Marka Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Los chciał (a ja się z nim zgodziłam ;)) i w naszym domu pojawił się kolejny szczeniak na tymczasie :p To suńka "Julka" zabrana ze schroniska w Ostrowii. Trudno określić jej wiek - przez swoją chudość i poważne miny sprawia wrażenie sporego szczeniaka, ale wszystkie ząbki ma mleczne, a sierść to w większości jeszcze szczenięcy puch, więc wydaje mi się, że mała ma max. 3 miesiące (dokładnie musiałby to określić jakiś doświadczony wet albo poczekamy na wymianę siekaczy ;)). Mała jest prześliczna (ja to mam fart, że najładniejsze dziewuszki z tego schroniska trafiają właśnie do mnie :biggrina:) - przypomina malutkiego posokowca bawarskiego lub rhodesiana ridgebacka (choć prawdopodobnie będzie mniejsza niż typowy pies tej drugiej rasy). Jest też wybitnie inteligentnym pieskiem (po trzech próbach piłki tenisowe aportuje jak "stara" 8)), błyskawicznie się uczy, doskonale reaguje na ton głosu i jest bardzo chętna do współpracy (np. skomplikowane polecenie: "Julka - nieee - chodź - tu gazetki i tu siusiu" - wykonuje bez pudła :mdrmed: Mała jest raczej zdrowa, odpchlona (ponoć pchły miała jak konie - zresztą świeże ślady po strupach na łebku to chyba właśnie efekt drapania), tydzień temu zaszczepiona na podstawowe wirusówki. Jest więc właściwie gotowa do adopcji - oczywiście w najlepsze ręce ( kontakt w tej sprawie: 0-507920043, [email protected] ) FOTORELACJA: zaczęliśmy od kąpieli a skończyliśmy na spanku :p * * * PS. Serdeczne podziękowania za pomoc ciotkom Feli, Esperanzy i Tanitce - dzięki Wam mogę gościć w swoim domu tego cudownego szkraba :loveu: Quote
fizia Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Jaka śliczna!!! I jak to dobrze, że nie musi czekać w schronisku!! Quote
Igusia Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Ło matko! Zaraz się znajdzie chętny. Cudko! :loveu: Quote
Fela Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 :loveu: Julka jest piękna i mądra, bo wszystkie psy z Ostrowi są piękne i mądre. Miała wprawdzie przypominać jamnika, ale jako rhodezjan ridgeback też mi się podoba! Quote
Igusia Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Fela napisał(a)::loveu: Julka jest piękna i mądra, bo wszystkie psy z Ostrowi są piękne i mądre. Miała wprawdzie przypominać jamnika, ale jako rhodezjan ridgeback też mi się podoba! Tu się nie zgodzę... :evil_lol: Quote
agusiazet Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Ale piękności - sama chciałabym mieć taką ślicznotke, ale limit na psiaki w mieszkaniu wyczerpany!!! Quote
Fela Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Igusia, czy Ty pijesz do Cynamonka? :mad: Że niby brzydki? Fe, taka miła cioteczka, a gustu za grosz nie ma... A może uważasz, że Julka brzydka, co? Albo gooopia? :mad::mad::mad: Quote
Igusia Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Fela napisał(a):Igusia, czy Ty pijesz do Cynamonka? :mad: Że niby brzydki? Fe, taka miła cioteczka, a gustu za grosz nie ma... A może uważasz, że Julka brzydka, co? Albo gooopia? :mad::mad::mad: hahahah Iga ma napewmo na mysli Cynka... Malutka Marki to cud miod dziewczyna Quote
Igusia Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Fela napisał(a):Igusia, czy Ty pijesz do Cynamonka? :mad: Że niby brzydki? Fe, taka miła cioteczka, a gustu za grosz nie ma... A może uważasz, że Julka brzydka, co? Albo gooopia? :mad::mad::mad: Oooo... Miła to ja nigdy nie byłam :eviltong: I już nic nie piję... :evil_lol: A Cynamon był... Powiedzmy: ORYGINALNY. Nawet BARDZO BARDZO... Jula jest śliczna i śliczna, bardzo mi się podoba...:loveu: Quote
Igusia Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Igusia napisał(a):hahahah Iga ma napewmo na mysli Cynka... Malutka Marki to cud miod dziewczyna A TY co tu robisz? Do roboty! Już wystarczy, że ja się całymi dniami obijam...;) Quote
Marka Posted February 23, 2007 Author Posted February 23, 2007 Igusia napisał(a):Ale sie Marce cudo trafilo:loveu: Prawda? :D Tym bardziej, że nie miałam pojęcia po jakiego psiaka jadę :cool1: A tu taka słodka niespodzianka :loveu: PS. Widziałam gdzieś Cynamonka - mnie się bardzo podobał - zobaczycie, jaki super facet z niego wyrośnie! 8) Quote
OlimpiaK Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Sliczna sunia. :loveu: Jednak bardzije przypomina mi dlugonoga wersje jamnika (na zdjeciu z profilu ma idealnie jamniczo-szczenieca mordke) niz rodesjana. :lol: Quote
Marka Posted February 23, 2007 Author Posted February 23, 2007 OlimpiaK napisał(a):Sliczna sunia. :loveu: Jednak bardzije przypomina mi dlugonoga wersje jamnika (na zdjeciu z profilu ma idealnie jamniczo-szczenieca mordke) niz rodesjana. :lol: Czyli Tanitka mówiąc o posokowcu mała więcej racji (bo posokowiec to przecież taka długonoga wersja jamnika ;-) ) Quote
KingaW Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Cuuuudo! Bosz! Śliczna jak marzenie... Quote
Bodziulka Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Na pierwszy rzut oka, to ona mi na jamniora wyglądała, ale sądząc po proporcjach w stosunku do wanny, to też mi pod posokowca podchodzi ;) Quote
Marka Posted February 24, 2007 Author Posted February 24, 2007 Dzisiaj była straszna noc dla schroniskowych biedaków - potężny mróz i to z wiatrem - a mała Julka spała jak aniołek pod kołderką między mną a moim TZem :loveu: Ona generalnie jest niesłychanie przytulaśna - każdy, do kogo można się przytulić od razu staje się jej największym przyjacielem :biggrina: Julka ma już lepszy humor, wczoraj głównie odsypiała schronisko, dzisiaj już chętnie biega po domu i zwiedza kąty. Ma też jakiś gigantyczny niedosyt mleka - za wszystko co mleczna jest gotowa oddać życie. Po mleku dla szczeniąt miała jednak rozwolnienie, więc teraz dajemy tylko tłusty twarożek (poza tym dzisiaj rano wywróciła mi filiżankę, w której była kawa z mlekiem - i chłeptała jak szalona, no a teraz zabawa wre :evil_lol:) Prośba o poradę do ciotek: Julka ma dosyć silny łupież (nie wiem, czy to przez kiepskie jedzenie czy stres) - jak się go pozbyć?? Quote
malagos Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 Łupież moze być z odwodnienia - poczekaj ze 2 dni spokojnie, moze sam minie. Jak nie, dobre są szampony dla psów z lanoliną (widziałam takie reklamówki....). Quote
Igusia Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 Wykap ja w nizoralu:p Powinno pomoc.Ja procz lupiezu zacznie sie drapac to do doktorow lec.U nas u rufusa tak pocztki swierzba i grzyba wygladaly...Moze miec tez sam lupiez ze wzgeledu na zle warunki w jakich przebywala.I tej optymistycznej wersji sie trzymajmy:p A jesli nizoral nie pomoze a to spytaj sie weta czy mozna ja kapac w Peroxyvecie.To tez dziala przeciw łojotkokowo i zmniejsza swiad.Mam mala ciutke tego po rufim jeszcze.Mu pomagalo. Quote
Marka Posted February 24, 2007 Author Posted February 24, 2007 malagos napisał(a):Łupież moze być z odwodnienia - poczekaj ze 2 dni spokojnie, moze sam minie. Faktycznie, jak do nas trafiła to dużo piła - więc na razie jeszcze spokojnie zaczekam, a potem zobaczymy. Dzięki ciotki za rady! :calus: Quote
zdrojka Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 Zaproponowałam małą PaulinieB z wątku Rudika http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3618587#post3618587 Znajomy jej siostry szuka szczeniaka podobnego do myśliwskiego psa, tylko nie wiem, czy będzie chciał sunię. Quote
Recommended Posts