Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 468
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='julia.zuzanna']Proszę o nieumieszczanie zdjęć pochodzących ze strony schroniska na dogomanii oraz aukcjach allegro (oraz zdjęcie tych, które już umieściłyście). Proszę także o nieużywanie ww. zdjęć do robienia banerów, plakatów etc. (oraz usunięcie tych, z którymi już coś zrobiono). Podlegają one prawom autorskim, które będą egzekwowane.

Julka, tutaj nie napisałaś, że wystarczy zapytać o Twoją zgodę

Kochani, Julka robi przepiękne zdjęcia psów ze schroniska, zrobiła od nowa
stronę internetową. Na pewno spędziła przy tym wiele czasu.

dzisiaj jest zdenerwowana, a komu to się nie zdarza ?

ja mam nadzieję, że przemyśli to jeszcze raz bo szkoda psiaków
a przecież to od Julki mamy bardzo wiele informacji

Posted

ehh wiecie co, zanowu nastepny wątek kiedy ktoś rzucił "tyłkiem" i obraził się na dogmaniakow..
zastanów sie kobieto, czy Ty możęsz się nazywać miłośniczką zwierząt...mówisz-nie dam wam zdjęć, one sa MOJE, MOJE!!! przecież to chore...zachowujesz się jak dzieciak którego rodzice skarcili za coś a on teraz na złość nie ubierze kurteczki na mróz.....
ehh ciekawe czy będzoesz mogła spać spokojnie wiedząc, ze dzięki tobie Agatka albo inna bida zostanie ofiarą schoniska.......

ehhh szkoda słów....żenada i tyle.....

Posted

Pani jest zdecydowana wziąc Agatę i szukać jej domu wśród swoich znajomych w Niemczech, Agata siedzi w schronie juz ponad 3 lata ,ma małe szanse :( sama miałam zamiar ja wziąc ale musiałam podjąc decyzję szybko (skomplikowana sytuacja w domu) a Agatka własnie był w ciązy :/ więc zabrałam Miskę (ponad 4 lata w schronie,grubawa, dla niektórych "watpliwej urody", jak dla mnie to wspaniały pies) teraz chcę Agatce znależc dom,choćby za granicą.z pania jestem w stałym kontkcie to osoba, która do tej pory zajmował sie szukaniem domów kotom i wyciagnęła ze schronu dalmatyńczyka
szczegóły:

http://www.dalmatynczyki.fora.pl/viewtopic.php?t=170&postdays=0&postorder=asc&start=0

[SIZE=4]skontaktuje sie z osobami ,które prowadziły wątek tego dalmatyńczyka.
GoniaP z poznania namawia swojego TZ na transport Agaty, jest jeszcze inna opcja
tymczasem zdjęcia Agatki z wczoraj,na pierwszym także Tori- agresorka w budzie obok Agaty

Posted

[quote name='ewatonieja'][SIZE=4]
GoniaP z poznania namawia swojego TZ na transport Agaty, jest jeszcze inna opcja.
Już namówiłam :multi:
Warunek jest jeden: Agatka ma być wykąpana i pozbawiona pcheł. Muszę też pożyczyć transporter.
Jeszcze się nie zadeklarował kiedy pojedzie, ale stawiam, że w 1 tyg kwietnia. Agatka musiałaby przyjechać do mnie, ja ją przenocuję, a potem w drogę.
Co Wy na to?
Czy procedura wyrobienia paszportu już zainicjowana?:lol:

Posted

z tego co mi mówiła Niewiasta 21 wyrobienie paszportu nie trwa długo, Agata ma aktualne szczepinia, Cudowny ten Twoj TZ, jeśli bedzie taka potrzeba to sam wypiore Agatę w domku :) mam nadzieję że uda nam sie dogadać co do dni ,żebym mogła zaplanowac wolne w pracy,bo chce miec Agatke na oku
jeszcze raz wielkie dzieki!!!!!

Posted

No to pięknie. Reasumując jak rozumiem jest tak:
Agatka jest wzięta ze schroniska przez Ewatonieja, wykąpana, odpchlona itp., następnie ktoś (KTO ?) wiezie ją do Poznania do GoniaP skąd jej TZ zawozi ją w okolice Bonn, gdzie będzie pozostawała do czasu znalezienia jej domu docelowego. Czy dobrze to poskładałem?

Posted

Puchatek napisał(a):
No to pięknie. Reasumując jak rozumiem jest tak:
Agatka jest wzięta ze schroniska przez Ewatonieja, wykąpana, odpchlona itp., następnie ktoś (KTO ?) wiezie ją do Poznania do GoniaP skąd jej TZ zawozi ją w okolice Bonn, gdzie będzie pozostawała do czasu znalezienia jej domu docelowego. Czy dobrze to poskładałem?

najprawdopodobniej tak będzie ,mam nadzieje ,że tesciowie sie zgodza w końcu to tylko 2-3 dni i ja będe miała to pod kontrolą,jak sie nie zgodza to inny Dt ,myslę,że sie znajdzie na 99% albo hotelik w ostateczności, jeszcze obmyśle transport ,albo mój Grzesio się tym zajmie(jesli bedzie w Polsce) albo poprosze Moriaa ( aż sie wstydzę prosić):oops:

Posted

To Agatka transport ma
Czipa też więc wszystko gra
Jeszcze tylko formalności
Paszportowe dla śliczności
I już w podróż ruszyć może
Tam gdzie pewnie ktoś pomoże
Domek znaleźć naszej biedzie
Która domku szukać jedzie

Posted

Puchatek napisał(a):
To Agatka transport ma
Czipa też więc wszystko gra
Jeszcze tylko formalności
Paszportowe dla śliczności
I już w podróż ruszyć może
Tam gdzie pewnie ktoś pomoże
Domek znaleźć naszej biedzie
Która domku szukać jedzie
:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Puchatku, super!!!!!!!!!!!!!!
A kto ma do pożyczenia kontener przewozowy dla Agatki, jeśli nie umiałaby jeździć samochodem????

Posted

[quote name='julia.zuzanna'][SIZE="4"]Proszę o nieumieszczanie zdjęć pochodzących ze strony schroniska na dogomanii oraz aukcjach allegro (oraz zdjęcie tych, które już umieściłyście). Proszę także o nieużywanie ww. zdjęć do robienia banerów, plakatów etc. (oraz usunięcie tych, z którymi już coś zrobiono). Podlegają one prawom autorskim, które będą egzekwowane.

Julia, czy mozesz wytlumaczyc to jasniej. To znaczy, gdybym chciala psiakowi szukac tu domu, to nie mam prawa twoich zdjec na mojej stronie zamiescic? To znaczy np. zdjecia Derbisia, ktory tu znalazl domek, wykorzystalam bez pozwolenia i moge byc za to scigana za naduzycie praw autorskich. Hm, dobrze, ze teraz wiem. I szczerze mowiac, jestem bardo, ale to bardzo rozczarowana taka postawa i nie wiem, czym to jest uzasadnione. Szkoda. Wyglada na to, gdybym chciala waszym psom pomoc, to bym musiala sama do schroniska pojechac i zdjecia zrobic, aby im tu domow szukac. Hm, ciekawe, nigdy tego w ten sposob nie widzialam. Szkoda, wielka szkoda. :placz:

Posted

mam zła wiadomość tesciowie zaplanowali remont schodów n przełom marca/kwietnia :((( i sie nie zgodzili na jeszcze jednego psa w domu ,nawet przez 2-3 dni zbieramy na hotelik? deklaruję 100 zł czy może ktoś zna ten hotelik na strykowskiej?

Posted

agata potrzebuje trafić do hotelu tylko n a kilka dni, chyba można ją w takim hotelu wyprac? z mojej strony deklaruje równiez zakup kropli przeciw pchłom i obróżki, postaram sie tez wymóc u szefa wolne 1-2 żeby móc ja odwiedzić i przygotowac do wyjazdu, prosze Anię Agate o kontakt -kto ja zawiezie do Poznania? ja czy Ty? ja moge ja zabrac Grzesio bedzie w Polsce i wezmie wolne,my jestemy juz przyzwyczajeni do zanieczyszczonego powietrza wiec to nie problem,zreszta nie bylismy w Poznaniu jeszcze :)
pozdrawiam wszystkich zainteresowanych i dziekuje za wsparcie ,trzymajcie jeszcze kciuki, nigdy nie wiadomo tfu tfu ;)

Posted

bumerang napisał(a):
Jaka Agatka jest w stosunku do psow samcow?
mieszkam w Poznaniu, mogłabym Agatce dać tymczasowy domek!

coz moge powiedzieć Agatka niedawno była w ciąży więc ...
trudno powiedzieć bo ja znam ja z okresu , w którym przebywa tylko z suczkami :/ to jest bardzo spokojny pies,wręcz uległy , Agtka własnie jedzie do Niemiec do Dt a Pani bedzie jej bardzo intensywnie szukać stałego domku,Pani uważa że Agatka ,własnie z powodu łagodnści szybko znajdzie tam dom,tez mam taka nadzieję :)