bejasty Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 Tak na marginesie w radio Zet z Berneńskieg Psa Pasterskiego zrobili "owczarka Bernenskiego" ale chwała im za to ,że wogóle ruszyli ten temat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaginiona sara Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 (edited) Ze mną kontaktowała się TTV Blisko ludzi, przesłałam właścicielowi maila z prośbą o kontakt z nimi. TVN24 również odpisał :) wyślę do właściciela maila żeby się z nimi kontaktował. Edited June 19, 2012 by zaginiona sara Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KasiaT Posted June 22, 2012 Author Share Posted June 22, 2012 Około godziny 17.30 na programie TTV jest reportaż o postrzeleniu Lola Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alicja Posted June 22, 2012 Share Posted June 22, 2012 [quote name='KasiaT']Około godziny 17.30 na programie TTV jest reportaż o postrzeleniu Lola[/QUOTE] nie widziałam ...w jakim świetle pokazano sprawe ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KasiaT Posted June 22, 2012 Author Share Posted June 22, 2012 Obejrzałam,nagrałam i znowu zobaczyłam koszmar psa,ludzi i degenerata,który to zrobił-i teraz jestem pewna,że "człowiek "ten byłby gotów zrobić wszystko nie patrząc na to czy to człowiek czy zwierzę/nadpobudliwy,nie przebierający w czynach i nie panujący nad emocjami sk***iel. Sprawa została pokazana jak najbardziej na korzyść właścicieli-redaktor nazwał barbarzyńcę na wstępie bardzo agresywnym,który oprócz tego,że jest w stanie zabić z zimną krwią psa,to także ludziom jest zagrożeniem.Zostały umieszczone wszystkie zdjęcia Lola po postrzale i dodatkowo film umierającego psijaciela(żałuję ,że obejrzałam ten fragment....,).Do programu został również zaproszony Marek Matysek-rzecznik prasowy Polskiego Związku Łowieckiego-który na rzeczowe,konkretne i całkiem ostre pytania redaktora odpowiadał początkowo na okrętkę,jednak pod koniec reportażu przyznał ,że ów delikwent powinien/lub będzie wykluczony z PZŁ-zobaczymy,jak to dalej się potoczy i czy nie były to słowa rzucone na wiatr. Stronę poszkodowanych,a w szczególności nie żyjącego już Lola reprezentowała Katarzyna Śliwa-Łowacz-Fundacja na Rzecz Ochrony Zwierząt-(która założyła wydarzenie na fb ),i w bardzo konkretny,rzeczowy sposób przedstawiła realia panujące w Polsce,a także zapowiedziała,że będzie oskarżycielem posiłkowym w sądzie. Jednak jak zobaczyłam tego gościa skaczącego z łapami do redaktorów,kamerzysty,a potem w ferworze szału wsiadającego do dużego terenowego samochodu i próbującego przejechać intruzów-powstrzymała go tylko krzycząca żona-to pozbyłam się wszelkich złudzeń co do jego człowieczeństwa-z resztą wypowiedzi mieszkańców wsi świadczą o wszystkim-ludzie mówią,że boją się tego dewianta i ja się wcale im nie dziwię,bo jest to nieobliczalny psychopata. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alicja Posted June 22, 2012 Share Posted June 22, 2012 [quote name='KasiaT']Obejrzałam,nagrałam i znowu zobaczyłam koszmar psa,ludzi i degenerata,który to zrobił-i teraz jestem pewna,że "człowiek "ten byłby gotów zrobić wszystko nie patrząc na to czy to człowiek czy zwierzę/nadpobudliwy,nie przebierający w czynach i nie panujący nad emocjami sk***iel. Sprawa została pokazana jak najbardziej na korzyść właścicieli-redaktor nazwał barbarzyńcę na wstępie bardzo agresywnym,który oprócz tego,że jest w stanie zabić z zimną krwią psa,to także ludziom jest zagrożeniem.Zostały umieszczone wszystkie zdjęcia Lola po postrzale i dodatkowo film umierającego psijaciela(żałuję ,że obejrzałam ten fragment....,).Do programu został również zaproszony Marek Matysek-rzecznik prasowy Polskiego Związku Łowieckiego-który na rzeczowe,konkretne i całkiem ostre pytania redaktora odpowiadał początkowo na okrętkę,jednak pod koniec reportażu przyznał ,że ów delikwent powinien/lub będzie wykluczony z PZŁ-zobaczymy,jak to dalej się potoczy i czy nie były to słowa rzucone na wiatr. Stronę poszkodowanych,a w szczególności nie żyjącego już Lola reprezentowała Katarzyna Śliwa-Łowacz-Fundacja na Rzecz Ochrony Zwierząt-(która założyła wydarzenie na fb ),i w bardzo konkretny,rzeczowy sposób przedstawiła realia panujące w Polsce,a także zapowiedziała,że będzie oskarżycielem posiłkowym w sądzie. Jednak jak zobaczyłam tego gościa skaczącego z łapami do redaktorów,kamerzysty,a potem w ferworze szału wsiadającego do dużego terenowego samochodu i próbującego przejechać intruzów-powstrzymała go tylko krzycząca żona-to pozbyłam się wszelkich złudzeń co do jego człowieczeństwa-z resztą wypowiedzi mieszkańców wsi świadczą o wszystkim-ludzie mówią,że boją się tego dewianta i ja się wcale im nie dziwię,bo jest to nieobliczalny psychopata.[/QUOTE] dziękuję Ci za relację chyba dobrze że nie widziałam :( ... bardzo bym się zdenerwowała ...mam nadzieję , ze już nikt więcej tutaj nie zamieści durnego komentarza , że właściciele Lola sami sobie winni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kahoona Posted June 22, 2012 Share Posted June 22, 2012 [quote name='KasiaT']Obejrzałam,nagrałam i znowu zobaczyłam koszmar psa,ludzi i degenerata,który to zrobił-i teraz jestem pewna,że "człowiek "ten byłby gotów zrobić wszystko nie patrząc na to czy to człowiek czy zwierzę/nadpobudliwy,nie przebierający w czynach i nie panujący nad emocjami sk***iel. Sprawa została pokazana jak najbardziej na korzyść właścicieli-redaktor nazwał barbarzyńcę na wstępie bardzo agresywnym,który oprócz tego,że jest w stanie zabić z zimną krwią psa,to także ludziom jest zagrożeniem.Zostały umieszczone wszystkie zdjęcia Lola po postrzale i dodatkowo film umierającego psijaciela(żałuję ,że obejrzałam ten fragment....,).Do programu został również zaproszony Marek Matysek-rzecznik prasowy Polskiego Związku Łowieckiego-który na rzeczowe,konkretne i całkiem ostre pytania redaktora odpowiadał początkowo na okrętkę,jednak pod koniec reportażu przyznał ,że ów delikwent powinien/lub będzie wykluczony z PZŁ-zobaczymy,jak to dalej się potoczy i czy nie były to słowa rzucone na wiatr. Stronę poszkodowanych,a w szczególności nie żyjącego już Lola reprezentowała Katarzyna Śliwa-Łowacz-Fundacja na Rzecz Ochrony Zwierząt-(która założyła wydarzenie na fb ),i w bardzo konkretny,rzeczowy sposób przedstawiła realia panujące w Polsce,a także zapowiedziała,że będzie oskarżycielem posiłkowym w sądzie. Jednak jak zobaczyłam tego gościa skaczącego z łapami do redaktorów,kamerzysty,a potem w ferworze szału wsiadającego do dużego terenowego samochodu i próbującego przejechać intruzów-powstrzymała go tylko krzycząca żona-to pozbyłam się wszelkich złudzeń co do jego człowieczeństwa-z resztą wypowiedzi mieszkańców wsi świadczą o wszystkim-ludzie mówią,że boją się tego dewianta i ja się wcale im nie dziwię,bo jest to nieobliczalny psychopata.[/QUOTE] Kasiu, czy możesz wrzucic nagranie na YouTube i dac linka? Chciałabym, żeby tłumaczenia PZŁ były widoczne dla uczestników wydarzenia na FB. A tak na marginesie - to nazywam się Katarzyna Śliwa-Łobacz, a moja Fundacja to Fundacja na Rzecz Ochrony Praw Zwierząt MONDO CANE - ale to pewnie pomyłka telewizyjna ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaginiona sara Posted June 22, 2012 Share Posted June 22, 2012 Cieszę się, że telewizja chciała pokazać taki wielki problem, bo jak widać, z facetem coś jest na rzeczy. Psa bardzo żal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Energy Posted June 22, 2012 Share Posted June 22, 2012 Spóźniłam się na początkową część programu, bo dowiedziałam się o nim w trakcie . Na szczęście nie widziałam więc filmu pokazującego ostatnie chwile Lolo. Zobaczyłam natomiast niezrównoważonego gbura i jego reakcję na ekipę telewizyjną. Szczerze żałuję, że powstrzymała go żona, bo gdyby wjechał w pusty samochód ekipy to prędzej by się za niego policja zabrała. Oby został ukarany, choć przecież zawsze sądy mogły skazywać na karę bezwzględnego pozbawienia wolności i co? W tym kraju za drobną kradzież większą karę można dostać:angryy:. A rzecznik z koła łowieckiego? dla mnie mydłek...Czipów psy nie mają, cholera kto to niby by sprawdził i co to za różnica czy mają??? Jakim prawem człowiek ma wkraczać z butami w przyrodę? Zjadają sarenki:roll:no ale argument i ciekawe czy martwią się o zwierzynę z pobudek humanitarnych czy tym, że nie będzie na co polować:angryy: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KasiaT Posted June 23, 2012 Author Share Posted June 23, 2012 [quote name='kahoona']Kasiu, czy możesz wrzucic nagranie na YouTube i dac linka? Chciałabym, żeby tłumaczenia PZŁ były widoczne dla uczestników wydarzenia na FB. A tak na marginesie - to nazywam się Katarzyna Śliwa-Łobacz, a moja Fundacja to Fundacja na Rzecz Ochrony Praw Zwierząt MONDO CANE - ale to pewnie pomyłka telewizyjna ;)[/QUOTE] Ja to obejrzałam w tv ,a teraz próbuję znaleźć linka na necie(ale ciężko mi to idzie,bo na stronie TTV jeszcze go nie ma).Sorry za przekręcenie Twojego nazwiska,ale spisywałam to co było pokazane na ekranie:oops:-dziękuję Ci za zajęcie się tą sprawą,mam nadzieję,że ten dewiant zostanie ukarany-tylko żałuję,że wg prawa polskiego,a nie np prawa angielskiego,bo wtedy dopiero poczułby co to jest sprawiedliwość... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beta ata Posted June 23, 2012 Share Posted June 23, 2012 On powinien sie bać z domu nos wyściubić! Znam z opowieści jeden taki przypadek, kiedy pewien dewiant wkurzył okolicznych mieszkanców i sprali mu d...psko tak, że juz nigdy więcej nie odważyl sie nawet na najmniejszy wybryk. Nie popelnili jednak znanych z innej słynnej w Polsce historii błędów, mieli zakryte twarze, ręce i nie odzywali sie, aby nie mógł ich rozpoznać po glosie :p Ja oczywiście nikogo nie namawiam do przemocy! :p Opowiadam jedynie, co spotkalo pewnego bandytę... :p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kahoona Posted June 25, 2012 Share Posted June 25, 2012 Tutaj można obejrzeć reportaż o Lolo: [URL]https://www.facebook.com/photo.php?v=447189715306037[/URL] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
juli88 Posted June 25, 2012 Share Posted June 25, 2012 [quote name='kahoona']Tutaj można obejrzeć reportaż o Lolo: [URL]https://www.facebook.com/photo.php?v=447189715306037[/URL][/QUOTE] Dziękuję za link. Ciesze się, Ty jako fundacja zabrałaś się za to i dziękuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaginiona sara Posted June 25, 2012 Share Posted June 25, 2012 Dziękuje, jak widać myśliwy zawsze będą swoje myśleć. Dajcie znać o wyroku sądu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RudziaPaula Posted July 12, 2012 Share Posted July 12, 2012 Koniecznie przeczytajcie!Przynajmniej cos.....niech s...yn nie czuje sie bezprawny!!! [url]http://www.tvn24.pl/pocisk-rozerwal-psu-zuchwe-mysliwy-sie-nie-przyznaje,264510,s.html[/url] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf122 Posted July 12, 2012 Share Posted July 12, 2012 Czytałem i jak mi się to przypomniało,to od razu nastrój w dół:roll:Jedyne co mogłoby mi poprawić samopoczucie,to kula w łeb temu skurw....szwajcarowi.Mam zdjęcia psiaka po postrzale,nie umiem,nie mam serca ich usunąć z albumu na fb.Po prostu unikam zaglądania do tego albumu.Takie biedne psiątko:-( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RudziaPaula Posted July 12, 2012 Share Posted July 12, 2012 Ja pół nocy nie spałam!i do dziś mam przed oczami ten widok....widzę płacz dzieci:( ale widac robienie "szumu"daje efekt! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Lara Posted July 13, 2012 Share Posted July 13, 2012 Słyszałam o tym wczoraj, ten barbarzyńca powinien być wydalony z naszego kraju, niech wraca skąd wrócił.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wykrywka Posted July 13, 2012 Share Posted July 13, 2012 Z materiału filmowego widać jaki to narwaniec, nerwus i cham. Broń w rękach takiej bestii :shake:, aż strach się bać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bejasty Posted July 13, 2012 Share Posted July 13, 2012 W tym wszyskim tez jest ironia losu obywatel Szwajcarii strzela do mozna powiedzieć /w ogromnym skrócie myślowym/ do swojego rodaka ,tak bo Bernenski Pies Pasterski jest rasą wywodzącą sie z Szwajcarii.... Mocno wierzę,że tym razem wymiar sprawiedliwości nie okaze sie ślepy jak Temida. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
juli88 Posted July 13, 2012 Share Posted July 13, 2012 [quote name='bejasty'] Mocno wierzę,że tym razem wymiar sprawiedliwości nie okaze sie ślepy jak Temida.[/QUOTE] modle się o to Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RudziaPaula Posted July 13, 2012 Share Posted July 13, 2012 a najlepiej na drzewo niech spada! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RudziaPaula Posted July 13, 2012 Share Posted July 13, 2012 [quote name='__Lara']Słyszałam o tym wczoraj, ten barbarzyńca powinien być wydalony z naszego kraju, niech wraca skąd wrócił....[/QUOTE] Najlepiej na drzewo niech wraca,czyli tam gdzie jego miejsce-mutant!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vicky62 Posted July 13, 2012 Share Posted July 13, 2012 Przepraszam, ale szukam pomocy,zaglądnijcie chociaż kochani. [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/229407-Kolejny-porzucony-POM%C3%93%C5%BBCIE-prosz%C4%99-Wie%C5%9B-Narewka-podlaskie[/url] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ankub Posted August 27, 2012 Share Posted August 27, 2012 [url]http://polskalokalna.pl/wiadomosci/warminsko-mazurskie/olsztyn/news/mysliwy-oskarzony-o-zastrzelenie-psa,1836107,3331[/url] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts