blaira Posted February 17, 2004 Posted February 17, 2004 witam czy ktos z was ma moze przepisy na coasteczka psie czy jakies inne przepisy bo wiadomo ze domowe wlasnej roboty sa najlepsze i przynajmniej wiem co daje :-) pozdrawiam Quote
tufi Posted February 17, 2004 Posted February 17, 2004 jest w archiwum w temacie dot. prezentow na Mikolaja - sporo tego bylo... Poszukaj, a jak sie nie uda, to pomoge :) chyba to bylo na "wszystko o psach" Quote
blaira Posted February 18, 2004 Author Posted February 18, 2004 dziekuje Tufi znalazlam baet przepis na psi tort :-) Quote
coztego Posted February 18, 2004 Posted February 18, 2004 witam czy ktos z was ma moze przepisy na coasteczka psie Przes艂a艂am Ci na prv przepisy na ciasteczka AM. Napisz jak Ci wysz艂y ;) Quote
Wind Posted February 18, 2004 Posted February 18, 2004 coztego, Czy i ja moge sie usmiechnac o ten przepis na ciasteczka? Bede wdzieczna :-) pozdrawiam, Quote
Noelani Posted February 18, 2004 Posted February 18, 2004 Ooo... ja tez chce przepis na ciasteczka. Czy on jest chroniony prawami autorskimi ze nie mozna go upublicznic? ;) Quote
Mara Posted February 18, 2004 Posted February 18, 2004 A czy i ja moge dostac taki przepis na te ciasteczka ??? Z gory dzieki. Quote
blaira Posted February 19, 2004 Author Posted February 19, 2004 Coztego Bardzo dziekuje za przepisy jakby co to juz je mam i tez moge komus wyslac na Priva :-) Quote
dzurga Posted February 19, 2004 Posted February 19, 2004 A nie prosciej bedzie wstawic te przepisy tutaj? Ja tez chce przepisy na ciasteczka :D Quote
blaira Posted February 19, 2004 Author Posted February 19, 2004 ano racja wiec prosze :-) Serowe Kosteczki skladniki: 2 szklanki maki razowej 1 i 1/4 szklanki utartego zoltego sera 2 zabki drobno pokrojonego czosnku 1/2 szklanki oleju roslinnego 5 lyzek stolowych wody Make, ser, olej i czosnek wymieszac (mozna uzyc miksera), stoponiowo dodajac wode. Ciasto rozwalkowac do grubosci ok. 1 cm i uzywajac foremki wyciac ksztalt kosci (ja lepie kuleczki). Piec w temperaturze ok. 200 stopni c przez 10-15 minut, az ciasteczka sie przyrumienia. Przechowywac w szczelnym pojemniku lub w lodowce. Ciasteczka w膮trobowe: 3 jaja 1/3 szklanki oleju 0,5 kg w膮troby (surowej) 1 z膮bek czosnku ok. 2 szklanek m膮ki Ubi膰 lekko jajka, dola膰 olej, wrzucamy czosnek, wymiesza膰. W膮tr贸bk臋 przekr臋ci膰 przez maszynk臋 do mi臋sa. Doda膰 tyle m膮ki, 偶eby mie膰 g臋sto艣膰 przeci臋tnego ciasta (niezbyt p艂ynne). Wy艂o偶y膰 na blach臋, pomagaj膮c sobie 艂opatk膮. Piec w nagrzanym piekarniku 15-30 minut, w temp 220 stopni. Kiedy powierzchnia jest sucha i zaczyna si臋 rumieni膰 na brzegach, sprawdzamy patyczkiem czy jest upieczone. Je偶eli patyczek wk艂uty w 艣rodek wychodzi suchy, to jest upieczone. Kroi膰 na kawa艂ki i wy艂o偶y膰 do wystygni臋cia. Je偶eli chcemy 偶eby ciasteczka by艂y bardziej suche i twarde, w艂o偶y膰 kawa艂ki na blach臋 i suszymy w lekko ciep艂ym piekarniku oko艂o 30 minut Ciasteczka pasztetowe: 60 dkg pasztetowej 3 艂y偶ki suszonego majeranku 2 jajka 2 szklanki m膮ki Ca艂o艣膰 wymiesza膰 do uzyskania konsystencji ciasta i piec na blasze ok. 20 min. w 200 stopniach. Ciasteczka cynamono-jab艂kowe: 1 du偶e jab艂ko 2-3 艂y偶ki miodu 1/4 szklanki wody 1/2 艂y偶eczki cynamonu 1/2 szklanki m膮ki owsianej (lub ry偶ow膮 je艣li pies jest alergikiem) 3/4 szklanki m膮ki pszennej Nastawi膰 piecyk na 200-220 stopni Jab艂ko obra膰, zetrze膰 na tarce. Doda膰 do niego mi贸d, wode cynamon i m膮k臋 owsian膮. Wszystko dok艂adnie wymiesza膰. Potem stopniowo dodawa膰 m膮k臋 pszenn膮. Po wyrobieniu ciasta uformowa膰 p艂askie ciasteczka. W艂ozy膰 do piekarnika na 0,5 godz. Nastepnie przewr贸ci膰 na drug膮 stron臋 i zmiejszyc temperatur臋 do o oko艂o 20 stopni. Piec jeszcze 30 minut. Ciasteczka z Gerbera 1 s艂oik jedzenia dla dzieci (np. indyk z warzywami lub sam indyk Gerbera) 6 艂yzek sto艂owych mleka w proszku 8 艂y偶ek zarodk贸w pszenicy Nastawi膰 piekarnik na 220 stopni. Wszystkie sk艂adniki wymiesza膰 i formowa膰 ciasteczka. Piec oko艂o 12-15 a偶 zbr膮zowiej膮. Ciasteczka marchewkowe szklanka ugotowanej i zmia偶d偶onej marchewki 2 jajka 2 艂y偶eczki czosnku 1 szklanka m膮ki 1/2 szklanki p艂atk贸w owsianych 1/8 szklanki m膮ki ry偶owej lub zarodk贸w pszennych Wszystkie sk艂adniki wymiesza膰 i wyrobi膰 ciasto. Rozwa艂kowa膰 i wykrawa膰 ciasteczka. Piec oko艂o 45 minut a偶 zrobi膮 si臋 br膮zowe i chrupi膮ce. Ciasteczka z p艂atk贸w owsianych lub j臋czmiennych 2 szklanki p艂atk贸w owsianych lub j臋czmiennych, 1/2 kostki margaryny lub mas艂a, 2 jaja, 3-4 艂y偶ki miodu, olejek waniliowy P艂atki zrumieni膰 na patelni (uwa偶a膰 bo strasznie szybko si臋 przypalaj膮) 呕贸艂tka, mi贸d, kilka kropli olejku waniliowego i margaryn臋 lub mas艂o utrze膰 na g艂adk膮 mas臋. Do tej masy doda膰 zimne p艂atki i wymiesza膰. Ubi膰 na sztywn膮 pian臋 bia艂ko, doda膰 do masy i dok艂adnie wymiesza膰. Formowa膰 ma艂e kuleczki, uk艂ada膰 lu藕no na posmarowanej t艂uszczem i posypanej m膮k膮 blasze. Piec w mocno nagrzanym piekarniku a偶 si臋 zrumieni膮 (mo偶na w po艂owie pieczenia przewr贸ci膰 na druga stron臋). Trzeba co chwil臋 sprawdza膰 bo szybko si臋 przypalaj膮. Wy艂膮czy膰 piekarnik i zostawi膰 w nim ciasteczka, 偶eby si臋 wysuszy艂y. Ciasteczka jab艂kowo-cynamonowe z otr臋bami (dla ps贸w oty艂ych) 1 jab艂ko, 2 艂y偶eczki cynamonu, 2 艂y偶eczka miodu, 1 艂y偶eczka soku z cytryny, 2 bia艂ka z jajek, 1/8 szklanki z otr膮b owsianych, 1/8 szklanki m膮ki owsianej, 1/4 szklanki chudego mleka, Utrze膰 jab艂ko (obrane i bez pestek). W艂o偶y膰 do rondelka, doda膰 cynamon i dusi膰 10 minut (mo偶na dola膰 troch臋 wody). Nast臋pnie wymiesza膰 z reszt膮 sk艂adnik贸w. Po ostygni臋ciu zmiksowa膰. Nak艂ada膰 艂y偶k膮 na form臋. Piec w piekarniku podgrzanym do 180 stopni C przez 20 minut. Tort Psi Ilo艣膰 sk艂adnik贸w dowolna czyli dostosowana do gabaryt贸w jubilata: - pieczywo tostowe (mi臋kkie lub inne bez sk贸rki) - pasztet podlaski - 偶贸艂ty ser - mortadela lub par贸wkowa - szprotki na wag臋 - gotowane warzywka( marcheweczki, pietruchy,broku艂ki,ect. w/g gustu) - suszona bazylia - mase艂ko ewentualnie margarynka Wykonanie: Na tacy uk艂adamy odpowiedni膮 ilo艣膰 pieczywa (gabaryty!), nast臋pnie smarujemy pasztetem, posypujemy utartym serem, uk艂adamy pokrojona mortadel臋 lub par贸wkow膮 - przykrywamy pieczywem smarujemy pasztetem, sypiemy serek, uk艂adamy warzywka- przykrywamy. Czynno艣膰 powtarzamy a偶 do skutku czyli wyczerpania produkt贸w. Na wierzchu powinny znale藕膰 si臋 kromki pieczywa posmarowane pasztetem. Szproty z bazyli膮 i mas艂em ucieramy na g艂adk膮 mas臋 i smarujemy tort po bokach. Ewentualnie mo偶na pokruszy膰 psie suchary i obsypa膰 nimi boki tortu. Wierzch dekorujemy w/g uznania materia艂ami przyswajalnymi przez psi przew贸d pokarmowy. zycze psiako wszystkim smacznego :wink: Quote
coztego Posted February 19, 2004 Posted February 19, 2004 Chcia艂abym tylko jeszcze raz zaznaczy膰, 偶e przepisy pochodz膮 od AM. To w ramach ochrony praw autorskich! :wink: Quote
Mara Posted February 19, 2004 Posted February 19, 2004 Serdeczne dzieki za tyle przepisow. Z tego wszystkiego to piesek nie powinien wybrzydzac :lol: Quote
Megi Posted February 19, 2004 Posted February 19, 2004 hej Dzi臋ki za przepis.Przyrz膮dz臋 jutro mojej psince te ciasteczka cynamonowo-jab艂kowe i sama troche zjem bo a偶 mi 艣linka posiek艂a hehe, a jak mi za bardzo zasmakuj膮 to zaczne piec te dla oty艂ych ps贸w :) hehe :drinka: Quote
Po艣wiata Posted February 20, 2004 Posted February 20, 2004 hejDzi臋ki za przepis.Przyrz膮dz臋 jutro mojej psince te ciasteczka cynamonowo-jab艂kowe i sama troche zjem bo a偶 mi 艣linka posiek艂a hehe, a jak mi za bardzo zasmakuj膮 to zaczne piec te dla oty艂ych ps贸w :) hehe :drinka: Megi i jak ciasteczka, bo ja si臋 w艂a艣nie odchudzam, wi臋c mo偶e w ramach diety i ja spr贸buj臋? pozdrawiam Quote
Megi Posted February 20, 2004 Posted February 20, 2004 Megi i jak ciasteczka, bo ja si臋 w艂a艣nie odchudzam, wi臋c mo偶e w ramach diety i ja spr贸buj臋?pozdrawiam hej,jeszcze nie piek艂am,mo偶e zabior臋 si臋 za to pod wiecz贸r :)Ja te偶 si臋 odchudzam,ale od jutra bo dzi艣 w艂a艣nie zjad艂am fast-fooda:) pozdrawiam Quote
Po艣wiata Posted February 20, 2004 Posted February 20, 2004 hej,jeszcze nie piek艂am,mo偶e zabior臋 si臋 za to pod wiecz贸r :)Ja te偶 si臋 odchudzam,ale od jutra bo dzi艣 w艂a艣nie zjad艂am fast-fooda:) pozdrawiam Znam to od jutra, ja tak rok sie przymierza艂am. Teraz to na powa偶nie, od tygodnia. Jak upieczesz i spr贸bujesz to daj zna膰. pozdrawiam Quote
Wind Posted February 20, 2004 Posted February 20, 2004 Dziewczyny ja tez od jutra :oops: Od dzisiaj nie moge! Przede mna stoja racuszki z jagodami ... i to nie dla mojego psa :lol: :lol: :lol: pozdrawiam, Quote
Po艣wiata Posted February 20, 2004 Posted February 20, 2004 Dziewczyny ja tez od jutra :oops: Od dzisiaj nie moge! Przede mna stoja racuszki z jagodami ... i to nie dla mojego psa :lol: :lol: :lol: Wind - to jest zn臋canie si臋 :chainsaw: nad bli藕nimi, ja nie jem a tu takie pychoty. :bigcry: 艢lina mi cieknie :eek2: jak nie przymierzaj膮c czasami mojej psinie, na sam zapach czego艣 dobrego. Wi臋cej tu nie zajrz臋 - dopiero jak schudn臋. pozdrowienia :hand: Ps. a mia艂o by膰 o psich ciasteczkach.... :lol: :lol: :lol: Quote
Wind Posted February 20, 2004 Posted February 20, 2004 Wind - to jest zn臋canie si臋 nad bli藕nimi, ja nie jem a tu takie pychoty. zeby nie bylo, ze taka zla jestem, wiec zapraszam do mnie na pyszniutkie i aromatyczne racuszki :-) Bardzo swieze i slodziutkie, podaje z biala kawa i odrobina whiskaczyka :-) Mniaaam... mniaaammmm mamy juz weekend :-) pozdrawiam, Quote
Po艣wiata Posted February 20, 2004 Posted February 20, 2004 Bardzo dzi臋kuj臋 za zaproszenie, ale nie mog臋, jestem na powa偶nej diecie tzn. powa偶nie na diecie. Jak sko艅cz臋 si臋 katowa膰 to nie odm贸wi臋. pozdrawiam Quote
Wind Posted February 20, 2004 Posted February 20, 2004 Beatko, Podobnie jak Ty ja tez mam silna wole ... bardzo silna ... ktora robi ze mna co chce :lol: :lol: :lol: No to od jutra :D pozdrawiam, Quote
AM Posted February 20, 2004 Posted February 20, 2004 Chcia艂abym tylko jeszcze raz zaznaczy膰, 偶e przepisy pochodz膮 od AM. To w ramach ochrony praw autorskich! :wink: Przepisy co prawda pochodz膮 ode mnie ale nie wszystkie s膮 mojego autorstwa. Cz臋艣膰 znalaz艂am gdzie艣 w sieci, r贸偶nych autor贸w. Pozdrawiam Quote
Megi Posted February 21, 2004 Posted February 21, 2004 witam Troch臋 si臋 u艣mia艂am na wst臋pie:) M贸j pies nie zas艂u偶y艂 na razie na ciasteczka bo nie zjad艂 艣niadania ani obiadu,musia艂am moj膮 suni臋 karmi膰 przed chwila 艂y偶eczk膮 i dopiero zjad艂a.W sumie to ona mi na chora nie wyg艂ada,bo ja To fox robi"rozpierduch臋" w ca艂ym domu.Ona chyba jest troche zmanierowana,bo po co je艣膰 puszke skoro wczoraj by艂 kurczakek :) hehe Pozdrawiam :) Quote
Po艣wiata Posted February 28, 2004 Posted February 28, 2004 Megi i jak ciasteczka, bo ja si臋 w艂a艣nie odchudzam, wi臋c mo偶e w ramach diety i ja spr贸buj臋?pozdrawiam hej,jeszcze nie piek艂am,mo偶e zabior臋 si臋 za to pod wiecz贸r :)Ja te偶 si臋 odchudzam,ale od jutra bo dzi艣 w艂a艣nie zjad艂am fast-fooda:) pozdrawiam Hej Megi, min膮艂 tydzie艅. Piek艂a艣 ju偶 ciasteczka, czy zrezygnowa艂a艣 z pomys艂u? pozdrawiamy Quote
Megi Posted February 28, 2004 Posted February 28, 2004 Hej. Ciasteczka wysz艂y ca艂kiem ca艂kiem,m贸j piesek je jad艂,ale i tak woli 偶贸艂ty ser pokrojony w kostke,to najlepszy przysmak. Quote
Recommended Posts