wilczy zew Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 [quote name='Margi'][URL]http://img819.imageshack.us/img819/2738/50o0.jpg[/URL] jejku jakie cudo.A ten nochal :loveu: Co to za organizacja FCwP ?[/QUOTE] Czernysz w potrzebie. Nie wiem czy to czernysz? Quote
marako Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 [quote name='wilczy zew']Czernysz w potrzebie. Nie wiem czy to czernysz?[/QUOTE] Licho wie, może być czernysz, a może i nie być. Ważne, że zaopiekowana będzie, bo żal patrzeć na takie zaniedbane cudo. Quote
Margi Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 Sprawdziłam na FB faktycznie jest to Fundacja Czernysza w Potrzebie. To super,bo oni fajnie się dziewczyną zaopiekują. Quote
malawaszka Posted January 12, 2014 Author Posted January 12, 2014 no i żeby było ciekawiej to czernysze idą jak ciepłe bułeczki, a sznaucerów ludzie nie chcą... może dlatego, że bezdomnych czernyszy jest mniej, nie wiem, ale jak oni się nią zajmą to będę spokojna Quote
Margi Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 Czernysze są chyba trochę spokojniejsze niż sznauce. Quote
ania0112 Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 wujek google mówi ze czernysz jest ozdobny a sznauc był do pracy :) tak czy siak fajnie, ze sunią się zajmą :) to może inne olbrzymy im podeslemy jak tak dobrze idą... może mondusia :eviltong: Quote
malawaszka Posted January 12, 2014 Author Posted January 12, 2014 [quote name='ania0112']wujek google mówi ze czernysz jest ozdobny a sznauc był do pracy :) tak czy siak fajnie, ze sunią się zajmą :) to może inne olbrzymy im podeslemy jak tak dobrze idą... może mondusia :eviltong:[/QUOTE] a wujek google coś zmyśla - czarny terier ozdobny :crazyeye: dobre haha no niestety Mondy nie da się zrobić na czernysza... a domy znajdują psy naprawdę w typie czernyszowym, mają też pod opieką Hebana, któremu bliżej do sznupa niż ruska i już się z nim bujają dłuższy czas i zaliczył zwrotkę z adopcji... a ja jestem w stałym kontakcie z Dominiką i jak jest taki pies którego można brać za ruska to podsyłam bo oni mają zawsze mniej roboty niż my, bo sznupów jest zylion razy więcej i trzy rozmiary :placz: why why why :placz: Quote
ania0112 Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 no ciocia wikipedia pisała ze nie do pracy... to jak nie do pracy to ozdobny :lol: a heban śliczny :loveu: no niestety wiem ze mondusia nie da sie podciągnąć pod czernysza :placz: samych sznauców to nie tak duzo.... ale tych mixów od zaje.... Quote
malawaszka Posted January 12, 2014 Author Posted January 12, 2014 jezu ja mam dość na dzisiaj... co za cholerny dzień... jeszcze coś się Julce dzieje :( dałam jej przeciwbólowy, chodzi po domu i dyszy ciężko, ale przez nos tak nie buzią... boję się o nią bo przypomina mi to co było z Pepą :placz: Quote
malawaszka Posted January 13, 2014 Author Posted January 13, 2014 zawieźliśmy ją do kliniki pod tlen, RTG pokazał zalane płuca, serce ledwo bije; boże niech leki zadziałają :modla: Quote
Margi Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 O matko kochana,Julciu co tobie.Chyba obrzęk płuc się zrobił. Zdrowiej.Będziemy trzymać kciuki.:kciuki: Quote
JankaBezZiemii Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 [quote name='malawaszka']jezu ja mam dość na dzisiaj... co za cholerny dzień... jeszcze coś się Julce dzieje :( dałam jej przeciwbólowy, chodzi po domu i dyszy ciężko, ale przez nos tak nie buzią... boję się o nią bo przypomina mi to co było z Pepą :placz:[/QUOTE] o matko - zdrowiej piesku a Julka to nie jest wyadoptowana gdzieś po sąsiedzku? drugą Julkę masz? Quote
Saththa Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 Dobrze ze Duza dziewczynka zaopiekowana :) Nie dorbze ze Julce zle... jak tam sie macie? Quote
malawaszka Posted January 13, 2014 Author Posted January 13, 2014 olbrzymka z Wawy wróciła, dziś będzie zabrana - oby tym razem skutecznie a Julka walczy - nadal jest w klinice, pod namiotem tlenowym, troszkę lepiej po lekach bo przynajmniej się może położyć i odpocząć, ale bez rewelacji, musimy zrobić jeszcze kilka badań ... Quote
ulana Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 Ale miałaś dzień - nie zazdroszczę. Dobrze, że olbrzymka wróciła :) Za Juleczkę trzymam kciuki. Dzięki Ci za opowieść o Vikuni. To zdjęcie cudownie robi na serducho [url]http://img689.imageshack.us/img689/8194/9slc.jpg[/url] :loveu: Quote
ania0112 Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 ojej! Julcia trzymaj się! Julka to kruszynka czarna od sąsiadki :) Fajnie, że sunia wróciła, czekam na info, ze udało się bezpiecznie wywieźć lale :) Quote
JankaBezZiemii Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 no właśnie od sąsiadki to ona u waszki była? Quote
ania0112 Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 przypuszczam, że nie. Pewnie jak zaczęło coś złego się dziać to sąsiadka przyszła lub zadzwoniła do moniki... no a później razem pojechaały do weta bo monia nie zostawia swoich dzieci bez pomocy gdy tego potrzebują.... a pewnie sąsiadka albo panikowała, albo monia korzystała ze zaznajomionego weta albo sąsiadka samochodu nie miała... Quote
JankaBezZiemii Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 rozumiem - tylko wiesz przez moment miałam czarny scenariusz że ona jak chora to wróciła z adopcji ... Quote
ania0112 Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 a nie , nie :) to na bank nie :) Julka wpada do Moni regularnie na spacer, na obcięcie i jak coś się złego dzieje bo Monia niestety ma większe doświadczenie w chorobach ... Quote
JankaBezZiemii Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 znacie kogoś w Skierniewicach? nie wiem gdzie się zwrócić :-( Quote
wilczy zew Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 [quote name='JankaBezZiemii']znacie kogoś w Skierniewicach? nie wiem gdzie się zwrócić :-([/QUOTE] Mam przyjaciólkę ale nie zna się na psach. Poszukaj na dogo ktoś powinien być. Ania,czernysz jest jak najbardziej pracujacy,do tego został wychodowany. Znany jest też jako ''pies Stalina''. Quote
Recommended Posts