Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To moje wcześniejsze foty też zniknęły????

podejrzewam, że tak, przejrzyj sobie bloga

Monika, normalnie łzy szczęścia mi się pchają do oczu, ja wciąż o tej parce myślę i główkuję, co robić, a tu wybawienie z Twojej strony przychodzi, jak zwykle. Dzięki, dzieęki!

nie bardzo było inne wyjście... wolny kojec mimo okropnego braku czasu, strasznie łyso wyglądał, a dwa duże psy do hotelu to okropna kasa więc... wyjścia nie miałam, bo olać to przecież się nei da takich skarbów... 

Na moim fotoblogu też poznikały zdjęcia. Tworzyły historię i strasznie mi z tego powodu przykro :(

beznadzieja to jest :(

Posted

MArgi trzeba - on jesscze nie wykastrowany ale już niedługo będzie można go ciachać - niech siię doleczy do końca bo ta jego infekcja była jakas koszmarnie powikłana,,, 

mam tekst taki - jego opis od Kariny, ale trzeba go zredagować - popopraiać bo jest sporo powtórzeń niepotrzebnych - ktoś może to zrobić? 

imię        BORYS
płeć         PIES
wiek        5 lat
rasa       mix sznaucer
               między średnim a olbrzymem
sierść    włos
umaszczenie    czarny,z popielatym
kastracja   będzie zrobiona niedługo
szczepienia   przeciwko wściekliżnie
stan zdrowia     po ciężkiej infekcji gardła którą nieomal przypłacił
życiem powraca do zdrowia,1,5 mies leczony antybiotykami
krótka historia      wyrwany ze schroniska jeden z 3,5 tys
istnień,cudem uniknął śmierci,dzięki ludziom wielkiego serca trafił do
domu tymczasowego.przejechał cała Polskę by rozpocząć nowe życie
Z ciężką infekcją krtani ,ze śliną toczącą się mu z pyska,z
zaciśniętym opuchlizną gardłem został zauważony przez wolontariuszy
,wyrwany ze schronu,przewieziony  do DT.ratowaliśmy jego życie,teraz
chcemy mu darowac dom
opis charakteru
wesoły,żywiołowy,na spacerze biega na lince,lub idzie ładnie,spokojnie
przy nodze,szczeka na psy widziane z daleka,do czworonoznych sąsiadek
już się przyzwyczaił,obce psy obszczekuje.ale jest towarzyski,chętny
do zabawy z innymi czworonogami,zachęca je tym szczekaniem do zabawy i
kontaktu raczej,niz chciałby postraszyć.
Lgnie do człowieka,tak bardzo pragnie mieć go dla siebie na dłużej.
niestety w DT jest 5psów i człowiek nie jest na wyłączność.
Uwielbia się głaskać,drapać,przytulać.
Na początku jedząc nie pozwalał sobie podejść do miski,teraz można go
głaskać przy jedzeniu.juz nie boi się,ze ktoś mu zabierze jedzenie,lub
ze go przy jedzeniu skrzywdzi.
Idealny dom
na spacerach nie boi sie ruchu ulicznego,ani samochodów
Borys załatwia soje potrzeby na spacerach.utrzymuje w domu
czystosc.potrafi wytrzymać cały dzień.Od pierwszego dnia pobytu w DT
nie wyje,nie niszczy niczego,siedzi cichutko,
utrzymuje czystość.
Idealny dom
Może  mieszkać w mieszkaniu,jak również w domku z ogródkiem.
Pod nieobecnosć właściciela może spokojnie zostawac sam.
Dzieci  Borys waży 24 kg i jak każdy większy sznaucer ogonem tnie jak
pejczem w chwilach radości
nie wykazuje żadnej agresji do dzieci
koty   lekceważy w domu i podczas wyjścia na spacer
kiedy ma mozliwość skupic uwagę na kocie,traktuje go z
zaciekawieniem,zapraszając do zabawy,która z reguły kończy sie
ucieczką kota na mebel lub parapet
psy na spacerach obszczekuje z zaciekawieniem
ogólnie zgodliwy
innych zwierząt nie poznał w DT
aktualne miejsce pobytu   Dom
 Tymczasowy w Cieszynie
kontakt z wolontariuszem   KARINA 662 151 885
[email protected]
Posted

Trzeba Lupie ale nie mam jeszcze zdjęć spoza schroniska i tak bez sensu siedzi w hotelu :( a wcale nei jest żadnym agresorem tylko wesołą żywiołową sznupą, nie wiem czemu tacy jacyś idioci nie znający się na psach w ogóle zajmują się bezdomniakami często i przez to te psy gniją w schroniskach - Lupa miała spore zainteresowanie ale w schronisku odstraszali od jej adopcji

Posted

ale ja sobie nie bardzo radzę psychicznie jak zima mam psa w kojcu... ale do domu już nie ma szans kogokolwiek wcisnąć bo i tak jestem w szoku, że Jarek Tinę tak super przyjął i ją mizia ciągle i gada do niej :loveu: 

Posted

ale ja sobie nie bardzo radzę psychicznie jak zima mam psa w kojcu... ale do domu już nie ma szans kogokolwiek wcisnąć bo i tak jestem w szoku, że Jarek Tinę tak super przyjął i ją mizia ciągle i gada do niej :loveu:

wiem Monika... dlatego napsiałam to co napisałam :0 Nie żeby to nie była prawda ale tak tylko... chciałam Ci przypomnieć :)

Posted

Monika. Masz problem z psami w kojcu zimą. Tzn psychiczny problem? A tam gdzie by mieszkały? I na pewno nie miałyby takiej opieki jak u Ciebie.
A w hoteliku? Dwa duze psy pośród innych w domu? Pewnie też w kojcu. Będzie dobrze. Psy są dwa, znają sie. Będzie im raźnie. A moze ktoś się przed świętami zlituje? Moze komus serce zadrzy? Ja trzymam kciuki mocno!

Posted

Bo z Twoich opowieści to Tinka jest taką Zmorką :)

aaa nie do końca - jest sznupem i np dziś jak Ruda do niej startnęła z zazdrości  to się nie dała i rudemu pokazała że nei zyczy sobie - oczywiście z wdziękiem i gracją, ale jednak - Zmorka by olała całkiem albo by odeszła; ale np z Luna bez mnjmniejszych problemów - tzn Luna oczywiście miała do powiedzenia dużo, ale Tina powąchała ją i odeszła - nie wdała się w dyskusję :loveu: 

wiem Monika... dlatego napsiałam to co napisałam :0 Nie żeby to nie była prawda ale tak tylko... chciałam Ci przypomnieć :)

no... muszę to jakoś przełknąć w końcu

Monika. Masz problem z psami w kojcu zimą. Tzn psychiczny problem? A tam gdzie by mieszkały? I na pewno nie miałyby takiej opieki jak u Ciebie.
A w hoteliku? Dwa duze psy pośród innych w domu? Pewnie też w kojcu. Będzie dobrze. Psy są dwa, znają sie. Będzie im raźnie. A moze ktoś się przed świętami zlituje? Moze komus serce zadrzy? Ja trzymam kciuki mocno!

wiem Edyta - dlatego je biorę bo tam siedza na tych łańcuchach i całkiem same, hotele kojcowe i po kilkadziesiąt/nascie psów - u mnie póki co aż tylu nie ma ;) 

• Upvote 1
Posted

Ulka12: Lamia, Dżeki,, Szaman, Bajka,Wera,,Yerba (Bell) , Ayo ,Tośka,Tycia,Poker
malawaszka: Absurd, Reszka, Tina,Lays , Mondy, Bryza, Viki,Furia,Duch,Bari, Safiya, Silver,Tina2
Pysia: Cherry, Fryga, Laleczka, Pepsi,Frotka,Kapsel
Brokatka i ania0112: Figa, Tila,Nari
JOAPG: Agent,
hotel missieek: Cygan,Roko,Hera
marako: Fado
WATACHA: Myszka, Nikita
Małgosia H.: Louis, Tina, Nero, Figa, Efra ,Bazyl

DoPi: Carbon

p.Kasia: Ozzy

hotel Centrum Zwierzak: Zuza,Fragles,Lupa

DT Cieszyn: Borys

DT u PJ: Luiza

wyadoptowane:

Dżeki,Absurd,Reszka,Cherry,Fryga,Laleczka,Tila,Agent,Cygan,Nikita, Louis, Tina, Nero, Figa,Bajka,Tina,Nari,Furia,Wera,Duch,Pepsi,Fado,Lays,Lamia ,Szaman,Ozzy,Frotka,Bari,Yerba(Bell),Ayo ,Safiya,Kapsel,Roko,Efra,Zuza,Tośka

Przyszły-wrzesień: Frotka,Yerba (Bell) , Ayo ,Safiya,Kapsel

październik:Zuza,Borys,Tośka,Luiza

listopad: Bazyl,Hera,Tycia,Tina2,Poker,Fragles,Lupa

Adoptowane-wrzesień: Frotka,Bari,Yerba(Bell)

październik: Ayo ,Safiya,Kapsel

listopad: Roko,Efra,Zuza,Tośka

kastracja: Tina2

Posted

Cherry przyszła już po sterylizacji.
Fryga była na zabiegu sterylizacji i w trakcie niegookazała się, ze brak macicy i nierozpuszczony szew.
Leleczka była dzieciatkiem więc sterylka w tym wieku nie wchodziła w gre. Dopiero przyszły rok u swojej pani.
Pepsi była sterylizowana 5 lipca chyba. Ja z mamą w klinice a mamalawszka z Pepsi u weta ;)
Frotka... Jezu mam Niemca! A to było przecież niedawno! Ale ona chyba juz wystarylizowana była bo nie pamietam żebym umierała ze strachu o nią.
Kapsel przyjechał po kastracji. Miał szwy jeszcze wyciągane.