elainfo Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 no ale moze on nie jest czyścioszkiemrasowym..?? tzn. czyscioszkiem jest.. myje sie po kapielach zawsze dodatkowo.. jakby cos mu gabeczka nie domyła.. ;-))) Quote
elainfo Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 :megagrin: kacha wawa ty moze sformatuj gdzie sie da ,ze to CTR!! ;-)) Quote
clockwork Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 witam cioteczki!! :multi: czyli CTR??? a sierśc może gubić z powodu złej diety... zabiedzony borok, brak witaminek, i sierść sie sypie... ja tylko tak głośno myśle :cool3: Quote
kacha_wawa Posted March 14, 2007 Author Posted March 14, 2007 elainfo napisał(a)::megagrin: kacha wawa ty moze sformatuj gdzie sie da ,ze to CTR!! ;-)) Łooo matko, to mi się już mózg zlasował i sformatował ;) Mam namiary od Arki do programu TV, zaraz mi komórka siądzie, a ładowarka na Ochocie... Mogę którejś Cioci wysłać na PM i poprosić o telefon?? Quote
elainfo Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 kacha_wawa napisał(a):Łooo matko, to mi się już mózg zlasował i sformatował ;) Mam namiary od Arki do programu TV, zaraz mi komórka siądzie, a ładowarka na Ochocie... Mogę którejś Cioci wysłać na PM i poprosić o telefon?? wysyłaj mi szybko PM.. i co mam dryndnac do CIe .. bo nierozumiem...??? Quote
elainfo Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 clockwork napisał(a):witam cioteczki!! :multi: czyli CTR??? a sierśc może gubić z powodu złej diety... zabiedzony borok, brak witaminek, i sierść sie sypie... ja tylko tak głośno myśle :cool3: a witamy... co sie tak poani obija zamiast nam tu krucha rozruszac to nic tylko galeryjak wlasnego banda...:mad: Quote
kacha_wawa Posted March 14, 2007 Author Posted March 14, 2007 elainfo napisał(a):wysyłaj mi szybko PM.. i co mam dryndnac do CIe .. bo nierozumiem...??? Już wiesz o co chodzi ;) Zadzwoń pod ten numer, który Ci podałam i napisz tu co i jak ;) Quote
Ludek Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Fusica napisał(a): Jest też wątek na molosach... (tak, wiem ze to nie molos, ale co tam...) i tu też proszę podbijać... Toż to jak najbardziej molos :). I CTR i sznaucer są molosami :). A z tą wagą, to Kruch ma chyba kości z ołowiu:evil_lol: . Widziałyście różnice między nim a Grafem, a Graf waży 45-47 kg. Sierść może mu wypadać z zaniedbania. Znam CTRy, które linieją. Quote
eria Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 mi on od początku bardziej pod CtRa podchodził, zwłaszcza wagą i sylwetką... Quote
Fusica Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Ja się poddaje... Dla mnie to po prostu Kruch... Kochany, jedyny, milusiński misiak... I może się okazać, że to chiński grzywacz, ja tam go uwielbiam.... Quote
elainfo Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Ludek napisał(a):Toż to jak najbardziej molos :). I CTR i sznaucer są molosami :). A z tą wagą, to Kruch ma chyba kości z ołowiu:evil_lol: . Widziałyście różnice między nim a Grafem, a Graf waży 45-47 kg. Sierść może mu wypadać z zaniedbania. Znam CTRy, które linieją. hej Ludku kochany.. no to posdzczydeko to mozna by jeszcze troche podrasowac faktycznie ale i tak jest piekny po twoim stzryzeniu;-)) hmm w sumie to faktycznie bez róznicy dla mnie czy to CTR czy SO.. ale ciekawosc zżera człowieka.. i tak.. co to za model mi sie trafił;-) Quote
Fusica Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Biegaj Kruszku na pierwszą stronkę... Ciotka wpadnie wieczorem, to sprawdzi jak się miewasz.... Quote
weszka Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Cioteczki ale zagadka Kruszkowa ;) Z tą wagą olbrzymów na tej stronie to kłamstwo. Moje suki olbrzymki ważą między 38 a 42 kg więc to jakaś bujda jest. Quote
kacha_wawa Posted March 14, 2007 Author Posted March 14, 2007 A ja Wam mówiłam, że nam się nowa rasa trafiła i nikt, a nikt takiej nie ma ;) Krusio to sznaucer rosyjski :evil_lol: Quote
Ula_czarnuszka Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Hi, hi, widzę, że odżyła dyskusja na temat Kruchowej rasy:evil_lol: Jakby ktoś miał ochotę na rzetelną informację o CTRach (z dużą ilością zdjęć) to polecam stronę Internetowego Serwisu Czarnego Teriera http://www.czarnyterier.com/ Moja Ula jest, nawet jak na sukę, niewielka - w kłębie 62-63 cm (zależnie od tego czy się bardziej czy mniej wierci :roll:), a waży 40 kg i jest szczupła, acz nie chuda;). Wagi mocno pilnujemy z uwagi na chore serducho. Standardowy samiec czarnucha jest co najmniej 10 cm wyższy i przynajmniej 15 kg cięższy... Ponieważ Krusza waga jest w tym momencie mało miarodajna, to może byście ciotki kochane go zmierzyły?:p Inną wskazówką jest ilość podszerstka. CTR powiniem mieć obfity podszerstek i to głównie podszerstek wyłazi, i wala się po kątach w okresach wymiany ścierści związanej z wiekiem, czy przy problemach zdrowotnych... Twardy i długi włos okrywowy nie powinien CTRowi wyłazić. Uff, ale się rozpisałam...To tak w celach popularyzowania rasy:eviltong: Sznaucer czy CTR, Kruch to wyjątkowy facet:loveu: Quote
Fusica Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Nasz Kruszenieniek nie ma podszerstka wogóle.... I jest najpiękniejszym, bezpodszerstkowym, zagadkowym lordem. Hihihihi "ni pies ni wydra, coś na kształt świdra" :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Dzwonił drugi raz ten idiota, co wczoraj... To jakiś bezmózgowy przedstawiciel bronto-sapiensssss. Strasznie sie wkurzył, moimi pytaniami o mieszkanie,dzieci... Darł się na mnie..., to i ja darłam sie na niego... Pogoniłam dziada..... Quote
kacha_wawa Posted March 14, 2007 Author Posted March 14, 2007 Może to psychol jakiś, strzeż się Ciotka, strzeż:evil_lol: A w razie czego z karate go ;) Wystawię tą aukcję o której mi pisałas, ale błagam jutro ;) Quote
Fusica Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 kacha_wawa napisał(a):Może to psychol jakiś, strzeż się Ciotka, strzeż:evil_lol: A w razie czego z karate go ;) Wystawię tą aukcję o której mi pisałas, ale błagam jutro ;) Pytał głupek, czy numer buta też potrzebuje, a może jeszcze numer kołnierzyka... Tupeciarskie stworzenie... Niech no jeszcze raz zadzwoni, to ja mu życie zatruje... :diabloti: Quote
kacha_wawa Posted March 14, 2007 Author Posted March 14, 2007 Fusica napisał(a):Pytał głupek, czy numer buta też potrzebuje, a może jeszcze numer kołnierzyka... Tupeciarskie stworzenie... Niech no jeszcze raz zadzwoni, to ja mu życie zatruje... :diabloti: A co to my jakieś projektantki mody jesteśmy czy cuś?? :evil_lol: Ewidentnie oszołom jakiś... Nie wie, że dodzwonił się tez do oszołomki i to większej :evil_lol: :eviltong: Quote
Wilejkaros Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 O, matko! Ciotki! Dzisiaj już 5 stron naprodukowałyście! ;) Quote
kacha_wawa Posted March 14, 2007 Author Posted March 14, 2007 Wilejkaros napisał(a):O, matko! Ciotki! Dzisiaj już 5 stron naprodukowałyście! ;) Wiesz, bo my tu taki warsztat produkcyjny mamy :evil_lol: Quote
Wilejkaros Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Niezła nadproduktywnośc! Kiedy już Kruch znajdzie najcudniejszy domek i pomożemy wszystkim zwierzakom, to zapraszam do mnie. Będziecie mogły opanować na przykład warsztat prasowalniczy... ;) Quote
kacha_wawa Posted March 14, 2007 Author Posted March 14, 2007 Wilejkaros napisał(a):Niezła nadproduktywnośc! Kiedy już Kruch znajdzie najcudniejszy domek i pomożemy wszystkim zwierzakom, to zapraszam do mnie. Będziecie mogły opanować na przykład warsztat prasowalniczy... ;) To ja zapraszam też do mnie, warsztatu prasowalniczego nie zabraknie i gratis dołączam całuski od Tigrusi i Jej skoki po Ciotkowych głowach :evil_lol: Quote
eria Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 uhu o tej porze mała przerwa w produkcji jak widzę :) pracownicy muszą kiedyś w końcu spać-szzęściarze...ja do szkoły jechać muszę...300km... Quote
Fusica Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 eria napisał(a):uhu o tej porze mała przerwa w produkcji jak widzę :) pracownicy muszą kiedyś w końcu spać-szzęściarze...ja do szkoły jechać muszę...300km... Matko bosko 300 km ????? :-o :-o :-o No to musi ci baaaardzo na edukacji zależeć.... Kacha wawa szłyszysz !!!! Jak niektórzy mają parcie na wiedze ???? A ty !?!?!? :mad: Quote
Recommended Posts