Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

chciałabym sprostować kilka kwestii związanych z Amirem. Przeczytałam cały wątek i nie podoba mi się sposób opisania opieki medycznej w schronisku. Panie wetki wychodzą z siebie żeby pomóc jak największej liczbie zwierząt, warunki są bardzo ciężkie i wsparcia ze strony pracowników raczej nie ma.
Po pierwsze od 1 września 2011 roku były chyba 3 dni kiedy nie było weterynarza w schronisku a tak są codziennie, ok 4 godzin a czasem dłużej. Więc proszę nie pisać, że weterynarza nie bylo w schronisku bo moze go nie było jak byl wolontariusz który to pisał. Poza tym zamieszczacie cytaty z naszego wewnetrznego forum a to raczej nie fair.
kwestia kolejna - jakbym nie znala sprawy to bym pomyślala ze opuszczony pies umiera przy budzie - pies dostał komplet leków - nie szczepień jak jest to napisane, bo w takim stanie psa się nie szczepi ani nie odrobacza - dostał sterydy, antybiotyk, witaminy z grupy B. jedyne czego brakowało to DT bo leczenie w takich warunkach byloby bardzo trudne. Pani dr Hyla prosiła o DT dla tego psa. Poza tym nie wiem skąd się wzięła teza o eutanazji. Oczywiście w krytycznych sytuacjach zwierzeta są usypiane ale akurat jeśli chodzi o ilość etanazji to chyba jesteśmy na samym końcu śląskich schronisk. Mnie pani dr nic nie mówiła o eutanazji tego psa. Pies prawdopodobnie uciekł z jakiegoś schroniska bo ma świeże szwy po kastracji a kto jak nie schronisko kastruje takiego staruszka, poprosiłam DT o sprawdzenie czipa przy okazji wizyty u weterynarza. Mam ogromną prośbę - nie twórzcie atmosfery jakoby były problemy z opieką lekarską w schronisku w Sosnowcu, tak zaangażowanych wetek jak nasze, dopłacających z własnej kasy do leków, to nie widzialam. Warunki są okropne i podziwiam je, że tyle z siebie dają i pomagają zwierzetom.

i bardzo proszę o zmianę w tytule watku wiem, że eutanazja zawsze chwyta za serce ale w tym przypadku to niestosowne

• Replies 471
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B][FONT=arial]Chciałabym się ustosunkować do wypowiedzi Filomen[/FONT][/B]

[FONT=arial]Również przeczytałam cały wątek i nie znalazłam nigdzie wypowiedzi[/FONT]
[FONT=arial]odnoszącej się do oceny pracy Pani weterynarz jak i również[/FONT]
[FONT=arial]pracowników schroniska czy wolontariuszy. Opieramy się na informacjach[/FONT]
[FONT=arial]jakie otrzymujemy o zwierzętach i są one podstawą do podjęcia[/FONT]
[FONT=arial]określonych działań skierowanych w stronę pomocy psom, jeśli mamy ku[/FONT]
[FONT=arial]nim możliwości. Zdajemy sobie sprawę iż praca wolontariacka w[/FONT]
[FONT=arial]schroniskach jest ciężka i w związku z tym nie rościmy sobie praw do[/FONT]
[FONT=arial]oceny, a tym bardziej krytyki kogokolwiek.[/FONT]

[FONT=arial]Istotną impulsem do działania SOS Husky była informacja o tym, iż[/FONT]
[FONT=arial]jeśli pies nie znajdzie DT, nie przeżyje w schronisku i umrze pod[/FONT]
[FONT=arial]budą. Informacja o tym została potwierdzony przez osobę[/FONT]
[FONT=arial]reprezentującą Nadzieję na Dom. Podjęte zostały kroki w celu zabrania[/FONT]
[FONT=arial]psa ze schroniska i poddaniu diagnozie weterynaryjnej na podstawie[/FONT]
[FONT=arial]badań. W ocenie weterynarza pies był w stanie niemal krytycznym, nie[/FONT]
[FONT=arial]mógł chodzić, nie był w stanie utrzymać się na łapach, leżąc nie był w[/FONT]
[FONT=arial]stanie podnieść i utrzymać głowy. Niemniej najważniejsze narządy[/FONT]
[FONT=arial]wewnętrzne pracowały. Amir dostał szansę.[/FONT]

[FONT=arial]Chciałabym zaznaczyć, iż cały wątek koncentruje się na pomocy psu, i o[/FONT]
[FONT=arial]psie pisze się przede wszystkim. W żadnym razie nie interesują nas[/FONT]
[FONT=arial]wewnętrzne sprawy innych organizacji czy schroniska, i prosilibyśmy[/FONT]
[FONT=arial]ich nie poruszać w wątku mającym na celu pomoc psu. Prosimy także aby[/FONT]
[FONT=arial]nie włączać SOS Husky w sprawy innych organizacji.[/FONT]

[FONT=arial]Obecnie najważniejszą sprawą jest zdrowie Amira, i znalezienia mu domu[/FONT]
[FONT=arial]tymczasowego. I proszę byśmy się na tym skoncentrowali i swoje[/FONT]
[FONT=arial]działania podejmowali w tym kierunku.[/FONT]

Posted

[quote name='Panna Marple']Jestem na zaproszenie. Przelałam grosik dla Amirka. Tylko 30 zł, bo mam trochę deklaracji już... Trzymaj się Amirku[/QUOTE]

Panna Marple pięknie dziękuję w imieniu Amirka i Sos Husky
[IMG]http://www.desiglitters.com/wp-content/uploads/2009/02/flowers-desi-glitters-54.gif[/IMG]

Posted

Postępy Amira są zadziwiające:multi: Próbuje sam chodzić i wstawać, a nawet odprowadził swoich opiekunów do bramy jak wychodzili na rower.

Dostał dzisiaj antybiotyk ukryty w kulkach z pasztetu, a teraz smacznie śpi :)

Zapraszamy na forum SOS Husky,do śledzenia wątku Amirka:)
[URL]http://forum.soshusky.pl/viewtopic.php?f=52&t=811&start=100[/URL]

Posted

Kochani,Amirek pozdrawia wszystkich interesujących się jego losem:multi:

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-yRoCXozPqOE/T_nJ394JViI/AAAAAAAAAI8/hAXTS7EUoSE/s800/amir1.JPG[/IMG]

Posted

[quote name='radovan2']Kochani,Amirek pozdrawia wszystkich interesujących się jego losem:multi:

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-yRoCXozPqOE/T_nJ394JViI/AAAAAAAAAI8/hAXTS7EUoSE/s800/amir1.JPG[/IMG][/QUOTE]

:multi::loveu:, aż mi się łezka w oku zakręciła, to niesamowite jak wypiękniał

Posted

Kochani bazarek z kolczykami się zakończył udało się uzbierać 160 zł :)

Bardzo dziękuję wiol za zakupy :)

[IMG]http://republika.pl/blog_rr_3005981/2940605/tr/fleurs3.gif[/IMG]

I bardzo dziękuję za podnoszenie bazarku :)

[IMG]http://2.bp.blogspot.com/_lddFFu6s4yQ/SdqbRJ_9CiI/AAAAAAAARNo/UpRx-RMrUaE/s400/kwiaty3.gif[/IMG]