Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak juz wrocilam, bylam tylko kilka dni. Mialam byc tydzien ale postanowilam wrocic wczesniej. Monia i jej rodzinka byli bardzo zyczliwi ale ja mam jeszcze problem z wyjsciem z domu. Niby wychodze z domu ale nie czuje sie dobrze. Nie wiem skad we mnie taka blokada, moze dlatego ze dalej mi duzo brakuje do pelnej sprawnosci. W poniedzialek wyladowalismy na Krupowkach i to bylo straszne. Ci ludzie, ten chaos masakra. Jeszcze troche czasu minie nim odnajde sie w tej nowej rzeczywistosci. Moje psiaki sie zmienily. Staly sie ciche i stonowane. Chyba ten czas jak siedzialy same tak na nie podzialal, a moze wiek zrobil swoje. Wiekszosc dnia spia. Z checia wzielabym je na dlugi spacer ale jeszcze nie ten czas. Dodatkowo Katowice sa cale rozkopane. Ostatnio musialam prosic przypadkowych przechodniow o przeprowadzenie przez ulice bo nie mialam odwagi sama. I tak mi sie toczy dzien za dniem, mam nadzieje ze bedzie lepiej.

Posted

To spanie przez większość dnia to chyba wiek. Bazyl też jak przekroczył pewną "granicę" wieku zaczął znacznie więcej spać, leżeć.

Rozkopane Katowice wkurzają. To jest koszmar dla wszystkich... Współczuję Ci, bo na pewno nie masz lekko z tymi "górami i dolinami" :shake:.

Posted

[quote name='Tengusia']Taki byl plan ale poki co czekam na odpowiedz, a czemu?[/QUOTE]

Kuby dziewczyna , na początku września przez 2 chyba tygodnie , albo 3 , ma tam praktykę na rehabilitacji ;) Bardzo pochlebne opinie z uczelni idą w temacie tego ośrodka .

Posted

[quote name='Alicja']Kuby dziewczyna , na początku września przez 2 chyba tygodnie , albo 3 , ma tam praktykę na rehabilitacji ;) Bardzo pochlebne opinie z uczelni idą w temacie tego ośrodka .[/QUOTE]

tez do mnie dotarły takie opinie. Dziewczyna którą poznałam w Reptach bardzo ich sobie chwaliła dlatego złożyłam tam prośbę o przyjecie. Kiedy mnie przyjmą nie wiem.

Posted

[quote name='Tengusia']tez do mnie dotarły takie opinie. Dziewczyna którą poznałam w Reptach bardzo ich sobie chwaliła dlatego złożyłam tam prośbę o przyjecie. Kiedy mnie przyjmą nie wiem.[/QUOTE]

myślałam , ze teraz we wrześniu idziesz

Posted

[quote name='Alicja']myślałam , ze teraz we wrześniu idziesz[/QUOTE]

we wrześniu idę do szpitala w Zabrzu potem będę czekać ... niestety po wykorzystaniu rehabilitacji po szpitalnej trzeba czekać 2 - 3 lata, taka nasza polska rzeczywistość ... mój neurolog twierdzi ze ze względu na stan przysługuje mi rehabilitacja, tylko co z tego jak i tak czekać muszę ... do końca roku chyba jeszcze przysługuje mi rehabilitacja w poradni a potem nie wiem ...

Posted

taka nasza polska rzeczywistość ... na razie mam rehabilitacje w poradni a potem prywatnie ... jednym słowem prędzej umrzesz niż się wyleczysz w tym chorym kraju ... gdyby nie ci wszyscy którzy sanatoria traktują jak ośrodki wypoczynkowe to pewnie nie trzeba by było tyle czekać

Posted

no masz racje, sama po operacji kolana, musialam jechac do sanatorium, to byl dla mnie koszmar...
wszedzie babki i dziadki pod 70-80 lat chodzace po dancingach i wycieczkach, zal...
ja ledwo przezylam tak te 28 dni a dla nich super zabawa...
chorych ludzi to byla tam garstka, szok!

Posted

[quote name='justysiek']no masz racje, sama po operacji kolana, musialam jechac do sanatorium, to byl dla mnie koszmar...
wszedzie babki i dziadki pod 70-80 lat chodzace po dancingach i wycieczkach, zal...
ja ledwo przezylam tak te 28 dni a dla nich super zabawa...
chorych ludzi to byla tam garstka, szok![/QUOTE]

no właśnie :shake: szkoda że nikt z tym nic nie robi ... :shake:

Posted

ostatnio mój syn był z psami na spacerze, mówił że mijał wilczura a Bolek w ogóle nie zwrócił na niego uwagi ... starzeje się chłopak, wczoraj mój mężczyzna stwierdził że widać siwe włoski ... ja nie widzę ale widzę po jego zachowaniu że ma swoje lata ... najbardziej widziałam to jak wyszłam po tych kilku miesiącach ze szpitala ... eh życie :-(

Posted

[IMG]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/p403x403/10514467_674752299282298_2114575493350857768_n.jpg?oh=47fd86d967971afbabba749de65cb3e9&oe=5474DAFE&__gda__=1416534851_871b36766ab0dbdabb468c5f61e95532[/IMG]

Posted

[url]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/p403x403/10514467_674752299282298_2114575493350857768_n.jpg?oh=47fd86d967971afbabba749de65cb3e9&oe=5474DAFE&__gda__=1416534851_871b36766ab0dbdabb468c5f61e95532[/url] - aż przyjemnie popatrzeć! Super!

Posted

[quote name='Tengusia']termin przyjęcia w Opolu - styczeń 2018 ... pozostawię to bez komentarza ...[/QUOTE]

masakra .....

Co do sanatoriów to racja .... zawsze myślałam , ze ludzie tam jeżdżą podratować zdrowie ...ale z czasem przekonałam się że nie ... to jest jedna wielka ściema

Posted

[quote name='agaga21']filmik widziałam na fb. świetnie sobie radzisz :cool2:[/QUOTE]

dzięki :Rose:

[quote name='maciaszek'][URL]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/p403x403/10514467_674752299282298_2114575493350857768_n.jpg?oh=47fd86d967971afbabba749de65cb3e9&oe=5474DAFE&__gda__=1416534851_871b36766ab0dbdabb468c5f61e95532[/URL] - aż przyjemnie popatrzeć! Super![/QUOTE]

dzięki :Rose:

[quote name='Alicja']masakra .....

Co do sanatoriów to racja .... zawsze myślałam , ze ludzie tam jeżdżą podratować zdrowie ...ale z czasem przekonałam się że nie ... to jest jedna wielka ściema[/QUOTE]

dokładnie, co zrobić w takim chorym kraju żyjemy :shake:

Posted

byłam dzisiaj u lekarza w poradni, dowiedziałam się że do maja przyszłego roku mogę się u nich rehabilitować :) pani doktor powiedziała też że nie ma sense się starać o miejsca w sanatoriach i że mam starać się o przyjęcie na dzienne oddziały rehabilitacji i że tam tak długo się nie czeka, dała mi skierowanie na taki oddział :) z poradni wracałam sama, na piechotę, zajęło mi to ponad godzinę ale dałam radę :) miłe jest to że ludzie pozytywnie na mnie reagują, dzisiaj zaczepił mnie pan i opowiadał że miał liczne złamania i to dzięki rehabilitacji wyszedł z tego, potem życzył mi zdrowia i poszedł :) niby nic ale lepiej się poczułam :) we wtorek jadę do szpitala a w październiku będę mieć rehabilitację w poradni :)

przeszłam dzisiaj1,7km, zajęło mi to ponad godzinę ale dałam radę :D