Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:Cool!::bigcool::Cool!::bigcool::Cool!::bigcool: ależ świetne wieści!! Mimi wreszcie w swoim domku!! :multi: :multi: :multi: Wszystkiego dobrego kochana :loveu:

To teraz czekamy na foteczki z nowego domku :razz: :lol: :evil_lol:

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to zanim pojawią się zdjęcia z Poznania wstawię mail który dostałem od pani Ani i ostatnie zdjęcia z Warszawy.

Witaj,
Po ponad 2 miesiącach pobytu w tymczasowym domu w Warszawie energiczna i radosna suczka - Księżniczka MiMi - znalazła swój docelowy dom. Dnia 2 maja odjechała z nową opiekunką Sylwią (na zdjęciach)do swojej docelowej rodziny. Będzie mieszkać pod Poznaniem, gdzie będzie cieszyć się
harcami po ogrodzie przy domu oraz towarzystwem nowych opiekunów i dwóch kotów.
W załączeniu pożegnalna sesja zdjęciowa MiMi z Warszawą - z ulubionymi kumplami: suczką Azalką, psem Miczurem i ukochanym kotem Niechcicem - podopieczni Fundacji Ochrony Zwierząt "Bezpieczna Przystań".
Życzę MiMi tylko szczęśliwych i radosnych przeżyć, a Sylwii satysfakcji z podjętej opieki nad niezwykle wesołą obecnie, a do niedawna jeszcze smutną schroniskową biedą.

Anna Wydra
Fundacja Ochrony Zwierząt "Bezpieczna Przystań"
www.bezpiecznaprzystan.org.pl

Princess MiMi i koty

Princess MiMi Miczur i Azalka

MiMi i Niechcic

Powodzenia !

Posted

O jej jakie urocze te foteczki :loveu: zwłaszcza te z kotami :loveu::loveu::loveu: aż sie wzruszyłam normalnie :oops:

Mimi jeszcze raz wszystkiego dobrego kochana!! :lol:

Posted

Mimi ma sie dobrze...:) sylvia bardzo szczsliwa...
ale...Mimi jest chora...:( z ta lapka na ktorej kicala-dzis miala zdjecia-ma zle zrosnieta miednice-trzeba bedzie niestety ja otworzyc...lekarz wet-jeden z najlepszych w Poznaniu-tez jest za usunieciem blizny na glowie-nie podoba mu sie to jak sie zrosla:(

Posted

Mimi jest na szczęście młodziutka i chyba w niezłej kondycji ogólnej więc powinna dobrze znieść takie zabiegi. Dziewczyny, weźcie pod uwagę że jako dom docelowy psa z piekła Ligoty możecie liczyć na refundację przynajmniej części kosztów zabiegu przez fundację Psi Anioł. http://www.psianiol.org.pl/ligota/leczenie.htm
Pomiziajcie maleńką za uszkiem ode mnie :-)

Posted

Dziękujemy bardzo zarówno tobie Karolino - za znalezienie wspaniałego domku, jak i Sylwi za serce i natychmiastowe poważne zajęcie się zdrowiem Mimi.
Takie zwyrodnienie powypadkowe jak u Mimi mogło się w przypadku braku leczenia przeobrazić w postępujący zanik mięśni i obumieranie łapki, które kończy się amputacją.

Posted

a wiec MImi po zabiegu-nie groznym-tylko godzine w uspieniu czuje sie super:):):) biega bawi sie nawet szwy jej nie interesuja...ma tylko troszke lysawy tyleczek ale Sylwia mowi ze nawet cala lysa bylaby najpiekniejzym pieskiem na swiecie...Mimi oczywiscie opanowala juz lozka w domu-perswazja nic nie dala i wszyscy poszli na ustepstwa...malutka spi pod kolderka...z kotami sie dogaduje-tylko dzieki jej przyjaznym usposobieniu i temu ze u p.Ani miala kontakt z kotami-ba-jednego nawet pokochala:) teraz z kotami Sylwuchy nawet czasem daja sobie buziaki...leza razem na lozku...ale na wieksze czulosci trzeba bedzie jeszcze poczekac;)
w miare mozliwosci bede zdawala relacje-ale bywa roznie-ja nie mam dostepu do netu-a sylwia z powodu spraw rodzinnych tez teraz ma napiety grafik...

Posted

3mam kciuki, żeby teraz było już tylko lepiej... Krok po kroczu idziemy do pełni formy Mimi :loveu: Czekamy na kolejne wieści od naszej księżniczki :lol: No i na zmianę tytułu wątku :evil_lol:

• 1 month later...
Posted

wszysko u niej dobrze-ranki zagojone-nie widac nic...
jest ulubienica domu...
poniewaz uwielbia podrozowac samochodem jezdzi ze swoja Pania wszedzie- do rodziny, do znajomych:)
dookola domu ma tereny lesne i codzinnie chodzi na spacerki...wpatrzona jest w swojw Pania i na krok jej nie odstepuje:)
z kotami dogaduje sie dobrze...ale jeszcze nie ma miedzy nimi milosci:)
spi w lozku ze swoja Pania...i jest bardzo szczesliwa...
i szczekliwa- broni domu ze hoho:)

jak moj pies wyzdrowieje i pojada razem na spacerek to wkleje foteczki jakies:)

Posted

ojj tak :) Ksiezniczka bardzo lubi jezdzic :) Ilekroc zajezdzalam swoim autem do Ligoty, mala odrazu pakowala sie do srodka i wysiasc nie chciala.. A ja za kazdym razem z bolem serca musialam wyciagac tego malego zmoknietego wyploszka :(

Ale ogromnie sie ciesze, ze powodzi jej sie w nowym domku :loveu:

Posted

To w takim razie bardzo się cieszę Kalolina-ma u Ciebie extra-spanie w łóziu-mała podróźniczka:eviltong: proszę bardzo-czyli ciekawa Mi-dobrze, nareszcie odetchnie psina i pozna co to ciepło i domek:loveu: .
Czekam w takim razie na fotorelację!:lol:

• 2 years later...
Posted

:]
mala mi zwana Gala- melduje tylko ze ma sie nadal swietnie:]
juz zaslubina-w tym roku bawila na weselu swej Pani:]
swietnie wyglada, spi w lozku(teraz malzenskim lozu), biega po ogrodzie, jest paskudnie rozpuszczana przez babcie i ma cudown dom:]