Tola Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Maksi to chyba od początku była najdrobniejsza. Trzymamy kciuki za maleńką.:kciuki: Quote
Czaka Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 Owszem i wcale nie urodziłą się ostatnia, tak jak to się potocznie przyjęło. Z tego co pamiętam to chyba była trzecia. :roll: Quote
Alpina Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 To nie ma nic do rzeczy która się urodziła...To jeden z tych dziwnych przesądów, że jak szczeniak jest pierwszy to najsiliniejszy a ostatni najsłabszy...Romek pilnuj żeby nie było jej chłodno i tak jak do tej pory czuwajcie przy niej przy karmieniu, niech się dobrze najada...W pomieszczeniu gdzie jest legowisko musi być cieplutko. Zalecana temperatura to ok.26 stopni. Trzymam kciuki żeby się jej udało nabrać ciałka.Jeśli będzie miała przyrosty to ma duże szanse. Gorzej jak waga stanie lub zacznie się cofać. Dobrze jest ważyć szczeniaki co drugi dzień...Ją ważyłabym codziennie.Najlepiej jakbyście mięli elektroniczną wagę z taką głęboką miską... Quote
robkowa Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 [quote name='martaa2']Maksi to chyba od początku była najdrobniejsza. Trzymamy kciuki za maleńką.:kciuki:[/quote] trzymamy i kciuki i pazurki :kciuki: Quote
agusiazet Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Maksi, przy takim zaangażowaniu i opiece na pewno się uda!!! A jak tam moja Negra - z postów widzę, że sie nie wyróznia specjalnie, ale ja już wiem, że będzie z niej najpiekniejsza suczka z całego mitu!!!:diabloti: Quote
Czaka Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 [FONT=Times New Roman]Chcę Ci powiedzieć, że wybrałaś sobie pierworodną. :cool3: [/FONT] [FONT=Times New Roman]Negra wygląda na zdrowiutką, pełza żywotnie po koszyczku i apetycik również jej dopisuje. :multi: [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] Quote
Czaka Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 Poza tym nasza dzielna mamuśka złapała wczoraj naszego kolegę za nogawkę od spodni :evil_lol: Quote
Czaka Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 To było przekroczenie granic obrony koniecznej :diabloti: Quote
Gosiapk Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 To była jego wina, po co lazł w okolice szczeniaczków? :mad: Quote
kaLOlina Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 ja dopiero tu trafilam i co widze!!! ulalalaaa :) dla takich szkrabow znajdziemy domek-a ze supergoga w Poznaniu z corka ma 2 pod opieka-to moze niesmialo-tez pomoge szukac??? ;) mamuska dzielna kochana i szkraby-mizianko i buziaki:) Quote
supergoga Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 kaLOlinko - zapraszam do pomocy. Mnie tak się marzy żeby Tsuki i Maxi przyjechały do nas i zamieszkały w Poznaniu. Nie byłyby jedyne z tamtych okolic ;) . Maxi jest mini, wiem, czułam to. Moja Maxi to był szetland i przy collakach do których stale ją przyrównywali była mini, dlategpo dostała ode mnie imię Maxi, żeby nie miała kompleksów. W rodowodzie miała na imię Angela, ale jak ją miałam wołać - nie wiedziałam. A jako Maxi, fakt - kompleksów nie miała i nigdy nie chorowała. Maksysiu - cioteczka myśli cieplutko i już bardzo bardzo kocha. Tylko weź się do roboty, - jedz, przybieraj choc po trochu. Potem sie wyrówna. Moja obecna airedalka była o połowe wagi z kolei lżejsza od rodzeństwa, taki wypłosz. Teraz waga przebiła wszystkich, wielkością też. Kawał suczy jest. Napiszcie, błagam, jak z waga - to prawda. Wagę powinniście mieć. Ja ważyłam na kuchennej, wbrew pozorom jest dokładna, a do 3 kg wystarczy dla malców. Quote
supergoga Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 kaLOlina - masz chyba pełną skrzynkę albo co bo nie moge wysłać Ci PM Quote
Alpina Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Cioteczki a może by tak któraś banerek śliczny zmajstrowała dla naszych pociech...? Ja niestety nie umiem...Jeszcze..:roll::oops: Quote
Tola Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Swietny pomysł! Poprosze o zrobienia banerka:lol: Juz piszę na gg Quote
Czaka Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 Pomysł z banerkiem macie bardzo dobry, a oto Wasze pociechy. Zobaczcie jaka Maksi maleńka w porównaniu z Bianką. Ciekawe czy rozpoznajecie resztę? [IMG]http://img159.imageshack.us/img159/1610/img2645ey0.jpg[/IMG] Quote
Tola Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Ojej; Parę dni i taka róznica w wielkosci Bianki i Maksi:roll: Musi malenka nadrabiac. Romek a moze jeszcze jakies zdjecie do banerka zeby i zadre było widac? Quote
Czaka Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 Na całe szczęście apetycik mi dopisuje! :lol: [IMG]http://img124.imageshack.us/img124/1892/img2617ix0.jpg[/IMG] Reszta towarzystwa musi zaczekać, aż będę maiła pełny brzuszek! :lol: [IMG]http://img130.imageshack.us/img130/133/img2618jn4.jpg[/IMG] Quote
kaLOlina Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 jajku Maxi jest bardzo mala...trzymaj sie dziewczynko!!!!!!!!! Quote
Czaka Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 A oto szanowna mamuśka! :p Ciekawe co porabia tatusiek , mam nadzieję, że nie ma już dostępu do innych suczek :mad: [IMG]http://img524.imageshack.us/img524/9769/img2640mq0.jpg[/IMG] Quote
Czaka Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 Do tej pory dziwimy się, jak Zadziorka zdołała je wszystkie pomieścić?! Quote
Recommended Posts