magdola Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 [quote name='Cudak'] Trzymajcie kciuki, żeby wrócił, to go uwiążę przy budzie - do piątku jakoś się przemęczy... ...[/QUOTE] To w sumie kiedy on sie w podróż wybiera? Quote
Cudak Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 [quote name='magdola']To w sumie kiedy on sie w podróż wybiera? mgro pisała chyba, ze w piątek mogłaby go zabrać? Będzie pasowało? Quote
magdola Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 (edited) Mi to bez znaczenia, tylko dt wolałby w niedziele bo ma wolne od pracy... Ale sie jeszcze dowiem... Edited May 16, 2012 by magdola Quote
tobciu Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 [quote name='magdola']Mi to bez znaczenia, tylko dt wolałby w niedziele bo ma wolne od pracy... Ale sie jeszcze dowiem... Mam wykupione 2 pakiety ogłoszeniowe czy nikt nie potrzebuje? Może dla pitbulki DONY bys chciala pakiet ofiarowac ? http://www.dogomania.pl/forum/threads/194911-DONA-rednose-ka-rozpaczliwie-potrzebuje-deklaracji-inaczej-czeka-j%C4%85-schron/page54 Quote
magdola Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Mała Nikola już została przeszkolenia jak sie psiakiem zajmować... Zostaje tylko trzymać kciuki, żeby mocno nie halasowal w domu, bo to nowi lokatorzy i niektórzy sąsiedzi dość niemili są.... Quote
Cudak Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Już po szczepieniu :) Niestety Norek bardzo się bał - w samochodzie aż trząsł się ze strachu :( Boi się również wchodzić do pomieszczeń i będzie potrzebował czasu by się przyzwyczaić do mieszkania w domu. Fajnie, że w DT jest dziecko, bo dzieci bardzo lubi i prędzej się oswoi z nową sytuacją. Przegryzł mi dziś dwie smycze (jedną jak go rano na podwórku uwiązałam, drugą w samochodzie, jak wyszłam na chwilę do sklepu), więc wiązać go w żadnym wypadku pod sklepem, na "sekundę" nawet nie można, bo ucieknie. Quote
Cudak Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 W razie, gdyby zaczął hałasować, to na allegro widziałam niedawno obroże antyszczekowe za ok 20 zł. Nie wiem tylko, czy faktycznie one działają? Quote
magdola Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 W sumie to dobrze, ze przyjedzie w piątek wieczorem, bo w weekend będzie miał towarzystwo cały czas... Quote
mgro Posted May 16, 2012 Author Posted May 16, 2012 Zamieszczam dowód zapłaty za dzisiaj. Szczepienie 25 zł + książeczka gratis, smycz 12,50 i szelki 19,80. Z obroży za bardzo głowę wysuwał, na szelkach znacznie lepiej się prowadzi Saldo Norka na ten moment wynosi 132,70 zł Quote
magdola Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 (edited) [quote name='Cudak']W razie, gdyby zaczął hałasować, to na allegro widziałam niedawno obroże antyszczekowe za ok 20 zł. Nie wiem tylko, czy faktycznie one działają?[/QUOTE] Właśnie ja kupiłam...;) Ja tak myśle, ze jak ma skłonności do przegryzania smyczy to może mu łańcuszek kupić? A to szczepienia na wscieklizne? Edited May 16, 2012 by magdola Quote
magdola Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 [quote name='mgro']Tak, na wściekliznę[/QUOTE] A lisetke dostał? zobaczymy czy obroza zadziała.... Quote
Cudak Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 [quote name='magdola']Właśnie ja kupiłam...;) Ja tak myśle, ze jak ma skłonności do przegryzania smyczy to może mu łańcuszek kupić?[/QUOTE] Dziękuję :) Faktycznie, mogłyśmy pomyśleć o łańcuszkowej smyczy.. Quote
magdola Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 (edited) Ja mam nowy łańcuszek, ale dość gruby, I ciężki:(raczej na dużego psa... napisalam na ogloszeniowym... w każdym razie fanty już przekazane.... Edited May 16, 2012 by magdola Quote
tobciu Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Odebrałam od ciotki magdoli maly kontener fantów :) Toż to będzie mega bazar :) Manhattan przy nim to będzie pikuś. Quote
magdola Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 (edited) [quote name='tobciu']Odebrałam od ciotki magdoli maly kontener fantów :) Toż to będzie mega bazar :) Manhattan przy nim to będzie pikuś.[/QUOTE] Hehehe, Chcesz wiecej?. może uda mi sie kupić smyczke lancuszkowa na bazarku... Edited May 16, 2012 by magdola Quote
Cudak Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Super, że już fanty przekazane i będzie bazarek dla Norka :) Po szczepieniu... nieszczęśliwy bardzo, bo uwiązany musi siedzieć... Fajnie, że tylko do jutra :) Quote
magdola Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 [quote name='Cudak']Super, że już fanty przekazane i będzie bazarek dla Norka :) :)[/QUOTE] Oj będzie bazar, będzie... I to dziecięcy.... Quote
Cudak Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Dziękuję Wam wszystkim za pomoc dla Norka, naprawdę nie spodziewałam się takiego odzewu :loveu: Mam nadzieję, że Norek wykorzysta swoją szansę (DT), uda się go w miarę szybko zsocjalizować (wczoraj w mieście, na smyczy, był kupką psiego nieszczęścia... nie zna takiego życia) i że znajdzie swój domek, taki już na zawsze... Quote
magdola Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Na szczęście dt mieszka z dała od zgiełku ulicznego, pomimo, ze w mieście. Obok są działki, więc będzie duzo do zwiedzania... A jak zostanie tam na dłużej...:cool3: To za jakieś dwa lata będzie mieszkał w jeszcze lepszych warunkach... Bo te terazniejsze to przejsciowe...Ale to na razie plany. Na razie Norku nos do góry :) Quote
Lupi Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Witaj pati1978! Myślę że z psa będziesz zadowolona ale jak z każdą bidą, trzeba będzie nad nim pracować. Życzę cierpliwości i zadowolenia z efektów :loveu:. Quote
pati1978 Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Najbardziej chyba moja córcia , ja mam straszne obawy ,związane z jego przybyciem , bo nie wiem jak nas odbierze i9 jak będzie się zachowywal Quote
Recommended Posts