Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 170
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja siedze cały dzien na bazarku...aukcje ruszaja....powoli ale jak tak dalej pojdzie to bomba:multi: a dorcie to kiedys sama bede musiała odwiedzic:evil_lol: skoro jest taka kochana jak na zdjęciach

Posted

Ooo Rotek.. ja nawet nie zauważyłam że Ty ze Świdnicy jesteś:evil_lol: Jak możesz to rozejrzyj się za jakimś domkiem dla Dorci. Może masz jakiś znajomych czy coś. Trzeba próbować może akurat się ktoś znajdzie!!

Posted

Dziewczyny złe wieści....:-(
Dora najprawdopodobniej ma nużycę, dostała zastrzyk, jeśli nie przestanie się drapać, leczenie idzie własnie w tym kierunku.
Pójdę z nia jeszcze na konsultacje.
To tłumaczy wyrzucenie na ulicę...

Posted

agnieszka30 napisał(a):
Dziewczyny złe wieści....:-(
Dora najprawdopodobniej ma nużycę, dostała zastrzyk, jeśli nie przestanie się drapać, leczenie idzie własnie w tym kierunku.
Pójdę z nia jeszcze na konsultacje.
To tłumaczy wyrzucenie na ulicę...

o qrcze:crazyeye: aga, podaj w przybliżeniu miesięczne koszty leczenia...nigdy nie miałam do czynienia z tą chorobą zielona jestem-taki ze mnie weterynarz

Posted

wiem do ktorego weta chodzi aga:-( niestety on często potrafi wydać djagnozę już wcześniej niż wyniki badań....ale musimy mieć nadzieje...moze to tylko uczulenie

Posted

a alegia drobiowa dosc czesta u bullowatych jest wykluczona?
po 2 zeskrobina wzięta ze juz diagnoza na Nuzyce ?
nie koniecznie zastrzyki... mowie bo mam tu u siebie psa w podobnymi objawami i nie ładował w niego zastrzyków dostał mazidło walace jak zmywacz do paznokci , na nuzycze własnie.

Hm... ciekawe juto bym ja obejrzala z checia
;)
bedzie dobbrze mówie Wam!!

Posted

powinnyscie sie cieszyc,ze to nużyca a nie alergia! nuzyce się wyleczy, nie jest zaraxliwa - a alergie leczy się całe zycie i można nie znaleźć chętnego na psa z alergia - oj dziewczyny, dziewczyny - zawsze trzeba wypatrzyc w złym cos pozytywnego:eviltong:
a sądząc po zdjeciach to ona ma wiecej z onka niź bulowatego - ale to tylko moje odczucia widzac zdjęcia:lol: ale bardzo sympatyczna z niej niunia!:loveu:

Posted

wiadomo...
Po zastrzyku nie drapie się, więc śmiało można iść w kierunku wykluczenia nużycy, raczej sprawy alergiczne...
Wykąpalam ją w specjalnym szamponie.
Za tydz kontrola.

Posted

Słodka suńka.To co ma skórze wyglada mi na sprawy alergivzne związane z podawaniem drobiu.Niestety najczęściej karmimy drobiem bo szybko i wygodnie . Nasza Salma miała identyczne placki, po wykluczeniu kurczaka z karmy sierść odrosła jest miękka i lśniąca suńka nie drapie się.Powodzenia w szukaniu domku dla słodkiej dziewczynki.

Posted

Sulima, tzn ze jesli wykuczymy drób z karmy Dory to sierść tak poprostu odrośnie??? qrczątko!!! jak znajdę chwilę czasu odrazu ogłaszam Dorę w internecie...tak słodziutka szybko musi znaleźć dom:loveu:

Posted

Jeśli to alergia to powinno ustąpić po odstawieniu czynnika który to powoduje.My wykluczyliśmy drób z karmy suchej {podajemy ACANE dla alergików] i z gotowanego [tu zatąpiliśmy wołowiną].Alergia na drób to częsta sprawa u astów a ona ma uśmiech i spojrzenie asta. Powodzenia.