Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam, już mam informację od Kaji69, że doszły wpłaty od Farmerki63-50 zł i od FiDiaag -30 zł. Dziękujemy serdecznie :loveu::loveu:!

Poprosiłam Kaję69 o jakiś kwit od wetki.

Gabi czuje się bardzo dobrze. Już byłoby można ją ogłaszać.

Posted

[quote name='kkasiiiar']Jakies fajne fotki do ogłoszeń i moge Gabi wykupic pakiet :)

Dziękuję kkassiia, już poprosiłam Kaję69 o jakieś nowe foty, chociaż teraz ciężko zrobić, bo ciągle pada.

Ja mam tylko zdjęcia Gabi z kumplami. Przyjechali wczoraj ze schroniska:

Posted

Ja mam chętny domek na sunię w typie pudelka.Czy mogę prosić o kontakt aby Pani podesłać.Pani mieszka na śląsku ma dom z ogrodem,kotka i dużego psa.Czy Gabi dogaduje się z takimi zwierzakami i czy transport by wchodził w grę?

Posted (edited)

Anula napisał(a):
Ja mam chętny domek na sunię w typie pudelka.Czy mogę prosić o kontakt aby Pani podesłać.Pani mieszka na śląsku ma dom z ogrodem,kotka i dużego psa.Czy Gabi dogaduje się z takimi zwierzakami i czy transport by wchodził w grę?

Podaję telefon do DT Gabi - 502104434.

Gabi mieszka w domu z kilkunastoma psami różnej wielkości i płci. Nie jest konfliktowa, można powiedzieć, że jest bezproblemowa. Jest tam również kotka, która chadza własnymi drogami, ale Kaja69 może ich bezpośrednio skonfrontować. Transport jak najbardziej możliwy. Oczywiście najlepiej jeszcze bezpośrednio się skontaktować z DT.

Edited by toyota
Posted

Już wysłałam maila i czekam na odpowiedź.Pani mieszka w Knurowie k/Gliwic.
Podsyłam psiaki do zapytań o moją tymczasowiczkę,która już znalazła domek.Może uda się tym sposobem jeszcze jakiemuś psiakowi znaleźć domek.Jak coś będę wiedziała dam znać.

Posted

Anula napisał(a):
Już wysłałam maila i czekam na odpowiedź.Pani mieszka w Knurowie k/Gliwic.
Podsyłam psiaki do zapytań o moją tymczasowiczkę,która już znalazła domek.Może uda się tym sposobem jeszcze jakiemuś psiakowi znaleźć domek.Jak coś będę wiedziała dam znać.

Pani nie odezwała się do tej pory.
A Gabi jest umieszczona na pudlach w potrzebie bo nawet nie wiem?

Posted (edited)

Anula napisał(a):
Pani nie odezwała się do tej pory.
A Gabi jest umieszczona na pudlach w potrzebie bo nawet nie wiem?

Pani dzwoniła do Kaji69 ok. tydzień temu i pytała o Gabi. Gabi nie jest młodym psem, ma ok. 8-10 lat i wiadomo, że to działa zniechęcająco do adopcji.

Jast umieszczona na pudlach w potrzebie.

Edited by toyota
Posted (edited)

No właśnie finał taki, że pani się kontaktowała, miała się zastanowić i się więcej nie odezwała, pomimo tego, że Gabi jest psem zupelnie bezproblemowym i ma pozytywny stosunek do kotów i wszystkch psów. Pewnie chodzi o jej wiek.

Także transport to nie byłby problem, bo Kaja69 gotowa byłaby zawieźć Gabi.

Edited by toyota
Posted

[quote name='toyota']Gabi boi się apartu, więc trudno o weselszą minę:

Śliczna Gabunia, moja imienniczka. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto pokocha ją całym sercem i nie odstraszy go wiek suni.

Posted

Melduję się na wątku :) Sunia jest śliczna i miała dużo szczęścia że na was trafiła! Na pewno jakiemuś miłośnikowi rasy przypadnie do gustu :) Na prośbę cioteczki toyota napiszę dziś ładne ogłoszenie dla malutkiej :)

Posted

Ok skończyłam. Postanowiłam jej zrobić wesołe ogłoszenie :) Jeśli uważacie że smutne i chwytające za serce będzie lepsze to mogę zmienić, ale wydaje mi się że to też jest ok :)
Częstujcie się:

Przygarnij Pan Pudla :)

Gabi to Śliczna czarna pudlica. Ma piękne loczki (obecnie nieco przycięte) i mądre czarne oczka.
Gabi jest zupełnie bezproblemowa. Grzeczna i ułożona.
Jest też wykształcona! – zna język kotów i świetnie się nim posługuje, dzięki czemu, wśród swoich psich przyjaciół nazywana jest lokowaną ambasadorką – potrafi porozumieć się i dogadać niemal z każdym kotem! Z pewnością w nowym domku szybko nawiąże dyplomatyczne stosunki z wszystkimi mieszkańcami. Gabi nie ma uprzedzeń – kocha zarówno dwunożnych jak i czworonożnych przedstawicieli ssaków.
Gabi jest też wojowniczką. Przeszła przez poligon schroniska i zwyciężyła! Mimo ciężkich ran (m.in. zaawansowane ropomacicze, problemy z futerkiem, dredy) z wojny wróciła jako zwyciężczyni. Zagoiła swoje blizny i teraz na psiej emeryturze czeka na człowieka, któremu będzie mogła podarować całe swoje kochające serce.
Nie jest szczeniakiem. Ma 8 lat, ale wciąż czuje się jak nastolatka. Dokazuje, che się bawić i przytulać. Przede wszystkim chce się dzielić swoją radością i wolą życia.
Gabi obiecuje też, że jeśli nowy właściciel będzie należycie dbał o jej piękne, czarne futerko, to w zamian może się spodziewać wielu achów i ochów wykrzykiwanych przez sąsiadów ;)
Psia Dama jest już po sterylizacji (nie będzie problemu z cieczką i uganiającymi się za nią adoratorami), ma też aktualną książeczkę szczepień. Czeka na Ciebie w domku tymczasowym.
To jak? Przygarniesz Gabi?

Posted (edited)

Carrie i Tequila- wielkie dzięki za pomoc :loveu:. Gabi taka smutna na tych zdjęciach, to chociaż tekst jest wesoły. A tak naprawdę to Gabi jest całkiem wesołym psem.

Ja bym tylko tytuł ogłoszenia zmieniła, bo "Przygarnij Pan Pudla", to tak się od razu kojarzy, jakby Gabi była samcem, więc może lepiej "Przygarnij Panią Pudelkę" ?

Edited by toyota