Jump to content
Dogomania

Bestialskie postrzelenie berneńczyka

KasiaT

Recommended Posts

• Replies 205
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Obejrzałam,nagrałam i znowu zobaczyłam koszmar psa,ludzi i degenerata,który to zrobił-i teraz jestem pewna,że "człowiek "ten byłby gotów zrobić wszystko nie patrząc na to czy to człowiek czy zwierzę/nadpobudliwy,nie przebierający w czynach i nie panujący nad emocjami sk***iel.
Sprawa została pokazana jak najbardziej na korzyść właścicieli-redaktor nazwał barbarzyńcę na wstępie bardzo agresywnym,który oprócz tego,że jest w stanie zabić z zimną krwią psa,to także ludziom jest zagrożeniem.Zostały umieszczone wszystkie zdjęcia Lola po postrzale i dodatkowo film umierającego psijaciela(żałuję ,że obejrzałam ten fragment....,).Do programu został również zaproszony Marek Matysek-rzecznik prasowy Polskiego Związku Łowieckiego-który na rzeczowe,konkretne i całkiem ostre pytania redaktora odpowiadał początkowo na okrętkę,jednak pod koniec reportażu przyznał ,że ów delikwent powinien/lub będzie wykluczony z PZŁ-zobaczymy,jak to dalej się potoczy i czy nie były to słowa rzucone na wiatr.
Stronę poszkodowanych,a w szczególności nie żyjącego już Lola reprezentowała Katarzyna Śliwa-Łowacz-Fundacja na Rzecz Ochrony Zwierząt-(która założyła wydarzenie na fb ),i w bardzo konkretny,rzeczowy sposób przedstawiła realia panujące w Polsce,a także zapowiedziała,że będzie oskarżycielem posiłkowym w sądzie.
Jednak jak zobaczyłam tego gościa skaczącego z łapami do redaktorów,kamerzysty,a potem w ferworze szału wsiadającego do dużego terenowego samochodu i próbującego przejechać intruzów-powstrzymała go tylko krzycząca żona-to pozbyłam się wszelkich złudzeń co do jego człowieczeństwa-z resztą wypowiedzi mieszkańców wsi świadczą o wszystkim-ludzie mówią,że boją się tego dewianta i ja się wcale im nie dziwię,bo jest to nieobliczalny psychopata.

[quote name='KasiaT']Obejrzałam,nagrałam i znowu zobaczyłam koszmar psa,ludzi i degenerata,który to zrobił-i teraz jestem pewna,że "człowiek "ten byłby gotów zrobić wszystko nie patrząc na to czy to człowiek czy zwierzę/nadpobudliwy,nie przebierający w czynach i nie panujący nad emocjami sk***iel.
Sprawa została pokazana jak najbardziej na korzyść właścicieli-redaktor nazwał barbarzyńcę na wstępie bardzo agresywnym,który oprócz tego,że jest w stanie zabić z zimną krwią psa,to także ludziom jest zagrożeniem.Zostały umieszczone wszystkie zdjęcia Lola po postrzale i dodatkowo film umierającego psijaciela(żałuję ,że obejrzałam ten fragment....,).Do programu został również zaproszony Marek Matysek-rzecznik prasowy Polskiego Związku Łowieckiego-który na rzeczowe,konkretne i całkiem ostre pytania redaktora odpowiadał początkowo na okrętkę,jednak pod koniec reportażu przyznał ,że ów delikwent powinien/lub będzie wykluczony z PZŁ-zobaczymy,jak to dalej się potoczy i czy nie były to słowa rzucone na wiatr.
Stronę poszkodowanych,a w szczególności nie żyjącego już Lola reprezentowała Katarzyna Śliwa-Łowacz-Fundacja na Rzecz Ochrony Zwierząt-(która założyła wydarzenie na fb ),i w bardzo konkretny,rzeczowy sposób przedstawiła realia panujące w Polsce,a także zapowiedziała,że będzie oskarżycielem posiłkowym w sądzie.
Jednak jak zobaczyłam tego gościa skaczącego z łapami do redaktorów,kamerzysty,a potem w ferworze szału wsiadającego do dużego terenowego samochodu i próbującego przejechać intruzów-powstrzymała go tylko krzycząca żona-to pozbyłam się wszelkich złudzeń co do jego człowieczeństwa-z resztą wypowiedzi mieszkańców wsi świadczą o wszystkim-ludzie mówią,że boją się tego dewianta i ja się wcale im nie dziwię,bo jest to nieobliczalny psychopata.[/QUOTE]
dziękuję Ci za relację
chyba dobrze że nie widziałam :( ... bardzo bym się zdenerwowała ...mam nadzieję , ze już nikt więcej tutaj nie zamieści durnego komentarza , że właściciele Lola sami sobie winni

[quote name='KasiaT']Obejrzałam,nagrałam i znowu zobaczyłam koszmar psa,ludzi i degenerata,który to zrobił-i teraz jestem pewna,że "człowiek "ten byłby gotów zrobić wszystko nie patrząc na to czy to człowiek czy zwierzę/nadpobudliwy,nie przebierający w czynach i nie panujący nad emocjami sk***iel.
Jednak jak zobaczyłam tego gościa skaczącego z łapami do redaktorów,kamerzysty,a potem w ferworze szału wsiadającego do dużego terenowego samochodu i próbującego przejechać intruzów-powstrzymała go tylko krzycząca żona-to pozbyłam się wszelkich złudzeń co do jego człowieczeństwa-z resztą wypowiedzi mieszkańców wsi świadczą o wszystkim-ludzie mówią,że boją się tego dewianta i ja się wcale im nie dziwię,bo jest to nieobliczalny psychopata.[/QUOTE]

Kasiu, czy możesz wrzucic nagranie na YouTube i dac linka?
Chciałabym, żeby tłumaczenia PZŁ były widoczne dla uczestników wydarzenia na FB.

A tak na marginesie - to nazywam się Katarzyna Śliwa-Łobacz, a moja Fundacja to Fundacja na Rzecz Ochrony Praw Zwierząt MONDO CANE - ale to pewnie pomyłka telewizyjna ;)

Spóźniłam się na początkową część programu, bo dowiedziałam się o nim w trakcie . Na szczęście nie widziałam więc filmu pokazującego ostatnie chwile Lolo. Zobaczyłam natomiast niezrównoważonego gbura i jego reakcję na ekipę telewizyjną. Szczerze żałuję, że powstrzymała go żona, bo gdyby wjechał w pusty samochód ekipy to prędzej by się za niego policja zabrała. Oby został ukarany, choć przecież zawsze sądy mogły skazywać na karę bezwzględnego pozbawienia wolności i co? W tym kraju za drobną kradzież większą karę można dostać:angryy:.
A rzecznik z koła łowieckiego? dla mnie mydłek...Czipów psy nie mają, cholera kto to niby by sprawdził i co to za różnica czy mają??? Jakim prawem człowiek ma wkraczać z butami w przyrodę? Zjadają sarenki:roll:no ale argument i ciekawe czy martwią się o zwierzynę z pobudek humanitarnych czy tym, że nie będzie na co polować:angryy:

[quote name='kahoona']Kasiu, czy możesz wrzucic nagranie na YouTube i dac linka?
Chciałabym, żeby tłumaczenia PZŁ były widoczne dla uczestników wydarzenia na FB.

A tak na marginesie - to nazywam się Katarzyna Śliwa-Łobacz, a moja Fundacja to Fundacja na Rzecz Ochrony Praw Zwierząt MONDO CANE - ale to pewnie pomyłka telewizyjna ;)[/QUOTE]

Ja to obejrzałam w tv ,a teraz próbuję znaleźć linka na necie(ale ciężko mi to idzie,bo na stronie TTV jeszcze go nie ma).Sorry za przekręcenie Twojego nazwiska,ale spisywałam to co było pokazane na ekranie:oops:-dziękuję Ci za zajęcie się tą sprawą,mam nadzieję,że ten dewiant zostanie ukarany-tylko żałuję,że wg prawa polskiego,a nie np prawa angielskiego,bo wtedy dopiero poczułby co to jest sprawiedliwość...

On powinien sie bać z domu nos wyściubić!
Znam z opowieści jeden taki przypadek, kiedy pewien dewiant wkurzył okolicznych mieszkanców i sprali mu d...psko tak, że juz nigdy więcej nie odważyl sie nawet na najmniejszy wybryk. Nie popelnili jednak znanych z innej słynnej w Polsce historii błędów, mieli zakryte twarze, ręce i nie odzywali sie, aby nie mógł ich rozpoznać po glosie :p
Ja oczywiście nikogo nie namawiam do przemocy! :p Opowiadam jedynie, co spotkalo pewnego bandytę... :p

• 3 weeks later...

Czytałem i jak mi się to przypomniało,to od razu nastrój w dół:roll:Jedyne co mogłoby mi poprawić samopoczucie,to kula w łeb temu skurw....szwajcarowi.Mam zdjęcia psiaka po postrzale,nie umiem,nie mam serca ich usunąć z albumu na fb.Po prostu unikam zaglądania do tego albumu.Takie biedne psiątko:-(

W tym wszyskim tez jest ironia losu obywatel Szwajcarii strzela do mozna powiedzieć /w ogromnym skrócie myślowym/ do swojego rodaka ,tak bo Bernenski Pies Pasterski jest rasą wywodzącą sie z Szwajcarii....
Mocno wierzę,że tym razem wymiar sprawiedliwości nie okaze sie ślepy jak Temida.

• 1 month later...