Margi Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Koniec świata z tymi psiakami i ich imionami. :megagrin: Quote
malawaszka Posted December 14, 2014 Author Posted December 14, 2014 no... ale jak wrócę do świata żywych to będę z powrotem ogarniać :splat: Quote
malawaszka Posted December 15, 2014 Author Posted December 15, 2014 Ok zaczynam i proszę o ewentualne poprawki.Taką listę odtwarzać jest bardzo trudno. STYCZEŃ Furia,Bryza,Viki,Silver,Agent,Tila,Absurd,Mysza,Reszka,Nari,Bajka,Dziadeczek Franio,Mondy,Nikita, Pako Adoptowane zostały: Mysza,Reszka,Nari,Bajka, Pako LUTY Tina,Bryza,Furia,Viki,Silver,Cygan,Agent,Cherry,Tila,Absurd,Dziadeczek Franio,Mondy, Figa Adoptowane zostały: Furia,Tila,Dziadeczek Franio,Absurd MARZEC Bryza,Viki,Silver,Dżeki,Mondy,Tina,Cygan,Agent,Lamia,Tina 2, Louis, Nero, Adoptowane zostały: Tina 2 ( z Częstochowy ),Lamia,Cherry, Figa, Nero, Louis KWIECIEŃ Bryza,Viki,Silver,Dżeki,Agent,Tina,Mondy,Myszka,Fryga, Efra Adoptowane zostały: Fryga MAJ Bryza,Silver,Viki,Dżeki,Tina,Mondy,Pepsi,Agent,Szaman,Figa,Myszka,Laleczka,Cygan Adoptowane zostały: Laleczka CZERWIEC Bryza,Viku,Silver,Mondy,Figa,Myszka,Szaman,Tina,Fado,Dżeki,Agent,Cygan,Gaspar,Pepsi, Adoptowane zostały: Dżeki,Agent,Cygan,Gaspar LIPIEC Bryza,Viki,Silver,Figa,Myszka,Mondy,Szaman,Carbon,Fado,Wera,Pepsi,Duch,Tina Adoptowane zostały: Tina,Wera,Duch,Pepsi,Fado SIERPIEŃ Bryza,Viki,Silver,Bari,Figa,Roko,Myszka,Carbon,Ozzy,Mondy,Efra Adoptowane zostały: Mondy,Szaman WRZESIEŃ Viki,Silver,Frotka,Yerba,Ayo,Safija,Kapsel,Bari,Figa,Roko,Myszka,Efra,Carbon, Adoptowane zostały: Frotka,Bari,Yerba,Ozzy PAŹDZIERNIK Silver,Viki,Zuza,Borys,Tośka,Luiza,Efra,Roko,Ayo,Safija,Kapsel,Carbon Adoptowane zostały: Safija,Ayo,Kapsel LISTOPAD Silver,Viki,Bazyl,Hera,Tycia,Tina 3,Poker,Fragles,Lupa,Borys,Carbon,Tina,Myszka,Figa,Roko,Efra,Zuza,Tosia Adoptowane zostały: Efra,Tosia,Roko,Zuza GRUDZIEŃ Silver,Viki,Tina,Tofik,Saba,Myszka,Lupa,Fragles,Borys,Carbon,Figa,Hera,Bazyl,Tycia,Poker,Tina3, Żaba Adoptowane zostały: Carbon, Żaba, Bazyl dopisałam psiaki Małgosi H. Quote
Margi Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 To super. Rozumiem że mamy dokumentację skończoną. Jeżeli jeszcze coś trzeba zrobić to pisz śmiało. Quote
malawaszka Posted December 15, 2014 Author Posted December 15, 2014 Skońcyłam - chyba... cały dzień nad tym siedziałam :splat: czacha dymi... ale mam nadzieję, że na teraz mamy wszystko a na przyszły rok trzeba to robić na bieżąco Quote
Margi Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 Ok. Podejmuję się robić na bieżąco razem z ogłoszeniami. Quote
ania0112 Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 moja propozycja brzmi... by numerowac psy jak faktury :P numer psa / miesiac:) będzie porządek.... gorzej z wołaniem np pięęęęętnaściekwiecieeeeeń wracaj :P Quote
Saththa Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 to by było jeden styczeń dwa tysiące piętnaścieeeeeeeeeeeeeee :razz: Quote
malawaszka Posted December 15, 2014 Author Posted December 15, 2014 hahaha wariatki :lol: Margi czemu ja nie mam Twojego maila???? :icon_roc: albo mam ale nie umiem znaleźć... :splat: wyślę Ci tabelę - tam najwazniejsze są liczby, ale tak jak wilcza robi też jest ważne - imionami - dla mnie bardziej Sabina chyba się uspokaja, albo tak na nią uspokajająco wpływa zamknięcie w kojcu...bo jak latała luzem to non stop latała, ale rozwaliła kołnierz (chyba juz o tym pisałam :oops: ) minął tydzień od operacji - chyba już jest w miarę bezpiecznie co???? Quote
malawaszka Posted December 15, 2014 Author Posted December 15, 2014 chyba w końcu nie wstawiłam Sabiny Quote
zerduszko Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 Sabina tez jest sliczna! Tylko myslalam, ze ma Saba na imie :) Quote
malawaszka Posted December 15, 2014 Author Posted December 15, 2014 no niby ma Saba, ale... tak mi do niej Sabina pasuje jak jest niedobra :errrr: takiego syfu jak ona to mi ŻODYN pies nie zrobił!!!! wieśniara :nonono2: Quote
Margi Posted December 16, 2014 Posted December 16, 2014 Ja myślę,że Saba szaleje na wybiegu bo pewnie przez całe swoje życie nie miała zbyt wielu okazji do wybiegania się i teraz się tym cieszy. Z jakiś czas ogarnie się dziewczyna. Quote
malawaszka Posted December 16, 2014 Author Posted December 16, 2014 taka baryłka pomyka tam z kloszem na głowie :lol: jest bardzo fajna do ludzi, chciałabym żeby do psów była też fajna ale to chyba już się nie zmieni i nie bedzie mogła śmigać na spacery wspólne z resztą Quote
marako Posted December 16, 2014 Posted December 16, 2014 Może i tak być, bo jest stara i swoje wie, nauka w tym wieku jest trudna. Ale niekoniecznie tak musi być. Moja Tajga przez pierwsze miesiące u nas była potencjalną morderczynią wszystkich zwierząt - psów też. Jak startowała do jakiegoś psa tocząc pianę i odsłaniając głęboko dziąsła (nie mówię o dźwiękach, jakie towarzyszyły), to musiałam kłaść się prawie, żeby utrzymać smycz (do Grace też przez jakiś czas startowała z zębami, jak szły na smyczach, ale się uspokoiła). A teraz - anioł - chodzi na spacery z całkem obcymi, nawet zaczepnymi i nic. Ale ona była młoda i miała czas na podpatrzenie prawidłowych zachowań. Quote
malawaszka Posted December 16, 2014 Author Posted December 16, 2014 Czekam z utęsknieniem na więcej czasu - chcę przy nich porobić trochę, poobcinać, wyczesać aaa Quote
malawaszka Posted December 18, 2014 Author Posted December 18, 2014 Wyobraźcie sobie, że SAFI - sterylizowana w schronisku w Miedarach, mająca na brzuchu ogromną bliznę jak po laparotomii a nie po sterylizacji... właśnie dostała cieczkę :madgo: Quote
Margi Posted December 18, 2014 Posted December 18, 2014 Jak to możliwe?Chyba wycieli tylko co?????????? Quote
danyww Posted December 18, 2014 Posted December 18, 2014 Wyobraźcie sobie, że SAFI - sterylizowana w schronisku w Miedarach, mająca na brzuchu ogromną bliznę jak po laparotomii a nie po sterylizacji... właśnie dostała cieczkę :madgo: Jezuuu, ale jak?????????? Co za gnoje w tym schronie są. To co oni tam z nią robili??? :nonono2: Quote
Pysia Posted December 18, 2014 Posted December 18, 2014 Wyobraźcie sobie, że SAFI - sterylizowana w schronisku w Miedarach, mająca na brzuchu ogromną bliznę jak po laparotomii a nie po sterylizacji... właśnie dostała cieczkę :madgo:Jezeli zostawili jajnik to jest to możliwe....Teraz po cieczce bardzo dobry chirurg tylko pomoże. Jajnik jest tak maluni u suni, że bardzo trudno go odszukać.Bleah co za paprochy! Quote
Saththa Posted December 18, 2014 Posted December 18, 2014 Matko.... znajomej ojca suczka tez jest tak wysterylizowana. sama macice wycieli kretyni a jajniki zostawili :eek2: Quote
malawaszka Posted December 18, 2014 Author Posted December 18, 2014 koszmar mówię Wam :( i to co miałzrobione Poker, i to co Safi... jak te psy tam muszą cierpieć przez skurwysynów to ja nie mam siły o tym myśleć nawet :( Sabince dziś zdjęłam już klosz i zdjęłam kubrak i jakaś taka się zrobiła... spokojna, aż się wystraszyłam że coś jej jest! musiałam dzisiaj długo być w pracy i myślałam, że zwariuję... ale wszystko ok, apetyt ma, rana już zagojona prawie całkiem, wreszcie będę mogła ją zakropić na pchły bo obroża nie dała rady :mdleje: masakraaaaa fuj fuj fuj... A Sabka jest bardzo fajna, pieszczoch do ludzi kochana taka, szkoda że jest do psów taka cięta :shake: Quote
danyww Posted December 18, 2014 Posted December 18, 2014 Monika, zachowajcie tą książeczkę, którą przysłali dla Safi z tego syfu. Tam jest wpis o sterylce ..a to się może przydać Quote
malawaszka Posted December 18, 2014 Author Posted December 18, 2014 Monika, zachowajcie tą książeczkę, którą przysłali dla Safi z tego syfu. Tam jest wpis o sterylce ..a to się może przydać tak, książeczkę mają jej ludzie - już im napisałam żeby to nie zginęło... Quote
Recommended Posts