Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja myślę,że Saba opamięta ,tylko musi pobyć kilka dni i zobaczyć,że jest całkiem fajnie.

Monia do wieczora już będę miała w miarę dokładną rozpiskę jakie psy były w poszczególnych miesiącach i kiedy zostały adoptowane.

Od stycznia zakładam tajniacki zeszyt,bo potem nie można się z rozumem pozbierać.

Posted

Jak ona cale zycie zyla przy budzie, to jej moze byc najzwyczajniej w wiecie cieplo. Sa  psy, ktore w male mrozy spia na zewnatrz. Najbardziej cierpiec bedzie Matka Przelozona ;) Poka lobuza :)

Posted

Ja myślę,że Saba opamięta ,tylko musi pobyć kilka dni i zobaczyć,że jest całkiem fajnie.

Monia do wieczora już będę miała w miarę dokładną rozpiskę jakie psy były w poszczególnych miesiącach i kiedy zostały adoptowane.

Od stycznia zakładam tajniacki zeszyt,bo potem nie można się z rozumem pozbierać.

dzięki Ci :Rose: ja muszę to do jutra wysłać do biura, i jeszcze inne podsumowania - jeszcze się za to nie wzięłam bo latam pomiędzy psami w kojcu, komputerem i pracą i domowymi psami :mdleje: 

Jak ona cale zycie zyla przy budzie, to jej moze byc najzwyczajniej w wiecie cieplo. Sa  psy, ktore w male mrozy spia na zewnatrz. Najbardziej cierpiec bedzie Matka Przelozona ;) Poka lobuza :)

tak - jej jest ciepło póki co... futro ma okropne - brudne, grube, poklejone - ją by trzeba ogolić, alen ie można - jak zagoi się to ją rozczeszę chociaż porządnie - przynajmniej spróbuję... to jest okropny łobuz!! musiałam ją przebierać już dwa razy a teraz zamknęłam ich w kojcu bo ganiaja, deszcz pada i ona cała utytłana i mokra :mdleje: do domu jej nie wezmę bo rozniesie towarzystwo w pył... 

Posted

Wyadoptowane w 2014r.

Mysza - styczeń
Reszka - styczeń
Nari - styczeń
Bajka - styczeń
Nikita - styczeń

Absurd - luty
Dziadeczek Franio - luty
Furia - luty
Tila - luty

Tina z Częstochowy - marzec
Lamia - marzec
Cherry - marzec

Laleczka - maj

Dżeki - czerwiec
Agent - czerwiec
Cygan - czerwiec
Gaspar -czerwiec

Tina - lipiec
Wera - lipiec
Duch - lipiec
Pepsi - lipiec
Fado - lipiec

Mondy - sierpień
Szaman - sierpień

Frotka - wrzesień
Bari - wrzesień
Bell (Yerba ) - wrzesień
Ozzy - wrzesień

Safi - październik
Ayo - październik
Kapsel - październik

Efra - listopad
Tosia - listopad
Roko - listopad
Zuza - listopad

Nie wiem kiedy wyadoptowane:
Fryga
Louis
Nero
Figa
Lays

Przeoczyłas Fryge ;) Była u mnie po Cherry.
Posted

Ok zaczynam i proszę o ewentualne poprawki.Taką listę odtwarzać jest bardzo trudno.

STYCZEŃ

Furia,Bryza,Viki,Silver,Agent,Tila,Absurd,Mysza,Reszka,Nari,Bajka,Dziadeczek Franio,Mondy,Nikita

Adoptowane zostały:

Mysza,Reszka,Nari,Bajka

LUTY

Tina,Bryza,Furia,Viki,Silver,Cygan,Agent,Cherry,Tila,Absurd,Dziadeczek Franio,Mondy

Adoptowane zostały:

Furia,Tila,Dziadeczek Franio,Absurd

MARZEC

Bryza,Viki,Silver,Dżeki,Mondy,Tina,Cygan,Agent,Lamia,Tina 2

Adoptowane zostały:

Tina 2 ( z Częstochowy ),Lamia,Cherry

KWIECIEŃ

Bryza,Viki,Silver,Dżeki,Agent,Tina,Mondy,Myszka,Fryga

Adoptowane zostały:

Fryga

MAJ

Bryza,Silver,Viki,Dżeki,Tina,Mondy,Pepsi,Agent,Szaman,Figa,Myszka,Laleczka,Cygan

Adoptowane zostały:

Laleczka

CZERWIEC

Bryza,Viku,Silver,Mondy,Figa,Myszka,Szaman,Tina,Fado,Dżeki,Agent,Cygan,Gaspar,Pepsi,

Adoptowane zostały:

Dżeki,Agent,Cygan,Gaspar

LIPIEC

Bryza,Viki,Silver,Figa,Myszka,Mondy,Szaman,Carbon,Fado,Wera,Pepsi,Duch,Tina

Adoptowane zostały:

Tina,Wera,Duch,Pepsi,Fado

SIERPIEŃ

Bryza,Viki,Silver,Bari,Figa,Roko,Myszka,Carbon,Ozzy,Mondy,Efra

Adoptowane zostały:

Mondy,Szaman

WRZESIEŃ

Viki,Silver,Frotka,Yerba,Ayo,Safija,Kapsel,Bari,Figa,Roko,Myszka,Efra,Carbon,

Adoptowane zostały:

Frotka,Bari,Yerba,Ozzy

PAŹDZIERNIK

Silver,Viki,Zuza,Borys,Tośka,Luiza,Efra,Roko,Ayo,Safija,Kapsel,Carbon

Adoptowane zostały:

Safija,Ayo,Kapsel

LISTOPAD

Silver,Viki,Bazyl,Hera,Tycia,Tina 3,Poker,Fragles,Lupa,Borys,Carbon,Tina,Myszka,Figa,Roko,Efra,Zuza,Tosia

Adoptowane zostały:

Efra,Tosia,Roko,Zuza

GRUDZIEŃ

Silver,Viki,Tina,Tofik,Saba,Myszka,Lupa,Fragles,Borys,Carbon,Figa,Hera,Bazyl,Tycia,Poker,Tina3,

Adoptowane zostały:

Carbon

• Upvote 1
Posted

Fryga przyszła i poszła w kwietniu. Była 10 dni u mnie. To ta, która była sterylizowana będac wysterylizowana ;)

Pepsi przyszła i poszła w czerwcu. Podwójnie ja masz.

Posted

jeszcze Hera u missieek - dzioęki Margi :loveu: a kto to jest Tosia???? :oops: chyba mnie dopadła pomrocznosć jasna... 

a ja to się muszę zawsze w coś wpier... ja nie wiem jak te psy ze sobą żyły - chyba nie miały za często bezpośredniego kontaktu albo nie wiem co, ale one się żrą... normalnie się żrą - Saba na Tofika się rzuca i jazda - tzn nie gryzą się tak do krwi tylko walczą głośno - bardzo głośno o dominację... Saba zawsze zaczyna, ja wtedy odchodzę i niech się dzieje... z zazdrości, o jedzenie, w emocjach... wytargałam dla Tofika z kojca jedną budę i on jest luzem, a durna baba zamknięta - to teraz wygląda jakby chcieli jednak być razem, ale nie mogą bo ona się w końcu rozpruje :shock: masakraaaaaaaa 

Posted

Ot i masz odpowiedź,kto to jest Tosia.

Widocznie przy czytaniu wątków mi się rzuciła w oczy i napisałam.Zaraz poprawię.

Poza tym oczekuję od szefowej informacji jakie dane trzeba zapisywać,żeby już takich kłopotów nie było.

Posted

jeszcze Hera u missieek - dzioęki Margi :loveu: a kto to jest Tosia???? :oops: chyba mnie dopadła pomrocznosć jasna... 

a ja to się muszę zawsze w coś wpier... ja nie wiem jak te psy ze sobą żyły - chyba nie miały za często bezpośredniego kontaktu albo nie wiem co, ale one się żrą... normalnie się żrą - Saba na Tofika się rzuca i jazda - tzn nie gryzą się tak do krwi tylko walczą głośno - bardzo głośno o dominację... Saba zawsze zaczyna, ja wtedy odchodzę i niech się dzieje... z zazdrości, o jedzenie, w emocjach... wytargałam dla Tofika z kojca jedną budę i on jest luzem, a durna baba zamknięta - to teraz wygląda jakby chcieli jednak być razem, ale nie mogą bo ona się w końcu rozpruje :shock: masakraaaaaaaa

Matko kochana! 12 lat i taki temerament!
Nie wiem co Ci poradzić. Nie miały ze sobą trochę kontaktu. Pies był pierwszy a był na pewno pod Sabą. Ona przyszła do niego, więc sie widocznie chłopakowi poprzestawiało i w jakis sposób pokazał Sabie to. Teraz Saba próbuje odzyskać to co straciła.
Do tego jesteś jeszcze Ty- nowa- i trzeba walczyc o Twoje względy. Tzn w/g nich trzeba.
Chyba powinnaś im pokazać ze sobie tego nie życzysz. Bo rozumiem, że one w Twojej obecności zaczeły?
Posted

No całą niedzielę siedzę,bo mi szkoda Malawaszki.Ma dość roboty z tą całą ferajną.

Przyrzekłam sobie,że od nowego roku będę to robić systematycznie,żeby potem nie było siedzenia.

Grudzień juz poprawiłam.

Posted

Margi wspaniała robota, kurde ale nie potrafię sobie przypomniec kim jest i gdzie jest fragles i bazyl

a skąd się wzięły 3 tiny? Tinę nr 1 jak się domyslam miała Monika - ta ogromna sunia wielkosci niedźwiedzia a Tina nr 3 jest obecnie u Moniki, starsza sunia... a Tina nr 2?

Już mi się te psiaczki wymieszały :???: :-?

Posted

Tina nr 2 była w DT u p.Małgosi H. w Częstochowie.

Ja już mam taki mętlik w głowie,że już nic nie wiem.To co napisałam jest wyczytane z postów tegorocznych ( od 299 strony ).

Wiem tylko,że Bazyla mamy pod opieką od 7.XI a Fraglesa i Lupę od 21.XI.2014r.