!:placz:

Posted

[quote name='iwop']dziewczyny przykro mi ale ja NIE UWIERZĘ, że schorowany pies wyskoczył z 1 pietra!:crazyeye: Gdyby tok było to lezałby pod balkonem! To przeciez nie kot! Nie chce nikogo urazic ale ta opowieść brzmi tak jak wersja ucieczki schorowanej bokserki, której założyłam wątek - osoba u której była na tymczasie powiedziała, że boksia wyskoczyła przez szybe w oknie jakby była Rexem z filmu kryminalnego..
TO NIE MA SENSU:shake:[/quote]
iwop czasami nie jesteśmy w stanie zapanować nad wszystkim,a tak z boku rzecz wydaje nam się małoprawdopodobna.
Jak mieszkałam u rodziców ( ojcec jak otwierał drzwi listonoszowi, nie zauważył, ze nasz malutki pekińczyk gizmo zwiał bo patrzył na listonosza)
I potem było wielkie gdybanie jak to się stało, ze Gizu dał dyla ( potem fakty poukładaliśmy i do tego doszliśmy)
To tylko założenia - skorek mógł zwiać przez balkon, mógł dać na nieświadomkę nogę tak jak mój Giziu ( on potem wrócił), mogł się gdzieś zbunkrować w domu, nie mam pojęcia ale możliwości jest wiele.

Posted

I tu następna zagadka- z tego ogródka jest trudno uciec.... ogrodzenie wysokie, pod ogrodzeniem raczej się nie da przejść, jedynie na ulicę można by wyjść, za to przez dosyc wysoki murek i krzaki:shake:

Mam cichutką nadzieję, że może jednak się wymknął i ktoś go zabrał, bo taki mały i biedny:-(

Posted

A TO CHOLERA MAŁA!
To teraz Skórcio wszystko musi wyjaśnić! Gdzie uciekał i po co?!:cool3:

:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:

Posted

[quote name='Aga_Mazury']...słuchajcie i może on tak właśnie komuś zginął....wędrowniczek , że nie powiem Jasiu ;):mad:[/QUOTE]

na mijscu dziewczyn to dzisiaj 2 x 0,75 tego z radosci