Jaaga Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 Emilio, ona jest u mnie, nie u mamy. Z tym dożywociem to problem, bo ona ma szalony apetyt. Przyjechała chuda jak badyl, teraz jest jeszcze raz grubsza, niż wtedy, a dopiero jest po sterylce. Nie chcę myśleć, co bedzie później. Ona nawet moje mopsy gryzie i odgania przy misce, a nie mam możliwości osobno jej karmić. Mopsy i ona dostają już i tak odzielnie od mojego drobiazgu. najpierw ona wyjada z porcji dla pięciu psów, a potem może podejść reszta. Mama raczej jej nie będzie chciała, bo ona ciągle jojczy i chce wędrować. Jest w domu, to chce iść na spacer, na spacerze, jak już ma dość, to skomli, że chce do ogrodu, w ogrodzie po 20 min. znowu zawodzenie, że do domu i tak w koło. Nie lubi, jak nic się nie dzieje. Najchętniej to pół dnia spacerowałaby po mieście, żeby w koło był ruch i coś się działo. Z żadnym psem tyle nie spacerujemy, co z nią. Za to jej wieku nie widać absolutnie po zachowaniu czy zdrowiu. Jest energiczna, na smyczy nawet trochę ciągnie, apetyt jak wyżej, jednym słowem pies dla średnio aktywnych ludzi. Jedyne, to że oczy starsze i troszkę drżą jej tylne nogi. Może pisać, że starsza, a nie pisać jak bardzo? Schroniskowa p. doktor zrobiła z niej w książeczce zdrowia 8-latkę :eviltong:. Emilio spróbujcie może ogłaszać gdzie indziej i chyba największy odzew jest zawsze na Kraków. Ja najbardziej jestem zadowolona z ogłoszeń wyróżnionych na miesiąc na Tablicy.pl i z wyróżnionego olx (1,99 zł na tydzień). Z Gumtree jeszcze żaden pies mi nie poszedł, co najwyżej tylko pytania były. Może ktoś się ulituje nad nią. Nie niszczy, jest grzeczna, łagodna, ułożona, oprócz wokalizy i apetytu ;) nie ma żadnych wad. Quote
mira145 Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Myślę,że Balbinka doczeka się swojego domku :) a ja trzymam kciuki:kciuki: Quote
emilia2280 Posted August 8, 2012 Author Posted August 8, 2012 Zalozylam nam konto na OLX jak sugerujesz Jaago, moze jeszcze jakies popularne portale majá wyróznienia? Quote
Jaaga Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Największą popularność ma Tablica.pl. Koty wydaję tylko z Tablicy, nigdzie indziej nie robię ogłoszeń, więc mam sprawdzone. Moje szczeniaki tez sprzedaję głównie stamtąd. No i z OLX tez jest odzew spory, ale tylko po wyróżnieniu. Jeszcze kupsprzedaj daje efekty, ale wyróżnienie nie daje żadnej różnicy, a reszta to sporadycznie i czasem po wielu miesiącach. A najlepsze ogłoszenia robi Savahna. Niestety, ma całe mnóstwo kieleckich bezdomniaków do ogłaszania :shake:. Może znowy przehandlujesz pakiet ogłoszeń za coś, tak jak z tortem za Hepatic Oskara :razz:. Z ogłoszeń Sawahny zawsze psy i koty znajdują domy. rekordowe było ok. 30 kotów w grudniu zeszłego roku:laugh2_2:. Znalazłam sposób na jojki Balbiny :lol:. Co prawda tylko na czas, kiedy jest ciepło. Przestaje marudzić, jak jest w kojcu z Rezą i Tosią. Chyba bardzo lubi ich towarzystwo, więc przeniosłam jej tam legowisko. W domu ciągle koczowała przy drzwiach i skomlała, a tam leży sobie spokojnie i jest cisza. Do tego dziś ganiała Tosię przez pół ogrodu :crazyeye:. Ogród ma 40 a., wiec biegania było sporo. Chyba wreszcie przestało ją boleć po sterylizacji i usunięciu macicy w ropie. Widok był przedni. Tosia szalejąca ze swoją ulubioną lalką w pysku, a za nią Balbina biegiem :evil_lol:. O dziwo udawało jej się utrzymywac tempo i nawet na niby kłapała na Tosię zębami. Radość niesamowita z takiego widoku. Pies, który nie wychodził z budy w schronisku po stracie ukochanego pana, później tylko sunący krok po kroku do miski i wracający do budy, teraz szalejący z drugim rozbitkiem życiowym. Nie wiem, co będzie, jak Tosia 25-go pojedzie do DS. Tylko ona jest w stanie rozruszać Balbine i Rezę. Emilio, mam pytanie odnośnie Rezy. Czy dałoby się ją "podpiąć" pod Waszą fundację w sensie patronatu i umowy oraz ogłaszania? Pojechałam do schroniska po psa strózującego i...wzięłam sikającą pod siebię ze strachu sunię. Trafiła tam w zaawansowanej ciąży skatowana, później po prorodzie uśpiono jej szczeniaki, więc jak mogłam jej nie wziąć :roll:. Jednak teraz zaufała ludziom i odżyła. Jest bardzo miłym, kochającym ludzi i oddanym psem.Tylko problemem są jej relacje z naszymi małymi psami. Duże i średnie toleruje, ale każdy spacer z moimi, to zapluwanie się i jazgot przez pręty kojca. Nie mam jej jak puścić luzem ze względu na ich bezpieczeństwo. Szczególnie nienawidzi cziłek, a one są wyjątkowo zażarte. Córka wdała się w matkę i obie z furią atakują Rezę. Ze względu na rozmiary bez problemu moga wbiec do kojca i tak już robily, jak była Tosia z Melą. Obawiam się tragedii, więc chyba lepiej potraktowac nas jako DT, niż DS. Sama Rezę utrzymuję, sterylkę ma ze schroniska zapewnioną, wiec nie jest kłopotliwa, chodzi mi tylko o jej wirtualną opiekę. Quote
emilia2280 Posted August 9, 2012 Author Posted August 9, 2012 Jaago, na tablicy.pl zawsze oglaszam nasze psy i zawsze wyróznione. Na OLX mam juz konto ale majá jakies klopty z platnosciami, bo nie mogé jej wyróznic :( spróbujé dzis znowu. To zrobié jeszcze konto na kupsrzedaj. Na Savanhé tez sié pewnie przyczajé, moze mi zrobi pakiet, tylko pomyslé co przehandlowac ;ppp Cieszé sié ze ten jojczácy piernik Balbina tak dobrze bawi sié z Tosiá i Rezá :) Przynajmniej do 25, oby potem byla juz zaprzyjazniona z Rezá i dalej chétnie z niá przebywala. Co do opieki wirtualnej nad Rezá, oczywiscie nie ma problemu, chodzi o to zeby móc já potem wydac na umowé fundacyjná? czy zeby umiescic já na naszej stronie - do adopcji? Oskara tez bym tam wstawila. Quote
Jaaga Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 Oskara nie wstawiaj, chyba że macie możliwość szukania adopcji wirtualnej, bo to akurat bardzo przydałoby się. Nikt i tak nie wziąłby 45 kg nastolatka z autoimmunoagresją, do końca życia na lekach i na diecie, nie trzymającego kupy przez całą noc. Odnośnie Rezy chodzi mi i o wydanie na Waszą umowę i o ogłoszenie na Waszej stronie. Jak Tosia pojedzie, to nie wiem, kto rozrusza te zgredki. Quote
emilia2280 Posted August 10, 2012 Author Posted August 10, 2012 Nie ma sprawy Jaago, poslij mi dane suni wg formatu jaki jest u nas na stronie w dziale adopcje. Na umowé adocyjná oczywiscie tez mozesz liczyc. Nie wiem co sié dzieje ale ani na Gumtree ani na OLX nie mogé wyróznic Balbiny - zepsute majá chyba cos z platnosciami, bo kilkakrotnie i z pracy i z domu próbowalam wczoraj. Quote
Jaaga Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 Miałam dziś to samo na OLX - po zrobieniu ogłoszenia nie dało się wyróznić. Dałam więc ogłoszenie jako zwykłe, a potem wyrózniłam przez swój panel (prawy górny róg). Wybrałam z listy wszystkich ogł. i zaznaczyłam opcję wyróznij i wtedy poszło bez problemu. Na kieleckicm chyba czytałam, że dziewczyny tez z gumtree mają takie problemy. Quote
emilia2280 Posted August 10, 2012 Author Posted August 10, 2012 napisalam na gumtree forum, bo mnie zloszczá, Balbina 2 tyg. nie jest wyrózniona u nich. Olx tez dupa i odpowiedz - ze to nie oni tylko system platnosci szwankuje ;/ grrrr. spróbujé tradycyjnym przelewem OLX chociaz. Ma zawsze wyróznioná Tablicé.pl i teraz kupilam jej zestaw ogloszen, to moze ktos zadzwoni. Zdjécia piékne, opis chyba tez dobry i masz. Quote
gosia2313 Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 No czyli jednak są 2 Balbinki :-) O tą właśnie mi chodziło :) Czekam na wiadomości od Pana - Beata dzisiaj będzie dzwoniła Quote
Jaaga Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 (edited) A ktoś pytał o naszą Balbinę? Jesli macie pytania odnośnie niej, to dzwońcie do mnie: 660124623, bo Pani z fundacji, na którą jest kontakt na stronie, nie bedzie wiele wiedzieć o Balbinie i jej cechach. Tam to raczej kontakt w sprawach samej adopcji. Edited August 30, 2012 by Jaaga Quote
gosia2313 Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Jaaga napisał(a):A ktoś pytał o naszą Balbinę? Jesli macie pytania odnośnie niej, to dzwońcie do mnie: 660124623, bo Pani z fundacji, na którą jest kontakt na stronie, nie bedzie wiele wiedzieć o Balbinie i jej cechach. Tam to raczej kontakt w sprawach samej adopcji. Podam twój numer Beacie, ona ma Pana chętnego na (koniecznie) spaniela, ale starszego. Sam ma 70 lat i chce spokojnego psa, żeby sobie z nim poradził. Jak będziesz rozmawiała z Beatą to dogadajcie się co do wizyty przed adopcyjnej, czy ona podjedzie czy kogoś znajdzie. Wczoraj sobie przypomniałam o Lexie/Balbince, jak wracałam ze schroniska. Dzisiaj Beata dzwoniła, że Pan jest zdecydowany, ale nie wiem czy wie, ile ona ma lat. Napiszę jej sms-a z Twoim numerem i żeby się skontaktowała, to Ty sama najlepiej jej o suni opowiesz :) Quote
Jaaga Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Jasne, porozmawiam o niej. Tylko Balbina do najspokojniejszych czy tetryków nie należy. Lubi pobiegać i to czasem tak, że jej nie potrafię dogonić. No i domaga się częstych spacerów. W zachowaniu jej wieku nie widać. Nie wiem w końcu, ile ma lat, bo zachowanie nie wskazuje na tyle, ile dał jej tu lekarz. W schroniskowych dokumentach ma wpisane tylko 8. Nie jest absolutnie uciążliwa, ale w ciągu doby sporej dawki ruchu potrzebuje. Odnośnie ewentualnej wizyty i adopcji prosze o kontakt na tel. fundacyjny. Fajnie byłoby, gdyby Balbinie udało się znaleźć dom. Quote
Asia & Ginger Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Trzymam kciuki za domek dla Balbinki. :kciuki: :kciuki: Jednak w razie gdyby Pan uznał, że np. Balbinka będzie dla niego zbyt ruchliwa, to mamy jeszcze 2 starsze spanielki do adopcji. ;-) Quote
Jaaga Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 Rozmawiałam już przez telefon. Jej chęć spacerowania podobno odpowiadałaby własnie, ale gorzej z wiekiem. Zobaczymy, czy Państwo zdecydują się przyjechac ją poznać. Quote
gosia2313 Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 Jaaga napisał(a):Rozmawiałam już przez telefon. Jej chęć spacerowania podobno odpowiadałaby własnie, ale gorzej z wiekiem. Zobaczymy, czy Państwo zdecydują się przyjechac ją poznać. Mam nadzieję, że tak :) Quote
Asia & Ginger Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 Balbinka wcale nie musi być taką starowinką, stan zębów często jest mylący i jest bardzo zależny od sposobu żywienia, zabawy i pielęgnacji. A z wyglądu sunia nie wygląda na aż taką babulinkę, moja 9-letnia spanielka też ma już siwe pysio. A skoro sunia jest w takiej dobrej formie i jest żywiołowa, to rzeczywiście może być młodsza niż się wydaje, albo po prostu tak dobrze się trzyma. Mam nadzieję, że domek się zdecyduje. :kciuki: :kciuki: Quote
emilia2280 Posted September 3, 2012 Author Posted September 3, 2012 alez tu sié dzialo. nie bylo mnie 2 tyg. i takie wiesci. dziékujemy za polecenie Balbinki do adopcji. Quote
Jaaga Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 Chyba jedna nic z domku nie będzie, bo Pan nie zadzwonił. Emilio, a z ogłoszeń nie było żadnego odzewu? Quote
gosia2313 Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 No to dupa. Jakiś starszy pan adoptował od nas jednak tego czarnego spaniela, młodego. Ale nie mam pojęcia czy to ten sam? :O Quote
emilia2280 Posted September 6, 2012 Author Posted September 6, 2012 Elunia wyslala starszemu malzenstwu ankieté i odpisali ale ankieta pusta, chyba nie zapisali odpowiedzi. Nie wiem czy wyslali ponownie, musze spytac Elé. Quote
Jaaga Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 Ojej, byłoby super, gdyby się odezwali. Może technicznie sobie nie radzą. Quote
Asia & Ginger Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 gosia2313 napisał(a):No to dupa. Jakiś starszy pan adoptował od nas jednak tego czarnego spaniela, młodego. Ale nie mam pojęcia czy to ten sam? :O Genialnie... To nieodpowiedzialne podejście zarówno ze strony tego pana jak i schroniska, że wydaje młode psiaki starszym ludziom. Oby nie trzeba mu było niedługo szukać nowego domu... :shake: Quote
Recommended Posts