Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Cudak']
Trzymajcie kciuki, żeby wrócił, to go uwiążę przy budzie - do piątku jakoś się przemęczy... ...[/QUOTE]
To w sumie kiedy on sie w podróż wybiera?

• Replies 508
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mała Nikola już została przeszkolenia jak sie psiakiem zajmować... Zostaje tylko trzymać kciuki, żeby mocno nie halasowal w domu, bo to nowi lokatorzy i niektórzy sąsiedzi dość niemili są....

Posted

Już po szczepieniu :) Niestety Norek bardzo się bał - w samochodzie aż trząsł się ze strachu :( Boi się również wchodzić do pomieszczeń i będzie potrzebował czasu by się przyzwyczaić do mieszkania w domu. Fajnie, że w DT jest dziecko, bo dzieci bardzo lubi i prędzej się oswoi z nową sytuacją.

Przegryzł mi dziś dwie smycze (jedną jak go rano na podwórku uwiązałam, drugą w samochodzie, jak wyszłam na chwilę do sklepu), więc wiązać go w żadnym wypadku pod sklepem, na "sekundę" nawet nie można, bo ucieknie.

Posted

W razie, gdyby zaczął hałasować, to na allegro widziałam niedawno obroże antyszczekowe za ok 20 zł. Nie wiem tylko, czy faktycznie one działają?

Posted

Zamieszczam dowód zapłaty za dzisiaj. Szczepienie 25 zł + książeczka gratis, smycz 12,50 i szelki 19,80. Z obroży za bardzo głowę wysuwał, na szelkach znacznie lepiej się prowadzi

Saldo Norka na ten moment wynosi 132,70 zł

Posted (edited)

[quote name='Cudak']W razie, gdyby zaczął hałasować, to na allegro widziałam niedawno obroże antyszczekowe za ok 20 zł. Nie wiem tylko, czy faktycznie one działają?[/QUOTE]
Właśnie ja kupiłam...;)
Ja tak myśle, ze jak ma skłonności do przegryzania smyczy to może mu łańcuszek kupić?
A to szczepienia na wscieklizne?

Edited by magdola
Posted

[quote name='magdola']Właśnie ja kupiłam...;)
Ja tak myśle, ze jak ma skłonności do przegryzania smyczy to może mu łańcuszek kupić?[/QUOTE]

Dziękuję :)

Faktycznie, mogłyśmy pomyśleć o łańcuszkowej smyczy..

Posted (edited)

Ja mam nowy łańcuszek, ale dość gruby, I ciężki:(raczej na dużego psa...
napisalam na ogloszeniowym...
w każdym razie fanty już przekazane....

Edited by magdola
Posted (edited)

[quote name='tobciu']Odebrałam od ciotki magdoli maly kontener fantów :)
Toż to będzie mega bazar :) Manhattan przy nim to będzie pikuś.[/QUOTE]
Hehehe, Chcesz wiecej?.
może uda mi sie kupić smyczke lancuszkowa na bazarku...

Edited by magdola
Posted

Super, że już fanty przekazane i będzie bazarek dla Norka :)

Po szczepieniu... nieszczęśliwy bardzo, bo uwiązany musi siedzieć... Fajnie, że tylko do jutra :)

Posted

Dziękuję Wam wszystkim za pomoc dla Norka, naprawdę nie spodziewałam się takiego odzewu :loveu:
Mam nadzieję, że Norek wykorzysta swoją szansę (DT), uda się go w miarę szybko zsocjalizować (wczoraj w mieście, na smyczy, był kupką psiego nieszczęścia... nie zna takiego życia) i że znajdzie swój domek, taki już na zawsze...

Posted

Na szczęście dt mieszka z dała od zgiełku ulicznego, pomimo, ze w mieście. Obok są działki, więc będzie duzo do zwiedzania... A jak zostanie tam na dłużej...:cool3: To za jakieś dwa lata będzie mieszkał w jeszcze lepszych warunkach... Bo te terazniejsze to przejsciowe...Ale to na razie plany. Na razie Norku nos do góry :)

Posted

Witaj pati1978!
Myślę że z psa będziesz zadowolona ale jak z każdą bidą, trzeba będzie nad nim pracować. Życzę cierpliwości i zadowolenia z efektów :loveu:.