Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='JankaBezZiemii']hmmm a kiedy byś chciała?[/QUOTE]

nie wiem - tak z tydzień bym chciała odsapnąć bo ostatnie dni dały mi popalić po kręgosłupie, ale może figu będzie jechała więc przy okazji go zabierze - szkoda specjalnie jechać bo to kupę kasy

Posted (edited)

[quote name='ania0112']a o ktorej po nią będą? gwiazda pewnie będzie miała niejedno śliczne zdjęcie :loveu: i na bank dostaniesz je by móc się gapczyć...
widziałam nową prośbę o ratunek dla suni z śmietnika... matko boska... nie rozumiem tylko hasła ze ta pani co ma psy i koty jest zainteresowana adopcja...[/QUOTE]
Chyba jest zaintetresowana wyadoptowaniem komuś, tak to rozumiem...

Oczywiście nadrabiając zaległości z 3 stron nie doczytałam, że taka odpowiedź już padła.

Edited by marako
Posted

[quote name='marako']Chyba jest zaintetresowana wyadoptowaniem komuś, tak to rozumiem...[/QUOTE]

tak. Monia już potwierdziła, ze o to chodzi.
Marako jak szczeniorki? już widzą prawda? jak dasz rade wrzuć jakąś fociszke maluchów - pewnie już powolutku robią się kudłate:loveu:

Posted

[quote name='JankaBezZiemii']no to pewnie - jak może po drodze ;)[/QUOTE]

a no i żebyś sobie nie pomyślała, że nie chcę żebyś przyjechała - zapraszam oczywiście jak tylko masz czas i ochotę :) :splat: poznasz bandę wariatów i wrócisz do siebie doceniając to co masz :D dzisiaj najlepsza była Viki - goście w domu więc jazgot na powitanie... Drops i Zgredek poszli do izolatki, dziewczyny luzem, ale Furia przecież najwięcej do powiedzenia miała jak zawsze... a Viki - NIC! ludzie by jej nie zauważyli bo spała w legowisku przykryta kocem i tylko głowa wystawała :D a ona miała takie spanie, że ten okrutny hałas nic a nic jej nie przeszkadzał - nawet głowy nie podniosła :mdleje: co za dziwne stworzonko

Posted

Niestety kudłatości jeszcze nie ma, a tak czekam na to...
Ale łażą na 4-ch i z otwartymi oczkami.

Jak jutro pocykam foty, to wrzucę (od daaaawna nie robiłam, a dziś już ciemno).

Hondzie ślimaczy się brzuch, bo ma odczyn na szwy rozpuszczalne. Wczoraj wyszedł jeden długi, ale ma dziurę w brzuchu od tego i sączy. A cycki ma takie, że ta rana nie oddycha, tylko wciąż ściśnięta. A ja cała jestem z pigmentum castellani!!! Nawet na twarzy!

Posted

Biedna Honda... jeszcze trochę i przestanie karmić ale do tego czasu to pojęcia nie mam ja pomóc by się wietrzyło i goiło. Kurcze spróbuj zrobić fotki - juz się doczekać nie mogę :loveu: oh jak chodzą to pewnie macie w domu ciekawie, zwłaszcza, ze to popiskuje i podszczekuje prawda? a jak Tajga i Grace vs szczeniaki?

Posted

[quote name='marako']Niestety kudłatości jeszcze nie ma, a tak czekam na to...
Ale łażą na 4-ch i z otwartymi oczkami.

Jak jutro pocykam foty, to wrzucę (od daaaawna nie robiłam, a dziś już ciemno).

Hondzie ślimaczy się brzuch, bo ma odczyn na szwy rozpuszczalne. Wczoraj wyszedł jeden długi, ale ma dziurę w brzuchu od tego i sączy. A cycki ma takie, że ta rana nie oddycha, tylko wciąż ściśnięta. A ja cała jestem z pigmentum castellani!!! Nawet na twarzy![/QUOTE]
Zmorka cycki miała do ziemi a nacięcie pomiędzy wielkie bo maluchy prawie po kilo miały. Do tego były upałyt.
Przemywać Borasolem i osuszac dokładnie. Następnie zasypywać Alantanem. Robić to często. Wtedy wszystko będzie ślicznie. Po tylu dniach to nawet śladu by nie było jakby weci Ci odpowiednio doradzili.

Posted

o biedna Honda - trzymam kciuki żeby się szybko zagoiło

a tak wczoraj chodziła Bryzusia - dziś jest ciut lepiej

[url]http://youtu.be/T3YKWZnCYCo[/url]

[video=youtube_share;T3YKWZnCYCo]http://youtu.be/T3YKWZnCYCo[/video]

Posted

najważniejsze, że idzie ku lepszemu, najgorzej było jak nie mogła się podnieść bo wtedy się denerwowała i szamotała się tak - smutny widok, ale teraz już jest ok, tylko te schodki - niby tylko 3 ale i tak nie jest lekko;

a Reszka dojechała do domku - dzwoniła Pani Ewa - wszystko jest ok - psica pojadła, nachlała się wody, Pani Ewa podłogę wytarła i już ma dyżurnego mopa przy misce :errrr:

Posted

[quote name='malawaszka'][B]o biedna Honda - trzymam kciuki żeby się szybko zagoiło

a tak wczoraj chodziła Bryzusia - dziś jest ciut lepiej[/B]."

Biedna Bryzuśka, ale ją połamało.Mój Leo wczoraj podobnie chodził, ale okazało się, że mu się srać chce:evil_lol:

Każda jedna adopcja to super wiadomość :loveu:

Posted

moja babcia jak jest u nas to jak je to ma ręcznik papierowy w ręce i brokatowi pyszczek podciera bo się chłopak ślini a u niej jak jesteśmy to jak daje im miskę z wodą to tuż po wypiciu łapie brokata i też mu pychola wyciera :) a Ince nie trzeba bo to dama i brody nie moczy:lol:

Super, ze dojechali! oh oby jutro u Nari wszystko poszło tak gładko, zwłaszcza zapoznanie z psem i ta długa trasa...

Posted

[quote name='Pysia']Zmorka cycki miała do ziemi a nacięcie pomiędzy wielkie bo maluchy prawie po kilo miały. Do tego były upałyt.
Przemywać Borasolem i osuszac dokładnie. Następnie zasypywać Alantanem. Robić to często. Wtedy wszystko będzie ślicznie. Po tylu dniach to nawet śladu by nie było jakby weci Ci odpowiednio doradzili.[/QUOTE]
Tydzień temu śladu nie było, bo goiło się świetnie. W pewnym momencie po prostu organizm postanowił odrzucić szwy i zaczął je otorbiać, teraz to się otworzyło i "wypadły" dziurki w tych miejscach, gdzie wyszły szwy. Osuszamy i ściągamy właśnie pigmentum, do dziurek wsmarowuję solcoseryl. Już dziś lepiej troszkę. W tym rzecz, że tydzień miałam okropny - do pracy o 6:30 i powrót 21:00 i okropnie zaniedbałam w ogóle jakąkolwiek kontrolę, co się dzieje.

Reszka cudna jest, a skoro nowa Pani dobra, to będą ją uwielbiać.

Bryznia biedna z tym chodzeniem - to raczej jakaś słabość nóg chyba u niej, czy cała ona słaba. Tajga moja chodzi czasem też z wielkim trudem, ale jakoś inaczej - tak jakoś sztywno, bo z kolei kręgosłup zrujnowany.

Posted

[quote name='marako']
Bryznia biedna z tym chodzeniem - to raczej jakaś słabość nóg chyba u niej, czy cała ona słaba. Tajga moja chodzi czasem też z wielkim trudem, ale jakoś inaczej - tak jakoś sztywno, bo z kolei kręgosłup zrujnowany.[/QUOTE]

u Bryzy głównie łapy słabe, kręgosłup na pewno też ze zwyrodnieniami bo to widać po ogonie; dzisiaj znowu ciut lepiej chodzi, ale ona generalnie niewiele lepiej chodziła cały czas poza tymi momentami większej mocy kiedy biegała