Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Teoś jedzie dopiero w następny weekend, a dziś byłam z nim w mieście :p jest genialny! zero wstydu - grzeczny, u weta anioł miziak całuśnik - cudny! Mało na zawał nie zeszłam jak stałam z Teosiem przy recepcji a z gabinetu wybiegł samiec husky bez smyczy :o ale szok i zero spinki - chyba obaj byli też zszokowani, a Teoś wystraszony obcym miejscem i miastem i w ogóle, ale dumnam bardzo z niego :) coraz mniej się boję tej adopcji - będzie dobrze :D

• Upvote 1
Posted

Wiki niestety jest z Teodorem - ona jest bardzo fajna, kochana, ja bym ją chciała do domu, ale Jarek postawił veto... nie byłoby łatwo bo Teddy i Daisy są awanturniki do nowych psów, nie są tak nauczeni jak moi, że im już zwisa co do domu przybywa czy ubywa, no ale dałabym radę, ale nie i koniec... mamy ciche dni 3:) 

Wiki na razie nie wygląda na niezadowoloną - pierwsza noc była kiepska bo przyjechała o 2 w nocy więc ani spaceru zapoznawczego z Teodorem ani nic, tylko zamknęłam ją w kojcu a jemu budę na zewnątrz wystawiłam, więc laska zagubiona szczekała i wyła do rana. Ale potem w dzień już zapoznałam ich z Teodorem tak jak to powinno być i jest ok, chociaż widzę ze tak jak kazdą suczkę - wkurza ją to jego bieganie wkoło kojca. Wiki podoba się na wybiegu, a na spacerach jest wniebowzięta - chłonie zapachy, na widok sarny dziś mnie mało nie przeciągnęli oboje po łąkach. Jest oszołomiona przestrzenią. Chodzi pokracznie bardzo i to mnie aż boli jak patrzę, gdzie się podziała gracja i ruch sznaucera - co prawda nawet jakby była całkiem sprawna to nie byłaby jakieś cudnej budowy tylko raczej taki klocek, ale i tak no... żal straszny, że tak ma tą nóżkę - nagrałam filmiki i dziś pokazałam je lekarzowi temu, którzy operował Teddyego w Czechach i niestety, to chyba jedna z niewielu ułomności jakich nawet on nie naprawi - to trzeba było robić wtedy jak miała złamane - w wieku 3 miesięcy, teraz już po ptokach bo mięśnie uda są krótkie i to one trzymają tak tą nogę wysztywnioną. Wiki sobie nic z tego nie robi - biega pokracznie, podskakuje, chce włazić we wszystkie krzaczory - no jest takim owsikiem, ze szok! Musi się ogarnąć bo dziś na spacerze to ona był czarnym charakterem, a nie Teoś :P jemu wystarczy słowo i nie pcha się między drzewa a tą musiałam ciągnąć jak osiołka bo on chciała własnie tam! Żeby zauważyła mnie na spacerze to z 15 minut jej machałam przed nosem smaczkami bo ona widziała sarenkę :v ale jak juz zauważyła, że mam smaczki to migiem pokumała, że są dawane za uwagę i co chwilę do mnie podchodziła i się przymilała :) jest cudna, martwię się tym, ze ludzie będą widzieć tylko tą pokraczną łapkę

Teddy miał dziś zrobione RTG tej łapki i zrasta się ładnie, na 25 listopada mamy umówione wyciąganie części drutów i potem po 2 tyg. reszta i powinno być dobrze. Teraz intensywnie łapkę ćwiczymy i zmuszam go do człapania na niej bo jemu jest wygodniej kicać na dwóch 

Potrzebne imię dla naszego chłopaka zabranego z Końskich - jest piękny, cudowny, jest u Angeliki w hotelu, ale niestety jest chory - Angela zauważyła, że biedak podnosi nogę ale nic nie sika, wczoraj wzięła go do weta, zrobiło badania i okazało się, że pęcherz ma wypełniony kamieniami - dziś miał operację usuwania ich - jak Angela znajdzie chwilę to mi prześle zdjęcia i czekamy na wyniki badania jakie to kamienie bo trzeba kupić karmę wet żeby się nie robiły i kurde szanse adopcyjne drastycznie spadły - załamka... miał szansę na dom, fajne kobitki były zainteresowane, ale umilkły więc nie wiem może jednak za duży albo co... 

WILCZA ja Cię proszę o ogłaszanie TOBIEGO - on jest gotowy, już wykastrowany, siedzi w hotelu, w kojcu - nie szkoda Ci go? mógłby już w domu; ja mu zrobiłam OLX i wyróżniłam, chciałaś wziąć go i dobrze - bo każda z nas może przecież, ale jak się bierze psa do hotelu to się go ogłasza, od początku mówiłam, że to będzie Twoja działka. Nie umiesz sama zrobić - znajdź kogoś kto zrobi, ale zajmij się tym błagam.

Tajga od Ulki w niedzielę jedzie do domu :D we wtorek była wizyta, domek fajny - uf

To jest chłopak z kamieniami - potrzebne jakieś mega super hiper chwytliwe imię - takie wiecie, które odwróci uwagę od jego choroby :P i nie może mieć na imię Kamyk - jest dziwny i nie wiem czy go pod średniaka czy małego olbrzyma - w kłębie ok 54 cm, ale jest grubaskiem i waży 29 kilo (Teodor ma 64 w kłębie i waży 30 - głodzę go) 

Posted

..aż się wzruszyłam jak opisałaś, jak to Wiki "chłonie" tą przestrzeń. Ona z tymi cudnymi oczyskami to bardzo za serducho chwyta.

..a chłopaka z Końskich to daj do średniaków (czarny, średni) to może większe zainteresowanie wzbudzi. No i dużo zdrówka dla chłopaczyska.  :)

p.s. dzisiaj na spacerze moje "burki" nazwano brodaczami monachijskimi   ..alem dumna   ;)   hahahaha...

Posted

Wiki bidusia z tą łapką - widać, że ta noga taka chuda. Dla mnie to ona ma wygląd psa ktory miał mało ruchu...

Ale oczka ma przesłodkie. :)

Zaciesz z Teddiego :)

Obejrzałam filmik - ale gierojka z Daisy - a ruda za nóżki chciała sie chować ha ha

Fajne te twoje psiaki :)

Posted

no miała mało ruchu to na pewno bo była zamknięta w tym swoim kojcu, podobno czasem ją na noc wypuszczali - tylko mało który pies w nocy wędruje i ruchu zażywa :/ 

oczyska ma takie, że ech... serce mięknie i chciałoby się jej nieba przychylić

12189494_1074851015881372_28473007720948

kup pan cegłę :v

11260362_1074887445877729_45900839754103