bianka0 Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 (edited) LALKA ma 2-3 lata, jest mikrosunią, waży ok 6 kg. Została odłowiona przez pracowników schroniska w Puławach, wałęsająca się i pogryziona przez inne psy. Wszelkie dane wskazują na to że malutka była w pseudohodowli i kiedy u jej właścicielki zaczęły się kontrole, została wywieziona i wyrzucona. Miała uszkodzone prawe oczko, wypadnięty gruczoł łzowy. Laleczka została wysterylizowana w schronisku i miała również zoperowane chore oko. Powikłania tych operacji uniemożliwiają adopcję suczki do dziś. LALKA 01.04.2010 r pojechała do hoteliku u DIF, gdzie przebywa tam do dzisiaj. Jej leczenie trwa już czwarty miesiąc. DIF pojechała z suczką do Prof.Garcarza, który stwierdził barwnikowe zapalenie rogówki zoperowanego w schronisku oczka, oraz całkowity brak widzenia oczka. Otrzymała leki, które dają nadzieję że powróci widzenie chociaż w niewielkim stopniu, teraz przez kilka miesięcy musi mieć zakraplane krople z cyklosporyną. Również rana po sterylizacji ropiała przez parę miesięcy, ciągłe jej czyszczenie i antybiotyki nie dawały efektu. Tydzień temu została ponownie zoperowana, został usunięty i oczyszczony ropień w powłokach, oraz wykonana plastyka powłok brzusznych. Miejmy nadzieję że Laleczka w końcu będzie mogła mieć zrobione ogłoszenia do adopcji. LALKA jest suczką bardzo grzeczną, spokojną, lubi przytulanie i pieszczoty. Nie jest agresywna do innych zwierząt ani ludzi. Lubi dzieci, jest bardzo łagodna, nie brudzi w domu, nie niszczy, nie wyje. TEL. KONTAKTOWY DO DIF : 600 968 755 Ze względu na spore koszty leczenia dla Laleczki wystawiłam bazarki, z których zostały pokryte wydatki poniesione na nią: 1. http://www.dogomania.pl/forum/threads/227984-ZAKOŃCZONY-DOMOWA-SPIŻARNIA-dla-Melvina-Gacusia-i-Lalki 2. http://www.dogomania.pl/forum/threads/228960-LECZO-WEGETARIAŃSKIE-Z-BOCZNIAKÓW-dla-LALECZKI-do-07-07-godz-22 3. http://www.dogomania.pl/forum/thread...-pseudohodowli ROZLICZENIE W POŚCIE NR 3. LALECZKA : Edited September 23, 2012 by bianka0 Quote
bianka0 Posted July 7, 2012 Author Posted July 7, 2012 (edited) rozliczenie bazarków: 1http://www.dogomania.pl/forum/thread...acusia-i-Lalki Suma przeznaczona dla LALKI - 1313 zł 2.http://www.dogomania.pl/forum/threads/228960-ZAKOŃCZONY-LECZO-WEGETARIAŃSKIE-Z-BOCZNIAKÓW-dla-LALECZKI-do-07-07-godz-22 Suma zebrana dla Lalki - 105 zł 3. http://www.dogomania.pl/forum/threads/229186-ZAKOŃCZONY-SMALEC-DOMOWY-dla-malutkiej-LALECZKI-z-pseudohodowli Suma zebrana dla Lalki - 247 zł KWOTA ZEBRANA NA BAZARKACH 1665 ZŁ WYDATKI : Tobrex 26,70 zł Tobradex 26,70 zł Antybiotyk 10 zł Sulfacetamid 9,20 zł Hyabax 37,10 zł Ditrivet 25,00 zł Wizyta u dr. Garncarza + leki 147,00 zł Wizyta w Marysinie (brzuszek) 65,00 zł Odrobaczenie 7,00 zł Antybiotyk 10,00 zł Kontrolna wizyta u dr. Garnarza 45,00 zł Transport na wizytę 54,00 zł Cyklosporyna (lek+kurier) 97,00 zł Powtórna operacja 150,00 zł 2 x antybiotyk + zdjęcie szwów po operacji 20,00 zł RAZEM: 759,20 zł Hotel: kwiecień 330,00 zł maj 341,00 zł czerwiec 330,00 zł Razem: 1.001,00 zł ŁĄCZNIE (hotel+leczenie+diagnostyka) - 1.730,70 zł --------------------------------------------------------------------------------- hotel za lipiec : 31dni x 11 zł = 341 zł maxitrol - 29,50 zł zdjęcie szwów i antybiotyki po powtórnej operacji - 20 zł Razem: 390,50 zł Hotel za sierpień - 341 zł 3 tabl aniprazolu x 8 zł = 24 zł lacrimal 11 zł Razem :346,50 zł ------------------------------------------------------------------------- SUMA WYDATKÓW - 2468 ZŁ Edited September 23, 2012 by bianka0 Quote
Toska1 Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 Śliczna dziewczynka :loveu:, będę do niej zaglądać :lol: Quote
bianka0 Posted July 8, 2012 Author Posted July 8, 2012 [quote name='Toska1']Śliczna dziewczynka :loveu:, będę do niej zaglądać :lol: Dziękuję.:loveu: I zapraszam na nowy bazarek dla Laleczki : http://www.dogomania.pl/forum/threads/229186-SMALEC-DOMOWY-dla-malutkiej-LALECZKI-z-pseudohodowli-Do-11-07-2012-godz-21 Quote
Toska1 Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 Dzień dobry ! Lalunia was wita w poniedziałkowy poranek i przypomina , że szuka domku !!! Quote
bianka0 Posted July 9, 2012 Author Posted July 9, 2012 Dziękuję Toska że tu zaglądasz.:lol: DIF coś porwało i gdzieś wywlekło :diabloti:. Chyba. Quote
Toska1 Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 [quote name='bianka0']Dziękuję Toska że tu zaglądasz.:lol: DIF coś porwało i gdzieś wywlekło :diabloti:. Chyba.[/QUOTE] cała przyjemność po mojej stronie -zauroczyła mnie Laleczka :loveu: a DIF mam nadzieję , że wróci :evil_lol: Lalunia szuka domku -najlepszego na świecie -kto taki ma , niech się zgłosi :lol: Quote
beka Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Masz Ci los a ja myślałam że Laleczka już dawno w domciu...:(. Ps Bianeczko kiedy Ty masz czas na te wszystkie przetwory? Czuje sie wpędzona w kompleksy... Quote
bianka0 Posted July 10, 2012 Author Posted July 10, 2012 Witaj beka :loveu: Nawet nie mogę jeszcze Laleczki ogłaszać, rana po drugiej operacji znowu ropieje :shake: Taki malutki piesek i takie duże koszty jej leczenia i pomimo że śliczna jej pobyt u DIF przedłuża się. Ale tak to bywa. A przetwory, teraz mam urwanie głowy, wszystko na raz w tym roku dojrzewa. W jednym garnku wysmażam wiśnie, w drugim maliny, a przed sekundą przywieźli czerwoną porzeczkę :-( Nawet nie mam czasu zadzwonić do DIF, straciła po burzy internet. Quote
Toska1 Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Biedna malutka,dwie operacje, tyle się nacierpi :-( ale mam nadzieję , że znajdzie dobry domek,który jej to wszystko wynagrodzi ! Quote
bianka0 Posted July 10, 2012 Author Posted July 10, 2012 Laleczka z pomocą Ptysia roalizała sobie jeden szew, znowu zrobiła się przetoka w bliźnie. Nie boli ją to na pewno, ale ogłaszać w takim przypadku jeszcze nie można. Quote
Toska1 Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 [quote name='bianka0']Laleczka z pomocą Ptysia roalizała sobie jeden szew, znowu zrobiła się przetoka w bliźnie. Nie boli ją to na pewno, ale ogłaszać w takim przypadku jeszcze nie można.[/QUOTE] no proszę , nawet pomocnika sobie do tego znalazła :) Quote
bianka0 Posted July 11, 2012 Author Posted July 11, 2012 Tak, Ptyś podobno uwielbia pielęgnować rankę Laleczki :diabloti: Quote
Toska1 Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 [quote name='bianka0']Tak, Ptyś podobno uwielbia pielęgnować rankę Laleczki :diabloti:[/QUOTE] dobry z niego towarzysz , jak tak o nią dba :evil_lol: Quote
Hotel KADIF Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Jestem już! :) Wczoraj wieczorem zostaliśmy podłączeni do sieci po strasznej burzy, która "zaszałała" nad nami 4 dni temu! PYK i nie ma netu!:shake: Bardzo się cieszę, że nasza Lalucha ma wątek! Niby przez dogo jest trudno znaleźć dom dla psa, ale ja traktuję ten portal jako kompendium wiedzy i informacji o psie! A więc lecimy z tematem:) Do chorego oka Lali, wg zalecenia dr. Garncarza jest zakraplana 2 x dziennie cyklosporyna. Ma na celu częściowe przywrócenie widzenia w chorym oczku. Dodatkowo przemywam oczy solą fizjologiczną i kroplami ze świetlikiem. Brzuszek Lali, który był operowany powtórnie kilka dni temu niestety nadal się nie goi tak jak powinien. Podejrzewamy z bianką, że organizm Lalki po prostu dorzuca wszelkie nici, nawet hypoalergiczne, czyli takie jakie zostały zastosowane podczas re-operacji! Wet który operował Lalę tez jest tego zdania. Laleczka była operowana ponad godzinę. Wszystko zostało wyczyszczone, oczyszczone a rana zszyta na tzw. grzebień z uwagi na specyfikę rany. Tak wyglądał brzuszek Lalki przed zdjęciem szwów: Po zdjęciu szwów okazało się, że ranka nie jest do końca wygojona a z maleńkiej dziurki sączy się ropa!:( Cholerka, przepraszam, ale muszę lecieć złapać jamnikowy mocz.... Frytek z naszego hotelu jedzie dzisiaj na Ursynów na badania krwi oraz badanie moczu. Zaraz po niego przyjadą babeczki! Na razie lecę! Reszta zdjęć wieczorem, jak dam radę! ;) Quote
Toska1 Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 biedny brzuszek Laleczkowy, oby to się w końcu dobrze zagoiło ! głaski dla panny Lali :loveu: Quote
bianka0 Posted July 12, 2012 Author Posted July 12, 2012 DIFciu proszę wstaw wszyskie poniesione na Laleczkę wydatki, muszę rozliczyć trzy bazarki na nią, a ja się zupełnie już pogubiłam. Quote
Hotel KADIF Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 [quote name='bianka0']DIFciu proszę wstaw wszyskie poniesione na Laleczkę wydatki, muszę rozliczyć trzy bazarki na nią, a ja się zupełnie już pogubiłam.[/QUOTE] Nie ma sprawy, tylko poproszę o chwilkę czasu, bo muszę wszystko zebrać do kupy! Chcę to jakoś czytelnie ogarnąć, zarówno pod względem finansowym jak i dokumentacyjnym. Quote
Hotel KADIF Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 I kilka fotasek Lali: zasypiamy w kołnierzu..... i w "kubraczku" dziecięcym..... W naszym hoteliku zamieszkały przez kilka dni .... papużki faliste, którymi Lala była bardzo zainteresowana: proszę nie patrzeć na śśściaanny.... :placz::oops:;) I jeszcze jedno zdjęcie Lali przed re-operacją.... Ech, Laleczko! :( Quote
Toska1 Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 Widzę , że Laleczka grzecznie znosi wszystkie niedogodności typu kołnierz i ubranka :lol: Śliczny ma pysiaczek , wygląda na mądrą dziewczynkę :lol: Quote
Recommended Posts