Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sisi jest śmiesznota - młode toto :) np. robi sik stojac na przednich łapach, tyłem robiąc pól obrotu z nogami tylnymi w powietrzu. szybko szybko i dalej lecieć. :)

Posted

Dianka do ludzi bardzo fajna, ale czeka nas dużo pracy nad akceptacją innych psów, nie znosi ich :/ moi się już buntują i nie chcą robić za pozorantów i wcale im się nie dziwię bo Diana nawet do Tiny szacunku nie ma i od razu chce do zęboczynów przechodzić. 

10273257_997793086920499_270736156794029

Posted

Tina jest zadowolona - miałam obawy czy ona będzie chciała na to wchodzić, ale natychmiast polubiła :) 

Ja bym pewnie takiego nie kupiła, ale znajoma kupiła za duże i chciała się pozbyć :) więc cóż było począć. 

Posted

Jak pielęgnować łapy żeby uchronić przed rogowaceniem u staruszków? Myslalam ze może moczenie w czymś mogłoby pomoc. Muffin po amputacji palucha liże w innej łapie pazur, boje się ze będzie powtorka

Posted

Trzeba podawać witaminy . Są specjalne preparaty witaminowe. Stare psy już tak nie przyswajają jak młodsze. Do tego można smarować olejem palmowym  przed spacerem. Odżywia i natłuszcza.

Posted

działają Wam subskrypcje? 

Kate ja ostatnio walczę z pazurami Dropsa :( dramat mu się zrobił, mimo jedzenia dobrej karmy to pazury mu się zrobiły kruche, porozdwajane, normalnie się odwarstwia wierzch i odłazi i boli i drażni - daję mu teraz drożdże piwne koebersa, witaminy dermin z prestivetu - podobno bardzo dobre przy słabych pazurach - no i ogólnie na skórę dobrze to ma działać - zobaczymy; biotyna, cynk są ważne

moczenie raczej doraźnie pomoze - to trzeba od środka wspomagać

Posted

No właśnie mi nie działają.Musiałam wejść w Twój profil i dopiero po postach znalazłam temat.

Mojemu Mentorowi też pazury się rozdwajają , a sierść sypie mu się tak , że co chwilę mogłabym  szczotę wyczesywać .

Posted

a ja nie mam nadal... 

watacha - ale tak mu się robi z pazurami, że odłażą całe warstwy i bolą? bo Dropsowi się kilka aż tak odłamało przy samym palcu :/ a ja dość późno zauważyłam to ale przy poprzednim goleniu było w miarę ok, a teraz masakra :( i on sobie lizał łapki wczesniej