Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Historia tej psiny nie jest kolorowa...
Nie planowane szczeniaki, przypadkowe domy, nieudana adopcja, łańcuch i chleb z wodą...:-(
ta niespełna 8 msc sunia mix dobermana - waży zaledwie 12kg!!!, tyle już w życiu przeszła... a mimo to jest przekonany i bardzo ufnym psem, wręcz garnącym się do człowieka...
pomóżcie znależć jej wspaniały dom na jaki zasługuje!!!!

suczka jest wysterylizowana, przebywa w Starachowicach w miejscu gdzie nie jest bezpieczna, trzeba ją jak najszybciej zabrać, potrzebna pomoc!!!!

Deklaracje stałe:
Alla Chrzanowska - 30zł
AgataP - 20zł
ang - 20zł
monika 083 - 30zł przez 3 msc
sharka - 10zł
Deklaracje jednorazowe:
kundelkowa skarbonka - 200zł
Alla Chrzanowska - 20zł
25zł - od pewnej osoby

Wpłynęło w maju(dekl. na czerwiec)
28,05,2012 - 50zł od Alla Chrzanowska(deklaracja czerwiec +jednorazowa wpłata)
29,05,2012 - 200zł od kundelkowa skarbonka
30,05,2012 - 155zł ang (bazarek +deklaracja za czerwiec)
30,05,2012 - 20zł AgataP(deklaracja czerwiec)
30,05,2012 - 20zł monika 083(deklaracja czerwiec)
Wpłynęło czerwiec(dekl. za lipiec)
01,06,2012 - 30zł Alla Chrzanowska(dek. lipiec)
01,06,2012 -30zł Alla Chrzanowska(dek. lipiec)
01,06,2012 -10zł Buńka (dekl. lipiec)
13,06,2012 - 20zł AgataP(dekl. lipiec)
18,06,2012- 20zł sharka (lipiec+sierpień)

Wpłynęło lipiec:
2,07,2012 - 30zł Alla Chrzanowska (dek. sierpien)
4,07,2012 - 20zł sharka (na wyróżniona tablice)
4,07,2011 - 20zł Agata P
11,07,2012 - 30zł ang (dek. lipiec+10zł jednorazowo)
Wpłynęło sierpień:
1,08,2012- 30zł sharka (dekl. sierpień i wrzesień)
1,08,2012 - 30zł Alla Chrzanowska
1,08,2012 - 39,75 zl monika083
13,08,2012 - 20zł ang(deklaracja)
13,08,2012 - 20zł AgataP(deklaracja)
Wydatki:
DT + PALIWO - 400zł(przelane 5,06,2012)
wyróżniona tablica.pl - 19,99zł
dt - 250zł (przelane 16,07,2012)
dt - 175 zł (przelane 13,08,2012)
Zostało: -25zł(stan na 13,08,2012) - zeruję i Tosia jest na 0zł.

Edited by justysiek
  • Replies 334
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='agaga21']a wiadomo skąd ona adoptowana była? właściciele chcą ją oddać?[/QUOTE]

mama tej suczki zmarła przy porodzie a ona trafiła do ludzi gdzie nie ma super warunków...
i trzeba ją zabrać, ta babka już kilka dni temu ją wydała... a wczoraj Ania102 ją znalazła na ulicy :-( więc w super miejsce trafiła...

Posted

Dzieki justysiek za wątek. Wyjaśniam:
Suczka jest u starszej, schorowanej kobiety. Dostaje wodę z chlebem i jakiś makaron, stoi w odchodach. Ta kobieta była właścicielką jej matki, która zmarła przy porodzie. Suczka była 2 razy wydana przez tą kobietę i wracała. Pani nie zna się na adopcjach i wydała gdziekolwiek. Ta kobieta jest chora i bardzo chce ją oddać. Na chwilę obecną nie mamy możliwości zapewnienia jej tymczasu.
Sama złapałam wczoraj sukę i zaprowadziłam ją do tej babki jak zerwała się z łąńcucha i biegała po ulicy.

Bardzo chciałabym zapewnić jej jakiś bezpieczny tymczas, ale nie ma na to zbyt perspektyw.

Posted (edited)

TEKST DO OGŁOSZEŃ!

Tosia- młodziutka, wesoła, śliczna suczka do adopcji

Tosia ma 7 miesięcy, jest średniej wielkości suczką (trochę ponad kolano, jeszcze rośnie).
Tosia jest grzeczna, zabawowa i miła. Uwielbia kontakt z człowiekiem, jest delikatna i łagodna.
Lubi towarzystwo innych zwierząt.
Suczka jest wysterylizowana, zaszczepiona,odrobaczona i zaczipowana.
Przebywa w Katowicach.
Warunkiem adopcji Tosi jest zgoda na wizytę przedadopcyjną oraz podpisanie umowy adopcyjnej.
Tosia poznała co to jest bezdomność dlatego prosimy o przemyślane decyzje.
W razie możliwości wolontariusze pomogą w transporcie do nowego domu.
Kontakt:
e-mail: [email protected]
323-533-135
535-194-226

Edited by Ania102
Posted

Byłam dziś u Tosi i zabrałam ją na spacer, była przeszczęśliwa, Puściłam ją na placu ogrodzonym ze smyczy i przychodziła na każde zagwizdanie, dawała soczyste buziaki. To wspaniałą sunia i bardzo nieszczęśliwa. Łańcuch jest przedłużony i ona zamiast na podwórzu siedzi przed ni patrzy na wszystkich, serce się łamie jak się koło niej przechodzi. Zawiozłam 2 kg karmy i obrożę od mojej suki. Niestety ten łańcuch ma na końcu dwa metalowe kółka akurat przy jej szyi i bardzo jej ciąży. Tosia waży 12 kg, ważyłam ją przed sterylką, powinna ważyć koło 20:-(

Pisałam do Jaagi, tymczas u niej byłby możliwy tylko trzeba zebrać deklaracje. Musimy zebrać 250 zł deklaracji. Proszę o deklarowanie choćby małych sum.

Buńko pomożesz porozsyłać wątek? Dziękuję Ci za obecność i bardzo żałuję, że Sabie nam się nie udało pomóc.

Posted

Oczywiście wątek porozsyłam;) mam nadzieje że Tosia będzie miała wiecej szczęścia niż sabunia i uda jej się pomóc.:) możemy zrobić bazarek tylko jeszcze opisuję te rzeczy które mam ci przesłać. To ktoś będzie prowadził bazarek a ja będę wysyłać rzeczy:)

Posted

Dziękuję Maryno za zajrzenie.
Buńko jak najbardziej, można bazarek zrobić na Tosię. Może tamte pieniądze z bazarku przeznaczę na nią?
Dostałam trochę fantów, postaram się je obfocić i też wystawić ale może w weekend.

Posted

jak najbardziej, trzeba koniecznie zabrać tą damę z tego łańcucha. takie piękności to powinny na czerwonej podusi się wylegiwać a nie stać zagłodzone na ciężkim łańcuchu. Mam nadzieję że się uda zebrać tyle ile trzeba:)

Posted

Też mam taką nadzieję. Buńko wiesz jaką ona wzbudza sympatię- niesamowita, nawet mój chłopak ją głaskał i mówił, żebym ją wymieniła na moją problemową sukę. Jak była na sterylce to ładnie weszłą do gabinetu i od razu zaczęła ze wszystkimi się witac.
Dziś na spacerku dochodziłą do każdego płotu i na każdego psa merdała ogonkiem. A biegała jak szalona na tych swoich długich nogach. Zjadła też na spacerze kilka grudek wegla, taka jest zabiedzona:-(

Nie chce oceniać jej właścicielki, mój tz jak ją zobaczył to musiałam go prosić żeby nie dzwonił na SM. Mam nadzieję, że uda się ja zabrać. Pani ma jeszcze kotkę, którą zgodzi,łą się wysterylizować.

Posted

wrzuciłam ją na fb i pisałam do nadziei dobermana i nic...
gdyby się choć karmę udało załatwić...
potrzeba ok 100 zł

ja dziś nie dałam rady dotrzeć do starachowic, jutro też nie...:-(
jestem wściekła na maksa do tego Cezar ma problemy ze zdrowiem, jestem załamana....

Posted

Justyna a kiedy będziesz, napisz mi na pw o co chodzi z Cezarem.
Ja rozsyłam wątek, będę póki co chodzić z nią na spacery jak oczywiście będę mogła. Chciałąbym jej łańcuch chociaż zmienić bo ma takie kółka przy zapince, bardzo ciężkie.
Proszę pomóżcie mi rozsyłać wątek, żeby uzbierać deklaracje. 250 zł to nie taka duża suma ale jednak dla mnie duża w tym momencie i saa jej nie pomogę

Posted

w poniedziałek chcem załatwić weterynarza i zaliczenie ze studiów mam...
myślę że koło wt/ środy... oby jak najszybciej.
ja Ci pomogę z tą sunią w miarę moich możliwości.

Posted

hej:) jestem na zaproszenie Ani:) mogę zaproponować deklarację (nie wiem ile, pomyślę), albo pomoc przy bazarkach, jakby co, dajcie znać