Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='funia']Aha Ferplast ...Ja mam kontenerki tej firmy .
Masz jakiś namiar na te szelki ?

Ps .Czy ona gryzie na powaqznie czy kłapie ?[/QUOTE]

na allegro są

a Furia gryzie na poważnie po rękach - tylko żeby byla jasność - to nie Punia, tylko czarny nano diabeł :lol:

Posted

[quote name='funia']Ja zrozumiałam ,ze to Punia gryzie .....
Napsiaąś ,ze grzeczna jak spi dopóki jej sie nie budzi ....A to dobrze ze Punia nie gryzie .[/QUOTE]

to też było o Furii :lol: Punia jest przekochana i nie ma w niej za grosz agresji

Posted

[quote name='malawaszka']Byłam dziś z Punią u Dra Gierka - zajmuje się też psią okulistyką, obejrzał te jej oczka i kazał zrobić badanie krwi i moczu pod kątem cukrzycy :placz:[/QUOTE]

No nie. :shake: Kiedy będziesz mieć wyniki?

Posted

[quote name='danyww']No nie. :shake: Kiedy będziesz mieć wyniki?[/QUOTE]

nie wiem, jak pojadę na badanie a nie wiem jeszcze kiedy to będzie, tak czy inaczej konieczna jest sterylka - nie wiedziałam, że jak suczka ma cukrzycę to koniecznie trzeba sterylizować - nie wiedziałam, ze to ma jakiś związek, a dziś mi dr powiedział, że owszem

Posted

[quote name='malawaszka']nie wiem, jak pojadę na badanie a nie wiem jeszcze kiedy to będzie, tak czy inaczej konieczna jest sterylka - nie wiedziałam, że jak suczka ma cukrzycę to koniecznie trzeba sterylizować - nie wiedziałam, ze to ma jakiś związek, a dziś mi dr powiedział, że owszem[/QUOTE]

Taka bidulka już wyeksploatowana. Oby nie doszły jeszcze te przewlekłe choróbska.:shake:
A Maja miała dostać cieczkę ale na razie nic.

Posted

[quote name='malawaszka']nie wiem, jak pojadę na badanie a nie wiem jeszcze kiedy to będzie, tak czy inaczej konieczna jest sterylka - nie wiedziałam, że jak suczka ma cukrzycę to koniecznie trzeba sterylizować - nie wiedziałam, ze to ma jakiś związek, a dziś mi dr powiedział, że owszem[/QUOTE]
A wiesz czemu?

Posted

[quote name='zerduszko']A wiesz czemu?[/QUOTE]

no nie wiem własnie muszę poszukać, ale to może jutro bo teraz trochę popracować trzeba... a już nie chciałam doktorowi zawracać głowy bo kolejka za nami się zrobiła a ja z dwoma psami jak zwykle :D chyba z godzinę w gabinecie siedzieliśmy :oops:

Posted

no to znalazłam :roll:

[QUOTE][COLOR=#000000][LEFT][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Sterylizacja zmniejsza również ryzyko wystąpienia cukrzycy u samic. U znacznej części kotek i suk cukrzyca pojawia się bowiem jako problem towarzyszący podwyższeniu poziomu estrogenu we krwi, co ma miejsce w przebiegu każdego cyklu rujowego.[/FONT][/COLOR][/LEFT]
[/COLOR][/QUOTE]

i dr mówił, że często wystarczy wysterylizować suczke i problem z cukrzycą się sam normuje, nie trzeba podawać insuliny

Posted

[quote name='wilczy zew']nigdy bym na to nie wpadła[/QUOTE]

wiadomo, że estrogeny nie są jedynym czynnikiem wywołującym cukrzycę, ale u niektórych psów to one wywołują - ale mam nadzieję, że Punia nie ma żadnej cukrzycy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :scream_3:

Posted

[quote name='zerduszko']Widziałam reklamę tego programu i tez mi się podobało jak o tym mówiła, żeby mądrze prosić czy jakoś tak.[/QUOTE]

OMG :crazyeye: i co? wystarczająco mądrxze prosiłam o ZDROWIE dla Puniaczka???? :smhair2:

Posted

[quote name='malawaszka']OMG :crazyeye: i co? wystarczająco mądrxze prosiłam o ZDROWIE dla Puniaczka???? :smhair2:[/QUOTE]
Nie wiem :lol: Ale jak ktoś prosił o "Bogactwo", to twierdziła, ze głupio, bo o bogactwo myśli, a może problemów?

Posted

[quote name='zerduszko']Nie wiem :lol: Ale jak ktoś prosił o "Bogactwo", to twierdziła, ze głupio, bo o bogactwo myśli, a może problemów?[/QUOTE]

o mato nie rozumiem tego zdania :lol: a zwłaszcza końcówki :D