Aziza Posted May 22, 2013 Posted May 22, 2013 [quote name='netheter']Nadal szukam wyników POMERANIANÓW.[/QUOTE] Zwycięzców znajdziesz na str 26-27 oficjalnego sprawozdania: [url]http://www.wds2013.hu/sites/default/files/20_2013_05_16_EREDMENY_LISTA_201305181127.pdf[/url] Quote
Shetanka Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 Mój BLACK&WHITE Milthon Bohemia (nagi pies peruwiański) - 2dosk, res.CAC :) Quote
pierozek_monika Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 mój Biały (cocker spaniel angielski Bleper's PRIME MINISTER) też przyzwoicie - CAC w klasie użytkowej :) Quote
cockermanka Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 [quote name='pierozek_monika']mój Biały (cocker spaniel angielski Bleper's PRIME MINISTER) też przyzwoicie - CAC w klasie użytkowej :)[/QUOTE] :multi::multi::multi: gratki dla Białaska i tutaj! Quote
panienkabubu Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 panbazyl gratulacje!!!! :) miło było poznać :) Quote
panbazyl Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 [quote name='panienkabubu']panbazyl gratulacje!!!! :) miło było poznać :)[/QUOTE] dziękujemy :) Nam też było miło się spotkać, tylko szkoda, ze tak krótko.... Quote
Irviers Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Gratulacje dla wszystkich zadowolonych oraz przede wszystkim dla zwycięzców :-) Wystawa świetnie zorganizowana- żadnych kolejek, z parkingiem także nie było żadnych problemów. Na naszym ringu obsługa była bardzo profesjonalna i sprawna :) Nie ma się do czego przyczepić. Moja suczka IntCh.MultiCh. Irvier's CLASSY CHASSY na światówce lokata 2/15 i res. CAC. Na klubówce- World Club Winner :) [IMG]https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/945267_10200627671206829_1443289999_n.jpg[/IMG] Quote
Sikorka Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 Witam dla nas światówka też była niesamowitym dniem. Nasze psy rasy lagotto romagnolo ; BILIFO Angelus Mei klasa champion ocena doskonała lokata III/8, BRUNA (Bru) klasa championów ocena doskonała lokata I/3, IGDM MAFALDA klasa otwarta ocena doskonała BOS i Word Winner 2013 Zwycięzca Świata Najlepsza dorosła suka w rasie :). Jestem bardzo dumna z naszych psów. Pozdrawiam "Ustroński Zakątek: Quote
Asiaczek Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 [quote name='Shetanka']Mój BLACK&WHITE Milthon Bohemia (nagi pies peruwiański) - 2dosk, res.CAC :)[/QUOTE] [quote name='pierozek_monika']mój Biały (cocker spaniel angielski Bleper's PRIME MINISTER) też przyzwoicie - CAC w klasie użytkowej :)[/QUOTE] [quote name='Irviers']Gratulacje dla wszystkich zadowolonych oraz przede wszystkim dla zwycięzców :-) Wystawa świetnie zorganizowana- żadnych kolejek, z parkingiem także nie było żadnych problemów. Na naszym ringu obsługa była bardzo profesjonalna i sprawna :) Nie ma się do czego przyczepić. Moja suczka IntCh.MultiCh. Irvier's CLASSY CHASSY na światówce lokata 2/15 i res. CAC. Na klubówce- World Club Winner :) [/QUOTE] [quote name='Sikorka']Witam dla nas światówka też była niesamowitym dniem. Nasze psy rasy lagotto romagnolo ; BILIFO Angelus Mei klasa champion ocena doskonała lokata III/8, BRUNA (Bru) klasa championów ocena doskonała lokata I/3, IGDM MAFALDA klasa otwarta ocena doskonała BOS i Word Winner 2013 Zwycięzca Świata Najlepsza dorosła suka w rasie :). Jestem bardzo dumna z naszych psów. Pozdrawiam "Ustroński Zakątek:[/QUOTE] No, proszę, następne osoby zadowolone:) Gratulacje!!! pzdr. Quote
musia Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 [quote name='panbazyl']no z tym odbiorem pucharów to było trochę zamieszania. Ja dośc długo szukałam miejsca w którym się puchary odbiera. Oczywiście wcześniej na ringu nikt nic na ten temat nie mówił i gdyby nie spotkani Polacy gdzieś na trasie między halami to bym nic nie wiedziała.[/QUOTE] Co do pucharków ( np za weterana). Napisałam do nich , przesłałam mailem karteczkę - dostałam odpowiedź 1: [B]"Dear Ms. ..., yes, you really won a cup with this title. Unfortunately we are unable to send you a cup by post. Perhaps if you pay the post charge we can do it. Or if you have a friend in Budapest she/he can pick up it in our office. Best regards Bernadett Zwickl "[/B] następnie odpowiedź 2: [B]"Dear Ms. ... the shipping is presumably about 7000 HUF. (25-30 Euro) Best regards Bernadett Zwickl"[/B] Mój odebrała znajoma . Quote
panbazyl Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 Musia - no cóż - na psy schodzi kynologia.... inaczej tego skomentować nie mogę.... Quote
leepa Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 Organizację każdy ocenia z własnej perspektywy. Mi się podobało, koleżanka której pozamykali wyjazdy po finałach ma inne zdanie ;D Ale też nieco wpadek zauważyłam. Chociażby puchary - szukałam miejsca do odbioru, w końcu zapytałam pani obsługującej wystawę i dowiedziałam się że puchar za bob junior nie przysługuje. Kiedy znalazłam już to stanowisko i zapytałam czy to prawda w odpowiedzi dostałam puchar. Ale.. na pewno niełatwo co do szczegółu zaplanować tak wielką imprezę. Trzeba przyznać że teren imprezy rewelacja. Quote
panbazyl Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 mnie się tez teren wystawy bardzo podobał :) bardzo. Tylko można się było pogubić w oznaczeniach hal, bo chyba te literki ktoś nadawał halom tak jak mu się podobało :diabloti: ale w pewnym sensie to urocze jest. a co mi się nie podobało? na pewno to, że bezpłatna wejściówka byłą tylko na dzień wystawienia psa, następnego dnia trzeba było już płacić.... nie podobał mi się ten brak informacji o tym, że przysługują jakieś puchary i że dośc trudno było znaleźć stoisko organizatorów gdzie je wydawano. Ale dzięki temu znalazłam mega ilosc innych stoisk które mi się bardzo podobały (rewelacyjne były stoiska ze sprzętami dla psów myśliwskich). i co mi sie nie podobało - ale to nie wina organizatorów tylko nas psiarzy - to, że część wystawców nie sprzątała po swoich pupilach.... Quote
panbazyl Posted June 7, 2013 Posted June 7, 2013 się polansujemy - takie cudo nam zrobili na WDS [IMG]https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/995738_4383567486249_541479262_n.jpg[/IMG] Quote
krzysio Posted June 7, 2013 Author Posted June 7, 2013 [quote name='panbazyl']się polansujemy - takie cudo nam zrobili na WDS [IMG]https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/995738_4383567486249_541479262_n.jpg[/IMG][/QUOTE] Super wygladacie:) Quote
panbazyl Posted June 7, 2013 Posted June 7, 2013 no - nawet nie wiedziałam ze jesteśmy tacy eleganccy i ładni i skromni i w ogóle fajni. Zaczynamy rozdawać autografy :diabloti: Quote
krzysio Posted June 7, 2013 Author Posted June 7, 2013 nooo....to ja poprosze Twój i Gryzonia/wiadome któro-łapny on jest/?...:evil_lol: Quote
pierozek_monika Posted June 7, 2013 Posted June 7, 2013 [quote name='panbazyl']no - nawet nie wiedziałam ze jesteśmy tacy eleganccy i ładni i skromni i w ogóle fajni. Zaczynamy rozdawać autografy :diabloti:[/QUOTE] Gratulacje! :-) Piękne zdjęcie, szyku zadaliście, nie ma co! Quote
panbazyl Posted June 7, 2013 Posted June 7, 2013 [quote name='krzysio']nooo....to ja poprosze Twój i Gryzonia/wiadome któro-łapny on jest/?...:evil_lol:[/QUOTE] zrobi się - już za kilka dni [quote name='pierozek_monika']Gratulacje! :-) Piękne zdjęcie, szyku zadaliście, nie ma co![/QUOTE] dziękujemy. Mam nadzieję, że chlubnie prezentowaliśmy Polskę i polską rasę. Quote
musia Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 Właśnie dziś otrzymałam puchar z Budapesztu. Za Zw. Św. Weteranów - dla mojego OPUSA Kłusująca Sfora. Niby puchar jakich wiele posiada mój gończak. Ale jednak dla mnie bardzo ważny. P.S. To po tej interwencji , gdy nie informowano nas o przynależnej nam nagrodzie. Quote
panbazyl Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 to się bardzo cieszę!!!! Puchar taki raczej zwykły, ale liczy się napis :) (dla nas to też miła pamiątka). Czyli warto było interweniować :) Quote
resurgam Posted December 17, 2013 Posted December 17, 2013 (edited) Uzupełniam, bo informacja ważna, choć z wielkim zadziwieniem zauważam, że cały wątek opisany przeze mnie, a dotyczący oceny chartów polskich na WDS-2013 jakoś "dziwnie zaginął" z tego forum. Pisałam i zamieściłam zdjęcie psa, który został przez sędziego Van den Berga z Holandii uznany za najpiękniejszego samca w rasie charta polskiego. Dla przypomnienia, zamieszczam jego zdjęcie: [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images62.fotosik.pl/487/04e10aa84b83707cmed.jpg[/IMG][/URL] oto[I] Malego Ksieciadalemir[/I] Ale informacja najważniejsza jest taka, że niemiecki związek kynologiczny ukarał karą pieniężną właściciela tego "przepięknego" samca charta polskiego p. Uve Tobischa oraz wydał mu oficjalny zakaz hodowlany, w który p. Tobisch nie wierzył, bo niedawno pokrył swoją suczkę charta polskiego pieskiem z włoskiej hodowli Sandry Zanolla i ciekawe, co zrobi ze szczeniakami, jak Niemcy nie wydadzą im rodowodów, a do tego sprawa się obecnie sprowadza. Przy czym wyjaśnienia wymaga, to właśnie p. Zanolla doprowadziła do zarejestrowania tego psa we Włoszech i tam mu zrobiono przegląd hodowlany, wpisując go do ksiegi wstępnej. Dodam jeszcze, że unieważnione zostały wszystkie tytuły, jakie Malego Ksieciadalemir uzyskał na WDS-2013. A wszystko za sprawą, że doskonale znane jest pochodzenie tego pseudo-charta polskiego, albowiem matka jest suką rasy chortaj, natomiast ojcem jest pies rasy chart polski z niemieckiej hodowli Aziza Men Tara, zarejestrowany w Szwajcarii. Pomimo znanego pochodzenia w katalogach wszystkich wystaw ten pies figuruje, jako: " Malego KsieciaDalemir" [I]ojciec:............, matka ............ hodowca: Sandra Zanolla, właściciel: Uve und Sibille Tobisch[/I]" Edited December 18, 2013 by resurgam błąd Quote
Asiaczek Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 Ciekawe jak sprawa potoczy się dalej.... Jak widac, krętactwo jest wszędzie...:( pzdr. Quote
Recommended Posts