Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bianka0 napisał(a):
Ladyahia na allegro są do kupienia specjalne miseczki zwalniające jedzenie psa. w tym przypadku myślę że zdałoby to egzamin.

Są, z takimi trzema wypustkami na środku. Pies, żeby zjeść musi te wypustki omijać paszczą.
Ale w naszym hotelu bardzo dobrze sprawdza się wrzucona do miski ciężka gumowa piłka lub tzw. kong. Tylko muszą być troszkę mniejsze od miski;)

• Replies 369
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

DIF napisał(a):
Są, z takimi trzema wypustkami na środku. Pies, żeby zjeść musi te wypustki omijać paszczą.
Ale w naszym hotelu bardzo dobrze sprawdza się wrzucona do miski ciężka gumowa piłka lub tzw. kong. Tylko muszą być troszkę mniejsze od miski;)

Miseczka będzie jutro do odebrania i Bajeczka od jutra będzie dostawać jedzonko z przeszkodami:evil_lol: a jak się nie sprawdzi to kupimy konga i niech się gania z tą kulką w misce:diabloti:
A gdzie jej się tak spieszy z tym jedzeniem? A potem zwraca, widać że wcale nie gryzione, łyka w całości. Sonia za to je jak trzeba:multi: po kawałeczku gryzie dokładnie.

Posted

I wyczytałam w takiej książce mądrej, że piesek z prawidłową wagą powinien mieć wyczuwalne żebra. A u mojej Bajeczki żeber ani widu ani słychu...:angryy: Dobrze że piszą też, co zrobić żeby te żebra odzyskać :diabloti:

Posted

bianka0 napisał(a):
No cóż moje psiaki mogą wygrać konkurs na najgrubsze jamniki i jamnikowate :evil_lol:

Szanse mają wiec można by pomyśleć o zorganizowaniu takiego konkursu
Witam śliczną Bajeczkę.

Posted

[quote name='ladyahia']AAAAAAAA i bardzo ważne! Dziś mijają 2 miesiące jak Dif przywiozła Bajeczkę, a ona tak nam ukradła serca jakby zawsze tu była:loveu:

Oj... Jak to szybko minęło...
Więc zapraszam wszystkich na wirtualny torcik

Posted

ladyahia napisał(a):
AAAAAAAA i bardzo ważne! Dziś mijają 2 miesiące jak Dif przywiozła Bajeczkę, a ona tak nam ukradła serca jakby zawsze tu była:loveu:

Dwa miesiące :crazyeye::crazyeye:
Ten czas leci jak szalony.

Posted

Oj jak miło dziewczyny wrócić po pracy, jak już od drzwi witają takie uśmiechnięte psie mordki:loveu: A potem zaczyna się pochód, ja do łazienki Bajka i Sonia ze mną, ja do kuchni, znów za mną. Jak wracam z zakupami to Bajka musi zrobić przegląd siatek jeszcze w przedpokoju. wcześniej zdarzało się że wyciągała z siatki bułki, albo surowe mięsko i zawsze udało jej się tak złapać że w torebce zanosiła na psie posłanie. Ale już nie wyciąga, mimo że nawet nie zwracałam jej uwagi tylko zabierałam zdobycz:eviltong: Kochane te moje małe, sama radość i uciecha. I jeszcze muszę się pochwalić że mimo tego że to dwie suczki, nie ma między nimi żadnych awantur. Niczego sobie nie zabierają, najwyżej coś podbiorą- jak jedna nie widzi, to druga w tym czasie korzysta:multi: I tak ładnie się ze sobą bawią, tylko piłka jest zakazana, bo bawią się na łóżku i tak szaleją że Bajka spada z łóżka:eviltong:

Posted

No, Bianeczka miła rację, że domek ze złotymi klamkami :loveu:, te obsmażane na oleju lnianym krewetki zupełnie zwaliły mnie z nóg :crazyeye::diabloti:, ja osobiście nie cierpię tych smakokąsków :angryy: więc nie przyszło by mi do głowy poczęstować maluchów takim daniem :diabloti:

Posted

wiesz Halizka ja też nie cierpię takich smakołyków:diabloti: jak obieram te krewetki z odwłoków to już mi niedobrze :crazyeye: ale moja córka i Bajka zakochane w tych szkaradzieństwach

Posted

[quote name='ladyahia']wiesz Halizka ja też nie cierpię takich smakołyków:diabloti: jak obieram te krewetki z odwłoków to już mi niedobrze :crazyeye: ale moja córka i Bajka zakochane w tych szkaradzieństwach
O rany to to to trzeba jeszcze obierać :crazyeye: to duże wyzwanie

Posted

[quote name='ladyahia']

Zdjęcie z psiego pikniku. Bajeczka wystraszona i jakoś tak grubo wyszła:diabloti:
Zdjęcie cudne :loveu:, Bajeczka faktycznie troszkę wypłoszek :p, no i......troszkę wyszła jak wałeczek:diabloti:, ale to na pewno aparat zniekształca rzeczywistość :eviltong:

Posted

haliza napisał(a):
Zdjęcie cudne :loveu:, Bajeczka faktycznie troszkę wypłoszek :p, no i......troszkę wyszła jak wałeczek:diabloti:, ale to na pewno aparat zniekształca rzeczywistość :eviltong:

tak to jest jak profesjonalista robi zdjęcia:angryy: moja Bajeczka w życiu tak nie wygląda:angryy:

Posted

[quote name='haliza']....i Karuś

Ares vel Karo za TM! Odszedł w wspaniałym domku u boku wspaniałej osoby...

Jak napiszesz w google Ares vel Karo to znajdziesz ( nie wiem czemu się nie chce otworzyć)
Pięknie, pięknie wygląda - więcej miejsca do kochania :loveu:

Posted

Chciałam im wczoraj zrobić sesję zdjęciową na świeżym powietrzu. wyszłyśmy na spacer, poszłyśmy do lasu i pospuszczałam małe ze smyczy. Sonia się pilnuje jak zwykle, a Bajeczka zasuwa przed siebie, do lasu, na tych krótkich łapkach nie wiadomo gdzie:diabloti: i słuch wybiórczy:angryy:. Musiała wrócić na smycz. A za chwilę na spacerze pojawiła się koleżanka - wielka suczka rasy rednos -Michalina, z którą Sonia lubi się bawić. Sonia i Michalina zasuwały we wszystkie strony z prędkością światła, a Bajeczka stała z boku i płakała, bo ona się boi psów, a takich wielkich jak Michalina szczególnie i z przerażeniem w oczach oglądała harce Soni. Mimo że Michalina oaza łagodności i bardzo ostrożnie traktuje takie malizny, to Bajka jeszcze się do niej nie przekonała. I wróciłyśmy bez żadnej fotki:angryy:

Posted

A to koleżanka Soni- Michalina bawiąca się na pikniku z suczką doga. Michalina została wyrwana z półmetrowego łańcucha od chłopa ze wsi, razem z parodniowym szczeniakiem, zabiedzona, wychudzona , bez ani jednego szczepienia, z ranami na ciele...
Przekochana, łagodna sunia która całą sobą zdaje się być wdzięczna. Jak widać niewiele mniejsza od dożycy...:diabloti: Do adopcji jest jej szczeniak, płci męskiej- Klusek , który będzie ogromnym psem. Socjalizowany, załatwia się na podkładach . Jakbyście słyszały o jakimś dobrym człowieku w domu z ogrodem...