funia Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Aha Ferplast ...Ja mam kontenerki tej firmy . Masz jakiś namiar na te szelki ? Ps .Czy ona gryzie na powaqznie czy kłapie ? Quote
malawaszka Posted October 9, 2012 Author Posted October 9, 2012 [quote name='funia']Aha Ferplast ...Ja mam kontenerki tej firmy . Masz jakiś namiar na te szelki ? Ps .Czy ona gryzie na powaqznie czy kłapie ?[/QUOTE] na allegro są a Furia gryzie na poważnie po rękach - tylko żeby byla jasność - to nie Punia, tylko czarny nano diabeł :lol: Quote
funia Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Ja zrozumiałam ,ze to Punia gryzie ..... Napsiaąś ,ze grzeczna jak spi dopóki jej sie nie budzi ....A to dobrze ze Punia nie gryzie . Quote
malawaszka Posted October 9, 2012 Author Posted October 9, 2012 [quote name='funia']Ja zrozumiałam ,ze to Punia gryzie ..... Napsiaąś ,ze grzeczna jak spi dopóki jej sie nie budzi ....A to dobrze ze Punia nie gryzie .[/QUOTE] to też było o Furii :lol: Punia jest przekochana i nie ma w niej za grosz agresji Quote
funia Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 To super bo zmartwiłam się .A widziałam przeciez .ze tam była przekochana .Więc mnie to zdziwiło . Quote
Saththa Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 [quote name='funia']To super bo zmartwiłam się .[B]A widziałam przeciez .ze tam była przekochana[/B] .Więc mnie to zdziwiło .[/QUOTE] :evil_lol: Quote
wilczy zew Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 ale szelki :siara: [url]http://img837.imageshack.us/img837/2003/dsc0060qu.jpg[/url] Quote
malawaszka Posted October 10, 2012 Author Posted October 10, 2012 Byłam dziś z Punią u Dra Gierka - zajmuje się też psią okulistyką, obejrzał te jej oczka i kazał zrobić badanie krwi i moczu pod kątem cukrzycy :placz: Quote
danyww Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 [quote name='malawaszka']Byłam dziś z Punią u Dra Gierka - zajmuje się też psią okulistyką, obejrzał te jej oczka i kazał zrobić badanie krwi i moczu pod kątem cukrzycy :placz:[/QUOTE] No nie. :shake: Kiedy będziesz mieć wyniki? Quote
malawaszka Posted October 10, 2012 Author Posted October 10, 2012 [quote name='danyww']No nie. :shake: Kiedy będziesz mieć wyniki?[/QUOTE] nie wiem, jak pojadę na badanie a nie wiem jeszcze kiedy to będzie, tak czy inaczej konieczna jest sterylka - nie wiedziałam, że jak suczka ma cukrzycę to koniecznie trzeba sterylizować - nie wiedziałam, ze to ma jakiś związek, a dziś mi dr powiedział, że owszem Quote
danyww Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 [quote name='malawaszka']nie wiem, jak pojadę na badanie a nie wiem jeszcze kiedy to będzie, tak czy inaczej konieczna jest sterylka - nie wiedziałam, że jak suczka ma cukrzycę to koniecznie trzeba sterylizować - nie wiedziałam, ze to ma jakiś związek, a dziś mi dr powiedział, że owszem[/QUOTE] Taka bidulka już wyeksploatowana. Oby nie doszły jeszcze te przewlekłe choróbska.:shake: A Maja miała dostać cieczkę ale na razie nic. Quote
zerduszko Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 [quote name='malawaszka']nie wiem, jak pojadę na badanie a nie wiem jeszcze kiedy to będzie, tak czy inaczej konieczna jest sterylka - nie wiedziałam, że jak suczka ma cukrzycę to koniecznie trzeba sterylizować - nie wiedziałam, ze to ma jakiś związek, a dziś mi dr powiedział, że owszem[/QUOTE] A wiesz czemu? Quote
malawaszka Posted October 10, 2012 Author Posted October 10, 2012 [quote name='zerduszko']A wiesz czemu?[/QUOTE] no nie wiem własnie muszę poszukać, ale to może jutro bo teraz trochę popracować trzeba... a już nie chciałam doktorowi zawracać głowy bo kolejka za nami się zrobiła a ja z dwoma psami jak zwykle :D chyba z godzinę w gabinecie siedzieliśmy :oops: Quote
wilczy zew Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 tylko cukrzycy brakowało :shake: też jestem ciekawa tej zależności między chorobą a sterylką Quote
malawaszka Posted October 10, 2012 Author Posted October 10, 2012 no to znalazłam :roll: [QUOTE][COLOR=#000000][LEFT][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Sterylizacja zmniejsza również ryzyko wystąpienia cukrzycy u samic. U znacznej części kotek i suk cukrzyca pojawia się bowiem jako problem towarzyszący podwyższeniu poziomu estrogenu we krwi, co ma miejsce w przebiegu każdego cyklu rujowego.[/FONT][/COLOR][/LEFT] [/COLOR][/QUOTE] i dr mówił, że często wystarczy wysterylizować suczke i problem z cukrzycą się sam normuje, nie trzeba podawać insuliny Quote
malawaszka Posted October 10, 2012 Author Posted October 10, 2012 [quote name='wilczy zew']nigdy bym na to nie wpadła[/QUOTE] wiadomo, że estrogeny nie są jedynym czynnikiem wywołującym cukrzycę, ale u niektórych psów to one wywołują - ale mam nadzieję, że Punia nie ma żadnej cukrzycy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :scream_3: Quote
Saththa Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 trzeba myslec pozytywnie. Jest zdrowa. Nie puszczac w kosmos "cukrzycy" tylko "zdrowa" Tak sie dowiedziałam z rozmów w toku ostatnio :lol: Quote
malawaszka Posted October 10, 2012 Author Posted October 10, 2012 hahaha no to cukier do herbaty a w kosmos ZDROWA!!!!!!!!! :ghost_2: Quote
Saththa Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 No Pani to nawet dośc hmmm dobrze wytłumaczyła, umotywowała jak widac zapadło mi w glowie;) I myslę ze poswieciłam jakies hmmm 50 sekund na przemyślenie tego;) Quote
zerduszko Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Widziałam reklamę tego programu i tez mi się podobało jak o tym mówiła, żeby mądrze prosić czy jakoś tak. Quote
malawaszka Posted October 10, 2012 Author Posted October 10, 2012 [quote name='zerduszko']Widziałam reklamę tego programu i tez mi się podobało jak o tym mówiła, żeby mądrze prosić czy jakoś tak.[/QUOTE] OMG :crazyeye: i co? wystarczająco mądrxze prosiłam o ZDROWIE dla Puniaczka???? :smhair2: Quote
zerduszko Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 [quote name='malawaszka']OMG :crazyeye: i co? wystarczająco mądrxze prosiłam o ZDROWIE dla Puniaczka???? :smhair2:[/QUOTE] Nie wiem :lol: Ale jak ktoś prosił o "Bogactwo", to twierdziła, ze głupio, bo o bogactwo myśli, a może problemów? Quote
malawaszka Posted October 10, 2012 Author Posted October 10, 2012 [quote name='zerduszko']Nie wiem :lol: Ale jak ktoś prosił o "Bogactwo", to twierdziła, ze głupio, bo o bogactwo myśli, a może problemów?[/QUOTE] o mato nie rozumiem tego zdania :lol: a zwłaszcza końcówki :D Quote
Recommended Posts