Evelin Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Ulv jestes najbliżej i masz prawo decyzji....Jakakolkwiek by ta decyzja nie była... Trudno będzie..Ale trzymaj się...Serce Ci decyzję podyktuje... Quote
Poker Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 czytam sobie i myślę,że jazda do Warszawy dla niego byłaby katorgą to po pierwsze,po2 jeżeli guz będzie nieoperacyjny ,to przypuszczalnie będzie się męczył coraz bardziej i trzeba będzie mu ulżyć prędzej czy później,po3.operacja albo przyniesie poprawę albo rozstrzygnie sprawę.Wazne jest ,aby nie zatracić dystansu i walczyć o przedłużanie mu życia dla samego faktu ,tylko walczyć o jakość jego zycia,nawet gdyby miało być niezbyt długie.To tak piszę na chłodno.Musi ktoś się znaleźć,żeby taką myśl poddać pod zastanowienie,bo trudno jest gdy dominują emocje.Co nie znaczy,że ja nie przeżywam Skorka,tym bardziej,że był moim sąsiadem. Quote
ulvhedinn Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Właśnie o tym cały czas myślę od dwóch dni... Nie mogę go tak jak jest zostawić, bo mimo, że ma olbrzymią chęć i radość życia, to widać, jak strasznie się męczy tym charkotem- po prostu nie może normalnie oddychać. A jednocześnie jest to taki cudownie poogodny psiak, tak kocha spacery,jedzonko, merda wesolutko tym swoim kikutkiem- przez to jeszcze trudniej znieść myśl o jego odejściu... Tak naprawdę operacja ma może kilka procent powodzenia- najgorsze możliwe miejsce- mnóstwo naczyń krwionośnych, narządów, nie wiadomo, czy jest to wyodrębniony guz, czy nacieczenie... Mój wet- dr Rajczakowski doradza operację, choć wielkich szans nie daje, ale mówi, żeby wykorzystać to co jest... Zobaczymy jeszcze jutro wyniki OB i ew. dokładniej zbadamy serduszko. Nienawidzę takiej niepewności i bezradności, nienawidzę!!!! :placz: Quote
Neris Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Nie umiem nic poradzić, jesteście tak daleko... ale myślę o Was, ten Skor chwyta za serce... mam nadzieję że zdarzy się jakiś cud. Quote
ulvhedinn Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Nie wiadomo, czy się uda zrobić OB, bo ze Skorka nie udało się wyciągnąć zbyt dużo krwi... i tak jest pokłuty na wszystkich łapkach:shake: Natomiast mały ma dziś chyba lepszy dzień, w każdym razie kaszle mniej i wyraźnie lepiej sie czuje :lol: noc też była w miarę spokojna, a rano powitałmnie merdaniem ogryzka- on bardzo zabawnie merda- z góry na dół, a nie na boki :evil_lol: Apetyt ma jak odkurzacz, sępi jak tylko się da... Strasznie sie boję jutrzejszego dnia:-( Quote
Neris Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Będę trzymać kciuki... musi być dla niego jakaś szansa. Quote
Poker Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 nie przeceniajcie znaczenia OB,ono naprawdę nie ma większego znaczenia, a już w sytuacji Skorka szczególnie.Szkoda go tylko po to skłuwać. Quote
Neris Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Już skłuty... Kurczę, boję się tego jutra. Trzeba się pozytywnie nastawić. Wtedy wszystko lepiej idzie, nie? Quote
justynavege Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Skoreczku zdrowiej masz taką ogromna wolę życia Quote
Kasia25 Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Racja, Neris!!!! Ulv, jestem z Wami, cały czas mi ten rudzielec w głowie siedzi! Quote
Evelin Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Zeby było dobrze... Quote
Kara. Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 [quote name='Evelin']:thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Zeby było dobrze...[/quote] I ja też!!! Quote
beamicha Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 [quote name='Evelin']:thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Zeby było dobrze...[/quote] ja też!!!!!!!! Quote
ulvhedinn Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Skorkowaty jest niestety dokładnie pokłuty. OB jest na granicy normy, czyli nieźle. Skaczący przedtem hematokryt wyrównany... I bardzo zastanawiające zjawisko: [B]leukocyty:[/B] 12.04 (czyli przy pierwszym antybiotyku) [B]17,50[/B] G/l 17.04 (przy drugim antybiotyku)[B] 39,80[/B] G/l 19.04 (dziś, z powrotem ten sam antybiotyk od dwóch dni) [B]18,10[/B]... Przy czym wzrost zbiegł się z pogorszeniem samopoczucia, a teraz jest ciut lepiej, chociaż nadal kaszle... ale ogólnie czuje się lepeij, jest weselszy, żywszy po prostu. Nie bardzo rozumiem- to by wskazywało na stan zapalny, ale w jaki sposób stan zapalny może dać taki obraz rtg? Czy po prostu są to dwa niezwiązane zjawiska? :shake: W każdym razie jutro i tak jedziemy na AR z wynikami w łapce i omówimy to jeszcze z tamtejszymi wetami. Quote
Neris Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Ulv, widziałaś że Chart Ci odpowiedziała u suni z Łodzi? ALe nic wiążącego, za daleko jest... Quote
nata od jadzi Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 piękna liskowata bida... proszę, uratujcie go :( Quote
ulvhedinn Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 No więc: na razie operacji nie było, ponieważ jest bardzo wyraźna reakcja na antybiotyk- Skorson czuje się zdecydowanie coraz lepiej (odpukać!!). No i wyniki są też duuzo fajniejsze. Przez ten tydzień będzie mały brał leki, potem zrobimy znów morfologię i kolejny rtg i wtedy dopiero zdecydujemy co dalej. Bo może się okazać, że obędzie sie w ogóle bez operacji, a nawet jakby była, to lepiej najpierw poradzić sobie ze stanem zapalnym, który wyraźnie gdzieś tam jest... Kciuki za zdrowie Skora nadal pożądane!!!! ;) Quote
Kasia25 Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 No to trzymamy!!!!!!!!!!!!!!! Twardy z niego facecik jest! Ale mnie ucieszyły te wieści, bardzo!!!!!! Quote
yewcia1 Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 Skorek akrobata zdrowieje:lol: :lol: :lol: :lol: Trzymamy mocno :lol: :lol: :lol: Quote
BIANKA1 Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 [quote name='Evelin']A jak Skorek się miewa po pożarze?[/quote] Jaki pożar :crazyeye:Co się dzieje . ULV chce mi dać Skorka bo idzie do szpitala . O czym Wy wiecie , a ja nie :angryy: Quote
yewcia1 Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 [quote name='Evelin']A jak Skorek się miewa po pożarze?[/quote] Jaki pożar? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Quote
Recommended Posts