danyww Posted April 15, 2015 Posted April 15, 2015 28-go obydwie będą sterylizowane ... Będziemy mocno trzymać kciuki ! :) Quote
Pysia Posted April 15, 2015 Posted April 15, 2015 My też będziemy trzymać mocno! Będzie dobrze- nie martw sie :) I dobrze że obie na raz bo przypilnujesz od razu . Quote
malawaszka Posted April 15, 2015 Author Posted April 15, 2015 28-go obydwie będą sterylizowane ... zaczynam trzymać kciuki!!! Quote
AnkaG Posted April 15, 2015 Posted April 15, 2015 No trzymajcie bo nie wiadomo co to jest kurcze. Ogladali to juz na USG trzy razy - czy w macicy cos dziwnego czy jakies cysty na jajnikach, jest oslonowo na antybiotyku - jeszcze tydzień. Za tydzięn kontrola. Oby nic tfu tfu sie nie dzialo bo kurde teraz nie moge wziąc urlopu. I musze z Sisi poczekać bo za wczesnie po cieczce jeszcze.A musze być w domu po sterylce bo nie daj boze cos ... Quote
AnkaG Posted April 16, 2015 Posted April 16, 2015 Wasiu sorki, ze u ciebie tak wypisuję... A jak Silverek i Viki (są już wyniki?)? Quote
malawaszka Posted April 16, 2015 Author Posted April 16, 2015 Pisz Ania pisz spokojnie bo to przecież wątek nas wszystkich Silver miał biegunkę przedwczoraj w dzień i w nocy, wczoraj się uspokoiło, ale dzisiaj znowu :( jutro jedziemy do weta a Viki :( matko jak dobrze, że ją wzięłam na te badania... nie wiem jeszcze wszystkiego - wizyta w poniedziałek, ale w płynie m-r wyszło, że jest stan zapalny :( [pdwyższone CRP i IgA, bakterii nie ma; siedzę i wyć mi się chce... z jednej strony mam nową nadzieję, że może chociaż trochę uda się jeszcze ją wyciągnąć z tego co teraz jest, a z drugiej się boję co będzie dalej i jak damy radę :( Quote
AnkaG Posted April 16, 2015 Posted April 16, 2015 biedne psiaczki ... Jak nie bakterie to co stan zapalny mogło wywołać w tym płynie? 1 Quote
malawaszka Posted April 16, 2015 Author Posted April 16, 2015 ja nie mam pojęcia - może wieczorem coś więcej będę wiedziała, a jak nie to w poniedziałek - plus taki, że nie kazali przyjeżdżać natychmiast czyli nie jest to jakiś taki nagły stan bo tak byłam umówiona, że jak będzie źle bardzo to dadzą znać żeby przyjechać, jak nie to w poniedz. razem z Maleństwem Quote
Saththa Posted April 16, 2015 Posted April 16, 2015 ja pierdziele juz by te wszystkie dolegliwości dały spókój Viki... ehh i Monicie tez zresztą. 1 Quote
AnkaG Posted April 16, 2015 Posted April 16, 2015 Oby coś można było pomóc Vikusi... kciukamy za pieseczki Quote
ania0112 Posted April 16, 2015 Posted April 16, 2015 Monia A badałas już jej kiedyś ten płyn? Istnieje możliwość ze ma dłuższy czas ten stan zapalny? Trzymam kciuki Monika i Anka Quote
malawaszka Posted April 17, 2015 Author Posted April 17, 2015 nie miała badanego wcześniej - wetka która ją prowadziła mówiła, że nie trzeba tego robić bo to i pod narkozą i ryzykowne, Viki miała tam stan zapalny na początku i to było wyleczone po reazonansie - długo brała wtedy przeciwzapalne i potem długo był spokój z atakami - były rzadko, a teraz znowu się rozhulało - tak przynajmniej myślę, że ten stan zapalny jest odkąd te ataki są znowu takie częste Quote
Margi Posted April 17, 2015 Posted April 17, 2015 Jestem tego samego zdania.Pewnie to że znowu zjada różne rzeczy jest spowodowane tym stanem zapalnym.Może teraz to leczenie będzie bardziej skuteczne jak już konkretnie będzie wiadomo co i jak. Quote
malawaszka Posted April 17, 2015 Author Posted April 17, 2015 Maleństwo słodzieństwo, Viki sprawdza czy Maleństwo się nadaje do zjedzenia, a Silver - wreszcie znowu sępi w kuchni :) sorry że miiaturki ale mam taki beznadziejny net znowu, że dostanę cholery w końcu... Quote
Margi Posted April 17, 2015 Posted April 17, 2015 Sępiący Silverek bardzo cieszy.Wreszcie wrócił do swoich nawyków.Zdrowieje chłopak. Vikunia fajnie wygląda tylko ta chęć do zjadania wszystkiego.Mam nadzieję,że w poniedziałek coś się rozjaśni z jej zdrowiem. A Maleństwo jak to maleństwo urocze. Quote
ulana Posted April 17, 2015 Posted April 17, 2015 Cieszę wieści o Silverku. :) Mam nadzieję, że Vikuni będzie można skuteczniej pomóc po tych badaniach i że będzie lepiej. A Tobie lżej. Quote
AnkaG Posted April 17, 2015 Posted April 17, 2015 Znaczy Aferka ma juz zdrową łapkę? A domek też ...? zaciesz z Silverka :) Quote
danyww Posted April 17, 2015 Posted April 17, 2015 A ja się domyślam gdzie ten domek czeka na aferkę ;) Quote
malawaszka Posted April 17, 2015 Author Posted April 17, 2015 no z Silverka zaciesz bo on się czuje lepiej, ale wyniki poszły w górę - mocznik z 20 do 40 (norma do 45), a kreatynina z 1,8 na 2,0; najpierw się prawie pobeczałam, ale popisałam ze znajomą wet i mnie uspokoiła - powiedziała co robić, miałam już paniki poziom giga i gorącą głowę masakrycznie, ale uf opanowałam się :D żyjemy i ch.. ;) sorki ale taka jestem zła na los podły, że same bluzgi mam ochotę wypisywać! Viki dzisiaj beznadzieja i chciałabym, żeby jutro był poniedziałek... ma często takie zawieszki i lekkie drżenia mięśni, na dwór się wyjść nie da bo się blokuje i stoi i się boi - to taki przykry widok :( jedyny plus - przestały capić jej siurki, uf uf - wielka to ulga dla naszego domu :/ Quote
malawaszka Posted April 17, 2015 Author Posted April 17, 2015 Znaczy Aferka ma juz zdrową łapkę? A domek też ...? zaciesz z Silverka :) w poniedziałek RTG i zobaczymy czy już, domek czeka a raczej to my czekamy na domek :p A ja się domyślam gdzie ten domek czeka na aferkę ;) a to ja nie pisałam? ups :p Quote
ania0112 Posted April 17, 2015 Posted April 17, 2015 Pisałaś gdzie idzie Aferka dlatego nikt za język nie ciągnął danyww gdy się pochwaliła, ze wie :) Quote
AnkaG Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 Kurde ja jak zwykle nie wiem ... no gdzie Aferzystka się przeprowadzi?? Ech no kciukamy za psiaki. Ja tez mega się boję ale co zrobic... Quote
ania0112 Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 Kurczę wydawało mi się ze już o dpowiadalam.... maleństwo idzie do puniaczkowej :) Quote
AnkaG Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 To Wasia będzie miała pod kontrolą ha ha córcię :) Quote
Recommended Posts