Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Margi']Tak cudna sunia. :loveu: Rzeczywiście wygląda lepiej niż na poprzednich zdjęciach.
Co musiało się stać,że ma tak poszatkowany języczek?[/QUOTE]

może podczas wypadku pogryzła sobie, albo z bólu, albo... nie chcę myśleć, że ktoś mógł jej tak zrobić celowo... nie mogę tak myśleć bo oszaleję, ale ona się tak boi :( ona jest prześliczna, naprawdę takie urocze stworzonko malutkie...

Posted

O rany a co z tym języczkiem,pierwszy raz widzę.Musiała swoje biedna sunia przejść,szok.Jest piękna,cudo.Jutro czekam na wieści,co z oczkiem i ogólnie jaki jest malutkiej stan zdrowia.Trzymam kciuki za malusią.

Posted

ta sama na pewno, tylko tamte zdjęcia były takie beznadziejne, że na innego psa wygląda i na większego przy tym rowerze, ale może to rower dziecięcy? nie wiem bo ja się spodziewałam większego psa a to taki okruch niewiele większy od Furiatki - bardzo jest podobna do Puni

Posted

Przeszła na pewno dużo złego... wróciłyśmy właśnie od okulisty - jest tak jak myślałam - oczko jest uszkodzone mechanicznie - nie wiem czy wybite, czy ktoś jej to zrobił czy podczas wypadku, tego się nie dowiemy, ale na pewno cierpiała bardzo... w dodatku tak długo niezaopiekowana, nieopatrzona, nic... podczas pobierania krwi walczyła jak o życie :( nie umiem tego nawet opisać... dramat; Oczodół trzeba oczyścić i zaszyć, teraz dostaliśmy antybiotyk, żeby ją przygotować do zabiegu, a operacja wyznaczona na 16 lipca. Umówiłam od razu Furię na operację łapy bo to u tego samego doktora więc za jedną jazdą załatwimy obie panny. Koszt malutkiej 350-400 zł od razu ze sterylizacją - ale czy zrobimy sterylkę doktor podejmie decyzję podczas robienia oczka bo zależy ile to będzie trwało. Wyniki krwi wyszły jej w porządku i biochemia i morfologia. W uchu tym od strony wybitego oczka dużo wydzieliny, która może być zaschniętą krwią. :(

Posted

no ona jest naprawdę śliczna i mam nadzieję, że za jakiś czas będzie też fajna

aa i melduję, że dostaliśmy od anonimowego darczyńcy 6 kg karmy Heritage - piękne dzięki :Rose:

Posted

Biedna sunia... mam nadzieję, ze będzie już tylko lepiej! trzymam kciuki za operację obu szkrabów. a jak mała na Ciebie? zaczyna się cieszyć na twój widok czy dalej pełna obaw?

Posted

Zgredek jest dzentelmen pierwsza klasa :loveu: sunka faktycznie nie jak ta z fotosow. Waszku a pytalas weta ile tak pi razy drzwi ma lat?

Posted

[quote name='ania0112']Biedna sunia... mam nadzieję, ze będzie już tylko lepiej! trzymam kciuki za operację obu szkrabów. a jak mała na Ciebie? zaczyna się cieszyć na twój widok czy dalej pełna obaw?[/QUOTE]

ach do cieszenia się na mój widok to długa droga... nie ma z nia kontaktu, teraz muszę dawać jej antybiotyk to dałam w mięsku - ona nie wiedziała jak się zabrać za mięso jedzenie mięsa :mdleje: kulki suchego zna, ale mięso jakby nie zrobiło na niej wrażenia...

[quote name='Pink']Zgredek jest dzentelmen pierwsza klasa :loveu: sunka faktycznie nie jak ta z fotosow. Waszku a pytalas weta ile tak pi razy drzwi ma lat?[/QUOTE]

około 5

Posted

za to Bryzka jest stara i zobaczcie co ona wyczynia - jej mały móżdżek nie ogarnia, że jak ona tak poskacze to potem jest klap na dupko i ciężko jej się podnieść - czy ja mam jej zabraniać tego? cholera ona jest taka szczęśliwa jak biegnie, że szok, ale potem łapy odmawiają posłuszeństwa

[video=youtube_share;vsW3Q-a7W9k]http://youtu.be/vsW3Q-a7W9k[/video]

[URL]http://www.youtube.com/watch?v=vsW3Q-a7W9k&feature=youtu.be[/URL]

Posted

[quote name='danyww']Szczęśliwe te dziadki u Ciebie. :loveu:

Proszę mnie wpisać na listę oczekujących :evil_lol:[/QUOTE]

ależ nie trzeba na nic czekać - Bryza i Fender są do wzięcia od zaraz :p

Martwi mnie malutka... na dworze stoi, albo położy się u leży, po pokoju chodzi i poobserwowałam - tylko w prawą stronę... ale też jest mądra bo siku robi na podkład - na dworze nie chce :shake: kupę już na podłogę i muszę podjechać gdzieś kupić jakąś wykładzinę PCV bo tam mam podłogi nie zrobione i jak mi to wsio wejdzie w beton to ... :splat:

Posted

[quote name='malawaszka']ależ nie trzeba na nic czekać - Bryza i Fender są do wzięcia od zaraz :p

Martwi mnie malutka... na dworze stoi, albo położy się u leży, po pokoju chodzi i poobserwowałam - tylko w prawą stronę... ale też jest mądra bo siku robi na podkład - na dworze nie chce :shake: kupę już na podłogę i muszę podjechać gdzieś kupić jakąś wykładzinę PCV bo tam mam podłogi nie zrobione i jak mi to wsio wejdzie w beton to ... :splat:[/QUOTE]

No wiesz ..:cool3: to ja czekam na miejsce u Ciebie jak już mnie całkiem starość dopadnie :razz:

Biedne maleństwo, taka zagubiona jest :shake: Może chodzi w tę prawą stronę przez to, że ma tylko oczko po prawej?

Posted

[quote name='danyww']No wiesz ..:cool3: to ja czekam na miejsce u Ciebie jak już mnie całkiem starość dopadnie :razz:[/QUOTE]

i też będziesz biegała tak jak oszalała bez względu na konsekwencje??? :lol:

[quote name='danyww']Biedne maleństwo, taka zagubiona jest :shake: Może chodzi w tę prawą stronę przez to, że ma tylko oczko po prawej?[/QUOTE]

może o to chodzi, a może ma coś uszkodzone... w poniedziałek zadzwonię do Dr Olender i może się wybierzemy do Niej jeszcze przed operacją, zobaczę co powie, jutro postaram się nagrać filmik i może pozwoli żebym Jej wysłała

[quote name='wilczy zew']Jakbyś siedziała w schronie tyle co Bryza to też byś chciała pobiegać bez względu na konsekwencje!

Śliczna ta mała bidulka.[/QUOTE]

no pewnie bym chciała, ale to mnie deczko przeraża...

malutkiej powycinałam kołtuny z grubsza - straszne miała na łapach przy samej skórze i jakaś z tyłu osiusiana była jakby w swoich sikach siedziała, ale boję się ją wykąpać, a najchętniej bym ją całą ogoliła i wykąpała bo się drapie i jest brudna - tamci ją podobno wykąpali przed wyjazdem, ale chyba nie wypłukali dobrze...

Posted

Fender ma super ogon! taki cieniutki i mach nim na każda stronę :)
Bryza jest cudna babunia. nie zabraniałabym jej tego - jeszcze nie wiesz do czego jest zdolna, jej kondycja sie poprawia z dnia na dzień to może i opanuje podskoki... a nawet jak nie to to są jej chwile radości nawet jeżeli konsekwencje są jakie są... spójrz na Brokata... mi się wydaje, ze on z każdym rokiem młodnieje a nie starzeje, teraz potrafi stawać na dwóch łapach, drapać mnie po udach, jak się cieszy to podskakuje, na łóżko wskakuje już bez problemu i kłopotów a osttanio nawet stójkę zaprezentował.. a i tak zdarza mu się, ze jak leży to nie potrafi się ogarnąć i tak obrócic ciała i ciężaru żeby wstać i kombinuje 2 minuty jak to zrobić... chociaz to to chyba nie wiek a jego naturalna gracja....:diabloti: