Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

witam cioteczki!! :multi:
czyli CTR??? a sierśc może gubić z powodu złej diety... zabiedzony borok, brak witaminek, i sierść sie sypie...
ja tylko tak głośno myśle :cool3:

Posted

elainfo napisał(a):
:megagrin: kacha wawa ty moze sformatuj gdzie sie da ,ze to CTR!! ;-))

Łooo matko, to mi się już mózg zlasował i sformatował ;)
Mam namiary od Arki do programu TV, zaraz mi komórka siądzie, a ładowarka na Ochocie...
Mogę którejś Cioci wysłać na PM i poprosić o telefon??

Posted

kacha_wawa napisał(a):
Łooo matko, to mi się już mózg zlasował i sformatował ;)
Mam namiary od Arki do programu TV, zaraz mi komórka siądzie, a ładowarka na Ochocie...
Mogę którejś Cioci wysłać na PM i poprosić o telefon??

wysyłaj mi szybko PM.. i co mam dryndnac do CIe .. bo nierozumiem...???

Posted

clockwork napisał(a):
witam cioteczki!! :multi:
czyli CTR??? a sierśc może gubić z powodu złej diety... zabiedzony borok, brak witaminek, i sierść sie sypie...
ja tylko tak głośno myśle :cool3:

a witamy... co sie tak poani obija zamiast nam tu krucha rozruszac to nic tylko galeryjak wlasnego banda...:mad:

Posted

elainfo napisał(a):
wysyłaj mi szybko PM.. i co mam dryndnac do CIe .. bo nierozumiem...???

Już wiesz o co chodzi ;)
Zadzwoń pod ten numer, który Ci podałam i napisz tu co i jak ;)

Posted

Fusica napisał(a):

Jest też wątek na molosach... (tak, wiem ze to nie molos, ale co tam...) i tu też proszę podbijać...

Toż to jak najbardziej molos :). I CTR i sznaucer są molosami :).

A z tą wagą, to Kruch ma chyba kości z ołowiu:evil_lol: .
Widziałyście różnice między nim a Grafem, a Graf waży 45-47 kg.

Sierść może mu wypadać z zaniedbania. Znam CTRy, które linieją.

Posted

Ja się poddaje... Dla mnie to po prostu Kruch... Kochany, jedyny, milusiński misiak... I może się okazać, że to chiński grzywacz, ja tam go uwielbiam....

Posted

Ludek napisał(a):
Toż to jak najbardziej molos :). I CTR i sznaucer są molosami :).

A z tą wagą, to Kruch ma chyba kości z ołowiu:evil_lol: .
Widziałyście różnice między nim a Grafem, a Graf waży 45-47 kg.

Sierść może mu wypadać z zaniedbania. Znam CTRy, które linieją.

hej Ludku kochany.. no to posdzczydeko to mozna by jeszcze troche podrasowac faktycznie ale i tak jest piekny po twoim stzryzeniu;-)) hmm w sumie to faktycznie bez róznicy dla mnie czy to CTR czy SO.. ale ciekawosc zżera człowieka.. i tak.. co to za model mi sie trafił;-)

Posted

Cioteczki ale zagadka Kruszkowa ;)

Z tą wagą olbrzymów na tej stronie to kłamstwo. Moje suki olbrzymki ważą między 38 a 42 kg więc to jakaś bujda jest.

Posted

Hi, hi,
widzę, że odżyła dyskusja na temat Kruchowej rasy:evil_lol:
Jakby ktoś miał ochotę na rzetelną informację o CTRach (z dużą ilością zdjęć) to polecam stronę Internetowego Serwisu Czarnego Teriera
http://www.czarnyterier.com/
Moja Ula jest, nawet jak na sukę, niewielka - w kłębie 62-63 cm (zależnie od tego czy się bardziej czy mniej wierci :roll:), a waży 40 kg i jest szczupła, acz nie chuda;). Wagi mocno pilnujemy z uwagi na chore serducho. Standardowy samiec czarnucha jest co najmniej 10 cm wyższy i przynajmniej 15 kg cięższy... Ponieważ Krusza waga jest w tym momencie mało miarodajna, to może byście ciotki kochane go zmierzyły?:p
Inną wskazówką jest ilość podszerstka. CTR powiniem mieć obfity podszerstek i to głównie podszerstek wyłazi, i wala się po kątach w okresach wymiany ścierści związanej z wiekiem, czy przy problemach zdrowotnych... Twardy i długi włos okrywowy nie powinien CTRowi wyłazić.
Uff, ale się rozpisałam...To tak w celach popularyzowania rasy:eviltong:

Sznaucer czy CTR, Kruch to wyjątkowy facet:loveu:

Posted

Nasz Kruszenieniek nie ma podszerstka wogóle.... I jest najpiękniejszym, bezpodszerstkowym, zagadkowym lordem. Hihihihi "ni pies ni wydra, coś na kształt świdra" :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Dzwonił drugi raz ten idiota, co wczoraj... To jakiś bezmózgowy przedstawiciel bronto-sapiensssss. Strasznie sie wkurzył, moimi pytaniami o mieszkanie,dzieci... Darł się na mnie..., to i ja darłam sie na niego... Pogoniłam dziada.....

Posted

kacha_wawa napisał(a):
Może to psychol jakiś, strzeż się Ciotka, strzeż:evil_lol:
A w razie czego z karate go ;)
Wystawię tą aukcję o której mi pisałas, ale błagam jutro ;)

Pytał głupek, czy numer buta też potrzebuje, a może jeszcze numer kołnierzyka... Tupeciarskie stworzenie... Niech no jeszcze raz zadzwoni, to ja mu życie zatruje... :diabloti:

Posted

Fusica napisał(a):
Pytał głupek, czy numer buta też potrzebuje, a może jeszcze numer kołnierzyka... Tupeciarskie stworzenie... Niech no jeszcze raz zadzwoni, to ja mu życie zatruje... :diabloti:

A co to my jakieś projektantki mody jesteśmy czy cuś?? :evil_lol:
Ewidentnie oszołom jakiś...
Nie wie, że dodzwonił się tez do oszołomki i to większej :evil_lol: :eviltong:

Posted

Niezła nadproduktywnośc!
Kiedy już Kruch znajdzie najcudniejszy domek i pomożemy wszystkim zwierzakom, to zapraszam do mnie. Będziecie mogły opanować na przykład warsztat prasowalniczy... ;)

Posted

Wilejkaros napisał(a):
Niezła nadproduktywnośc!
Kiedy już Kruch znajdzie najcudniejszy domek i pomożemy wszystkim zwierzakom, to zapraszam do mnie. Będziecie mogły opanować na przykład warsztat prasowalniczy... ;)

To ja zapraszam też do mnie, warsztatu prasowalniczego nie zabraknie i gratis dołączam całuski od Tigrusi i Jej skoki po Ciotkowych głowach :evil_lol:

Posted

uhu o tej porze mała przerwa w produkcji jak widzę :) pracownicy muszą kiedyś w końcu spać-szzęściarze...ja do szkoły jechać muszę...300km...

Posted

eria napisał(a):
uhu o tej porze mała przerwa w produkcji jak widzę :) pracownicy muszą kiedyś w końcu spać-szzęściarze...ja do szkoły jechać muszę...300km...

Matko bosko 300 km ????? :-o :-o :-o No to musi ci baaaardzo na edukacji zależeć.... Kacha wawa szłyszysz !!!! Jak niektórzy mają parcie na wiedze ???? A ty !?!?!? :mad: