Jump to content
Dogomania

Mr. Rocky & Mrs. Leokadia oraz czarna bestyjka i reszta stada xD

Recommended Posts

• 3 weeks later...
Posted

Cześć :) 
Panna Leokadia po zastrzykach u weta odzyskała swój wigor :D także zabawki nie były długo pochowane i obyło się bez prześwietlenia :)
Za to ja popadłam w jakiś smyczowy szał :D hajsu brak a mi w głowie cały czas zakupy...
Jedna smyczka można powiedzieć, że już w drodze <3 i już nie mogę się doczekać przetestowania jej na Balboszku :D 
Leośce chcę zakupić jakąś Rogzową smycz ale jeszcze nie wiem jaką :D No i musimy się zabezpieczyć jakoś już przed kleszczami ... 
Wczoraj byłam u weta zapytać czy ma w sprzedaży fiprexa ale niestety było zamknięte :/ 
Po za tym to od kilku dni porządki wiosenne pełną parą :) Sadzenie, grabienie przycinanie itd. Kocham wiosnę!!! 

Troszkę diablicy :) 
il9es3.jpg

339okt3.jpg

Mokra szczurzyca xD

2do1nn.jpg

Złowrogie spojrzenie na Puchatka :D 

96ahle.jpg

Posted

Kupka się skurczyła bo 4 książki pożyczone i drugie tyle sprzedane :( 
A ja gdzieś ostatnio zapał do czytania straciłam :/ To chyba przez zbliżającą się maturę .... 

Posted

Ależ ja bym nie śmiała ich sprzedać :O To mój brat dokonał tej wielkiej zbrodni 3:) Ja "Kingusia" nie sprzedam choćby miały by mi się półki załamać <3 
Teraz wystawiłam ale "Wilkołaka" - fajna ale jak dla mnie na jeden dzień. Za mała ilość stron :( 
I "Przepowiednia" z serii P.C. Cast . Szału nie ma ale na nudny deszczowy wieczór OK :D 

Posted

TEN :D 
A to już ciulaski moje kofffane 8|
Wreszcie znalazłam odpowiednią porę żeby brać moje demonki na wybieg. Co prawda dość późną no ale to szczegół :D 

Adela
"Szczur jest dziki, szczur jest zły - szczur ma bardzo ostre... zęby xD "

29bdgl3.jpg
Ciągle na nią narzekam ale po ostatniej akcji gdzie polała się krew Adela zaczyna normalnieć. Chociaż wiem że nigdy nie będzie tak oswojona i towarzyska jak Julian.. niestety..

Szczur Pei :D 
t8kxnb.jpg

Modły do bogów xD

4snrdg.jpg

Wylewik <3 

1zqvler.jpg

Posted

Wszelkie próby dominacji w klatce kończą się próbą ataku ( teraz jestem już na tyle szybka że rzadko leje się krew xD ) A na wybiegu z kolei Adela traktuje to jako zabawę, wykłada się na boku i delikatnie podgryza a potem skacze pobudzona, chowa się i za chwile od nowa xD 

Łysol to potwór :D Ale tak kochany że gdyby spróbować to zmierzyć to brakło by skali <3 towarzyski, zabawowy, skoczny, odważny i cieplutki jak termoforek, ciekawski... no ideał. Dzięki niemu wiem że na pewno jeszcze zagości u mnie łysol :)  

No i witam nową osobę u moich potworzastych :) Ucholce to on ma takie nie bez powodu :D Na wybiegu nie ma prawa nic zaszeleścić bo zaraz glizdek leci i się tak dobiera że masakra xD 

A łapcie kotecka :D jak już wszyscy to wszyscy... pieseły, szczureły, koteły xD Cały łańcuch pokarmowy :D

ilytj5.jpg

Cykorełek mój koffany <3  Kolejny zwierz który pokazał mi że nie ma co się bać adopcji "dorosłych" kociaków <3 
Tak bardzo żałuję teraz że nie wzięłam Tomasza który był w pakiecie razem z nim.... Człowiek zawsze mądry ale już po fakcie. A teraz Cykorowi ewidentnie brakuje towarzystwa kociego. No bo jak inaczej tłumaczyć to że biegnie za gumową kością psa albo za samą Leośką ? :D 
I jeszcze jedna sprawa. Może ty Ty$ cos podpowiesz ... 
Chude to to strasznie. Odrobaczany, po kastracji ( więc raczej powinien tyć ... ) i potrafi całą puszkę żarełka na raz opierdzielić. Jak go wzięłam no to istny szkielet. I owszem poprawił się... ale nie na tyle żeby wyglądał dobrze a jest już u nas prawie rok :O xD Co go podnoszę to gdzieś się o kostkę otrę. A przyzwyczajona jestem że kocur to chodząca beczka. Nie wiem już sama i doszukuję się w podawanym jedzeniu przyczyny. Figiel był grubas ale był na suchym. A ten hrabia tylko mięsko i puszeczki. Może jego też na suche przerzucić ? Żeby na brał tej masy jak na faceta przystało :D 

Posted

Moja kocica jest już u nas ponad pół roku, też sporo je, a sznurkiem jest od samego początku i nie zapowiada się, żeby miała utyć. Ale to kot w ciągłym ruchu, biega, skacze, wiec o figurę nietrudno, może i w waszym przypadku to samo, w końcu kot wychodzący. A tłuściochy też niefajne :D

Guest TyŚka
Posted

Koteł piękny, brakuje mi debila bujającego się na kwiatkah i mrucząco-pierdzącego przytulasa. ;)

Co do kotów. Na wszelki wypadek możesz zbadać trzustkę i porobić mu ogólnie badania, ale... u mnie też były różne koty: grube, chude. Rysio był niejadkiem, więc był szczupakiem, natomiast miałam swego czasu kota obżarciucha, a wszyscy chcieli nas podać do TOZu za to, że był mocno szczupły.  Był w pełni zdrowy. Myślę, że jeśli sierść ma w porządku i ogólnie wszystko ok, to nie masz się czym przejmować. To tak jak z ludźmi, niektórzy jedzą dużo, a wyglądają jakby byli całe życie na ścisłej diecie ;). Gdyby nie był kastrowany obstawiałabym, że to wynik "zakochania się",a  tak to ew. może to być wynik choroby (a tfu, tfu!) albo taka jego natura ;)

Posted

Zmienimy jeszcze dietę łobuzowi i zobaczymy. Jak nie to badania... chociaż choroby po nim nie widać, gęste futerko które aż się na nim błyszczy <3 No chyba że się uwali gdzieś w ziemi :D Jeśli taka jego natura to ja też tak chce ! Jeść i nie tyć <3 
Nie lubię opasłych psów ale kotki to już owszem :D Może nie opasłe ale takie dość pulchne :D 
Tyś kotów pod dostatek ;) Łap jakiegoś pod pachę i chowaj pod pierzynę ;) 

Posted

Nie będziem gorsi xD Pokażem światu jak jesteśmy porąbani huehuehue 
Niestety aktorom odebrało mowę. Pozwolę sobie jednak streścić to co chcieli przekazać :P 
Leośka - cały filmik <zabawa,zabawa, baw się, zabawa, jestę idiotę, zabawa..... > xD
Balboszkowe spojrzenie < mamo ratuj >, < uciekł bym do lasu najchętniej ale nie zostawię mamy z tym oszołomem > xD 

Filmik z lutego ;) Proszę nie zwracać zbytnio uwagi na szczegóły, obłąkane spojrzenia itd xD
https://www.youtube.com/watch?v=a7yDck2AVZk&feature=youtu.be

huehueh zaprosiłam na seans a nie potrafię wkleić filmiku xD 
Dzięki Kaś, udało się :* 

Posted

Ahahha Leośka wtedy miała na sobie chyba obrożę jak z jakichś wykopalisk normalnie ahahhah xD
Aż wstyd 3:) A Rokulcowi żółty kolor pasuje chyba najbardziej ze wszystkich <3 
A no i to jej normalne zachowanie niestety ... zabawa bez szczekania to nie zabawa (*) I dziwić się że później szukam zabawek ultradźwiękowych :D Chociaż od piszczałek chce mieć spokój :D  

Guest TyŚka
Posted

Jaka Leokadia popierdzielona xd.

Zresztą Rokulec z nią przypominają mojego Gamonia z Finką. :D Hahaha.

Co do kota, nie chciałam siać paniki,myślę że jest ok i taka jego natura (której też mu zazdroszczę, ja zjem byle co i już puchnę :p). A kotów nie lubię spasionych ani psów :p

Posted

Jeny, ale ja się stęskniłam za tym diabbłem :D

To za nią można tęsknić :O :D ahahha

Jaka Leokadia popierdzielona xd.

Zresztą Rokulec z nią przypominają mojego Gamonia z Finką. :D Hahaha.

Co do kota, nie chciałam siać paniki,myślę że jest ok i taka jego natura (której też mu zazdroszczę, ja zjem byle co i już puchnę :P). A kotów nie lubię spasionych ani psów :P

To niestety nie jest jeszcze jej szczyt możliwości ... :D 
Rokulec bidny już się jej boi bo kiedyś rozdarła mu ucho w takim szale :/ 
Zobaczyłam to i pierwsza myśl - LEOŚKA :D 

3618157.jpg