Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='zerduszko']Może to jest jakiś pomysł na Furie?? :evil_lol:[/QUOTE]

ha ha mówisz, żeby jednak zabierać ją na wspólne spacery? ewentualnie mogę jeszcze liczyć na tego ptaka drapieżcę... większy był od Furiatki...

Posted

dostałam na maila wyniki Fendera - expres wow no i mam problem - wszystko jest bardzo fajnie, jedynie podwyższone monocyty i żelazo - od czego???

[URL=http://img402.imageshack.us/i/l5vj.jpg/][IMG]http://img402.imageshack.us/img402/9794/l5vj.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://img826.imageshack.us/i/3wku.jpg/][IMG]http://img826.imageshack.us/img826/5374/3wku.jpg[/IMG][/URL]

Posted

no gadałam z wetem - nie panikujemy i nie szukamy raka :shock: bo ja już przecież... no wiecie :stupid:
Teraz leczymy uszy i obserwujemy czy będzie przybierał na wadze i ma być git! no!
U niego jeszcze to powiększone jajo i okropne zęby więc to też może jakoś rzutować - dobrze, że nery i wątroba są ok!

Posted

[quote name='ania0112']jak to polować? ale tak na serio? żeby zjeść, krzywdę zrobić? Trzymam kciuki za staruszki! i Furcię :)[/QUOTE]

nie wiem bo nie pozwoliłam jej dokończyć polowania - Furia mimo wszystko nie zasłużyła sobie na pożarcie ;) ale była zaskakująco żwawa i zawzięta - czaiła się jak panterra

Posted

[quote name='ania0112']może z kotem lub zającem pomyliła..:p[/QUOTE]

no myślałam też o tym bo skodo brzozę na łące pomyliła z intruzem to kto ją tam wie ile widzi a ile się domyśla :lol:

Posted (edited)

Jej Bryza Cie obronić chciała wszak to pies obronny jest! A Furia Cię rani normalnie zagrożenie stwarza... :roll:

NIc nie docenią starań. Nic no :errrr:

[COLOR=#add8e6][SIZE=2]EDIT: Pani z Allegro mapisała, ze nie ma juz turkusowych kocyków bo zaprzestali produkowac:( a ja 3 kupiłam :( [/SIZE][/COLOR]

Edited by Saththa
Posted

[quote name='Saththa']
[COLOR=#add8e6][SIZE=2]EDIT: Pani z Allegro mapisała, ze nie ma juz turkusowych kocyków bo zaprzestali produkowac:( a ja 3 kupiłam :( [/SIZE][/COLOR][/QUOTE]

o kurcze - ciekawe czy w sklepie też nie ma, może ta pani nie ma i tak ściemniła żebyś wzięła inny kolor? zadzwoń do ieka katowice i dowiedz się - jak będą to postaram się Ci zorganizować :lol:

[quote name='Margi']Się dziwicie Bryzuni.Takie małe szczekające coś kręciło jej się pod łapami to chciała sobie zapolować.:evil_lol:[/QUOTE]

no własnie że nie bo Furia wydziera się głównie w domu - na spacerach jest zajęta niuszeniem, pomijając chwile jak intruza trzeba oszczekać, albo kota no i jeszcze kilka innych :lol:

a w ogóle to nie pisałam jak mnie wczoraj nastraszyła mała potworka - po spacerze, na którym było mokro i ona była prawie cała mokra, Furia w domu oszalała :mdleje: wpadła mi w jakąś histerię taką, że nie mogłam jej opanować - nie dała się dotknąć ani sobie pomóc - myślałam, że coś jej się dzieje - latała, przysiadała, na legowisko, na dywanik i tak w kółko i lizała sobie łapki, czasem wręcz je gryzła - miała poprzyczepiane suche trawy co po sianokosach zostały - chciałam jej to pozdejmować bo może to jej dokuczało, ale nie dała NIC zrobić :shock: wyglądało to strasznie jak ona się tak miotała i już miałam przygotowany kocyk, żeby ją jakoś w niego złapać i uspokoić, bałam się, że zacznie sobie jakoś mocno ogryzać łapy czy coś bo tak zawziecie je lizała - strasznie dziwne to było :shake: ale pocudowała, pocudowała i się uspokoiła - ona taka delikatna jest, że nie wiem czy chodziło o to, że miała podrażnione łapki po bieganiu po skoszonej trawie? plus te suszki w sierści i mokra sierść?

Posted

A nie dziabnęła Furci osa? Mogła nadepnąć na nią. Mój sznup tak kiedyś miał i też się zachowywał jak oszalały. Dopiero później zauważyłam obok kocyka leżącą, nieżywą osę.

Posted

kiedyś ją coś dziabnęło w paluch co pisałam, że miała spuchnięty - teraz nie dała obejrzeć, a jak już się uspokoiła i obejrzałam to nie znalazłam żadnej opuchlizny, ale może mrówka jakaś i nie spuchło tak mocno - nie wiem

Posted

[quote name='malawaszka']o kurcze - ciekawe czy w sklepie też nie ma, może ta pani nie ma i tak ściemniła żebyś wzięła inny kolor? zadzwoń do ieka katowice i dowiedz się - jak będą to postaram się Ci zorganizować :lol:

[/QUOTE]

U innej Pani zamówiłam :razz: 3 sztuki:) i Pani dzwon ido mnie ze ma tylko 2 sztuki:razz: Prosiłam zeby czekała na dostawe :evil_lol:

Ale dziekuję;)

A Furia biedna...

Posted

u Sajana coraz gorzej - dziś został sam na pół godziny i aż się zesikał :mdleje: niepojęte to jest dla mnie, gdyby nie to jego wycie i to że sie pogarsza to na pewno by tam został bo Pani Kasia w samych prawie superlatywach go opisuje, ale on się jednak źle czuje w bloku - co gorsza jak na spacerach małe psy go oszczekają to nie pozostaje im dłużny co u mnie było nie do pomyślenia... a telefon milczy jak zaklęty :(

Posted

Szkoda, że tak się to rozwija, bo jednak jakoś miałam nadzieję, że on się jakoś przekona do nowego miejsca, nowych ludzi, nowych zwyczajów.
Chyba Ty musiałabyś być w tym bloku przez jakiś czas i wszystko po staremu mniej więcej jak u Ciebie, z tą różnica, że inne miejsce, a jak przywykłby, to wtedy dopiero zostawiłabyś go z ludźmi. Szkoda, że nie można być w kilku miejscach naraz.
Mam wrażenie, że jednak nie do końca ludziska wiedzą, jak z psami po przejściach postępować, wiem, że każdy przypadek jest inny, ale po iluśtam psach coś się już w człowieku otwiera i zaczyna mieć intuicję, jak działać, żeby poprawiać, a jednocześnie nie zepsuć.

Posted

Nie wiem - może, chociaż ja nigdy nie myślałam o Sajanie jak o jakimś trudnym psie :shake: no ale teraz już wiemy - on będzie idealny, ale w domu z ogrodem - w chwili obecnej wszyscy moi tymczasowicze szukają domów z ogrodem - chyba zostanę developerem i będę sprzedawać domy z ogrodem i tak promocja - piesek gratis :evil_lol: