Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ewakrakow']przeczytałam wątek, dawno mnie nie bylo

Franio(*)
Figuniu wiem, że cierpisz, jeszcze pomożesz niejednemu psiakowi

oby ta znaleziona psinka przez Maniusiowych państwa znalazła domek... taka miła psinka, sponiewierana tułaczką[/QUOTE]

Dziękuję Kochane, wiem, że nie muszę pisać, jak bardzo mi z tym źle.
Głupio pisać o swoim cierpieniu. To nie ono jest ważne.
Dla mnie najgorsze jest to, że On cierpiał i że był taki opuszczony, zwłaszcza przeze mnie, bo tak się stało.

Posted

Cioteczki a ja Wam powiem,że Maniek potrafi sobie radzić jeśli chodzi o zorganizowanie sobie pysznego jedzonka :) Mamy suczkę Goye-dzikuska,która jadla tylko w nocy,gdy nikt nie widzial, a że jedzenie dostają dwa razy dziennie,więc pierwsze zostawalo nietknięte, a drugie znikalo dopiero w nocy,jednak gdy pojawil się amator jej jedzenia czytaj Maniek,dziewczynka je na bieżąco swoje porcje :) więc objadanie się Mańka przynioslo wymierny rezultat,gdyż juz martwilysmy się o tą malą, a tak wiemy,że jednak apetyt jej dopisuje :)

Posted

[quote name='michelle04']Cioteczki a ja Wam powiem,że Maniek potrafi sobie radzić jeśli chodzi o zorganizowanie sobie pysznego jedzonka :) Mamy suczkę Goye-dzikuska,która jadla tylko w nocy,gdy nikt nie widzial, a że jedzenie dostają dwa razy dziennie,więc pierwsze zostawalo nietknięte, a drugie znikalo dopiero w nocy,jednak gdy pojawil się amator jej jedzenia czytaj Maniek,dziewczynka je na bieżąco swoje porcje :) więc objadanie się Mańka przynioslo wymierny rezultat,gdyż juz martwilysmy się o tą malą, a tak wiemy,że jednak apetyt jej dopisuje :)[/QUOTE]

Mańczysław w roli nauczyciela, savoir vivre przy misce:)

Posted (edited)

Maniek to niech tam nie kombinuje, bo już i tak od przyjazdu do Ciebie 6 kilo przytył ;)

Pani Iza i Pan Piotrek zaczynają mieć problemy, bo prawdopodobnie Pani, od której wynajmują zaczyna podejrzewać, że mają psa. Nie mam pojęcia gdzie znaleźć DT, co robić :(

Edited by paula_t
Posted

[quote name='paula_t']Maniek to niech tam nie kombinuje, bo już i tak od przyjazdu do Ciebie 6 kilo przytył ;)

Pani Iza i Pan Piotrek zaczynają mieć problemy, bo prawdopodobnie Pani, od której wynajmują zaczyna podejrzewać, że mają psa. Nie mam pojęcia gdzie znaleźć DT, co robić :([/QUOTE]
To nowi opiekunowie Mańka mają już jakiegoś pieska??

Posted

[quote name='asiuniab']To nowi opiekunowie Mańka mają już jakiegoś pieska??[/QUOTE]

"Nadprogramowego". Znalezionego na śmietniku. Nie może u Nich zostać, bo wciąż są w tym wynajmowanym mieszkaniu, a tam mają zakaz trzymania psów.

Posted

[quote name='michelle04']Cioteczki a ja Wam powiem,że Maniek potrafi sobie radzić jeśli chodzi o zorganizowanie sobie pysznego jedzonka :) Mamy suczkę Goye-dzikuska,która jadla tylko w nocy,gdy nikt nie widzial, a że jedzenie dostają dwa razy dziennie,więc pierwsze zostawalo nietknięte, a drugie znikalo dopiero w nocy,jednak gdy pojawil się amator jej jedzenia czytaj Maniek,dziewczynka je na bieżąco swoje porcje :) więc objadanie się Mańka przynioslo wymierny rezultat,gdyż juz martwilysmy się o tą malą, a tak wiemy,że jednak apetyt jej dopisuje :)[/QUOTE]

Maniek psychoterapeuta ;)

[quote name='paula_t']"Nadprogramowego". Znalezionego na śmietniku. Nie może u Nich zostać, bo wciąż są w tym wynajmowanym mieszkaniu, a tam mają zakaz trzymania psów.[/QUOTE]

Paula, zrób mu wydarzenie na FB, jamniory zwykle szybko znajdują domy.

Posted

[quote name='paula_t']Nie mam niestety :( Dałby ktoś radę założyć chłopakowi wydarzenie, proszę?[/QUOTE]
ale przecież pan piotrek ma fb, byłyby wieści z 1. ręki

Posted

[quote name='paula_t']"Nadprogramowego". Znalezionego na śmietniku. Nie może u Nich zostać, bo wciąż są w tym wynajmowanym mieszkaniu, a tam mają zakaz trzymania psów.[/QUOTE]

kurcze, a mówią, że od przybytku głowa nie boli;

Posted

aj mam nadzieję, że jeszcze nie wyjdzie tak, że Maniek (tfu tfu( w hoteliku zostanie......
ps. michelle, potwierdź że smaki dotarły [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/231253-Dla-MA%C5%83KA-od-Fifiego-%29-do-02-09-12-20-00/page4[/url]

Posted

Chłopaki korzystają z ostatnich ciepłych dni, bo już niedługo to będą uciekać przez deszczem i mrozem do domku ogrzać doopki;)

[quote name='MTD']ale przecież pan piotrek ma fb, byłyby wieści z 1. ręki[/QUOTE]

Figo jest u Pana Piotrka i Pani Izy "ukrywany", więc zamieszczanie o tym wieści na fb nie jest najlepszym pomysłem. Ale na szczęście już nawet nie mam czego proponować, bo udało się!! :multi:SOS Jamniki weźmie Figo pod opiekę, znaleźli mu DT w Warszawie.

[quote name='keakea']Marian, ja się POSIKAM z niecierpliwości do tego drugiego tygodnia listopada!!![/QUOTE]

Już tylko miesiąc, Marianek poczeka tak jak Pani Iza i Pan Piotrek czekają na niego:)

Posted

[quote name='paula_t']

Figo jest u Pana Piotrka i Pani Izy "ukrywany", więc zamieszczanie o tym wieści na fb nie jest najlepszym pomysłem. Ale na szczęście już nawet nie mam czego proponować, bo udało się!! :multi:SOS Jamniki weźmie Figo pod opiekę, znaleźli mu DT w Warszawie.
[/QUOTE]

no to bombeczka, bardzo się ciesze :)

Posted

[quote name='natalka9860']aj mam nadzieję, że jeszcze nie wyjdzie tak, że Maniek (tfu tfu( w hoteliku zostanie......
ps. michelle, potwierdź że smaki dotarły [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/231253-Dla-MAŃKA-od-Fifiego-)-do-02-09-12-20-00/page4[/URL][/QUOTE]

Marianek juz sie pakuje
kocyk,smyczke i obrozke
to mądry psiak i kochany
bedzie ryczenie y:(

Posted

A gdzie ci się Marianku tak spieszy? Jeszcze miesiąc zabawisz u Cioteczek michelle i giselle, więc możesz spokojnie się rozpakować ;)
Ojjjj, domyślam się giselle. Już wiele psiaków musiałyście żegnać, ale przynajmniej są to pożegnania ze świadomością, że psiaki rozpoczynają nowy etap w swoim życiu, z nadzieją, że już na zawsze :)

Posted

PaUlA nie myśl, ze ja zapomniałam o tej kasie,czytaj 50 PLN od Cioteczki Wieso, mam je i proszę byśmy przesunęły je na następny miesiąc, więc teraz już robię kalkulację, która wygląda następująco: Koszt pobytu: 250 PLN dzielimy na 30 dni listopada = więc stawka za dzien wynosi 8,33 mnożymy przez 14 dni (dwa tygdonie listopada i fruu do domku ) więc wychodzi: 116,62 PLN minus 50,00 PLn, które wciaż u mnie na koncie = [B]66,62 PLN [/B]do zapłaty i od dzisiaj tak co któryś post będę przypominać, że do zapłaty zostaje [B]SZEŚĆDZIESIĄT SZEŚĆ ZŁOTYCH I SZEŚĆDZIESIĄT DWA GROSZE :) [/B]

Posted

Absolutnie tak nie myślę :)Haahaha, no przy mojej sklerozie to bardzo dobry pomysł :D
Żebyśmy tylko tą wpłatą nie zapeszyły...
Ciotki, powiedzcie mi, jak to się robi: mam zapłacić z kasy Mariankowej i zarazem odwołać deklaracje? Czy napisać do deklarowiczów, że płacimy w stosunku do płaconych wcześniej deklaracji?