Pianka Posted November 6, 2007 Author Posted November 6, 2007 Byłam dzisiaj u Mabelki:loveu: Na poczatek bardzo dziękuje Ewie za podwóz:Rose: Zapłaciłam za te kilka dni września i cały październik- 555 zł Wiecie co wam powiem, podmienili mi psa:crazyeye: To nie ten sam pies, którego znam ze schroniska:crazyeye: Chodziła między nami, od czasu do czasu podchodziła, calutki czas nas obserwowała i chodziła za nami. Joasia akurat karmiła psy, gdy tylko zwołała Mabel ona poszła za nią:crazyeye: Powolutku będzie trzeba ją uczyć chodzenia na smyczy. Na poczatku będzie miała przypięty krótki sznurek czymś pachnącym wysmarowany np. pasztetem. I stopniowo sznumerk będzie coraz większy. W hotelu jest jeszcze jeden taki schroniskowy psaik, który był w gorszym stanie niż Mabel. Bo bił bity i głodzony. Tej suni potrzeba było pół roku, zeby zrobiła się wylewna i prosiła wręcz o pieszczoty, więc Mabel ma duże szanse. Fakt, ze boi się jeszcze dotyku całej ręki ale paluszkami da się dotknąc:multi: Aha prosiłam już 1,5 miesiąca temu o plakat i pomoc w ogłoszenianiu. Nikt nie pomógł..... Quote
Mysia_ Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 ja niestety plakatów nie potrafię robić :roll: Ale może na Mapia Dogo ktoś proponuje taką pomoc? Super, że Mabel czyni takie postępy :cool3: A jak teraz Mabel stoi z kasą? Quote
eria Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 czy może ktoś mi pokazać taki przykładowy plakat, jak ma to wyglądać ??? bo nie mogę se wyobrazić za bardzo, a mogłabym zrobić - to znaczy zrobić projekt, bo drukarki nie mam;) Quote
agamika Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 [quote name='Pianka'] Aha prosiłam już 1,5 miesiąca temu o plakat i pomoc w ogłoszenianiu. Nikt nie pomógł..... Ja przyznaje sie do winy co do plakatu :oops: , ale stało sie cos w międzyczasie u mnie w rodzinie , co mnie troche wytrąciło z równowagoi psychicznej dość mocno i zapomniałam :oops: (Pianka, następnym razem jekby sie przytafił mi to na privie przypomnij:oops:) Do ogłosze bardzo byłby przydatny krótki tekst, w którym byłby podstawowe info o przeszłości suni i o tym jakie postępy robi, i bardzo ważne są zdjęcia , bo ludzie to wzrokowcy, i najpierw na to uwage zwracają . Quote
Mysia_ Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Pianka napewno jakis dobry, krótki tekst wymyśli :cool3: Quote
Pianka Posted November 8, 2007 Author Posted November 8, 2007 [quote name='Mysia_']A jak teraz Mabel stoi z kasą? Kończa się, jakoś ludzie nie chcą wpłacać [quote name='Mysia_']Pianka napewno jakis dobry, krótki tekst wymyśli :cool3: Pianka nie ma weny, a nie mozna troszke tego tekstu zmienić? Mabel jest jedną z 5 suczek, które trafiły do naszego schroniska prosto od V. Villas. Niestety pozostałym suczką się nie udało i odeszły za TM. Teraz staramy się pomóc biednej Mabel, która została sama. Suczka jest tak przerażona, tak bardzo boi się kontaktu z człowiekiem, że cała sztywnieje i sika pod siebie. W schronisku jest ok. 500 innych psów miłych, przyjaznych, których nikt nie chce. Więc jak ktoś mógłby zwrócić uwagę na Mabel? W schronisku ma bardzo małe szanse na przeżycie. Dlatego pilnie szukamy domu choćby tymczasowego! Jeśli w najbliższym czasie nie uda się jej znaleźć domu to chcemy zabrać ją do hotelu, gdzie ktoś będzie z nią pracował i gdzie będzie bezpieczna. Ale hotel kosztuje. I nie stać nas na to. Dlatego zwracamy się do was z ogromną prośbą o pomoc finansową. Mabel jest jedną z 5 suczek, które trafiły do naszego schroniska prosto od V. Villas. Niestety pozostałym suczką się nie udało i odeszły za TM. Teraz staramy się pomóc biednej Mabel, która została sama. Suczka była tak przerażona, tak bardzo bała się kontaktu z człowiekiem, że cała sztywniała i sikała pod siebie. W schronisku jest ok. 500 innych psów miłych, przyjaznych, których nikt nie chce. Więc jak ktoś mógłby zwrócić uwagę na Mabel? W schronisku ma bardzo małe szanse na przeżycie. Dlatego Mabel trafiła do hotelu, gdzie uczy się życia z człowiekiem. Idzie jej bardzo dobrze. To już nie ten sam pies. Nie sztywnieje, nie sika pod siebie, podchodzi do ludzi, choć jeszcze z dystansem. Mabel zaczyna wierzyć w ludzi, ale czy tak samo uwierzy w to, że ktos ja pokocha i zapewni dom na całe życie? My w to wierzymy pomóż i Ty nam i Mabel w to wierzyć. Quote
Pianka Posted November 8, 2007 Author Posted November 8, 2007 PONAWIAM PROŚBE O POMOC W OGŁASZANIU! SAMA NIE DAM RADY! KTO ZAŁATWI OGŁOSZENIE W GAZECIE? Quote
Mysia_ Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 miałam wrażenie, że Mabel już wszędzie jest ogloszona... ;) Ja nie mam dojśc w gazetach, ale chyba w Mapie DGM ktos oferował taką pomoc? :roll: Quote
Pianka Posted November 10, 2007 Author Posted November 10, 2007 Przykre, strasznie przykre:-( Naprawde tak cięzko jest wam wejśc tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=9859 skopiowac tekst i zrobić ogłoszenie? Naprawde to az tak wiele was kosztuje?:shake: Tyle osób namawiało mnie na hotel, tyle osób obiecywało pomoc. A teraz co? Pustka. Wiedziałam, że tak będzie i tak jest. Zostałam sama:-( Quote
Mysia_ Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Pianka, nie pisz tak... Nie każdy ma możliwość pomóc :roll: U mnie z kasą kiepsko, a czasem jeszcze gorzej...... Trochę prawdy w tym jest, że najpierw wszyscy się oferują, a potem cisza :roll: Quote
Pianka Posted November 10, 2007 Author Posted November 10, 2007 Mysia_ napisał(a):Pianka, nie pisz tak... Nie każdy ma możliwość pomóc :roll: U mnie z kasą kiepsko, a czasem jeszcze gorzej...... Trochę prawdy w tym jest, że najpierw wszyscy się oferują, a potem cisza :roll: A co mam pisac? Ciągle komuś dziękowac za nic? A może udawać, że sobie radze sama? I nie pisz, że nie każdy ma możliwość pomocy, bo nie wierze w to, że ani jedna osoba nie moze zrobić chociaż jednego ogłoszenia. Jak prosiłam 1,5 miesiącu temu o ogłoszenia to tylko tu przeczytałam "poczekajmy z tym", "jeszcze za wczesnie" To jest pomoc?:roll: Czasami mam wrażenie, że ludzie tylko czekają aż cos się stanie i można będzie zrobić afere. Tak samo jak w przypadku pozostałych suczek, gdy prosiłam o pomoc to nikogo nie było. A jak zostały uspione to tłumy się tu zleciały, zeby sobie skomentowac. Pewnie jak Mabel sie coś stanie to znów sie zleca tłumy, zeby tylko sobie skomentowac jaka to osoba która wzieła za nią odpowiedzialnosc jest zła. Quote
Izabela124. Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Czy jest gdzies napisane gdzie Mabel jest już ogłaszana? Dziś wieczorkiem ja poogłaszam Quote
Mysia_ Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Izabela124. napisał(a):Czy jest gdzies napisane gdzie Mabel jest już ogłaszana? Dziś wieczorkiem ja poogłaszam taki spis faktycznie by się przydał, bo ja już myślałam, że w necie to ona jest wszędzie :roll: Quote
Mysia_ Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Pianka napisał(a):Bardzo prosze o pomoc w ogłaszaniu Mabel. Mabel ogłoszona jest narazie na psy.mgt.pl/new pieskiswiat.fora.pl psia kosc.mojeforum.net/ kynologia.com.pl dogzone.pl doggy.pl/forum/ l30n.livenet.pl/aw/ pieskomania.forka.eu psiaki.pl/forum e-psy.pl forum.psiaczek.pl psyimy.pl/forum/ kochajmyzwierzaczki.fora.pl/ psiparadogs.fora.pl/ zwierzeta-forum.low.pl dogs.pl/ogloszenia/ 4lapy.forumowisko.net pomocpsom.kynologia.er.pl/ agility.fora.pl/ adopcje.org/ 4lapy.pl/ogloszenia/ ale.gratka.pl/kategoria/zwierzeta_638.html animalia.pl/ autogielda.pl/zwierzeta_domowe.html bono-polska.pl/index.php/a/3 dogs.pl/ogłoszenia drobne.centrumofert.pl/ eoferty.com.pl/ etablica.com/ gielda.bai.pl/ gieldaogloszen.pl/ karusek.com.pl/ogloszenia.php kupiepsa.pl ojej.pl psy.pl/adopcje/ krakvet.pl/forum kupsprzedaj.pl mojpupil.pl ogloszenia.24polska.pl pineska.pl/ ogloszenia.moje.pl/ novacash.pl pajeczyna.pl ogloszenia.adverts.pl ogloszenia.e-karmy.pl zwierzaki.org zwierzeta.pilne.net polskastrefa.eu ogloszenia.yellowpages.pl To jest aktualne? Quote
Pianka Posted November 11, 2007 Author Posted November 11, 2007 Tak spis jest aktualny, jak będziecie ją ogłaszac to dawajcie linki do tych stron, bede dodawać na pierwsza strone. Quote
jusstyna85 Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 http://www.tresura.pl/ogloszenia.php W wyszkiwarce wystarczy wpisać-V.Villas. Nie mam tekstu ogłoszeń, daj, to zrobie więcej. Quote
Pianka Posted November 12, 2007 Author Posted November 12, 2007 Moze być ten tekst co wczesniej dawałam Mabel jest jedną z 5 suczek, które trafiły do naszego schroniska prosto od V. Villas. Niestety pozostałym suczką się nie udało i odeszły za TM. Teraz staramy się pomóc biednej Mabel, która została sama. Suczka była tak przerażona, tak bardzo bała się kontaktu z człowiekiem, że cała sztywniała i sikała pod siebie. W schronisku jest ok. 500 innych psów miłych, przyjaznych, których nikt nie chce. Więc jak ktoś mógłby zwrócić uwagę na Mabel? W schronisku ma bardzo małe szanse na przeżycie. Dlatego Mabel trafiła do hotelu, gdzie uczy się życia z człowiekiem. Idzie jej bardzo dobrze. To już nie ten sam pies. Nie sztywnieje, nie sika pod siebie, podchodzi do ludzi, choć jeszcze z dystansem. Mabel zaczyna wierzyć w ludzi, ale czy tak samo uwierzy w to, że ktos ja pokocha i zapewni dom na całe życie? My w to wierzymy pomóż i Ty nam i Mabel w to wierzyć. Justyna dzięki za pomoc:loveu: Quote
Mysia_ Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Nareszcie DGM działa :multi: Pomyślę nad jakimś ogłoszonkami ;) Tylko muszę zaległości nadrobić :roll: Quote
Pianka Posted November 14, 2007 Author Posted November 14, 2007 Mysia_ napisał(a):Nareszcie DGM działa :multi: Pomyślę nad jakimś ogłoszonkami ;) Tylko muszę zaległości nadrobić :roll: No przydałyby sie kolejne ogłoszenia. Ja tymczasem przekazuje kolejne super wiesci;) witamy, kilka zdjęć psinki w śniegu , z którego bardzo się cieszyła. robimy postępy , nie buntuje sie specjalnie na smycz, teraz to ładnie utrwalimy , połączymy ze świadomością przyjemnosci i nagrody. idzie do przodu pozdrawiamy Mabelka -Busieńka , Aśka i Jola Quote
jusstyna85 Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Warto dać ją tutaj, tylko nie wiem w jaki sposób http://rudaslaska.naszemiasto.pl/zwierzak_czeka_na_dom/specjalna_artykul/635098.html?g=1628&ses_nm=ceafc7b943e0f355be0b498a3c109261 Quote
jusstyna85 Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Nie znalazłam już innych stron, gdzie dałoby się ją ogłosić. Wg mnie najważniejsza jest alegratka i allegro Quote
eria Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 też wydaje mi się że już trudno znaleźć stronę na której nie ma Mabel..... http://rudaslaska.naszemiasto.pl/zwi...0b498a3c109261 a na tej stronie też nie wiem jak zamieścić, ale tu są nieaktualne te ogłoszone psy, m.in. staficzka i Koszi które dawno już nowych domach ale mam pewnien pomysł, postaram się zamieścić Mabel na stronie oficjalnej Rudy Śląskiej www.rudaslaska.com.pl mam tam konto, tylko nie wiem w jakim dziale by to umieścić.....popracuję nad tym Quote
Recommended Posts