maciaszek Posted December 20, 2013 Posted December 20, 2013 Przesyłam pozytywną energię i dużoooo siły życzę! Quote
Asiaczek Posted December 22, 2013 Posted December 22, 2013 Na Święta Tengusia bedzie w domu czy nadal w szpitalu? pzdr. Quote
Alicja Posted December 22, 2013 Posted December 22, 2013 [quote name='Asiaczek']Na Święta Tengusia bedzie w domu czy nadal w szpitalu? pzdr.[/QUOTE] Asiu ....jeszcze długo szpital Quote
maciaszek Posted December 23, 2013 Posted December 23, 2013 :( Szkoda... Ale byle ku lepszemu, to najważniejsze! Alicjo, a co z Fazą i Bolkiem? Mama Tengusi się nimi opiekuje? Quote
phase Posted December 23, 2013 Posted December 23, 2013 Tengusia trzymamy kciuki za zdrówko! I czekamy na Twój powrót, jesteśmy z Tobą! :calus: Quote
maciaszek Posted December 23, 2013 Posted December 23, 2013 Tengusiu, na te święta i na kolejne dni, tygodnie, całe życie: ZDROWIA! :) Quote
Alicja Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 Kciuki i ciepłe myśli pomagają , trzymamy dalej :cool2: :kciuki: Quote
Alicja Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 [B][SIZE=4]Kochani piszę w imieniu Dominika Gawronska vel Tengusia , [/SIZE] która niestety sama nie może jeszcze pisać, ani obsługiwać komputera. Dnia 19 października, uległa nieszczęśliwemu wypadkowi- razem ze swoim konikiem Klarą przewróciły się. W skutek upadku Dominika doznała urazu głowy- przez prawie 2 tygodnie była w śpiączce, po wybudzeniu okazało się, że ciało jej odmówiło posłuszeństwa. Lada dzień zostanie wypisana ze szpitala. Nadal nie jest w pełni sprawna, porusza się na wózku inwalidzkim. Przed nią jeszcze długa droga do pełnej sprawności ruchowej. W chwili obecnej wymaga ciągłej rehabilitacji. Niestety to co oferuje nasza służba zdrowia to za mało. Potrzebne są dodatkowe fundusze na dodatkowe zabiegi. Dominika marzy, żeby jak najszybciej być samodzielna, dlatego prosi o wsparcie, każda złotówka jest ważna- jak to mówią- ziarnko do ziarnka, a zbierze się miarka.[/B] Quote
maciaszek Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Alu, a na jakie konto wpłacać pieniądze?! Może warto by założyć wątek tutaj: [url]http://www.dogomania.pl/forum/forums/935-Pomoc-dla-ludzi[/url] Quote
Alicja Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 [quote name='maciaszek']Alu, a na jakie konto wpłacać pieniądze?! Może warto by założyć wątek tutaj: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/forums/935-Pomoc-dla-ludzi[/URL][/QUOTE] Kasiu , jutro będę rozmawiać z Mamą Dominiki na ten temat . Dziś tylko sprawę zasygnalizowała mi Justyna , koleżanka Dominiki . Jutro będę dzwonić i muszę dogadać z mamą w jaki sposób zbieranie miało by wygladać . Najbezpieczniej by było , by można było na jakieś Fundacyjne konto zbierać z dopiskiem Dominika , bo na prywatne chyba tak oficjalnie nie wolno z tego co wiem . Muszą to rozgryźć tak by nikt ich potem za to nie ścigał . Wszystko potem napiszę jak już będę coś wiedziała . Quote
Asiaczek Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Jeżeli juz cos będzie wiadomo z jakims fundacyjnym kontem, to może by i FB ruszyc...? Tak tylko podpowiadam i czekam na dalsze info. Kciuki - jak zawsze - zaciśnięte:) pzdr. Quote
justysiek Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Dowiedzialam sie dzis przez fb, trzymaj sie, przesylam cieple mysli i czekam na info. Quote
YxNinaxY Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 fb to dobry pomysł. I nadal zaciskam kciuki Quote
Alicja Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Rozmawiałam z Dominiką, przelazałam pozdrowienia od Was . Jutro będę rozmawiać z mamą Dominiki , czy uda się w krótkim czasie ogarnać sprawę subkonta w Fundacji jakiejkolwiek , nie wiem ile to załatwiania , i czy dają teraz radę . Dominika w domu najprawdopodobniej będzie już 16 stycznia , no i mamy nadzieję , ze uda sie pozałatwaić rehabilitacje i wszelkie terapie. Dominika uczy się żyć na nowo , dosłownie tak to należy rozumieć , ale z Waszym /Naszym wsparciem :) duchowym także , ciepłymi myślami i kciukami DA RADĘ , MUSI :cool2: Ale teraz najważniejsze jest to że ŻYJE i maleńkimi kroczkami podąża do przodu . Jutro wieczorem napiszę , co i jak . Quote
maciaszek Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Dzięki za wieści :)! Tengusiu, myślimy o Tobie ciepło i kciuki trzymamy! Quote
Alicja Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 Rozmawiałam z Mamą Dominiki i Dominiką , są na etapie załatwiania konta w Fundacji . Tak jak wiele osób sugerowała , w takiej Fundacji gdzie można zbierać 1 % mamy nadzieję , ze to się uda .Więc proszę wszystkich jeśli ktoś będzie mógł / chciał , wpłacić dla Dominiki jakieś pieniążki na rehabilitację , to odkładajcie proszę do skarboneczki , a ja w odpowiednim czasie jak będzie już załatwione wszystko dam znać . Pomóżmy Dominice wrócić do rzeczywistości . U mnie , u Dominiki , u Mamy Dominiki na FB są filmik i foty Dominiki ze szpitala , te najświeższe . Quote
phase Posted January 17, 2014 Posted January 17, 2014 [quote name='Alicja'] U mnie , u Dominiki , u Mamy Dominiki na FB są filmik i foty Dominiki ze szpitala , te najświeższe .[/QUOTE] Czy można poprosić o link? Idzie chociaż ku lepszemu?.. Quote
Alicja Posted January 18, 2014 Posted January 18, 2014 [quote name='phase']Czy można poprosić o link? Idzie chociaż ku lepszemu?..[/QUOTE] [url]https://www.facebook.com/elzbieta.gawronska.5?fref=ts[/url] [url]https://www.facebook.com/dominika.gawronska.5?fref=ts[/url] Quote
*Magda* Posted January 18, 2014 Posted January 18, 2014 Nie mijałyśmy się w żadnej galerii, ale skoro obie jesteśmy na dogo, to coś nas łączy :p Trzymaj się Dominika i wracaj szybko do zdrowia :calus: Quote
Donvitow Posted January 18, 2014 Posted January 18, 2014 Cześć. Trzymaj się. Pozdrawiam serdecznie.:) Quote
Alicja Posted January 18, 2014 Posted January 18, 2014 W poniedziałek będzie już najprawdopodobniej założone wydarzenie na FB , bo będzie wiadomo w jakiej Fundacji założone będzie subkonto do wpłat i na 1 % , jeśli ktoś będzie chciał materialnie Dominice pomóc to bardzo będziemy wdzięczni , ale i dobre słowo się liczy . Quote
chita Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 Duzo mniej mnie na dogo i nie mialam pojecia...Tengusiu! Wiem ze wyjdziesz z tego, zycze Ci sily i wytrwalosci! Wracaj szybko do zdrowia, trzymam bardzo mocno kciuki ! Quote
Recommended Posts