Pysia Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 10 ml to 10 ml. W każdym psim domu powinny być strzykawki jednorazowe do odmierzania leków w płynach :PA ten czosnek nie tylko działa odrobaczajaco ale i wzmacnia organizm. W yakiej ilości płynu wątroba będzie zdrowa nawet przez miesiąc. Taka miksture podawałam mamie z chorą watrobą i jakoś nic sie nie stało. Za pozwoleniem lekarza nawet.Syrop z czosnku, cytryny i miodu tez działajacy częściowo na robale podawałam synowi jak był mały. Aż nie poszedł do szkoły. I chorował rax mając 2 lata ( jeszcze nie podawałam) a potem dopiero miał katar w wieku 9 lat po raz pierwszy. Niestety jako że łykał codziennie bez przerwy to rano czuć go było z buzi czosnkiem. Bałam się, że dzieci w szkole będą się śmiały z niego i zaprzestałam. Quote
wilczy zew Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 co chciałaś przez to powiedzieć wilcza????? Nic pomyliłam wątki :oops: Quote
ania0112 Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 Tila sterylka częściowa - okazała się pusta w środku :P Nari przyjechała wysterylizowana ze szwami... tyko zapomnieli wspomnieć, ze ma szwy w schronisku.. Quote
Pysia Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 Nie przejmuj się. Kapsel przyjechał ze szwami i też nie mówili o tym. Przyjechał też z chipem ale nr musiałam chipa spisywać z czytnika bo dokumentacji zero. Żadnej książeczki- nic.Pepsi przyjechała niby z chipem a bez niego ;)Różne cuda sie zdarzaja ;) Quote
malawaszka Posted December 3, 2014 Author Posted December 3, 2014 Malawaszka,co dzieje się u Tiny? niestety nadal charczy i to już nie zmniejsza się - na początku trochę zelżało bo się wzmocniła i ma lepszą kondycję, ale nadal dyszy i rzęzi... źle to brzmi bardzo i wybieramy się na RTg w najbliższym czasie Quote
Pysia Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 Może to być też jej taka uroda. Jakaś niewielka wada podniebienia, krtani itp. Budowa pyska- różne rzeczy. Ale sprawdzić trzeba. Serduszko też. 1 Quote
ulana Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 Dzięki Margi. :) Jakoś Furki nie pamiętam... :oops: Zbadać się trzeba, żeby nic nie przeoczyć. Quote
Saththa Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 Nie no Furka to Piździa jest przecież :) Musisz pamiętac Piździe to nie możliwe :) Quote
malawaszka Posted December 4, 2014 Author Posted December 4, 2014 oto Piździa - tak się byczy jak ja w pracy w piwnicach Instytutu siedzę :lol: dostałam dziś takiego mmsa z domu :lol: Quote
malawaszka Posted December 4, 2014 Author Posted December 4, 2014 boska jest co? haha ona nieczęsto przyjmuje takie luzackie pozy - od niedawna jakoś częściej bo tak to tylko się rozciagała na maxa jak spała ze mną w łóżku kurcze chciałam Wam pokazać filmiki z Tiną i Silverkiem i Vikulina i nie chcą mi się wgrać na YT :( Quote
malawaszka Posted December 4, 2014 Author Posted December 4, 2014 załadowałsię jeden - reszta jutro - ten jest z 22.11.2014 - widać jak Tinula słabo chodzi na tył - czasem stopki jej sięwywijają i stawia nie na stopie a na wierzchu - ona chyba ma dysplazję, ale nie wiem czy to tak własnie wygląda - jak próbuje biegać to skacze jak zajączek - na którymś filmi,ku będzie to widać http://youtu.be/yg33s9MxvM0 Quote
AnkaG Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 Faktycznie te łapeczki to takie troszkę niemrawe. Ale tak to fajne sznupidełko :) Quote
malawaszka Posted December 5, 2014 Author Posted December 5, 2014 teraz jest ciut lepiej bo mięsnie się wzmocniły, ale nadal tył jest taki kiepski no i stawia co kilka kroków stopki na wierzchu a teraz Piździątko :loveu: http://youtu.be/AMuiQ-IcST8 Quote
Saththa Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 Tinka charczy rzeczywiscie niesamowicie jak człowiek nie usłyszy to sobie wyobraza. Piździa jest przeurocza :) Quote
malawaszka Posted December 5, 2014 Author Posted December 5, 2014 i wczorajszy - jeden z kilku :D spóźniłam się przez nich do pracy bo nie potrafiłam sobie odmówić przyjemności spacery w słoneczku i napatrzenia się jak szaleją :loveu: http://youtu.be/tcaLwjYg1Og Quote
marako Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 Silverek zarośnięty, a ruchy ma tygrysa. Tina szczęśiwa u Ciebie - z jaką radością się tarza! I miła dla maluchów, pozwala im na łażenie po sobie. Ale sapie okropnie, nawet jak idzie powoli. Quote
ulana Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 Piździa królewna na różowej kołderce. :) Filmików w pracy nie mogę obejrzeć, więc zajrzę w domku wieczorem. Quote
malawaszka Posted December 5, 2014 Author Posted December 5, 2014 kto to tak włazi na nią? Drops? :) tak - mój Księciunio Malutki - to są wstępy do zabaw :lol: najpierw jej pokazuje, że król naszej łąki jest tylko jeden, a potem można się pobawić :D a jakby na niego warknęła to natychmiast oddaje koronę buuhahaha Quote
Pysia Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 To nie wygląda tak do końca jak dysplazja. Raczej zerwane więzadło stawowe ( krzyżowe tylnie) . Albo coś z rzepkami. Czasami u duzych psów które nie dostały witamin w chwili najszybszego wzrostu stawy kolanowe xle sie rozwijają. Biodra przy okazji też pewnie, bo to wszystko się ze sobą wiąże. Źle stawiana łapa bardzo szybko "wpomaga" degradację bioder.Jak mama przestanie oglądać film to włączę głośniki i posłucham charczenia. Teraz nie moge. Quote
Recommended Posts