malawaszka Posted March 28, 2013 Author Posted March 28, 2013 [quote name='Pink']Dziewcze potrzebuje spokoju, zeby moglo sie odprezyc - taki lozkowy welness. Tylko sobie jeszcze tak mysle, ze jak suka zaczyna sie ni z tego ni z owego separowac, to sa to czaseem oznaki ciazy urojonej tfu-tfu.[/QUOTE] no myślałam, że to już mamy za sobą bo przestała kolekcjonować zabawki i wszystko inne... [quote name='zerduszko']Ale jak jesteście w domu, to wiadomo, że częściej chce jej się siiii ;) Może się i do 8h nauczyć :)[/QUOTE] no to będzie musiała się tego nauczyć w nowym domu bo nie bardzo mam co ze sobą zrobić na 8 h dziennie poza domem :shake: Quote
AnkaG Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 Kiedy miała cieczkę? Bo może to hipotetyczny termin porodu się zbliża ... Quote
malawaszka Posted March 28, 2013 Author Posted March 28, 2013 no przyjechała do nas 18 stycznia z początkiem cieczki... qrwaszmaćno.... policzyłam to by mogło być.... ale co? jakby to było to nie można ciachać nie???? ale ona nie ma objawów urojenia - gania na spacerach jak szalona, rozwija prędkości naddżwiękowe, nie zbiera zabawek już.... Quote
Pink Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 Moze inna jest przed cieczkawa i jej sie udziela potrzeba poszukiwania gniazda. No nic Ci nie zostaje jak ciachac dziewczyny - to taki bodziec tez bedzie. Quote
AnkaG Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 No to idealnie okres porodu (60dni od srodka cieczki) - może dlatego się separuje ale to nie przeszkadza w ciachaniu :) A może to nie to tylko doszła do wniosku, że łóżko jest super :) Quote
ania0112 Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 jak tam Bella? idzie coś lepiej? czy dalej pogoń? a Furcia przecieka czy nie? Quote
malawaszka Posted March 30, 2013 Author Posted March 30, 2013 Bella z kotami domowymi lepiej, z podwórkowymi nie najlepiej. Niestety zdemolowała pokój jak została sama na godzinę - drzwi do wymiany, ale to nie problem dla Gabrysi - problem, żeby się nauczyła. Chcą nad nią popracować, myślę, że jeśli tylko koty będą bezpieczne to powinno być dobrze bo Bella jak poczuje się pewniej i jak będzie wiedziala, że wracają zawsze to się uspokoi. Są nowe obserwacje - np bardzo się boi gwizdka w tv jak leci mecz - trzęsie się, kuli i muszą wyłączać dźwięk, boi się postawnych grubszych osób - i kobiet i mężczyzn. a nowy dzieciątko jedzie :mdleje: pewnie za jakieś 2 h dotrą Quote
ania0112 Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 [quote name='Saththa']Ania zmieniłaś avatar? [/QUOTE] Zmieniłam... poprzedni był z czapkami mikołaja więc przestarzały :) Na wątku Emi dałam zdjęcia wielkanocne :) Najważniejsze, że Bella zaczyna robić postępy... mam nadzieję, że się uda! Grubsze osoby chyba łatwo wytłumaczyć... pewnie ci alko u których była musieli być tężsi.. ale gwizdek? moze jak przeszkadzała przy meczu to obrywała? ufff malawaszka dobrze, ze nowe dziecie jest też czarne to pasuje do wątku:eviltong: Trzymamy kciuki a jego socjalizację! Quote
malawaszka Posted March 30, 2013 Author Posted March 30, 2013 no tak myślę, że oglądali mecze, alko się lało i różne rzeczy się dziać mogły wtedy... No psiak raczej nie ma problemów socjalizacyjnych - fajny z tego co mi dziewczyny mówiły; bardzo proludzki, oby nie wydzierał się w kojcu bo to ze mnie najbardziej wysysa energię jak pies tam siedzi i gorzkie żale uskutecznia... Quote
ania0112 Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 w takim razie kciuki trzymam by sie nie żalił. taki proludzki? a nie było problemów przy zlapaniu? chyba ze mi się coś pomerdało... a w jakim wieku jest? ma imię? Quote
Margi Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 Ja tez trzymam kciuki za chłopaka.Oby nie było problemów. Quote
malawaszka Posted March 30, 2013 Author Posted March 30, 2013 nie on nie jest dziki - bez problemów dał się złapać - problemem mogło być tylko jakby gdzieś poszedł i nie można by go znaleźć, ale się udało wiek, imię - brak :D wymyślę jak go poznam Quote
Margi Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 Tylko ten cholerny śnieg.Jakieś śnieżyce zapowiadają.:shake: Quote
malawaszka Posted March 30, 2013 Author Posted March 30, 2013 [quote name='Margi']Tylko ten cholerny śnieg.Jakieś śnieżyce zapowiadają.:shake:[/QUOTE] :crazyeye: gdzie???!!!!! Quote
Margi Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 No kurna na południu,wschodzie i w Polsce centralnej. Quote
Pink Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 Moglo byc tak, ze uzywali gwizdka do przywolywania - gwizdali, gwizdali - pies nie przychodzil, to gwizdali i jak wkoncu przyszedl, to w pierdziel dostawal. Niektorzy ludzie mysla, ze kazdy pies automatycznie reaguje na gwizdek i jak nie przychodzi, to napewno specjalnie nie chcial slyszec :roll: Quote
malawaszka Posted March 30, 2013 Author Posted March 30, 2013 jest :lol: może gdzieś dziadka sznaucera miał :lol: wygląda jak mix sznupa z labkiem może; sierść mięciutka, spokojny, wystraszony Quote
Pysia Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 Trzymajmy się wersji, że to sznup "małobrody" i w wersji " miłej" do głaskania ;) Quote
malawaszka Posted March 30, 2013 Author Posted March 30, 2013 a że wersja miła do głaskania to nie mam wątpliwości - o jego charakter się nie obawiam i mam nadzieję, że szybko znajdzie super dom Quote
malawaszka Posted March 30, 2013 Author Posted March 30, 2013 ech no i są gorzkie żale no :placz: Quote
Margi Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 Bidulek.:shake: A on został przywieziony ze schroniska? Quote
malawaszka Posted March 30, 2013 Author Posted March 30, 2013 nieee - błąkał się po ulicach w Mszczonowie - tam ponoć strasznie dużo psów jest wyrzucanych... trasa wylotowa z Warszawki Quote
Recommended Posts