Hotel KADIF Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 bianka0 napisał(a):Ladyahia na allegro są do kupienia specjalne miseczki zwalniające jedzenie psa. w tym przypadku myślę że zdałoby to egzamin. Są, z takimi trzema wypustkami na środku. Pies, żeby zjeść musi te wypustki omijać paszczą. Ale w naszym hotelu bardzo dobrze sprawdza się wrzucona do miski ciężka gumowa piłka lub tzw. kong. Tylko muszą być troszkę mniejsze od miski;) Quote
ladyahia Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 Jasza napisał(a):Przyszłam z wątku Metamorfozy zobaczyć kolejnego szczęśliwego psa :loveu: Jaszka:loveu: cieszymy się i zapraszamy Quote
ladyahia Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 DIF napisał(a):Są, z takimi trzema wypustkami na środku. Pies, żeby zjeść musi te wypustki omijać paszczą. Ale w naszym hotelu bardzo dobrze sprawdza się wrzucona do miski ciężka gumowa piłka lub tzw. kong. Tylko muszą być troszkę mniejsze od miski;) Miseczka będzie jutro do odebrania i Bajeczka od jutra będzie dostawać jedzonko z przeszkodami:evil_lol: a jak się nie sprawdzi to kupimy konga i niech się gania z tą kulką w misce:diabloti: A gdzie jej się tak spieszy z tym jedzeniem? A potem zwraca, widać że wcale nie gryzione, łyka w całości. Sonia za to je jak trzeba:multi: po kawałeczku gryzie dokładnie. Quote
ladyahia Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 I wyczytałam w takiej książce mądrej, że piesek z prawidłową wagą powinien mieć wyczuwalne żebra. A u mojej Bajeczki żeber ani widu ani słychu...:angryy: Dobrze że piszą też, co zrobić żeby te żebra odzyskać :diabloti: Quote
ladyahia Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 AAAAAAAA i bardzo ważne! Dziś mijają 2 miesiące jak Dif przywiozła Bajeczkę, a ona tak nam ukradła serca jakby zawsze tu była:loveu: Quote
danka1234 Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 bianka0 napisał(a):No cóż moje psiaki mogą wygrać konkurs na najgrubsze jamniki i jamnikowate :evil_lol: Szanse mają wiec można by pomyśleć o zorganizowaniu takiego konkursu Witam śliczną Bajeczkę. Quote
Hotel KADIF Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 [quote name='ladyahia']AAAAAAAA i bardzo ważne! Dziś mijają 2 miesiące jak Dif przywiozła Bajeczkę, a ona tak nam ukradła serca jakby zawsze tu była:loveu: Oj... Jak to szybko minęło... Więc zapraszam wszystkich na wirtualny torcik Quote
bianka0 Posted November 22, 2012 Author Posted November 22, 2012 ladyahia napisał(a):AAAAAAAA i bardzo ważne! Dziś mijają 2 miesiące jak Dif przywiozła Bajeczkę, a ona tak nam ukradła serca jakby zawsze tu była:loveu: Dwa miesiące :crazyeye::crazyeye: Ten czas leci jak szalony. Quote
ladyahia Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Oj jak miło dziewczyny wrócić po pracy, jak już od drzwi witają takie uśmiechnięte psie mordki:loveu: A potem zaczyna się pochód, ja do łazienki Bajka i Sonia ze mną, ja do kuchni, znów za mną. Jak wracam z zakupami to Bajka musi zrobić przegląd siatek jeszcze w przedpokoju. wcześniej zdarzało się że wyciągała z siatki bułki, albo surowe mięsko i zawsze udało jej się tak złapać że w torebce zanosiła na psie posłanie. Ale już nie wyciąga, mimo że nawet nie zwracałam jej uwagi tylko zabierałam zdobycz:eviltong: Kochane te moje małe, sama radość i uciecha. I jeszcze muszę się pochwalić że mimo tego że to dwie suczki, nie ma między nimi żadnych awantur. Niczego sobie nie zabierają, najwyżej coś podbiorą- jak jedna nie widzi, to druga w tym czasie korzysta:multi: I tak ładnie się ze sobą bawią, tylko piłka jest zakazana, bo bawią się na łóżku i tak szaleją że Bajka spada z łóżka:eviltong: Quote
haliza Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 No, Bianeczka miła rację, że domek ze złotymi klamkami :loveu:, te obsmażane na oleju lnianym krewetki zupełnie zwaliły mnie z nóg :crazyeye::diabloti:, ja osobiście nie cierpię tych smakokąsków :angryy: więc nie przyszło by mi do głowy poczęstować maluchów takim daniem :diabloti: Quote
ladyahia Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 wiesz Halizka ja też nie cierpię takich smakołyków:diabloti: jak obieram te krewetki z odwłoków to już mi niedobrze :crazyeye: ale moja córka i Bajka zakochane w tych szkaradzieństwach Quote
haliza Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 [quote name='ladyahia']wiesz Halizka ja też nie cierpię takich smakołyków:diabloti: jak obieram te krewetki z odwłoków to już mi niedobrze :crazyeye: ale moja córka i Bajka zakochane w tych szkaradzieństwach O rany to to to trzeba jeszcze obierać :crazyeye: to duże wyzwanie Quote
ladyahia Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 Zdjęcie z psiego pikniku. Bajeczka wystraszona i jakoś tak grubo wyszła:diabloti: Quote
haliza Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 [quote name='ladyahia'] Zdjęcie z psiego pikniku. Bajeczka wystraszona i jakoś tak grubo wyszła:diabloti: Zdjęcie cudne :loveu:, Bajeczka faktycznie troszkę wypłoszek :p, no i......troszkę wyszła jak wałeczek:diabloti:, ale to na pewno aparat zniekształca rzeczywistość :eviltong: Quote
haliza Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 To wątek Stinusia [h=1]Niewidomy Stinki odszedł za TM w swoim domku :([/h] Quote
haliza Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 ....i Karuś [h=2]Ares vel Karo za TM! Odszedł w wspaniałym domku u boku wspaniałej osoby...[/h] Quote
ladyahia Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 haliza napisał(a):Zdjęcie cudne :loveu:, Bajeczka faktycznie troszkę wypłoszek :p, no i......troszkę wyszła jak wałeczek:diabloti:, ale to na pewno aparat zniekształca rzeczywistość :eviltong: tak to jest jak profesjonalista robi zdjęcia:angryy: moja Bajeczka w życiu tak nie wygląda:angryy: Quote
haliza Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 [quote name='haliza']....i Karuś Ares vel Karo za TM! Odszedł w wspaniałym domku u boku wspaniałej osoby... Jak napiszesz w google Ares vel Karo to znajdziesz ( nie wiem czemu się nie chce otworzyć) Pięknie, pięknie wygląda - więcej miejsca do kochania :loveu: Quote
ladyahia Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Chciałam im wczoraj zrobić sesję zdjęciową na świeżym powietrzu. wyszłyśmy na spacer, poszłyśmy do lasu i pospuszczałam małe ze smyczy. Sonia się pilnuje jak zwykle, a Bajeczka zasuwa przed siebie, do lasu, na tych krótkich łapkach nie wiadomo gdzie:diabloti: i słuch wybiórczy:angryy:. Musiała wrócić na smycz. A za chwilę na spacerze pojawiła się koleżanka - wielka suczka rasy rednos -Michalina, z którą Sonia lubi się bawić. Sonia i Michalina zasuwały we wszystkie strony z prędkością światła, a Bajeczka stała z boku i płakała, bo ona się boi psów, a takich wielkich jak Michalina szczególnie i z przerażeniem w oczach oglądała harce Soni. Mimo że Michalina oaza łagodności i bardzo ostrożnie traktuje takie malizny, to Bajka jeszcze się do niej nie przekonała. I wróciłyśmy bez żadnej fotki:angryy: Quote
haliza Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 [quote name='ladyahia'] Ale za to w domku świetnie się bawiły :evil_lol:- jakby to moja wnusia powiedziała " a kuku maminka" :diabloti: Quote
ladyahia Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 i jeszcze jedno z psiego pikniku... zabawa w szczegóły- Bajeczka na kolankach u pani, po prawej stronie, widać czerwoną smyczkę i oczka Bajki:diabloti: Quote
ladyahia Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 A to koleżanka Soni- Michalina bawiąca się na pikniku z suczką doga. Michalina została wyrwana z półmetrowego łańcucha od chłopa ze wsi, razem z parodniowym szczeniakiem, zabiedzona, wychudzona , bez ani jednego szczepienia, z ranami na ciele... Przekochana, łagodna sunia która całą sobą zdaje się być wdzięczna. Jak widać niewiele mniejsza od dożycy...:diabloti: Do adopcji jest jej szczeniak, płci męskiej- Klusek , który będzie ogromnym psem. Socjalizowany, załatwia się na podkładach . Jakbyście słyszały o jakimś dobrym człowieku w domu z ogrodem... Quote
ladyahia Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Mogę dostać jeszcze trochę tego pysznego jedzonka??? Proszę....:diabloti: Quote
Recommended Posts