Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

[B][SIZE=4]Kochani piszę w imieniu Dominika Gawronska vel Tengusia , [/SIZE] która niestety sama nie może jeszcze pisać, ani obsługiwać komputera.
Dnia 19 października, uległa nieszczęśliwemu wypadkowi- razem ze swoim konikiem Klarą przewróciły się. W skutek upadku Dominika doznała urazu głowy- przez prawie 2 tygodnie była w śpiączce, po wybudzeniu okazało się, że ciało jej odmówiło posłuszeństwa. Lada dzień zostanie wypisana ze szpitala. Nadal nie jest w pełni sprawna, porusza się na wózku inwalidzkim. Przed nią jeszcze długa droga do pełnej sprawności ruchowej. W chwili obecnej wymaga ciągłej rehabilitacji. Niestety to co oferuje nasza służba zdrowia to za mało. Potrzebne są dodatkowe fundusze na dodatkowe zabiegi. Dominika marzy, żeby jak najszybciej być samodzielna, dlatego prosi o wsparcie, każda złotówka jest ważna- jak to mówią- ziarnko do ziarnka, a zbierze się miarka.[/B]

Posted

[quote name='maciaszek']Alu, a na jakie konto wpłacać pieniądze?!

Może warto by założyć wątek tutaj: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/forums/935-Pomoc-dla-ludzi[/URL][/QUOTE]

Kasiu , jutro będę rozmawiać z Mamą Dominiki na ten temat . Dziś tylko sprawę zasygnalizowała mi Justyna , koleżanka Dominiki . Jutro będę dzwonić i muszę dogadać z mamą w jaki sposób zbieranie miało by wygladać . Najbezpieczniej by było , by można było na jakieś Fundacyjne konto zbierać z dopiskiem Dominika , bo na prywatne chyba tak oficjalnie nie wolno z tego co wiem . Muszą to rozgryźć tak by nikt ich potem za to nie ścigał . Wszystko potem napiszę jak już będę coś wiedziała .

Posted

Rozmawiałam z Dominiką, przelazałam pozdrowienia od Was .
Jutro będę rozmawiać z mamą Dominiki , czy uda się w krótkim czasie ogarnać sprawę subkonta w Fundacji jakiejkolwiek , nie wiem ile to załatwiania , i czy dają teraz radę .
Dominika w domu najprawdopodobniej będzie już 16 stycznia , no i mamy nadzieję , ze uda sie pozałatwaić rehabilitacje i wszelkie terapie. Dominika uczy się żyć na nowo , dosłownie tak to należy rozumieć , ale z Waszym /Naszym wsparciem :) duchowym także , ciepłymi myślami i kciukami DA RADĘ , MUSI :cool2:
Ale teraz najważniejsze jest to że ŻYJE i maleńkimi kroczkami podąża do przodu .
Jutro wieczorem napiszę , co i jak .

Posted

Rozmawiałam z Mamą Dominiki i Dominiką , są na etapie załatwiania konta w Fundacji . Tak jak wiele osób sugerowała , w takiej Fundacji gdzie można zbierać 1 % mamy nadzieję , ze to się uda .Więc proszę wszystkich jeśli ktoś będzie mógł / chciał , wpłacić dla Dominiki jakieś pieniążki na rehabilitację , to odkładajcie proszę do skarboneczki , a ja w odpowiednim czasie jak będzie już załatwione wszystko dam znać . Pomóżmy Dominice wrócić do rzeczywistości . U mnie , u Dominiki , u Mamy Dominiki na FB są filmik i foty Dominiki ze szpitala , te najświeższe .

Posted

[quote name='Alicja'] U mnie , u Dominiki , u Mamy Dominiki na FB są filmik i foty Dominiki ze szpitala , te najświeższe .[/QUOTE]

Czy można poprosić o link?

Idzie chociaż ku lepszemu?..

Posted

[quote name='phase']Czy można poprosić o link?

Idzie chociaż ku lepszemu?..[/QUOTE]

[url]https://www.facebook.com/elzbieta.gawronska.5?fref=ts[/url]

[url]https://www.facebook.com/dominika.gawronska.5?fref=ts[/url]

Posted

W poniedziałek będzie już najprawdopodobniej założone wydarzenie na FB , bo będzie wiadomo w jakiej Fundacji założone będzie subkonto do wpłat i na 1 %
, jeśli ktoś będzie chciał materialnie Dominice pomóc to bardzo będziemy wdzięczni , ale i dobre słowo się liczy .

Posted

Duzo mniej mnie na dogo i nie mialam pojecia...Tengusiu! Wiem ze wyjdziesz z tego, zycze Ci sily i wytrwalosci! Wracaj szybko do zdrowia, trzymam bardzo mocno kciuki !