beataczl Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 biedna sunka,tyle przeszla.. troche to klopotliwe w znalezieniu domku-dzieci nie, faceci nie i kury tez nie..jeszcze gryzienie mebli ojojoj ale szanse jakies sa zawsze... Quote
Ziutka Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 Aniu, melduje się na wątku :) Potrzebuje dobre fotki do ogłoszeń i niech mała "spada" do domku raz dwa ! Quote
ocelot Posted November 17, 2012 Author Posted November 17, 2012 No kłopotliwe... Potrzebny nam dobry tekst do ogłoszeń. Ja myślę, że dobry mężczyzna przy Pani ukochanej ujdzie:) A o kilka fotek jeszcze psiare poprosimy, bo Lunę i malce ona w lesie karmiła i to u niej jest Luna Quote
Ziutka Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 ocelot napisał(a):No kłopotliwe... Potrzebny nam dobry tekst do ogłoszeń. Ja myślę, że dobry mężczyzna przy Pani ukochanej ujdzie:) A o kilka fotek jeszcze psiare poprosimy, bo Lunę i malce ona w lesie karmiła i to u niej jest Luna O tekst poproszę Nutusię :) Ona pisze piękne teksty - humanistka ;) Zaraz jej podeślę wątek (tylko nie wiem, czy jej net działa w domku, więc jak coś to w poniedziałek będzie dopiero) Quote
ocelot Posted November 17, 2012 Author Posted November 17, 2012 Ziutka napisał(a):O tekst poproszę Nutusię :) Ona pisze piękne teksty - humanistka ;) Zaraz jej podeślę wątek (tylko nie wiem, czy jej net działa w domku, więc jak coś to w poniedziałek będzie dopiero) Super!:) dzięki:) To może jeszcze kilka zdjęć do poniedziałku się pojawi:) Quote
Ziutka Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 Elza22 napisał(a):Śliczna dziewczyna zapisuje;-) Witaj :) Super, że jesteś z nami :) Będę Ci wysyłać wątki psiaków tomaszowskich :) Podeślę Ci też ogólny wątek, poczytasz co się wydarzyło, ehh A masz już jakąś sunię na oku do DT ? Quote
Elza22 Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 [quote name='Ziutka']Witaj :) Super, że jesteś z nami :) Będę Ci wysyłać wątki psiaków tomaszowskich :) Podeślę Ci też ogólny wątek, poczytasz co się wydarzyło, ehh A masz już jakąś sunię na oku do DT ? http://www.dogomania.pl/forum/threads/233854-Dora-8-miesięczna-suczka-SZUKA-DOMU!-SYTUACJA-KRYTYCZNA!-SZUKAM-DT!-BŁAGAM-O-POMOC oto i ona;-) zapraszam do panienki;-) Quote
Ziutka Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 [quote name='Elza22']http://www.dogomania.pl/forum/threads/233854-Dora-8-miesięczna-suczka-SZUKA-DOMU!-SYTUACJA-KRYTYCZNA!-SZUKAM-DT!-BŁAGAM-O-POMOC oto i ona;-) zapraszam do panienki;-) Idę się zameldować :) Quote
Gosiapk Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 Życie w domu jej służy :) A czy szczeniaki jej znalazły domy? Quote
ocelot Posted November 18, 2012 Author Posted November 18, 2012 tak wszystkie znalazły domki. I jeszcze kilka foteczek Quote
ocelot Posted November 18, 2012 Author Posted November 18, 2012 I dla przypomnienia... Luna w norze w lesie... Quote
Gosiapk Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 ogromna różnica! Była taka wystraszona i brudna, a teraz uśmiechnięta i szczęśliwa :) Quote
Nutusia Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Dobra, zapisuję się tu i wrócę niebawem z tekstem ;) Quote
Ziutka Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Nutusia napisał(a):Dobra, zapisuję się tu i wrócę niebawem z tekstem ;) :buzi::Rose::calus::iloveyou: Quote
Nutusia Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Cholercia - trochę się chyba za bardzo rozpisałam... Luna – skrzywdzona psina z charakterem Jak wyglądało życie Luny chyba lepiej nie wiedzieć. Została znaleziona w lesie, gdzie wykopała jamę, a w niej ukryła i wychowywała swoje dzieci. Nie jest jednak dzikim psem, musiała kiedyś żyć z człowiekiem, więc jak się w tym lesie znalazła sama, przestraszona, głodna?... Na szczęście instynkt jej nie zawiódł. By przetrwać i wykarmić dzieci, polowała na leśne ptaki, gryzonie i gady. Czasem wychodziła z lasu do ludzi i u nich żebrała o jedzenie. W końcu trafiła na człowieka, który nie przeszedł obojętnie, uciszając sumienie kęsem wczorajszej kanapki. W podziękowaniu za codzienną miskę jedzenia, przynosiła swej wybawicielce upolowane myszki. Wkrótce potem trafiła do schroniska, a stamtąd do domu tymczasowego. Powoli się otwiera, choć jeszcze nie do końca wierzy, że człowiek może być dobry i nie krzywdzi. Jest ostrożna w kontaktach, ale nie ma w niej cienia agresji. Lubi być głaskana, pozwala mieszać sobie w misce, odda kość. Z obserwacji tymczasowej opiekunki wynika, że w domu, w którym się wychowała była przemoc i alkohol. Suczka nie toleruje zapachu alkoholu, boi się podniesionych głosów, energicznej gestykulacji i zachowuje duży dystans w stosunku do mężczyzn oraz do.... dzieci. Czyżby w dzieciństwie była zabawką, która nagle zaczęła sprawiać kłopoty?... Luna przypomina border colie nie tylko z wyglądu, ale także z charakteru. Jest bardzo inteligentna, ale też niezwykle energiczna. Ma instynkt łowcy, dzięki któremu udało jej się przeżyć w lesie. Potrzebuje pracy i wyzwań – bez tego kieruje swą energię na rzeczy, które się człowiekowi nie spodobają. Jest samodzielna, bywa uparta. Powinna trafić do domu, w którym pies to nie tylko ozdoba i przytulanka. Do ludzi, dla których wychowanie i ułożenie psa to wyzwanie i przyjemność. Luna dobrze dogaduje się z innymi psami, koty niestety goni. Lunka jest młoda – ma ok. 2 lat. Jeszcze całe życie przed nią! Jest zdrowa, zaszczepiona i wysterylizowana. Szukamy dla niej odpowiedzialnego, świadomego domu – cierpliwych ludzi, którzy zainwestują w nią uczucia, czas i pracę, a inwestycja ta okaże się naprawdę opłacalna! Pies nie zostanie wydany do kojca ani do budy. Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt do adopcji: Quote
Ziutka Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 No troszki długi tekst, nie wejdzie mi na wszystkie portale...buu Quote
Nutusia Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Tak myślałam :( O ile muszę skrócić, bo nie wiem co tu wyrzucić - wszystko ważne ;) Quote
Ziutka Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Madziu, to najdłuższy jaki może być, podaje przykładowo Silvera od malawaszki, którego ogłaszałam teraz : Pies wabi się Silver 3,5 letni urodzony w czerwcu 2009. 3 lata mieszkał w bloku z dzieckiem, był kochany i miał osobę która się z nim bawiła. Od pół roku ma Pana który nie ma czasu należycie zająć się psem zwłaszcza jego włosami. Pies w dobrym stanie zdrowia z zaniedbaną sierścią. Nauczony chodzić na smyczy – chociaż odkąd nie ma osoby która z nim pracuje zaczął już ciągnąć. Pies nauczony czystości. Nieufny – dopiero jak kogoś pozna i polubi to staje się najlepszym przyjacielem - nie odstępuje go na krok nie jest agresywny wobec innych ludzi – nie było przypadku ataku na człowieka. Wobec suk w miarę łagodny gorzej z psami –raczej nie lubi bliskiego kontaktu z innymi samcami, ale mieszkał w mieście i za spacerach normalnie potrafi mijać inne psy . Poprzednia właścicielka go oddała bo zachorowała chociaż tak naprawdę to chyba po prostu straciła zainteresowanie psem – obecny właściciel nie ma dla niego czasu, nie ma żadnego pojęcia na temat psów. Silver potrzebuje domu w którym go będą kochać i zadbają należycie o jego sierść. Jest złakniony miłości więc po chwili przebywania z obcymi ludźmi otwiera się i cieszy. Pies na widok nowych ludzi szczeka (ale tylko wtedy jak jest zamknięty w kojcu, którego nie znał wcześniej i nie lubi) ale w mieszkaniu pozostawiony sam zachowuje spokój, nie niszczy niczego jedynie wchodzi na kanapę żeby spać. Pies został zabrany z pseudohodowlii sznaucerów, nie ma rodowodu. Wesoły, energiczny, kochający zabawę młody sznaucer. Trochę niewychowany, ale mądry i chętny do pracy. Obecnie przebywa w okolicach Opola. Warunki adopcji - zgoda na wizytę przed i poadopcyjną, pisemne zobowiązanie się do wykastrowania psa, umowa adopcyjna. Quote
Nutusia Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Człowieku - napisz mi ile ma być znaków, bo oczy stracę, jak zacznę liczyć ;) Quote
psiara56 Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Jestem wam bardzo wdzięczna i ślicznie dziękuje jako opiekunka LUNY. Jesteście wszyscy wspaniali:loveu: Quote
Ziutka Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Nutusia napisał(a):Człowieku - napisz mi ile ma być znaków, bo oczy stracę, jak zacznę liczyć ;) Wiedźmo - to ja mam teraz literki liczyć ? Myślę, że połowa tego co napisałaś powinna być ;) Quote
Mattibo Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Ziutka napisał(a):O tekst poproszę Nutusię :) Ona pisze piękne teksty - humanistka ;) Zaraz jej podeślę wątek (tylko nie wiem, czy jej net działa w domku, więc jak coś to w poniedziałek będzie dopiero) To prawda, teksty Nutusi przykuwaja uwage - i od razu rosna szanse pieska :-) Quote
Recommended Posts