Aiko Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 A jaka kochana:) Tylko że jak narazie to nikt nie jest nią zainteresowany a ona ma coraz mniej czasu:-( Quote
rotek_ Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 ja siedze cały dzien na bazarku...aukcje ruszaja....powoli ale jak tak dalej pojdzie to bomba:multi: a dorcie to kiedys sama bede musiała odwiedzic:evil_lol: skoro jest taka kochana jak na zdjęciach Quote
Aiko Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Ooo Rotek.. ja nawet nie zauważyłam że Ty ze Świdnicy jesteś:evil_lol: Jak możesz to rozejrzyj się za jakimś domkiem dla Dorci. Może masz jakiś znajomych czy coś. Trzeba próbować może akurat się ktoś znajdzie!! Quote
agnieszka30 Posted March 1, 2007 Author Posted March 1, 2007 Dziewczyny złe wieści....:-( Dora najprawdopodobniej ma nużycę, dostała zastrzyk, jeśli nie przestanie się drapać, leczenie idzie własnie w tym kierunku. Pójdę z nia jeszcze na konsultacje. To tłumaczy wyrzucenie na ulicę... Quote
rotek_ Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 agnieszka30 napisał(a):Dziewczyny złe wieści....:-( Dora najprawdopodobniej ma nużycę, dostała zastrzyk, jeśli nie przestanie się drapać, leczenie idzie własnie w tym kierunku. Pójdę z nia jeszcze na konsultacje. To tłumaczy wyrzucenie na ulicę... o qrcze:crazyeye: aga, podaj w przybliżeniu miesięczne koszty leczenia...nigdy nie miałam do czynienia z tą chorobą zielona jestem-taki ze mnie weterynarz Quote
agnieszka30 Posted March 1, 2007 Author Posted March 1, 2007 Nic nie wiem, juyro podam, czekam jak na szpilach do jutra...:-( Quote
Aiko Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Jeszcze nic pewnego... Aga może to jednak nie nużyca. Trzeba być dobrej myśli... Quote
agnieszka30 Posted March 1, 2007 Author Posted March 1, 2007 Nie wiem, ale załamana jestem... sama widziałąś jaka ona kochana... Rotek, a ty kiedy sie przyleczesz do Dorci??:mad: :mad: Quote
rotek_ Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 wiem do ktorego weta chodzi aga:-( niestety on często potrafi wydać djagnozę już wcześniej niż wyniki badań....ale musimy mieć nadzieje...moze to tylko uczulenie Quote
Apbt_sól Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 a alegia drobiowa dosc czesta u bullowatych jest wykluczona? po 2 zeskrobina wzięta ze juz diagnoza na Nuzyce ? nie koniecznie zastrzyki... mowie bo mam tu u siebie psa w podobnymi objawami i nie ładował w niego zastrzyków dostał mazidło walace jak zmywacz do paznokci , na nuzycze własnie. Hm... ciekawe juto bym ja obejrzala z checia ;) bedzie dobbrze mówie Wam!! Quote
agnieszka30 Posted March 1, 2007 Author Posted March 1, 2007 no pewnie,ze zobaczysz!:p zakochasz się w wariatce! Quote
agnieszka30 Posted March 2, 2007 Author Posted March 2, 2007 dobre wieści, Dora przestała się drapać po zastrzyku, co bardzo dobrze świadczy! Quote
agnieszka30 Posted March 2, 2007 Author Posted March 2, 2007 ciotki wreduski, nawet nie zaglądną....:eviltong: Quote
andzia69 Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 powinnyscie sie cieszyc,ze to nużyca a nie alergia! nuzyce się wyleczy, nie jest zaraxliwa - a alergie leczy się całe zycie i można nie znaleźć chętnego na psa z alergia - oj dziewczyny, dziewczyny - zawsze trzeba wypatrzyc w złym cos pozytywnego:eviltong: a sądząc po zdjeciach to ona ma wiecej z onka niź bulowatego - ale to tylko moje odczucia widzac zdjęcia:lol: ale bardzo sympatyczna z niej niunia!:loveu: Quote
agnieszka30 Posted March 2, 2007 Author Posted March 2, 2007 szczerze mówiąc nie znam sie ani na jednym ani na drugim, znowu mnie przestraszyłąś, podejdę do weta i zobaczymy. Quote
Apbt_sól Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 zagladaja! ;) tylko kompy im posłuszeństwa odmawiają czesem :/ młaaaaa dorka! Quote
agnieszka30 Posted March 2, 2007 Author Posted March 2, 2007 wiadomo... Po zastrzyku nie drapie się, więc śmiało można iść w kierunku wykluczenia nużycy, raczej sprawy alergiczne... Wykąpalam ją w specjalnym szamponie. Za tydz kontrola. Quote
Apbt_sól Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 a ja nie miałam czsu zeby ja dzis zobaczyć :( Quote
zaba14 Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 podnosze, strasznie spodobala mi sie ta sunia :loveu: Quote
Sulima Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 Słodka suńka.To co ma skórze wyglada mi na sprawy alergivzne związane z podawaniem drobiu.Niestety najczęściej karmimy drobiem bo szybko i wygodnie . Nasza Salma miała identyczne placki, po wykluczeniu kurczaka z karmy sierść odrosła jest miękka i lśniąca suńka nie drapie się.Powodzenia w szukaniu domku dla słodkiej dziewczynki. Quote
rotek_ Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 Sulima, tzn ze jesli wykuczymy drób z karmy Dory to sierść tak poprostu odrośnie??? qrczątko!!! jak znajdę chwilę czasu odrazu ogłaszam Dorę w internecie...tak słodziutka szybko musi znaleźć dom:loveu: Quote
Sulima Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 Jeśli to alergia to powinno ustąpić po odstawieniu czynnika który to powoduje.My wykluczyliśmy drób z karmy suchej {podajemy ACANE dla alergików] i z gotowanego [tu zatąpiliśmy wołowiną].Alergia na drób to częsta sprawa u astów a ona ma uśmiech i spojrzenie asta. Powodzenia. Quote
Recommended Posts