Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Margi'][URL]http://img819.imageshack.us/img819/2738/50o0.jpg[/URL] jejku jakie cudo.A ten nochal :loveu:
Co to za organizacja FCwP ?[/QUOTE]

Czernysz w potrzebie.

Nie wiem czy to czernysz?

Posted

[quote name='wilczy zew']Czernysz w potrzebie.

Nie wiem czy to czernysz?[/QUOTE]
Licho wie, może być czernysz, a może i nie być. Ważne, że zaopiekowana będzie, bo żal patrzeć na takie zaniedbane cudo.

Posted

no i żeby było ciekawiej to czernysze idą jak ciepłe bułeczki, a sznaucerów ludzie nie chcą... może dlatego, że bezdomnych czernyszy jest mniej, nie wiem, ale jak oni się nią zajmą to będę spokojna

Posted

wujek google mówi ze czernysz jest ozdobny a sznauc był do pracy :) tak czy siak fajnie, ze sunią się zajmą :) to może inne olbrzymy im podeslemy jak tak dobrze idą... może mondusia :eviltong:

Posted

[quote name='ania0112']wujek google mówi ze czernysz jest ozdobny a sznauc był do pracy :) tak czy siak fajnie, ze sunią się zajmą :) to może inne olbrzymy im podeslemy jak tak dobrze idą... może mondusia :eviltong:[/QUOTE]

a wujek google coś zmyśla - czarny terier ozdobny :crazyeye: dobre haha
no niestety Mondy nie da się zrobić na czernysza... a domy znajdują psy naprawdę w typie czernyszowym, mają też pod opieką Hebana, któremu bliżej do sznupa niż ruska i już się z nim bujają dłuższy czas i zaliczył zwrotkę z adopcji... a ja jestem w stałym kontakcie z Dominiką i jak jest taki pies którego można brać za ruska to podsyłam bo oni mają zawsze mniej roboty niż my, bo sznupów jest zylion razy więcej i trzy rozmiary :placz: why why why :placz:

Posted

no ciocia wikipedia pisała ze nie do pracy... to jak nie do pracy to ozdobny :lol:
a heban śliczny :loveu: no niestety wiem ze mondusia nie da sie podciągnąć pod czernysza :placz:

samych sznauców to nie tak duzo.... ale tych mixów od zaje....

Posted

jezu ja mam dość na dzisiaj... co za cholerny dzień... jeszcze coś się Julce dzieje :( dałam jej przeciwbólowy, chodzi po domu i dyszy ciężko, ale przez nos tak nie buzią... boję się o nią bo przypomina mi to co było z Pepą :placz:

Posted

[quote name='malawaszka']jezu ja mam dość na dzisiaj... co za cholerny dzień... jeszcze coś się Julce dzieje :( dałam jej przeciwbólowy, chodzi po domu i dyszy ciężko, ale przez nos tak nie buzią... boję się o nią bo przypomina mi to co było z Pepą :placz:[/QUOTE]

o matko - zdrowiej piesku

a Julka to nie jest wyadoptowana gdzieś po sąsiedzku? drugą Julkę masz?

Posted

olbrzymka z Wawy wróciła, dziś będzie zabrana - oby tym razem skutecznie

a Julka walczy - nadal jest w klinice, pod namiotem tlenowym, troszkę lepiej po lekach bo przynajmniej się może położyć i odpocząć, ale bez rewelacji, musimy zrobić jeszcze kilka badań ...

Posted

Ale miałaś dzień - nie zazdroszczę. Dobrze, że olbrzymka wróciła :)
Za Juleczkę trzymam kciuki.

Dzięki Ci za opowieść o Vikuni. To zdjęcie cudownie robi na serducho [url]http://img689.imageshack.us/img689/8194/9slc.jpg[/url] :loveu:

Posted

przypuszczam, że nie. Pewnie jak zaczęło coś złego się dziać to sąsiadka przyszła lub zadzwoniła do moniki... no a później razem pojechaały do weta bo monia nie zostawia swoich dzieci bez pomocy gdy tego potrzebują.... a pewnie sąsiadka albo panikowała, albo monia korzystała ze zaznajomionego weta albo sąsiadka samochodu nie miała...

Posted

a nie , nie :) to na bank nie :) Julka wpada do Moni regularnie na spacer, na obcięcie i jak coś się złego dzieje bo Monia niestety ma większe doświadczenie w chorobach ...

Posted

[quote name='JankaBezZiemii']znacie kogoś w Skierniewicach? nie wiem gdzie się zwrócić :-([/QUOTE]

Mam przyjaciólkę ale nie zna się na psach. Poszukaj na dogo ktoś powinien być.

Ania,czernysz jest jak najbardziej pracujacy,do tego został wychodowany. Znany jest też jako ''pies Stalina''.