Gezowa Posted October 13, 2014 Author Posted October 13, 2014 Mi już zresztą zostało powiedziane na obozie agilitowym, że jestem perfekcjonistką. To też trochę przekłada się na życie codzienne i chcę, żeby było idealnie. Dlatego wcale nie kuszą mnie tamte dwa diabły, mimo, że do sportów byłyby super. Chcę dla odmiany psa spokojniejszego, który bez problemu podporządkuje się Ejdenowi. Wiem, że skaczę z kwiatka na kwiatek przy wyborze rasy i kilku moich znajomych to wkurza, ale większość rozumie ;) Znają Ejdena i nie dziwią ich moje obawy. Gorzej, jakbym wzięła już szczeniaka i oddała go po kilku dniach, bo jednak się nie spodobał :grins: Quote
maxishine. Posted October 18, 2014 Posted October 18, 2014 Aśka na fejsie widziałam post Twojej grupy flyballowej i co, rezygnujesz z flyballu? Quote
Gezowa Posted October 19, 2014 Author Posted October 19, 2014 To się okaże ;) Póki co staram się nie komentować całej sprawy i skupić się na obi. Zobaczymy na wiosnę. Papi time :grins: Quote
evel Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 W życiu bym się nie domyśliła, że to mały łipeciak ;) Quote
Skyy Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 Whippety jak są małe to są okropne! :megagrin: Quote
Gezowa Posted October 20, 2014 Author Posted October 20, 2014 Noooo, wygląda jak jakiś ułomny terier :evil_lol: Jeszcze półtora tygodnia. A do mnie dotarło, że muszę skończyć filmik z Ejdenowym, bo później nie będę miała czasu :mdleje: Jutro obi! W KOŃCU po wakacyjnej przerwie! :grins: Quote
dog193 Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 Ale te ślepia to ma paskudne :eviltong: To jakoś zarośnie sierścią, czy tak zostanie? Quote
Gezowa Posted October 20, 2014 Author Posted October 20, 2014 Wszystkie tak mają :evil_lol: Jeśli będzie miał słaby pigment (co jest możliwe, bo jego matka ma 6 lat i cały siwy ryjec) to możliwe, że zacznie siwieć bardzo wcześnie, jak mój obecny emeryt ;) whippety ogólnie dość szybko siwieją, niestety... Quote
Gezowa Posted October 20, 2014 Author Posted October 20, 2014 http://img1.liczniki.org/20120804/P8100602-1344075177.jpg - Ejdenko jak miał 2 miesiące. Widać te "plamy" pod oczami. Porównując ze zdjęciami sprzed kilku dni, widać że mocno mu maska zanikła: https://lh5.googleusercontent.com/-GnnA4D72Bak/VCraHQ9sWNI/AAAAAAAABhg/HnLRKTaKuHU/w569-h853-no/IMG_6469.png i ryjec też mocno posiwiał (jako papso miał tylko brodę siwą). Brzydactwa <3 Quote
maxishine. Posted October 21, 2014 Posted October 21, 2014 Coraz bardziej podobają mi się lipety :D Quote
Gezowa Posted October 21, 2014 Author Posted October 21, 2014 Byyył, wszystkie są :D http://www.pets4homes.co.uk/images/classifieds/2013/09/19/426439/large/whippet-puppies-for-sale-3-boys-525968463326e.jpg - pierwsze lepsze z gugli. W tym wieku (one są chyba jeszcze starsze) wszystkie tak mają :grins: (tak, pocieszam się, że wcale nie będzie miał całej siwej głowy w wieku dwóch lat :lol: ). Ale tam wygląd! CHARAKTER! :loveu: :loveu: Quote
Majkowska Posted October 21, 2014 Posted October 21, 2014 Noooo, wygląda jak jakiś ułomny terier :evil_lol: Schlebiasz, ja bym tam powiedziała że to kundelek, taki jak to zwą "labladorkami" :evil_lol: Też bym się nie domyśliła że to łipeciak :D A pokaż jakieś foto w postawie jak masz ;) Quote
Aleksandrossa Posted October 22, 2014 Posted October 22, 2014 takie małe wodogłowie :siara: Niemniej jednak gratuluję! Teraz migiem zleci te 1,5 tyg więc już fotek się nie mogę doczekać :D Quote
Gezowa Posted October 22, 2014 Author Posted October 22, 2014 Majkowska, w statyce próbowaliśmy, coś tam na fejsie jest, ale średniawo wychodziło :P Taki tłusty garbusek :grins: Każdy mały whippet ma wodogłowie kurde! Toć to miało na tych zdjęciach nieco ponad 5 tygodni, trochę wyrozumiałości! :evil_lol: Quote
Talia Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 Kundla Ci wciskaja i tyle. Na ryniaczu babki zawsze miały podobne, tylko na krótszych łapkach. 1 Quote
Aleksandrossa Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 Cicho, nic tylko brać z rynku i powiedzieć że łipet ale trzymany pod szafą i dlatego łapy takie krótkie :siara: Quote
Majkowska Posted October 24, 2014 Posted October 24, 2014 :megagrin: :megagrin: I odchudzić troszeczkę żeby kręgoslup wystawał, sprawić żeby ogon był noszony między nogami a najlepiej na brzuchu tak żeby pies był zwinięty w scyzoryk ,a gdyby futra na ogonie zbyt dużo było to przygolić bo to szczurzy ogon musi być tak żeby kręgi było widać ;) A serio - fajnie że będziesz mieć szczeniora, już się niecierpliwie na pierwsze newsy i foty z Ejdenkiem :) Wczułam się chyba w sytuację :siara: Quote
Gezowa Posted October 25, 2014 Author Posted October 25, 2014 ... pff, po co? Lepiej fotoszopować zdjęcia swoich psów, że niby są idealne, a jak ktoś się skapuje to w strachu usunąć całą stronę :evil_lol: Takie tam nawiązanie do ostatniej akcji w whippecim świecie i "najlepszej hodowczyni w Polszy" :evil_lol: Jaram się :grins: [video]https://www.youtube.com/watch?v=ZnOjFpMhbXs&feature=youtu.be[/video] Taka mała rzecz, a jak cieszy :grins: Quote
Naklejka Posted October 25, 2014 Posted October 25, 2014 Wyłapała kawałek, w którym pies szedł na kontakcie i się cieszy. Oszustwo :P Quote
Gezowa Posted October 25, 2014 Author Posted October 25, 2014 Hahahaha :D Wczoraj jakimś progresem walnął, bo byłam jeszcze na etapie dosłownie dwóch kroczków i zwolnienia. Miał dobry dzień po prostu :grins: Robię ten Ejdenowy filmik, tam będzie więcej kontaktu :loveu: Quote
Illusion Posted October 25, 2014 Posted October 25, 2014 Ale ładnie i jaki ogonek w górze :loveu: Quote
Gezowa Posted October 25, 2014 Author Posted October 25, 2014 Ogonek zawsze jest w górze :D Tylko inochodem mi człapie, ale to wina tempa. Przyśpieszę i powinno być dobrze :loveu: Quote
Recommended Posts