Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 285
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie! Zupełnym przypadkiem dowiedziałam się o istnieniu wątku Misi-Białej, buszując po bazarku :crazyeye:
Działam w Fundacji Jak Pies z Kotem. Wzięłyśmy Misię vel Białą pod swoją opiekę.
Bardzo Wam dziękujemy za pomoc i zainteresowanie jej losem!

Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu dziewczyny z fundacji wybierają się do suni z wizytą i zamiarem sesji, więc podzielę się z Wami aktualnymi zdjęciami.

Z aktualności: Miska ma się nieźle ( przebywa u Pani wet na platnym tymczasie), przeszła już zabieg sterylizacji i usunięcia 1 listwy mlecznej. Teraz musi odczekać i się wzmocnić przed kolejnym, niezbednym zabiegiem -usunięciem 2-giej listwy.
Sunia okazała się w warunkach domowych bardzo fajna, nie ma problemu z dogadywaniem się z psami czy kotami. Rozbisurmaniła się natomiast i zrobiła się wybredna: konsumuje tylko puszki po 7 pln za sztukę :roll:

Jak tylko będą nowe wieści - odezwę się.

Dziękujemy za wsparcie wszystkim osobom, które wsparły nas finansowo. Dotychczasowe zabiegi kosztowały naszą małą fundację już 1080 pln... A to nie koniec... Jeszcze zabieg + utrzymanie...

Dlatego bardzo prosimy o wsparcie Misi. To starszy pies, który spędził X lat w szczerym polu, dokarmiany przez dobrą duszę i ..rodzący szczeniaki. Wiadomym jest, ze nie możemy pozwolić na powrót Białej w to samo miejsce, a jak wiecie- jej rokowania adopcyjne są ...jakie są...
Misia nie jest jedynym zwierzakiem, któremu zdecydowałyśmy się pomóc.
Mamy na utrzymaniu jeszcze 3 koty i 2 inne sunie.
To nasz wątek fundacyjny (trochę zapomniany, ale skupilysmy się bardziej na facebooku):

http://www.dogomania.pl/forum/threads/188340-FUNDACJA-JAK-PIES-Z-KOTEM-zwierzaki-KONKURS-sterylkowy-ZAPRASZAMY!/page8

www.facebok.pl/FundacjaJakPiesZKotem

www.fundacjajakpieszkotem.org

Bardzo prosimy o wsparcie:
- w poszukiwaniu domów dla naszych zwierzaków
- w poszukiwaniu bezpłatnego tymczasu dla Białej
- ogłaszaniu zwierzakow (plakaty, ogloszenia )
- a także wsparcie finansowe...

Fundacja Jak Pies z Kotem

Ul. Migdałowa 10/21

02–796 Warszawa
Numer konta bankowego:

48 2490 0005 0000 4500 1191 6352
Z dopiskiem: DAROWIZNA "dla Misi"

Pisząc DAROWIZNA -wpłatę można odliczyć sobie przy rozliczaniu PITu.

Nadmienię tylko, że jesteśmy OPP (status uzyskany w tym roku) i w przyszłym roku będziemy po raz pierwszy zbierać 1%. Byłoby nami miło , gdybyście o nas pamiętali.

Dziewczyny! Dzięki za wszystko!

Posted

Witamy na wątku ;) Jakiś czas temu wspominałam że w okresie zimowym mogłabym dać suni schronienie oczywiście bdt i oczywiście po sprawdzeniu przez Was moich warunków mieszkaniowych ;). Pisałam też że nigdy nie tymczasowałam żadnego psiaka a mam dwa sierściuszki starszego psa (ok.10 lat) i sunie(trójłapkę ok. 3 lat), pies czeka na zabieg kastracji i wiedząc że sunia nie ma sterylki nie wychylałam się już z propozycja, dopiero na fb dowiedziałam się że sunia miała zabieg ale nikt tego tutaj nie potwierdzał ;).
Więc jeśli nie znajdziecie niczego lepszego to zapraszam.
ps. Mieszkam nieopodal Falenicy ;)

Posted

cisowianka napisał(a):

Moja okolica -no nie wierze! Musimy sie umowic na jakies spotkanie. Mozesz mi na PW wyslac swoją komórke? Zadzwonie po weekendzie i moze na spacer sie umowimy i pogadamy.

Twoja propozycja spadła nam z nieba dosłownie. Oczywiscie Miska musi jeszcze pozostac w klinice, przejsc drugi zabieg, ale taka perspektywa to światełko w tunelu dla nas :loveu:

Posted (edited)

cisowianka napisał(a):
Witamy na wątku ;) Jakiś czas temu wspominałam że w okresie zimowym mogłabym dać suni schronienie oczywiście bdt i oczywiście po sprawdzeniu przez Was moich warunków mieszkaniowych ;). Pisałam też że nigdy nie tymczasowałam żadnego psiaka a mam dwa sierściuszki starszego psa (ok.10 lat) i sunie(trójłapkę ok. 3 lat), pies czeka na zabieg kastracji i wiedząc że sunia nie ma sterylki nie wychylałam się już z propozycja, dopiero na fb dowiedziałam się że sunia miała zabieg ale nikt tego tutaj nie potwierdzał ;).

Dawno tu nie zaglądałam, ale widzę że u Misi wszystko idzie w dobrym kierunku.
Cisowianko, bardzo się cieszę z Twojej propozycji bdt.
Przekonasz się, że to cudowna sprawa, tylko potem trudno się rozstać. Ale jak psiak znajduje wspaniały domek, wtedy chce się skakać pod sufit z radości i nabiera się energii do dalszej pomocy futrzakom.

Edited by Gabi79
Posted

Mośka witamy na wątku, super że się odezwałaś i ze pomagasz Białej Misi. Bardzo czekamy na wieści o Misi.
29 lipca odeszla od nas Barbie, nasz yorczek, nie udało się wygrać walki z chorymi nerkami :( Ale była już staruszką niemniej kondycje miała bardzo dobra... jakby nie te nerki :( Odeszła bez zadnego bólu, po prostu nagle usnęła...codziennie był u niej lekarz, ale juz najlepsze leki i diazlizy nie były jej w stanie pomóc...

Posted

Wczoraj u Białej były dziewczyny z fundacji z wizytą ;-)
POniewaz technicznie mi nie wychodzi - przekieruję Was do galerii na fejsie:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151165775701495.503892.307915866494&type=3

I jeszcze poprosimy o pomoc w promowaniu BIAŁEGO wydarzenia ;-)
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151165775701495.503892.307915866494&type=3#!/events/261291900648701/

Biała ma się super. Jest troche nieśmiała w stosunku do nowych osob, ale po jakimś czasie dała się dziewczynom głaskać. Widać po kolorze futra, że jej kondycja się poprawia. Jak się odpowiednio wzmocni- jeszcze 1 operacja (usunięcie 2-giej listwy) i do DOMU!!
Tylko gdzie ten dom...
Na tych zdjeciach nie widac, ale jest 1 fotka Bialej z człowiekiem- i co mnie zaskoczyło?- to mała sunia, najwyżej do połowy łydki.

Posted

cisowianka napisał(a):
Co słychać u Misi vel Białej ;) Jak się czuje?

Czesc dziewczyny, u Misi wszystko OK. Jeszcze nie miala 2-giego zabiegu.
Na razie sytuacja stabilna. Niestety perspektyw na dom niet

Cisowianka, pamietam o naszym spotkaniu. Wczoraj wrocilam z urlopu, więc trochę się ogarnę i dryndnę.

Posted

Mośka napisał(a):
Czesc dziewczyny, u Misi wszystko OK. Jeszcze nie miala 2-giego zabiegu.
Na razie sytuacja stabilna. Niestety perspektyw na dom niet

Cisowianka, pamietam o naszym spotkaniu. Wczoraj wrocilam z urlopu, więc trochę się ogarnę i dryndnę.

No problem ;) rozumiem , ja już po urlopie,znam to uczucie po :megagrin:....

Posted

Cisowianka, dziękuję jakos leci, ale jest smutno :( Na dodatek mialam problem z moja sunią, nagle zaczela miec klopoty z chodzeniem i chwiała się, lekarz podejrzewał wylew, na sczescie to nie to, dostala antybiotek i jest ok, ale musi pic wode z cukrem itp......Jakas zła passa :(
Bardzo sie ciesze ze u Misi wszystko tak dobrze sie układa, ze jest wreszcie przy cżlowieku! A spotkałyście sie już?

Posted

Rozmawiałam, rozmawiałam i odmówiłam :-( bdt drobniutkiej suni z wątku powyżej (z Fundacji), bo siostra z którą dzielę działkę ma schorowaną starszą spanielkę (cukrzyca i kolejne dolegliwości) i boi się jej reakcji stresowej, w każdej chwili możemy się z nią pożegnać. A co tu ukrywać, jestem nieco zależna od siostry , wypuszcza moje sierściuszki kiedy jestem w pracy, opekuje się nimi gdy muszę wyjechać na dłużej, wlaśnie z takiego 2 dniowego wyjazdu będzie u nas przez chwilę (mam nadzieję) sunia która się przybłąkała do domku naszej Babci (zmarłej w ub. roku) , młoda, mała suczka. Przynajmniej zajmiemy się sterylką i podstawowymi szczepieniami.