jotpeg Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 to jest psiak idealny, przytulasty, nieniszczący... :p Quote
mulinka Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 [COLOR=Red][B]psiak kochany i należy mu się dobry domek koniecznie poproście o jakiś śliczny banerek dla niego, może cioteczkę lupe[/B][/COLOR] Quote
jotpeg Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 [quote name='mag.da']Psi ideał czeka![/QUOTE] nic dodac, nic ujac! Quote
erka Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: Nikt nie chce Czarusia, a to taki fantastyczny piesek. Quote
mulinka Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 [COLOR=DarkOrange][B]poproście o banerek dla Czarnusia !!!!!! [/B][/COLOR] Quote
erka Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Taki kochany psiaczek, on chciałby jeszcze kilka lat pożyć w godnych warunkach.:-( Quote
Gosiapk Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Gdzie można zdobyć jego banerek? Mam już własnych 7 piesków, tak mi go szkoda... biedactwo. LUDZIE POMÓŻCIE!!! Quote
Gosiapk Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Czy Czaruś może mieszkać w budce w ogródku? Quote
Potter Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 [quote name='Gosiapk']Czy Czaruś może mieszkać w budce w ogródku?[/quote] Oczywiście!!! :lol: Przecież całe życie spędził na dworze, BEZ BUDY, w ogóle BEZ ŻADNEGO SCHRONIENIA :angryy: . Teraz jest u mojej rodzicielki w mieszkaniu, ponieważ, po tym co przeszedł, nie miałam serca zostawiać go w kojcu, z innymi bezdomnymi psami, które mam pod opieką. Pewnie będzie mu troszeczkę przykro, że zażył raju, a teraz z kanapy wyląduje w budzie... ale jeśli buda będzie porządna, przynajmniej raz na dzień suta micha, a CO NAJWAŻNIEJSZE: kochający właściciel... Wtedy nie będę wybrzydzać, ani ja, ani tym bardziej on! Quote
Potter Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 Poza tym, ja sama mam 6 (prywatnych) psów i wszystkie mieszkają w swoich budach na podwórku. Są bardzo zadowolone z życia, nie ma problemów z ich ewentualnym wyprowadzaniem na siusiu (przy sześciu, chyba bym się wściekła ;) ), robią, co chcą, są upasione i zrelaksowane. Zawsze uważałam, i nadal uważam, że dla zdrowego psa, nie ma nic lepszego jak mieszkanie w budzie, na powietrzu. Przecież tak żyły przed tysiacami lat na preriach - w wykopanych przez siebie norach. I nikt ich wtedy nie okrywał pierzynką... :mdrmed: Oczywiście, mówimy o porządnej budzie (budy moich psów są lepiej ocieplone niż mój dom, a jedna z nich jest tak wielka, że mieszczą się tam 4 psy , ja i mój mąż NARAZ; czasami sobie żarujemy, że w ostrą zimę, trzeba by się tam przeprowadzić :grins: ). No i żadnych łańcuchów :smhair2: ... to chyba oczywiste. Quote
Gosiapk Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 [quote name='Potter'](...) Wszyscy chcą młode, piękne, najlepiej rasowe, szczeniaki... Że niby szczeniaka można ułożyć, zrobić z nim co się chce. (...)[/QUOTE] Rasowego wnętra też nikt nie chce. Quote
pidzej Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 [QUOTE]Zawsze uważałam, i nadal uważam, że dla zdrowego psa, nie ma nic lepszego jak mieszkanie w budzie, na powietrzu. Przecież tak żyły przed tysiacami lat na preriach - w wykopanych przez siebie norach. I nikt ich wtedy nie okrywał pierzynką... :mdrmed: [/QUOTE] Troszkę głupie porównanie, tak samo ludzie kiedyś żyli w jaskiniach, a wątpię by im było wtedy lepiej.... ;) ale to taki off... a Czarnuś domku szukaj... Quote
erka Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Myślę,że po tych 8 latach spędzonych w metalowej klatce na króliki dobrze by było jednak znaleźć mu ciepły domek. Należy mu sie to na stare lata. A co do preferencji psów, to u wszystkich znajomych, którzy maja ogrody i psy maja możliwość wyboru, buda , albo mieszkanie i bycie blisko człowieka, zdecydowanie wybierają to drugie. I bardzo często nawet nie chcą same być w ogrodzie bez obecności tam człowieka, chociaż mogłyby sobie dowoli biegac.:razz: Quote
weszka Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Co za ludzie zgotowali psiakowi taki los :angryy: :mad: Zresztą nie wiem dlaczego ciągle się dziwię... Teraz Czarnuś musisz mieć wszystko co najlepsze. Będe o tobie pamiętać psiaku! Quote
Recommended Posts