Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

LALKA ma 2-3 lata, jest mikrosunią, waży ok 6 kg.

Została odłowiona przez pracowników schroniska w Puławach, wałęsająca się i pogryziona przez inne psy.
Wszelkie dane wskazują na to że malutka była w pseudohodowli i kiedy u jej właścicielki zaczęły się kontrole, została wywieziona i wyrzucona.
Miała uszkodzone prawe oczko, wypadnięty gruczoł łzowy.

Laleczka została wysterylizowana w schronisku i miała również zoperowane chore oko.
Powikłania tych operacji uniemożliwiają adopcję suczki do dziś.

LALKA 01.04.2010 r pojechała do hoteliku u DIF, gdzie przebywa tam do dzisiaj. Jej leczenie trwa już czwarty miesiąc.
DIF pojechała z suczką do Prof.Garcarza, który stwierdził barwnikowe zapalenie rogówki zoperowanego w schronisku oczka, oraz całkowity brak widzenia oczka. Otrzymała leki, które dają nadzieję że powróci widzenie chociaż w niewielkim stopniu, teraz przez kilka miesięcy musi mieć zakraplane krople z cyklosporyną.
Również rana po sterylizacji ropiała przez parę miesięcy, ciągłe jej czyszczenie i antybiotyki nie dawały efektu.
Tydzień temu została ponownie zoperowana, został usunięty i oczyszczony ropień w powłokach, oraz wykonana plastyka powłok brzusznych.
Miejmy nadzieję że Laleczka w końcu będzie mogła mieć zrobione ogłoszenia do adopcji.

LALKA jest suczką bardzo grzeczną, spokojną, lubi przytulanie i pieszczoty.
Nie jest agresywna do innych zwierząt ani ludzi. Lubi dzieci, jest bardzo łagodna, nie brudzi w domu, nie niszczy, nie wyje.

TEL. KONTAKTOWY DO DIF : 600 968 755

Ze względu na spore koszty leczenia dla Laleczki wystawiłam bazarki, z których zostały pokryte wydatki poniesione na nią:

1. http://www.dogomania.pl/forum/threads/227984-ZAKOŃCZONY-DOMOWA-SPIŻARNIA-dla-Melvina-Gacusia-i-Lalki

2. http://www.dogomania.pl/forum/threads/228960-LECZO-WEGETARIAŃSKIE-Z-BOCZNIAKÓW-dla-LALECZKI-do-07-07-godz-22

3. http://www.dogomania.pl/forum/thread...-pseudohodowli

ROZLICZENIE W POŚCIE NR 3.

LALECZKA :

Edited by bianka0
  • Replies 369
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

rozliczenie bazarków:

1
http://www.dogomania.pl/forum/thread...acusia-i-Lalki
Suma przeznaczona dla LALKI - 1313 zł

2
.http://www.dogomania.pl/forum/threads/228960-ZAKOŃCZONY-LECZO-WEGETARIAŃSKIE-Z-BOCZNIAKÓW-dla-LALECZKI-do-07-07-godz-22
Suma zebrana dla Lalki - 105 zł

3.
http://www.dogomania.pl/forum/threads/229186-ZAKOŃCZONY-SMALEC-DOMOWY-dla-malutkiej-LALECZKI-z-pseudohodowli
Suma zebrana dla Lalki - 247 zł

KWOTA ZEBRANA NA BAZARKACH 1665 ZŁ

WYDATKI :

Tobrex 26,70 zł
Tobradex 26,70 zł
Antybiotyk 10 zł
Sulfacetamid 9,20 zł
Hyabax 37,10 zł
Ditrivet 25,00 zł
Wizyta u dr. Garncarza + leki 147,00 zł
Wizyta w Marysinie (brzuszek) 65,00 zł
Odrobaczenie 7,00 zł
Antybiotyk 10,00 zł
Kontrolna wizyta u dr. Garnarza 45,00 zł
Transport na wizytę 54,00 zł
Cyklosporyna (lek+kurier) 97,00 zł
Powtórna operacja 150,00 zł
2 x antybiotyk + zdjęcie szwów po operacji 20,00 zł

RAZEM: 759,20 zł

Hotel:
kwiecień 330,00 zł
maj 341,00 zł
czerwiec 330,00 zł

Razem: 1.001,00 zł

ŁĄCZNIE (hotel+leczenie+diagnostyka) - 1.730,70 zł

---------------------------------------------------------------------------------
hotel za lipiec : 31dni x 11 zł = 341 zł
maxitrol - 29,50 zł
zdjęcie szwów i antybiotyki po powtórnej operacji - 20 zł

Razem: 390,50 zł

Hotel za sierpień - 341 zł
3 tabl aniprazolu x 8 zł = 24 zł
lacrimal 11 zł

Razem :346,50 zł
-------------------------------------------------------------------------
SUMA WYDATKÓW - 2468 ZŁ

Edited by bianka0
Posted

[quote name='bianka0']Dziękuję Toska że tu zaglądasz.:lol: DIF coś porwało i gdzieś wywlekło :diabloti:. Chyba.[/QUOTE]

cała przyjemność po mojej stronie -zauroczyła mnie Laleczka :loveu:

a DIF mam nadzieję , że wróci :evil_lol:

Lalunia szuka domku -najlepszego na świecie -kto taki ma , niech się zgłosi :lol:

Posted

Masz Ci los a ja myślałam że Laleczka już dawno w domciu...:(.

Ps Bianeczko kiedy Ty masz czas na te wszystkie przetwory? Czuje sie wpędzona w kompleksy...

Posted

Witaj beka :loveu:
Nawet nie mogę jeszcze Laleczki ogłaszać, rana po drugiej operacji znowu ropieje :shake: Taki malutki piesek i takie duże koszty jej leczenia i pomimo że śliczna jej pobyt u DIF przedłuża się.
Ale tak to bywa.
A przetwory, teraz mam urwanie głowy, wszystko na raz w tym roku dojrzewa. W jednym garnku wysmażam wiśnie, w drugim maliny, a przed sekundą przywieźli czerwoną porzeczkę :-(
Nawet nie mam czasu zadzwonić do DIF, straciła po burzy internet.

Posted

Laleczka z pomocą Ptysia roalizała sobie jeden szew, znowu zrobiła się przetoka w bliźnie. Nie boli ją to na pewno, ale ogłaszać w takim przypadku jeszcze nie można.

Posted

[quote name='bianka0']Laleczka z pomocą Ptysia roalizała sobie jeden szew, znowu zrobiła się przetoka w bliźnie. Nie boli ją to na pewno, ale ogłaszać w takim przypadku jeszcze nie można.[/QUOTE]

no proszę , nawet pomocnika sobie do tego znalazła :)

Posted

[quote name='bianka0']Tak, Ptyś podobno uwielbia pielęgnować rankę Laleczki :diabloti:[/QUOTE]

dobry z niego towarzysz , jak tak o nią dba :evil_lol:

Posted

Jestem już! :)
Wczoraj wieczorem zostaliśmy podłączeni do sieci po strasznej burzy, która "zaszałała" nad nami 4 dni temu! PYK i nie ma netu!:shake:

Bardzo się cieszę, że nasza Lalucha ma wątek! Niby przez dogo jest trudno znaleźć dom dla psa, ale ja traktuję ten portal jako kompendium wiedzy i informacji o psie!

A więc lecimy z tematem:)

Do chorego oka Lali, wg zalecenia dr. Garncarza jest zakraplana 2 x dziennie cyklosporyna. Ma na celu częściowe przywrócenie widzenia w chorym oczku. Dodatkowo przemywam oczy solą fizjologiczną i kroplami ze świetlikiem.

Brzuszek Lali, który był operowany powtórnie kilka dni temu niestety nadal się nie goi tak jak powinien.
Podejrzewamy z bianką, że organizm Lalki po prostu dorzuca wszelkie nici, nawet hypoalergiczne, czyli takie jakie zostały zastosowane podczas re-operacji! Wet który operował Lalę tez jest tego zdania. Laleczka była operowana ponad godzinę. Wszystko zostało wyczyszczone, oczyszczone a rana zszyta na tzw. grzebień z uwagi na specyfikę rany.

Tak wyglądał brzuszek Lalki przed zdjęciem szwów:

Po zdjęciu szwów okazało się, że ranka nie jest do końca wygojona a z maleńkiej dziurki sączy się ropa!:(

Cholerka, przepraszam, ale muszę lecieć złapać jamnikowy mocz.... Frytek z naszego hotelu jedzie dzisiaj na Ursynów na badania krwi oraz badanie moczu. Zaraz po niego przyjadą babeczki! Na razie lecę! Reszta zdjęć wieczorem, jak dam radę! ;)

Posted

[quote name='bianka0']DIFciu proszę wstaw wszyskie poniesione na Laleczkę wydatki, muszę rozliczyć trzy bazarki na nią, a ja się zupełnie już pogubiłam.[/QUOTE]
Nie ma sprawy, tylko poproszę o chwilkę czasu, bo muszę wszystko zebrać do kupy! Chcę to jakoś czytelnie ogarnąć, zarówno pod względem finansowym jak i dokumentacyjnym.

Posted

I kilka fotasek Lali:

zasypiamy w kołnierzu.....

i w "kubraczku" dziecięcym.....

W naszym hoteliku zamieszkały przez kilka dni .... papużki faliste, którymi Lala była bardzo zainteresowana:

proszę nie patrzeć na śśściaanny.... :placz::oops:;)

I jeszcze jedno zdjęcie Lali przed re-operacją....

Ech, Laleczko! :(

Posted

Widzę , że Laleczka grzecznie znosi wszystkie niedogodności typu kołnierz i ubranka :lol:
Śliczny ma pysiaczek , wygląda na mądrą dziewczynkę :lol: