natija Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 piekna jest,ale ile musiala zniesc okrucienstwa biedna:-( Quote
malawaszka Posted July 4, 2013 Author Posted July 4, 2013 [quote name='Margi']Tak cudna sunia. :loveu: Rzeczywiście wygląda lepiej niż na poprzednich zdjęciach. Co musiało się stać,że ma tak poszatkowany języczek?[/QUOTE] może podczas wypadku pogryzła sobie, albo z bólu, albo... nie chcę myśleć, że ktoś mógł jej tak zrobić celowo... nie mogę tak myśleć bo oszaleję, ale ona się tak boi :( ona jest prześliczna, naprawdę takie urocze stworzonko malutkie... Quote
Anula Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 O rany a co z tym języczkiem,pierwszy raz widzę.Musiała swoje biedna sunia przejść,szok.Jest piękna,cudo.Jutro czekam na wieści,co z oczkiem i ogólnie jaki jest malutkiej stan zdrowia.Trzymam kciuki za malusią. Quote
Saththa Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 Ja tez bym nie poznała. to na pewno ta sama? tamta była strasznie strasznie i nawet jakby ją wycieli to jakoś duzo tego wlosa zostało hmm A Język :mdleje: Quote
malawaszka Posted July 5, 2013 Author Posted July 5, 2013 ta sama na pewno, tylko tamte zdjęcia były takie beznadziejne, że na innego psa wygląda i na większego przy tym rowerze, ale może to rower dziecięcy? nie wiem bo ja się spodziewałam większego psa a to taki okruch niewiele większy od Furiatki - bardzo jest podobna do Puni Quote
Małgorzata Noga Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 Serce się kraje jak patrzy się na takie biedactwo :( zdjęcie języka mnie przeraziło :( co ta psinka musiała przejść w swoim życiu aż się nie chce myśleć. Zdrówka malutkiej życzymy :* Quote
malawaszka Posted July 5, 2013 Author Posted July 5, 2013 Przeszła na pewno dużo złego... wróciłyśmy właśnie od okulisty - jest tak jak myślałam - oczko jest uszkodzone mechanicznie - nie wiem czy wybite, czy ktoś jej to zrobił czy podczas wypadku, tego się nie dowiemy, ale na pewno cierpiała bardzo... w dodatku tak długo niezaopiekowana, nieopatrzona, nic... podczas pobierania krwi walczyła jak o życie :( nie umiem tego nawet opisać... dramat; Oczodół trzeba oczyścić i zaszyć, teraz dostaliśmy antybiotyk, żeby ją przygotować do zabiegu, a operacja wyznaczona na 16 lipca. Umówiłam od razu Furię na operację łapy bo to u tego samego doktora więc za jedną jazdą załatwimy obie panny. Koszt malutkiej 350-400 zł od razu ze sterylizacją - ale czy zrobimy sterylkę doktor podejmie decyzję podczas robienia oczka bo zależy ile to będzie trwało. Wyniki krwi wyszły jej w porządku i biochemia i morfologia. W uchu tym od strony wybitego oczka dużo wydzieliny, która może być zaschniętą krwią. :( Quote
zerduszko Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 Bidna bardzo :( Ale pysio ma mega rozczulający! Quote
malawaszka Posted July 5, 2013 Author Posted July 5, 2013 no ona jest naprawdę śliczna i mam nadzieję, że za jakiś czas będzie też fajna aa i melduję, że dostaliśmy od anonimowego darczyńcy 6 kg karmy Heritage - piękne dzięki :Rose: Quote
ania0112 Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 Biedna sunia... mam nadzieję, ze będzie już tylko lepiej! trzymam kciuki za operację obu szkrabów. a jak mała na Ciebie? zaczyna się cieszyć na twój widok czy dalej pełna obaw? Quote
Pink Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 Zgredek jest dzentelmen pierwsza klasa :loveu: sunka faktycznie nie jak ta z fotosow. Waszku a pytalas weta ile tak pi razy drzwi ma lat? Quote
malawaszka Posted July 6, 2013 Author Posted July 6, 2013 [quote name='ania0112']Biedna sunia... mam nadzieję, ze będzie już tylko lepiej! trzymam kciuki za operację obu szkrabów. a jak mała na Ciebie? zaczyna się cieszyć na twój widok czy dalej pełna obaw?[/QUOTE] ach do cieszenia się na mój widok to długa droga... nie ma z nia kontaktu, teraz muszę dawać jej antybiotyk to dałam w mięsku - ona nie wiedziała jak się zabrać za mięso jedzenie mięsa :mdleje: kulki suchego zna, ale mięso jakby nie zrobiło na niej wrażenia... [quote name='Pink']Zgredek jest dzentelmen pierwsza klasa :loveu: sunka faktycznie nie jak ta z fotosow. Waszku a pytalas weta ile tak pi razy drzwi ma lat?[/QUOTE] około 5 Quote
Pink Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 Oooo, to fajnie, to mlody pies jeszcze jest :multi: Quote
malawaszka Posted July 6, 2013 Author Posted July 6, 2013 za to Bryzka jest stara i zobaczcie co ona wyczynia - jej mały móżdżek nie ogarnia, że jak ona tak poskacze to potem jest klap na dupko i ciężko jej się podnieść - czy ja mam jej zabraniać tego? cholera ona jest taka szczęśliwa jak biegnie, że szok, ale potem łapy odmawiają posłuszeństwa [video=youtube_share;vsW3Q-a7W9k]http://youtu.be/vsW3Q-a7W9k[/video] [URL]http://www.youtube.com/watch?v=vsW3Q-a7W9k&feature=youtu.be[/URL] Quote
zerduszko Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 Mega :lol: A Fender niezły model, nogi aż do nieba :loveu: Zapisz go na wystawę jaką :D Quote
malawaszka Posted July 6, 2013 Author Posted July 6, 2013 o tak się ryjec cieszy [URL]http://youtu.be/1hvgxk3B8dc[/URL] <span class="watch-page-link">[video=youtube_share;1hvgxk3B8dc]http://youtu.be/1hvgxk3B8dc[/video] Quote
Małgorzata Noga Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 Ale słodziaki z dziadeczków :loveu: Fender strasznie mi się podoba , ładnie się porusza :loveu: Bryzelda kwitnie z dnia na dzień :) Quote
danyww Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 Szczęśliwe te dziadki u Ciebie. :loveu: Proszę mnie wpisać na listę oczekujących :evil_lol: Quote
malawaszka Posted July 6, 2013 Author Posted July 6, 2013 [quote name='danyww']Szczęśliwe te dziadki u Ciebie. :loveu: Proszę mnie wpisać na listę oczekujących :evil_lol:[/QUOTE] ależ nie trzeba na nic czekać - Bryza i Fender są do wzięcia od zaraz :p Martwi mnie malutka... na dworze stoi, albo położy się u leży, po pokoju chodzi i poobserwowałam - tylko w prawą stronę... ale też jest mądra bo siku robi na podkład - na dworze nie chce :shake: kupę już na podłogę i muszę podjechać gdzieś kupić jakąś wykładzinę PCV bo tam mam podłogi nie zrobione i jak mi to wsio wejdzie w beton to ... :splat: Quote
danyww Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 [quote name='malawaszka']ależ nie trzeba na nic czekać - Bryza i Fender są do wzięcia od zaraz :p Martwi mnie malutka... na dworze stoi, albo położy się u leży, po pokoju chodzi i poobserwowałam - tylko w prawą stronę... ale też jest mądra bo siku robi na podkład - na dworze nie chce :shake: kupę już na podłogę i muszę podjechać gdzieś kupić jakąś wykładzinę PCV bo tam mam podłogi nie zrobione i jak mi to wsio wejdzie w beton to ... :splat:[/QUOTE] No wiesz ..:cool3: to ja czekam na miejsce u Ciebie jak już mnie całkiem starość dopadnie :razz: Biedne maleństwo, taka zagubiona jest :shake: Może chodzi w tę prawą stronę przez to, że ma tylko oczko po prawej? Quote
wilczy zew Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 Jakbyś siedziała w schronie tyle co Bryza to też byś chciała pobiegać bez względu na konsekwencje! Śliczna ta mała bidulka. Quote
malawaszka Posted July 6, 2013 Author Posted July 6, 2013 [quote name='danyww']No wiesz ..:cool3: to ja czekam na miejsce u Ciebie jak już mnie całkiem starość dopadnie :razz:[/QUOTE] i też będziesz biegała tak jak oszalała bez względu na konsekwencje??? :lol: [quote name='danyww']Biedne maleństwo, taka zagubiona jest :shake: Może chodzi w tę prawą stronę przez to, że ma tylko oczko po prawej?[/QUOTE] może o to chodzi, a może ma coś uszkodzone... w poniedziałek zadzwonię do Dr Olender i może się wybierzemy do Niej jeszcze przed operacją, zobaczę co powie, jutro postaram się nagrać filmik i może pozwoli żebym Jej wysłała [quote name='wilczy zew']Jakbyś siedziała w schronie tyle co Bryza to też byś chciała pobiegać bez względu na konsekwencje! Śliczna ta mała bidulka.[/QUOTE] no pewnie bym chciała, ale to mnie deczko przeraża... malutkiej powycinałam kołtuny z grubsza - straszne miała na łapach przy samej skórze i jakaś z tyłu osiusiana była jakby w swoich sikach siedziała, ale boję się ją wykąpać, a najchętniej bym ją całą ogoliła i wykąpała bo się drapie i jest brudna - tamci ją podobno wykąpali przed wyjazdem, ale chyba nie wypłukali dobrze... Quote
ania0112 Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 Fender ma super ogon! taki cieniutki i mach nim na każda stronę :) Bryza jest cudna babunia. nie zabraniałabym jej tego - jeszcze nie wiesz do czego jest zdolna, jej kondycja sie poprawia z dnia na dzień to może i opanuje podskoki... a nawet jak nie to to są jej chwile radości nawet jeżeli konsekwencje są jakie są... spójrz na Brokata... mi się wydaje, ze on z każdym rokiem młodnieje a nie starzeje, teraz potrafi stawać na dwóch łapach, drapać mnie po udach, jak się cieszy to podskakuje, na łóżko wskakuje już bez problemu i kłopotów a osttanio nawet stójkę zaprezentował.. a i tak zdarza mu się, ze jak leży to nie potrafi się ogarnąć i tak obrócic ciała i ciężaru żeby wstać i kombinuje 2 minuty jak to zrobić... chociaz to to chyba nie wiek a jego naturalna gracja....:diabloti: Quote
Recommended Posts