PaulinaB Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 Z tego co wiem ten Pan nie określił płci psa, ale dopytamy sie w poniedziałek i dam odpowiedz! Ten Pan powiedział, że chciałby psa w typie posokowca, wiec Julcia myśle ze mu sie spodoba, w kazdym razie wszystko okaze sie w poniedzialek. A bylaby mozliwosc transportu? Quote
Marka Posted February 24, 2007 Author Posted February 24, 2007 A o jaką miejscowość w ogóle chodzi? Bo ja generalnie nie wyadoptowuję psów na odległość - potencjalny chętny musi ze mną osobiście rozmawiać. Quote
PaulinaB Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 CHodzi o kraków, Zdrojka zaproponowala sunie to adopcji, wiec myslalam ze nie bedzie problemu jesli by ten pan sie zdecydowal. Quote
zdrojka Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 Marka, przepraszam, że tak bez porozumienia z Tobą, ale Paulina odezwała się na wątku Patii, myślę, że ciotki z Krakowa spełnią Twoje wymagania co do wizyt przed i poadopcyjnych. A mała coś z posokowca ma... Quote
Marka Posted February 25, 2007 Author Posted February 25, 2007 Kobitki wiem, że macie dobre intencje i chcecie pomóc - serdeczne dzięki! :calus: Ale ja w swojej "karierze" tylko dwa razy wyadoptowałam psa poza województwo, po wielu rozmowach telefonicznych, a na koniec nowi opiekunowie przyjeżdżali po psa osobiście i byli to naprawdę godni zaufania ludzie. Ten pan też może zadzwonić i spróbować oczarować mnie na tyle, żebym się zdecydowała powierzyć mu w opiekę ten mały cud: Bo moje "tymczasiki" dostają tylko NAJLEPSZE domki :p Quote
Marka Posted February 25, 2007 Author Posted February 25, 2007 PS. Łupież się utrzymuje - mam nawet wrażenie, że jest coraz większy - więc chyba dziś wieczorem zrobimy kąpiel w HEXODERMIE... Quote
Bodziulka Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 oj, ciotka, Ty to jesteś niedobra, tylko byś te maluszki kompała :evil_lol: Quote
Igusia Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 Marka napisał(a):PS. Łupież się utrzymuje - mam nawet wrażenie, że jest coraz większy - więc chyba dziś wieczorem zrobimy kąpiel w HEXODERMIE...My tez Rufusa w tym kapalysmy takie bylo drugie zalecenie weta po nizoralu,ale po tym okrutnie sie zaczal drapac i plakac ze go swedzi i boli.Musialysmy odstawic... Mam nadziej ze malenka lepiej zareaguje. Quote
esperanza Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 Jeśli problemy skórne się utrzymają, to jednak trzeba będzie weta odwiedzić. Trzymam kciuki, by Hexoderm zadziałał. Quote
tanitka Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 jaki tam rodezjan, jaki jamnik mówię wam, ze to posokowiec ostrowiecki!:lol: Quote
Bodziulka Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 ja tez myślę, że to posokowiec ;) posokowinkaostrowinka :lol: Quote
Ania-Sonia Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 A czemu żadna z ciotek nie dostrzegła jeszcze zdumiewającego podobienstwa do Bąbelka??? :crazyeye: :loveu: :loveu: :loveu: Cieszę się, że to cudko już jest bezpieczne u Marki! :multi: Teraz będzie już tylko dobrze! Quote
Marka Posted February 26, 2007 Author Posted February 26, 2007 Wczoraj darowałam jednak Julce kąpiel, bo i tak miała stres - dostała burę do mojej suki (oczywiście niezasłużenie - z czystej zazdrości :cool3:), więc uznałam, że ten jeden stres wystarczy i drugi (kąpiel) przesuniemy na dzisiaj. Łupież zresztą jakby odpuszcza - dzisiaj jest już zdecydowanie mniej widoczny, więc chyba będzie wszystko OK :) [quote name='eurydyka']wiecej fotek tej slicznosci wrzuc:) Eura, uwierz mi, że nie mam czasu na razie robić zdjęć, bo trochę wyszłam z wprawy i opieka nad Julką zajmuje mi prawie 80% czasu (pozostałe 20% to zaspokajanie MOICH podstawowych potrzeb życiowych :lol: ). Dzisiaj więc tylko takie wypoczynkowe ujęcia: PS1. Aniu-Soniu - na tej fotce (na której nie widać długości łap) to sama bym się zastanawiała który to pies - Julka czy Bąbel :biggrina: PS2. Dzisiaj wieczorem przyjeżdża do nas na trzydniowy pobyt Mysia-Luisia (mój dawny tymczasik, też z Ostrowii :p) - więc mam nadzieję, że mimo totalnego zapsienia będę miała jednak łatwiej, bo dziewczynki się skutecznie zajmą sobą :lol: Quote
Bodziulka Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 ja mówiłam, że to jamnik wyrośnięty ;) Biedna Kolka, 3 dni konieczności bycia bardzo wredną ;) Quote
esperanza Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 To ja koniecznie chcę zobaczyć zdjęcia Misi-Luisi i Julki razem :cool3: Quote
Marka Posted February 27, 2007 Author Posted February 27, 2007 esperanza napisał(a):To ja koniecznie chcę zobaczyć zdjęcia Misi-Luisi i Julki razem :cool3: A proszę bardzo, kochana - specjalnie dla Ciebie: :p A teraz konkurs: Zgadnijcie, która z tych dwóch psiurek jest większym diablątkiem..? ;) :evil_lol: Quote
Igusia Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Małe kotłowanko... Oczywiście tylko na łóżku :evil_lol: Diablątko? Przecież widać, że obie dziewcynki są ... :angel: :saint1: :saint1: :saint1: :lilangel: :evil_lol: Quote
Bodziulka Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 myszka05 napisał(a):moja skarba !!! że niby większa diablica? chciałabyś :evil_lol: ;) Quote
eurydyka Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 bo Marka je za bardzo rozpuszcza a potem oddaje:))) Quote
Ania-Sonia Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 Luisia też chyba pochodzi z tego samego schroniska? Świetnie razem baraszkują - obie wyglądają jak diablątka :diabloti: :loveu: Quote
Marka Posted February 28, 2007 Author Posted February 28, 2007 esperanza napisał(a):Luisia jest większa od Julki :-o na wysokość są prawie takie same, no ale Luisia ma zdecydowanie większą masę i to ją ratuje - bo większym diabełkiem w tym teamie jest zdecydowanie Julka :evil_lol: i ona bardzo by chciała mieć przewagę w ich ciągłej rywalizacji, ale Luiza opracowała już swoje sposoby na Julkę (powala ją jak zapaśnik napierając na Julkę całą sobą :lol:) co ambitną Julkę doprowadza do szału, który demonstruje rykiem, którego najbardziej wściekły pies by się nie powstydził :cool3: :lol: Wszelkie rywalizacje o zabawki wygrywa Julka - Luisia jest dużo szybciej skłonna dać za wygraną, co u Julki jest nie do przyjęcia :evil_lol: Quote
Bodziulka Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 No to chyba trzeba jakiś filmik nakręcić z dzewczynkami :cool3: :evil_lol: Quote
Recommended Posts