Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 730
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Kurczeblade...
Zrobiłam Maniusiowi wyróżnione ogłoszenie na tablicy.pl:
http://tablica.pl/oferta/rude-uszy-zimny-nos-gorace-serce-ID1uVbJ.html
ale chciałam tym razem na województwo mazowieckie, a że trzeba było wpisać najbliższe miasto, to wpisałam Mława, no i teraz ta Mława bije po oczach :(.
Jak to robicie przy ogłoszeniach na inne niż to właściwe województwo?

Jeszcze jedno ogłoszenie zrobiłam - ale mi to idzie ;) - i wyszło, ze nie znam geografii, bo województwo jest mazowieckie, a tak poza tym to okolice Brodnicy ;).
http://e-zwierzak.pl/pl/ogloszenie/42957/mlody-wesolek-szuka-kumpla-na-dwoch-nogach-__/
No dobra, idę wstawiać dalej.
Jakie strony są najlepsze?

Edited by jola_li
Posted

Przed chwilą zadzwoniła do mnie baba. Zaczęła jak zwykle:
"Słucha pani!".
A potem mniej więcej tak:
Znajomi, którzy dali jej na przechowanie suczkę już jej nie chcą, więc, mam ją zabrać.
Jadę tam za tydzień - zrobię zdjęcia. I będę myśleć.
To maleńki szczeniaczek. Zimy w budzie nie przeżyje :(.

Powiedziałam jej, że dalej będę jej pomagać - zawożę tam stosy ciuchów dla dzieci i nie tylko, kupuję karmę - jedynie pod warunkiem, że nie weźmie kolejnego psa!

Posted

jola_li napisał(a):
Przed chwilą zadzwoniła do mnie baba. Zaczęła jak zwykle:
"Słucha pani!".
A potem mniej więcej tak:
Znajomi, którzy dali jej na przechowanie suczkę już jej nie chcą, więc, mam ją zabrać.
Jadę tam za tydzień - zrobię zdjęcia. I będę myśleć.
To maleńki szczeniaczek. Zimy w budzie nie przeżyje :(.

Powiedziałam jej, że dalej będę jej pomagać - zawożę tam stosy ciuchów dla dzieci i nie tylko, kupuję karmę - jedynie pod warunkiem, że nie weźmie kolejnego psa!

Ręce opadają:(

Posted (edited)

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
no pięknie...:( jaka ona jest mała- może Mikropsy by pomogli i wzięli na dt? ona gładka, czy kudłata?

Widziałam ją przez chwilę, to jest jeszcze szczeniak, nie wiem ile ma miesięcy, może 4-5, a może więcej. Nie ma chyba więcej niż 30 cm (może nawet mniej), włos raczej krótki, ale chyba nie całkiem gładki, w kolorze jasnym - kremowym - przy czym trzeba wziąć poprawkę, że jestem mało spostrzegawcza i portretu pamięciowego nie potrafiłabym stworzyć ;).
Nie wiem, czy dużo jeszcze urośnie, ale odniosłam wrażenie, że jest bardzo drobniutka, więc myślę, że to będzie malutki piesek.
Nazywa się Sara.

Edited by jola_li
Posted

Nutusia napisał(a):
Oj Joluś, Joluś... zadzwoń do mnie proszę zanim pojedziesz na te Mazury...
Zadzwonię, Nutusiu, a na razie myślę intensywnie, co z tą fantką zrobić :(.
Jadę 9-ego lub 10-ego na cały tydzień.
Wczoraj zadzwoniłam do kobity i powiedziałam jej, żeby nikomu nie oddawała maleńkiej, bo zaraz będą szczeniaki, a suczka wyląduje w lesie :(.
Obiecała ją trzymać.

Posted

Nutusia napisał(a):
Pomyślimy razem! :) Byle tylko dotrzymała słowa... bo to jeszcze cały tydzień :(

Mam nadzieję, ze dotrzyma, szczególnie, ze suczki nie są tam w cenie. Raczej się je wywozi do lasu i zostawia :(.

Posted

Nutusia napisał(a):
Niech by spróbowała!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Powiedz jej, że Mała ma już dom!!!!!!

Nie, ona tego nie zrobi (raczej :roll:).
Pusię np. wzięła, bo koleżanka chciała ją zostawić w lesie jako szczeniaczka.

Posted

Jolu , bardzo ładne ogłoszenia- oby ktoś zadzwonił!
Dodałam go na stronę naszego schroniska, do działu oddam w dobre ręce- tam zawsze wrzucam swoje psiaki- telefon Twój, mail do siebie dopisałam.

Maniek na jakiś czas zamieszkał z Midi- remontujemy kojce na zimę i musiałam mu dziewczynę dać, bo ona jak i on wychodzi z kojców , gdzie są pręty... Co oni wyprawiają !!! Ciągle zabawa, podgryzanie, leżą razem na budzie , razem szczekają. Jak Maniek za dużo sobie pozwala, to Midi daje mu do zrozumienia , że ma się uspokoić. Przy jedzeniu nie ma żadnych problemów- Maniek je ze swojej miski, nawet jak skończy szybciej , to nie podbiera . Bez problemu mógłby mieszkać w domu z innym psem- najlepiej wesołą sunią.

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
Jolu , bardzo ładne ogłoszenia- oby ktoś zadzwonił!
Dodałam go na stronę naszego schroniska, do działu oddam w dobre ręce- tam zawsze wrzucam swoje psiaki- telefon Twój, mail do siebie dopisałam.

Maniek na jakiś czas zamieszkał z Midi- remontujemy kojce na zimę i musiałam mu dziewczynę dać, bo ona jak i on wychodzi z kojców , gdzie są pręty... Co oni wyprawiają !!! Ciągle zabawa, podgryzanie, leżą razem na budzie , razem szczekają. Jak Maniek za dużo sobie pozwala, to Midi daje mu do zrozumienia , że ma się uspokoić. Przy jedzeniu nie ma żadnych problemów- Maniek je ze swojej miski, nawet jak skończy szybciej , to nie podbiera . Bez problemu mógłby mieszkać w domu z innym psem- najlepiej wesołą sunią.

No to Maniuś doczekał się przyjaciela :).
Dobrze, że jest towarzyski, wesoły i przyjazny. I że wreszcie ma się z kim bawić.

Czy wyobrażacie sobie, że jak zabierałam Maniusia, dzieci nawet nie wyszły z domu, żeby się z nim pożegnać?
Przywiozłam jakieś ciuchy i to było ważniejsze...

Dzięki, Aniu za dodatkowe ogłoszenia.

Posted

jola_li napisał(a):
No to Maniuś doczekał się przyjaciela :).
Dobrze, że jest towarzyski, wesoły i przyjazny. I że wreszcie ma się z kim bawić.

Czy wyobrażacie sobie, że jak zabierałam Maniusia, dzieci nawet nie wyszły z domu, żeby się z nim pożegnać?
Przywiozłam jakieś ciuchy i to było ważniejsze...

Niestety Polska, wiejska rzeczywistosc. W miastach nie jest wcale lepiej tylko tak tego nie widac.
Ja mam teraz taka sprawe bardzo trudna. Zmarla wspaniala kermicielka kotow Ela M. zostawila corke na 4 roku weterynarii i 50 kotow w 15 metrowym mieszkaniu, jak sie okazalo zadluzonym , czynsz nie placony od 1997 roku, kilka spraw o eksmisje. Udalo mi sie znalesc dom dla 16 kotow, moja Przyjaciolka Bogusia jezdzi do Gminy, Ratusza, Zus-u itd i zalatwia pomoc dla Grazynki, corki, jestem potwornie zmeczona bo to nie jedyna sprawa, ktora zajmujemy sie na codzien............ Wczoraj akcja i plakaty dla Niyi dobrze,ze juz jest w domu.....Duzo by opowiadac....Srednio odpowiadam na 50 maili dziennie i szukam pomocy, do tego zgloszenia interwencji................Jestem zmeczona.....

Posted

Ellig napisał(a):
Niestety Polska, wiejska rzeczywistosc. W miastach nie jest wcale lepiej tylko tak tego nie widac.
Ja mam teraz taka sprawe bardzo trudna. Zmarla wspaniala kermicielka kotow Ela M. zostawila corke na 4 roku weterynarii i 50 kotow w 15 metrowym mieszkaniu, jak sie okazalo zadluzonym , czynsz nie placony od 1997 roku, kilka spraw o eksmisje. Udalo mi sie znalesc dom dla 16 kotow, moja Przyjaciolka Bogusia jezdzi do Gminy, Ratusza, Zus-u itd i zalatwia pomoc dla Grazynki, corki, jestem potwornie zmeczona bo to nie jedyna sprawa, ktora zajmujemy sie na codzien............ Wczoraj akcja i plakaty dla Niyi dobrze,ze juz jest w domu.....Duzo by opowiadac....Srednio odpowiadam na 50 maili dziennie i szukam pomocy, do tego zgloszenia interwencji................Jestem zmeczona.....

Doskonale rozumiem...
Najgorsze w tym wszystkim jest chyba psychiczne zmęczenie. Gdyby to wszystko były radosne akcje ze szczęśliwymi zakończeniami, byłoby trochę łatwiej. Gdyby był coraz bliższy koniec tej pracy - byłoby łatwiej...

Bardzo Cię podziwiam, Elu.

Posted

Znam to uczucie, o którym pisze Jola - właśnie zmęczenia psychicznego... Na szczęście są też jasne promyczki w tym działaniu (choćby odnalezienie Nyi) - wtedy jakby od nowa się ładował akumulator. Ela - szacun, jak to mówią :)

Posted

Ellig napisał(a):
jestem potwornie zmeczona bo to nie jedyna sprawa, ktora zajmujemy sie na codzien............ Wczoraj akcja i plakaty dla Niyi dobrze,ze juz jest w domu.....Duzo by opowiadac....Srednio odpowiadam na 50 maili dziennie i szukam pomocy, do tego zgloszenia interwencji................Jestem zmeczona.....

Elu jesteś Aniołem, Kochana.
Ale tak naprawdę żadne słowa nie są w stanie wyrazić podziwu dla Ciebie, Twojej pracy,
ogromu miłości dla Zwierząt i obrony ich prawa do godnego życia (bo i tak zaprzeczysz;)):iloveyou: