Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='michelle04']Wie, wie....[/QUOTE]

A bo siem przeraziłam, że jeszcze Maniek zostanie dubeltowo zaszczepiony z rozpędu :D - przepraszam, bo się wczuwam, jakbym miała jakieś prawa, kurka :(

Posted

[quote name='keakea']Myślisz, że dałoby się też w tę sobotę zrobić rtg łapki?[/QUOTE]

Póki co dr Bieżyński ma obejrzeć to zdjęcie ze schroniska. Jeśli okaże się, że będą potrzebne nowe zdjęcia albo obejrzenia łapulki Maniusia, to michelle już do mnie dzwoniła i powiedziała, że nie ma najmniejszego problemu :)

[quote name='keakea']A bo siem przeraziłam, że jeszcze Maniek zostanie dubeltowo zaszczepiony z rozpędu :D - przepraszam, bo się wczuwam, jakbym miała jakieś prawa, kurka :([/QUOTE]

Bardzo dobrze, że o tym piszesz, bo ja zakręcona jestem i o wielu rzeczach w jednej minucie pamiętam, a potem już nie. Napisałaś o badaniu krwi- od razu zadzwoniłam do schroniska po tym poście, napisałaś o chirurgu-od razu wzięłam się za szukanie lekarza i zadzwoniłam do dr Bieżyńskiego. Twoje posty to takie moje osobiste przypominajki :happy1:

Posted

No fakt, a ja zapomniałam, że robili Marianowi rtg w schronisku.

No ale przeca mówiłam, żeby nie brak możliwości, Marian już by u nas mieszkał :(

Posted

Będę teraz siedzieć jak na szpilkach i czekać na dalsze newsy o zdrowiu Mariana i łóżku Mariana i codziennych zajęciach Mariana...

Pokicham się od tego wyczekiwania. A 4 czerwca mam egzamin. I powinnam się uczyć, ale za późno się za to zabrałam i teraz już nie zdążę. Więc się obijam i czekam na nieuchronną oblewkę :)

Posted

[quote name='keakea']No fakt, a ja zapomniałam, że robili Marianowi rtg w schronisku.

No ale przeca mówiłam, żeby nie brak możliwości, Marian już by u nas mieszkał :([/QUOTE]
jakbyśmy tak zrobili roszady osobowo-mieszkaniowe wśród tu obecnych, to myślę, że gdzieś by się miejsce na naszego robaczka znalazło :cool3:

Posted

[quote name='MTD']jakbyśmy tak zrobili roszady osobowo-mieszkaniowe wśród tu obecnych, to myślę, że gdzieś by się miejsce na naszego robaczka znalazło :cool3:[/QUOTE]

To takie nieśmiałe zaproszenie do wspólnego mieszkania, które proponowałam?:cool3: Wiedziałam, że czujesz to samo co ja:eviltong:

Posted

[quote name='keakea']Czasem nie kupowałyście losu na totolotka na Ugorek 10? Bo ponoć kumulacja padła w Krakowie :D[/QUOTE]
ahhh zbudowałabym sobie dom i przygarnęła 10 staruszków i paulinę, bo ciągle się wprasza :roll:

Posted (edited)

[quote name='MTD']ahhh zbudowałabym sobie dom i przygarnęła 10 staruszków i paulinę, bo ciągle się wprasza :roll:[/QUOTE]

Jakie wprasza, jakie wprasza? :D Ja wiem, że to są zaproszenia tylko Ty wstydliwa jesteś, więc ja przejmuję inicjatywę :razz:

[quote name='keakea']Aha, czyli jednak nie Wy :( - uoooo, szkoda :(

Ale nic, próbujemy dalej :)

Czekam z płonącymi uszkami na wieści od Maniusia :)[/QUOTE]

Jak i jo:)

Spróbowałam trochę sklecić te dwa ogłoszenia, które stworzyła MTD. Jako główne zdjęcie dałabym Marianka w muszce (zwróci to na pewno uwagę wielu osób) i na początek ten słodki tekst, a potem trochę konkretów, żeby każdy miał świadomość jaka jest sytuacja. Co Wy na to?

[COLOR=#414141][LEFT][FONT=Verdana]Piękny, uroczy amant Marian szuka swojej drugiej połówki.[/FONT][/LEFT]
[/COLOR][COLOR=#414141][LEFT][FONT=Verdana]Płeć obojętna, kolor włosów także, wszelkie owłosienie nie przeszkadza, a makijaż jest zbędny.[/FONT][/LEFT]
[/COLOR][COLOR=#414141][LEFT][FONT=Verdana]Marian kocha naturalność i żyje w zgodzie z matką naturą. [/FONT][/LEFT]
[/COLOR][COLOR=#414141][LEFT][FONT=Verdana]To elegancki starszy pan na emeryturze, uprzejmy, spokojny, ciepły, szuka kogoś troskliwego, z dużym sercem.[/FONT][/LEFT]
[/COLOR][COLOR=#414141][LEFT][FONT=Verdana]Status społeczny nie jest dla niego ważny, choć nie ukrywa, że lubi kiedy druga połówka płaci za niego w sklepie.
[/FONT][/LEFT]
[/COLOR][COLOR=#414141][LEFT][FONT=Verdana]Mile widziane zdolności kulinarne.[/FONT][/LEFT]
[/COLOR][COLOR=#414141][LEFT][FONT=Verdana]Przed zawarciem związku podpiszemy umowę- Marian to szanujący się obywatel, nie może sobie pozwolić na złamanie serca.

12-letni [COLOR=#000000]Marian czeka na dom w podwrocławskim hotelu dla zwierząt. Psiak prawie całe swoje życie spędził na ulicy i c[/COLOR]hoć nikt go nie uczył, nie socjalizował, to bardzo ludzi towarzystwo człowieka, sam domaga się pieszczot, wystarczy zwrócić na niego swoją uwagę, a już merda ogonkiem.
[/FONT][/LEFT]
[/COLOR][COLOR=#000000][COLOR=#000000][FONT=Verdana]Maniek to mały psiak, wycierpiał dużo w życiu- jego poharatane ciałko mówi samo za siebie.. źle zrośnięta łapa przez którą jest trochę kaleki, blizna na bliźnie.[/FONT] [/COLOR][/COLOR][COLOR=#000000][COLOR=#000000][FONT=Verdana]Znalazł się jednak ktoś kto zgarnął go z ulicy, zabrał do schroniska, gdzie pies zaczął wyglądać normalnie, został odpchlony, odrobaczony, zaszczepiony, wykastrowany.
[/FONT][/COLOR][/COLOR][CENTER][COLOR=#000000]Jest spokojnie psiakiem, cierpliwie znosi wszelkie zabiegi wokół siebie, powoli uczy się również chodzenia na smyczy.[/COLOR][/CENTER][COLOR=#000000][COLOR=#000000][FONT=Verdana]
[/FONT][/COLOR][/COLOR]Akceptuje zarówno inne psy, jak i koty.
[COLOR=#000000][COLOR=#000000][FONT=Verdana]Jeśli Ty nie możesz go przygarnąć i podarować mu GODNEJ starości,
rozejrzyj się, może masz wokół siebie kogoś o dobrym sercu, kto ma wolny kąt.
On nie ma dużych wymagań, bo jak mógłby mieć?
On nie ma nic.
Ma nas.
Może mieć Ciebie.
[/FONT][/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#000000][COLOR=#000000][FONT=Verdana]Zadzwoń, pomóż nam go uratować: [/FONT][/COLOR][/COLOR][COLOR=#000000][COLOR=#000000][FONT=Verdana]604 430 023[/FONT][/COLOR][/COLOR]

Edited by paula_t
Posted

namieszałaś :eviltong: nie łącz ich może jednak, daj jedno na bazar a drugie sami będziemy robić, tzn ja mu robię codziennie różne także ten tego, nigdy nie wiadomo czy na smiech sie uda czy na litość, dwa w jednym mi nie pasuje jakoś..
do litościwych mam nowe zdjęcie ;)
[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-qgVFIfIwuoQ/T8X5DktlYvI/AAAAAAAAFuY/2TongcuqpHM/s640/DSC01473.JPG[/IMG]

Posted

[IMG]http://supergify.pl/images/stories/yrafy/jee/1111.gif[/IMG][IMG]http://supergify.pl/images/stories/yrafy/jee/1111.gif[/IMG]czekamy i sciskuniamyyyyyyyyyyyy!

Posted (edited)

[quote name='keakea']Będę teraz siedzieć jak na szpilkach i czekać na dalsze newsy o zdrowiu Mariana i łóżku Mariana i codziennych zajęciach Mariana...

Pokicham się od tego wyczekiwania. A 4 czerwca mam egzamin. I powinnam się uczyć, ale za późno się za to zabrałam i teraz już nie zdążę. Więc się obijam i czekam na nieuchronną oblewkę :)[/QUOTE]

Ty się nie migaj, Ty się ucz :cool3: :mad:

[quote name='MTD']jakbyśmy tak zrobili roszady osobowo-mieszkaniowe wśród tu obecnych, to myślę, że gdzieś by się miejsce na naszego robaczka znalazło :cool3:[/QUOTE]
[quote name='paula_t']To takie nieśmiałe zaproszenie do wspólnego mieszkania, które proponowałam?:cool3: Wiedziałam, że czujesz to samo co ja:eviltong:[/QUOTE]

Dobra, skoro wszyscy się zgadzają, to małża MTD damy do mojej kuchni, bo lubi i umie gotować, to się moje psiuty ucieszą. Paule damy do MTD, a Mańczysława do domu Pauli do jej narzeczonego. Ciekawe tylko co nasi małżowie na to :D bo Marianek to pewnie zadowolony by był :D

[quote name='MTD']ahhh zbudowałabym sobie dom i przygarnęła 10 staruszków i paulinę, bo ciągle się wprasza :roll:[/QUOTE]

:roflt: tia... tofa Cię :roflt:

[quote name='paula_t']Ok, masz rację to daję "litościwe"

Nowe zdjęcia też wykorzystałam [/QUOTE]

A nie lepiej na śmiesznie? bo litościwych dużo jest, a taki Marianek z muchą to przyciagnie znacznie więcej ludzi :roll:

MTD dobra jesteś w przerabianiu zdjęć :thumbs:

Edited by Gosiapk
rozszerzenie
Posted

[quote name='keakea']Będę teraz siedzieć jak na szpilkach i czekać na dalsze newsy o zdrowiu Mariana i łóżku Mariana i codziennych zajęciach Mariana...

Pokicham się od tego wyczekiwania. A 4 czerwca mam egzamin. I powinnam się uczyć, ale za późno się za to zabrałam i teraz już nie zdążę. Więc się obijam i czekam na nieuchronną oblewkę :)[/QUOTE]

No to jest Nas dwie :D
Jak to mówią: "Nie ma spiny, są drugie terminy" :eviltong:

Maniek-amant też będą i cały czas krążą po różnych stronach, tyle tylko, że tych 130 ogłoszeń będzie na litość, a śmieszniutkie będą robione przez Nas tutaj zgromadzonych (komu się chce oczywiście :)). Trza się jakoś podzielić :) Aha i tamtych 130 będzie na Dolnośląskie, bo tam Maniutek jest, tam można przyjechać zobaczyć go, zaobserwować reakcję itd.

Posted

[quote name='Gosiapk']

Dobra, skoro wszyscy się zgadzają, to małża MTD damy do mojej kuchni, bo lubi i umie gotować, to się moje psiuty ucieszą. Paule damy do MTD, a Mańczysława do domu Pauli do jej narzeczonego. Ciekawe tylko co nasi małżowie na to :D bo Marianek to pewnie zadowolony by był :D [/QUOTE]
michał pauli na pewno kocha manka tylko sie nie przyznaje (ego) także pewnie się zgodzi niby z ciężkim sercem :razz:
[quote name='Gosiapk']
:roflt: tia... tofa Cię :roflt: [/QUOTE]
:eek2:BYLEBY NIE CHCIAŁA SIĘ CAŁOWAĆ ;)
[quote name='Gosiapk']
MTD dobra jesteś w przerabianiu zdjęć :thumbs:[/QUOTE]
presja presja :thinkerg:

[quote name='paula_t']
Jak to mówią: "Nie ma spiny, są drugie terminy" [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/eviltongue.gif[/IMG]
[/QUOTE]

ujot się uczy sialalala :siara:

Posted (edited)

A pewnie, że kocha. Jakby nie kochał, to by się tak nie zaangażował no i...nie cieszył się tak na sam jego widok :)

Michelle wysłała zdjęcia zdjęcia RTG Maniusia, więc od razu poszedł mail do Pana Doktora. Zobaczymy co tam z tego zdjęcia wyczyta...

Właśnie zakończył się kolejny mój bazarek. Wprawdzie było parę komplikacji (bazarek kończył się 30.05 o 22 i najpierw zakończyłam bazarek wczoraj, bo zobaczyłam, że jest 30 a to była pierwsza w nocy, a potem o 20 zamiast o 22...chyba mam za dużo na głowie :nerwy:). A w dodatku za kolejny biorę się już drugi dzień i nie mam kompletnie kiedy tego zrobić do końca:/ Na bazarku udało się zebrać 82 złote :)

Edited by paula_t
Posted

[quote name='Gosiapk']82zł to będzie na czynsz hotelikowy za czerwiec?[/QUOTE]

Czynsz hotelikowy za czerwiec już opłacony, dzisiaj przelałam pieniążki, bo na szczęście deklaracje prawie w całości pokrywają miesięczne utrzymanie Mańczysława u michelle :)

Posted

Witam Cioteczki,
melduję, że pieniążki za hotelik wpłynęły - dziękuję :)
Chłopak został wczoraj odrobaczony, tabletki podane, zdjęcie wysłane, chłopak wyczochrany po doopce ( zaczyna już powarkiwać przy drapaniu, ale tak radośnie), z Dinkiem raczej się nie zaprzyjaźnią, Maniek jeży się na widok Dina, a Dinek warczy :(
Czy maniek dostał jakiś preparat na pchły i kleszcze???Głównie o kleszczach myślę?
Spanie wybrane, oczywiście wersalka :) bo gdzie śpi każdy szanujący się pies? :P No czasami fotel na drzemkę ...

Posted

Maniek na wersalce, ha! Zdjęcie, zdjęcie! :)

A ja teraz będę czekać jak na Godota na odpowiedź dra Bieżyńskiego w sprawie Maniulowej łapki!!!

Dla Maniusia na kleszcze może Ektopar? Dawka na 4 tygodnie (1 ml dla jego wagi) na Allegro = 6,80 zł. Chyba, że już cosik dostał.

A jak ten kaszelek i dyszenie Maniusia?