Martika&Aischa Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 Cieszę się że u Białej wszystko dobrze :) kochana i dzielna sunieczka :* Pati bardzo mi przykro z powodu coraz gorszego stanu zdrowia yoreczka :( Quote
cisowianka Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Odwiedzam, bo cichutko i smutno bez żadnych wieści .... Quote
Mośka Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 Witajcie! Zupełnym przypadkiem dowiedziałam się o istnieniu wątku Misi-Białej, buszując po bazarku :crazyeye: Działam w Fundacji Jak Pies z Kotem. Wzięłyśmy Misię vel Białą pod swoją opiekę. Bardzo Wam dziękujemy za pomoc i zainteresowanie jej losem! Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu dziewczyny z fundacji wybierają się do suni z wizytą i zamiarem sesji, więc podzielę się z Wami aktualnymi zdjęciami. Z aktualności: Miska ma się nieźle ( przebywa u Pani wet na platnym tymczasie), przeszła już zabieg sterylizacji i usunięcia 1 listwy mlecznej. Teraz musi odczekać i się wzmocnić przed kolejnym, niezbednym zabiegiem -usunięciem 2-giej listwy. Sunia okazała się w warunkach domowych bardzo fajna, nie ma problemu z dogadywaniem się z psami czy kotami. Rozbisurmaniła się natomiast i zrobiła się wybredna: konsumuje tylko puszki po 7 pln za sztukę :roll: Jak tylko będą nowe wieści - odezwę się. Dziękujemy za wsparcie wszystkim osobom, które wsparły nas finansowo. Dotychczasowe zabiegi kosztowały naszą małą fundację już 1080 pln... A to nie koniec... Jeszcze zabieg + utrzymanie... Dlatego bardzo prosimy o wsparcie Misi. To starszy pies, który spędził X lat w szczerym polu, dokarmiany przez dobrą duszę i ..rodzący szczeniaki. Wiadomym jest, ze nie możemy pozwolić na powrót Białej w to samo miejsce, a jak wiecie- jej rokowania adopcyjne są ...jakie są... Misia nie jest jedynym zwierzakiem, któremu zdecydowałyśmy się pomóc. Mamy na utrzymaniu jeszcze 3 koty i 2 inne sunie. To nasz wątek fundacyjny (trochę zapomniany, ale skupilysmy się bardziej na facebooku): http://www.dogomania.pl/forum/threads/188340-FUNDACJA-JAK-PIES-Z-KOTEM-zwierzaki-KONKURS-sterylkowy-ZAPRASZAMY!/page8 www.facebok.pl/FundacjaJakPiesZKotem www.fundacjajakpieszkotem.org Bardzo prosimy o wsparcie: - w poszukiwaniu domów dla naszych zwierzaków - w poszukiwaniu bezpłatnego tymczasu dla Białej - ogłaszaniu zwierzakow (plakaty, ogloszenia ) - a także wsparcie finansowe... Fundacja Jak Pies z Kotem Ul. Migdałowa 10/21 02–796 Warszawa Numer konta bankowego: 48 2490 0005 0000 4500 1191 6352 Z dopiskiem: DAROWIZNA "dla Misi" Pisząc DAROWIZNA -wpłatę można odliczyć sobie przy rozliczaniu PITu. Nadmienię tylko, że jesteśmy OPP (status uzyskany w tym roku) i w przyszłym roku będziemy po raz pierwszy zbierać 1%. Byłoby nami miło , gdybyście o nas pamiętali. Dziewczyny! Dzięki za wszystko! Quote
cisowianka Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 Witamy na wątku ;) Jakiś czas temu wspominałam że w okresie zimowym mogłabym dać suni schronienie oczywiście bdt i oczywiście po sprawdzeniu przez Was moich warunków mieszkaniowych ;). Pisałam też że nigdy nie tymczasowałam żadnego psiaka a mam dwa sierściuszki starszego psa (ok.10 lat) i sunie(trójłapkę ok. 3 lat), pies czeka na zabieg kastracji i wiedząc że sunia nie ma sterylki nie wychylałam się już z propozycja, dopiero na fb dowiedziałam się że sunia miała zabieg ale nikt tego tutaj nie potwierdzał ;). Więc jeśli nie znajdziecie niczego lepszego to zapraszam. ps. Mieszkam nieopodal Falenicy ;) Quote
Mośka Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 cisowianka napisał(a):Więc jeśli nie znajdziecie niczego lepszego to zapraszam. ps. Mieszkam nieopodal Falenicy ;) Moja okolica -no nie wierze! Musimy sie umowic na jakies spotkanie. Mozesz mi na PW wyslac swoją komórke? Zadzwonie po weekendzie i moze na spacer sie umowimy i pogadamy. Twoja propozycja spadła nam z nieba dosłownie. Oczywiscie Miska musi jeszcze pozostac w klinice, przejsc drugi zabieg, ale taka perspektywa to światełko w tunelu dla nas :loveu: Quote
__Lara Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 Świetnie, że są jeszcze tacy ludzie na dogo, którzy chcą dać bdt :) Quote
Gabi79 Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 (edited) cisowianka napisał(a):Witamy na wątku ;) Jakiś czas temu wspominałam że w okresie zimowym mogłabym dać suni schronienie oczywiście bdt i oczywiście po sprawdzeniu przez Was moich warunków mieszkaniowych ;). Pisałam też że nigdy nie tymczasowałam żadnego psiaka a mam dwa sierściuszki starszego psa (ok.10 lat) i sunie(trójłapkę ok. 3 lat), pies czeka na zabieg kastracji i wiedząc że sunia nie ma sterylki nie wychylałam się już z propozycja, dopiero na fb dowiedziałam się że sunia miała zabieg ale nikt tego tutaj nie potwierdzał ;). Więc jeśli nie znajdziecie niczego lepszego to zapraszam. ps. Mieszkam nieopodal Falenicy ;) Dawno tu nie zaglądałam, ale widzę że u Misi wszystko idzie w dobrym kierunku. Cisowianko, bardzo się cieszę z Twojej propozycji bdt. Przekonasz się, że to cudowna sprawa, tylko potem trudno się rozstać. Ale jak psiak znajduje wspaniały domek, wtedy chce się skakać pod sufit z radości i nabiera się energii do dalszej pomocy futrzakom. Edited August 9, 2012 by Gabi79 Quote
patrycja100 Posted August 9, 2012 Author Posted August 9, 2012 Mośka witamy na wątku, super że się odezwałaś i ze pomagasz Białej Misi. Bardzo czekamy na wieści o Misi. 29 lipca odeszla od nas Barbie, nasz yorczek, nie udało się wygrać walki z chorymi nerkami :( Ale była już staruszką niemniej kondycje miała bardzo dobra... jakby nie te nerki :( Odeszła bez zadnego bólu, po prostu nagle usnęła...codziennie był u niej lekarz, ale juz najlepsze leki i diazlizy nie były jej w stanie pomóc... Quote
patrycja100 Posted August 9, 2012 Author Posted August 9, 2012 Cisowianka jestes fantastyczna ze chcesz dać Białej Misi darmowy tymczas.....Masz wielkie serce.... Quote
Mośka Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 Wczoraj u Białej były dziewczyny z fundacji z wizytą ;-) POniewaz technicznie mi nie wychodzi - przekieruję Was do galerii na fejsie: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151165775701495.503892.307915866494&type=3 I jeszcze poprosimy o pomoc w promowaniu BIAŁEGO wydarzenia ;-) http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151165775701495.503892.307915866494&type=3#!/events/261291900648701/ Biała ma się super. Jest troche nieśmiała w stosunku do nowych osob, ale po jakimś czasie dała się dziewczynom głaskać. Widać po kolorze futra, że jej kondycja się poprawia. Jak się odpowiednio wzmocni- jeszcze 1 operacja (usunięcie 2-giej listwy) i do DOMU!! Tylko gdzie ten dom... Na tych zdjeciach nie widac, ale jest 1 fotka Bialej z człowiekiem- i co mnie zaskoczyło?- to mała sunia, najwyżej do połowy łydki. Quote
iwonamaj Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 Udostępniłam, dołączyłam i zaprosiłam na FB :) Quote
cisowianka Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 Co słychać u Misi vel Białej ;) Jak się czuje? Quote
Mośka Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 cisowianka napisał(a):Co słychać u Misi vel Białej ;) Jak się czuje? Czesc dziewczyny, u Misi wszystko OK. Jeszcze nie miala 2-giego zabiegu. Na razie sytuacja stabilna. Niestety perspektyw na dom niet Cisowianka, pamietam o naszym spotkaniu. Wczoraj wrocilam z urlopu, więc trochę się ogarnę i dryndnę. Quote
cisowianka Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 Mośka napisał(a):Czesc dziewczyny, u Misi wszystko OK. Jeszcze nie miala 2-giego zabiegu. Na razie sytuacja stabilna. Niestety perspektyw na dom niet Cisowianka, pamietam o naszym spotkaniu. Wczoraj wrocilam z urlopu, więc trochę się ogarnę i dryndnę. No problem ;) rozumiem , ja już po urlopie,znam to uczucie po :megagrin:.... Quote
patrycja100 Posted August 28, 2012 Author Posted August 28, 2012 Proszę zaglądajcie do tych biednych psiaków http://www.dogomania.pl/forum/threads/223917-Tiram-i-Bulik-zbieraj%C4%85-na-hotel-i-szukaj%C4%85-dom%C3%B3w Na razie nie mam pomysłu jak im pomóc, na razie siedzą w schronisku ;( Quote
cisowianka Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Patrycja przepraszam przeoczyłam czarną wiadomość o Yoreczku :-(. Jak Ty się trzymasz? Quote
Mośka Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 U Misi cicho,bezpieczna, w koncu najedzona i przy człowieku. Czeka spokojnie na 2 operacje. Nasz najnowszy "pożar"... Zajrzyjcie prosze: http://www.dogomania.pl/forum/threads/231171-Szkieleciki-pilnie-szukamy-DT-lub-DS-dla-zagłodzonych-młodych-psiaków!?p=19571532 Quote
__Lara Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 Wejdźcie proszę - sunia w DT, potrzebuje specjalistycznej karmy, a nie ma za co jej kupić :( http://www.dogomania.pl/forum/threads/226177-Przera%C5%BCona-Lara-wyrzucona-przed-marketem-prosi-o-dom! Quote
patrycja100 Posted September 3, 2012 Author Posted September 3, 2012 Cisowianka, dziękuję jakos leci, ale jest smutno :( Na dodatek mialam problem z moja sunią, nagle zaczela miec klopoty z chodzeniem i chwiała się, lekarz podejrzewał wylew, na sczescie to nie to, dostala antybiotek i jest ok, ale musi pic wode z cukrem itp......Jakas zła passa :( Bardzo sie ciesze ze u Misi wszystko tak dobrze sie układa, ze jest wreszcie przy cżlowieku! A spotkałyście sie już? Quote
cisowianka Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 Oj tak, chorób nie brakuje do wyboru do koloru Jeszcze nie, ale już rozmawialyśmy ;) Quote
cisowianka Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 Rozmawiałam, rozmawiałam i odmówiłam :-( bdt drobniutkiej suni z wątku powyżej (z Fundacji), bo siostra z którą dzielę działkę ma schorowaną starszą spanielkę (cukrzyca i kolejne dolegliwości) i boi się jej reakcji stresowej, w każdej chwili możemy się z nią pożegnać. A co tu ukrywać, jestem nieco zależna od siostry , wypuszcza moje sierściuszki kiedy jestem w pracy, opekuje się nimi gdy muszę wyjechać na dłużej, wlaśnie z takiego 2 dniowego wyjazdu będzie u nas przez chwilę (mam nadzieję) sunia która się przybłąkała do domku naszej Babci (zmarłej w ub. roku) , młoda, mała suczka. Przynajmniej zajmiemy się sterylką i podstawowymi szczepieniami. Quote
Mośka Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 Cisowianka, nie przejmuj sie! Rozumiemy. Biała sunia koniec koncow trafila do warszawskiego tymczasu. Reksio do hoteliku. Niestety na wsi została sama Tonia... http://www.facebook.com/events/389763747752476/permalink/391514594244058/?ref=notif¬if_t=like#!/events/469883946369119/ Quote
Recommended Posts