Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 601
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Gosiapk']Czy Czaruś może mieszkać w budce w ogródku?[/quote]

Oczywiście!!! :lol:
Przecież całe życie spędził na dworze, BEZ BUDY, w ogóle BEZ ŻADNEGO SCHRONIENIA :angryy: .

Teraz jest u mojej rodzicielki w mieszkaniu, ponieważ, po tym co przeszedł, nie miałam serca zostawiać go w kojcu, z innymi bezdomnymi psami, które mam pod opieką.

Pewnie będzie mu troszeczkę przykro, że zażył raju, a teraz z kanapy wyląduje w budzie... ale jeśli buda będzie porządna, przynajmniej raz na dzień suta micha, a CO NAJWAŻNIEJSZE: kochający właściciel... Wtedy nie będę wybrzydzać, ani ja, ani tym bardziej on!

Posted

Poza tym, ja sama mam 6 (prywatnych) psów i wszystkie mieszkają w swoich budach na podwórku.
Są bardzo zadowolone z życia, nie ma problemów z ich ewentualnym wyprowadzaniem na siusiu (przy sześciu, chyba bym się wściekła ;) ), robią, co chcą, są upasione i zrelaksowane.

Zawsze uważałam, i nadal uważam, że dla zdrowego psa, nie ma nic lepszego jak mieszkanie w budzie, na powietrzu. Przecież tak żyły przed tysiacami lat na preriach - w wykopanych przez siebie norach. I nikt ich wtedy nie okrywał pierzynką... :mdrmed:
Oczywiście, mówimy o porządnej budzie (budy moich psów są lepiej ocieplone niż mój dom, a jedna z nich jest tak wielka, że mieszczą się tam 4 psy , ja i mój mąż NARAZ; czasami sobie żarujemy, że w ostrą zimę, trzeba by się tam przeprowadzić :grins: ). No i żadnych łańcuchów :smhair2: ... to chyba oczywiste.

Posted

[quote name='Potter'](...)
Wszyscy chcą młode, piękne, najlepiej rasowe, szczeniaki... Że niby szczeniaka można ułożyć, zrobić z nim co się chce. (...)[/QUOTE]

Rasowego wnętra też nikt nie chce.

Posted

[QUOTE]Zawsze uważałam, i nadal uważam, że dla zdrowego psa, nie ma nic lepszego jak mieszkanie w budzie, na powietrzu. Przecież tak żyły przed tysiacami lat na preriach - w wykopanych przez siebie norach. I nikt ich wtedy nie okrywał pierzynką... :mdrmed: [/QUOTE]
Troszkę głupie porównanie, tak samo ludzie kiedyś żyli w jaskiniach, a wątpię by im było wtedy lepiej.... ;)
ale to taki off...
a Czarnuś domku szukaj...

Posted

Myślę,że po tych 8 latach spędzonych w metalowej klatce na króliki dobrze by było jednak znaleźć mu ciepły domek. Należy mu sie to na stare lata.

A co do preferencji psów, to u wszystkich znajomych, którzy maja ogrody i psy maja możliwość wyboru, buda , albo mieszkanie i bycie blisko człowieka, zdecydowanie wybierają to drugie.
I bardzo często nawet nie chcą same być w ogrodzie bez obecności tam człowieka, chociaż mogłyby sobie dowoli biegac.:razz:

Posted

Co za ludzie zgotowali psiakowi taki los :angryy: :mad: Zresztą nie wiem dlaczego ciągle się dziwię...
Teraz Czarnuś musisz mieć wszystko co najlepsze. Będe o tobie pamiętać psiaku!