Tengusia Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Poprostu brak mi slow ... :placz: :placz: :placz: Quote
Dea Posted June 17, 2007 Author Posted June 17, 2007 Rozmawiałam jeszcze raz z tą dziewczyną, która mieszka z tą parą. Okazało się, że Fionka nie poszła tam na żaden tymczas - EWKA:angryy: Ją IM ODDAłA:mad: Po 2 - 3 dniach, nie pamiętam kiedy dokładnie wciskała mi kłamstwa z wypadkiem. Ten chłopak nic o żadnym wypadku nie wiedział. A oni oddali ją w maju do schronu (jako znalezioną) bo nie mogli sobie z nią poradzić (bo ona taka mała demolka jest - pogryźć coś, poszarpać, nudziło się psinie samej w domu). Teraz jest w schronisku w Krakowie, na ulicy Rybnej, ma na imię Malaga... Napisałam maila do schroniska, chcę jej zrobić ogłoszenia, ale muszę mieć bezpośredni kontakt z kimś, kto się nią opiekuje. Quote
Dea Posted June 17, 2007 Author Posted June 17, 2007 No i wysłałam Ewce sms-a, żeby wiedziała, co o niej myślę. Oczywiście nie miała nawet na tyle cywilnej odwagi, żeby odpisać:shake: Quote
Tengusia Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Dea napisał(a):Rozmawiałam jeszcze raz z tą dziewczyną, która mieszka z tą parą. Okazało się, że Fionka nie poszła tam na żaden tymczas - EWKA:angryy: Ją IM ODDAłA:mad: Po 2 - 3 dniach, nie pamiętam kiedy dokładnie wciskała mi kłamstwa z wypadkiem. Ten chłopak nic o żadnym wypadku nie wiedział. A oni oddali ją w maju do schronu (jako znalezioną) bo nie mogli sobie z nią poradzić (bo ona taka mała demolka jest - pogryźć coś, poszarpać, nudziło się psinie samej w domu). Teraz jest w schronisku w Krakowie, na ulicy Rybnej, ma na imię Malaga... Napisałam maila do schroniska, chcę jej zrobić ogłoszenia, ale muszę mieć bezpośredni kontakt z kimś, kto się nią opiekuje. Jakim trzeba byc czlowiekiem zeby taka bajeczke z wypadkiem wymyslic :angryy: :angryy: :angryy: Swoja droga nie rozumie dlaczego ludzie boja sie odezwac ze jednak nie chca psa ... wola go skazac na kolejne cierpienia :angryy: :angryy: :angryy: Quote
Dea Posted June 17, 2007 Author Posted June 17, 2007 Gdyby mi powiedziała szczerze wzięłabym Fionkę do hoteliku, koleżanki obiecały się zrzucić na opłacenie (gdy była wersja, że wypadek i nie ma co z psem zrobić) i dalej by się szukało, ale nie, łatwiej oddać psa:angryy::angryy::angryy: Quote
martasuwałki Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Dea, tak mi przykro:placz: :placz: :placz: Podłość ludzka nie zna granic :angryy: :angryy: :angryy: Quote
Dea Posted June 18, 2007 Author Posted June 18, 2007 Sunia trafiła do Krakowskiego Azylu 5 maja 2007, Id psa P 28/05/07. Suczka jest po sterylizacji. Osoba przyprowadzająca psa twierdziła ze ja znalazła tydzien wcześniej. Ech:placz: Quote
Tengusia Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 [quote name='Dea']Sunia trafiła do Krakowskiego Azylu 5 maja 2007, Id psa P 28/05/07. Suczka jest po sterylizacji. Osoba przyprowadzająca psa twierdziła ze ja znalazła tydzien wcześniej. Ech:placz:[/quote] Dobrze chociaz ze mala jest wysterylizowana ... ale jakos wszystko to mi sie w glowie nie miesci jak mozna tak postapic :-( :angryy: moj Bolus tez na mnie powarkiwal, byl niemily dla Fazuli i nie pozwalal jej sie za bardzo do siebie zblizac ... i choc mialam wiele chwil slabosci (strasznie mi zal bylo Fazuli bo we wlasnym domku nie mogla czuc sie swobodnie :placz: ) Bolek zostal u mnie i teraz jest najukochanszym psiakiem na swiecie a Fazie czasami pozwala wejsc sobie na glowe w sensie doslownym :diabloti: - choc nie powiem potrafi ja utemperowac :mad: Quote
dariaopole Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Moja Chilka też łobuzuje w domu, ciągle coś podgryza lub sika, na początku zjadła 3 piloty, do teraz nie potrafie dokupić jednego z nich, ale jestem odpowiedzialna i mam co chciałam :diabloti: oczywiście żartuje bo kocham ją z całego serca i nie wyobrażam sobie żebym mogła ją oddać. No po prostu koszmar. Ludzie są pier.....ci !!!!!!! Dea nie martw się , to nie Twoja wina !!! Quote
Dea Posted June 19, 2007 Author Posted June 19, 2007 Cioteczki dziękuję Wam za te ciepłe słowa:loveu: Dorwałam już na wątku krakowskim dziewczyny, które są wolontariuszkami w tym schronie, i mam nadzieję, że zajmą się Fionką. Mam taką propozycję, może przenieśmy się na wątek krakowski, bo tam teraz jest Fiona i działamy dalej? A ja tu wkleję na końcu link do krakowskiego... Tematu wolałabym nie zamykać, niech jest przykładem, jak wredni i fałszywi potrafią być ludzie tacy jak Ewa:angryy: :angryy: A jak będzie szczęśliwe zakończenie to się tutaj wpisze? Co wy na to? Quote
Iwona&Wiki Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Dea, albo mozna połaczyc oba watki. Chyba łączą się chronologicznie. Więc kolejność zdarzeń:angryy: będzie zachowana.:p Początek Twój, a potem z Krakowa,:shake: a potem wspólny:eviltong:. Ale oczywiscie jak zrobisz tak będzie dobrze.:loveu: Szkoda słów na to co się stało.:p A zakończenie na pewno będzie szczęśliwe. Juz pewnie by było, gdyby nie ta bezmyslna istota.:angryy: Quote
Dea Posted June 19, 2007 Author Posted June 19, 2007 Dobry pomysł, muszę zapytać tych z Krakowa:p A jak to zrobić? Quote
Iwona&Wiki Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Napisać do moda prośbę o połączenie wątków. Quote
Dea Posted June 19, 2007 Author Posted June 19, 2007 No proszę jakie to proste:diabloti: Dzięki Iwonko:loveu: Quote
Dea Posted June 28, 2007 Author Posted June 28, 2007 Cioteczki pamiętajcie o Fionce troszkę:-( Bo jak wątki połaczę to tam już nie zaglądniecie... Quote
dariaopole Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 zaglądniemy, zaglądniemy, tylko linka pokaż :) Quote
Dea Posted June 29, 2007 Author Posted June 29, 2007 To link krakowski: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=63092&highlight=Krak%C3%B3w+mo%C5%BCe+w%C5%82asnie+mnie+szukasz a to allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=210853564 Jak połączy się watki to chyba zostanie jeden z tych adresów, albo nasz, albo krakowski... Quote
Tengusia Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 Jak moglybysmy o Fionce zapomniec :shake: a jak patrze na te fotki na kanapie to serce mi normalnie peka :placz: Quote
Dea Posted June 30, 2007 Author Posted June 30, 2007 Mnie też:placz: Krótko trwała jej radość, a tak się cieszyła jak jechała do nowego domu:-( Quote
Tengusia Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Oby teraz znalazla ten jedyny i najlepszy :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: Quote
Dea Posted July 1, 2007 Author Posted July 1, 2007 Szuuuuukamy domku dla naszej rozrabiary!:lol: Quote
dariaopole Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 szukamy pilnie szukamy i na pewno w końcu znajdziemy !!! Quote
Dea Posted July 1, 2007 Author Posted July 1, 2007 mam nadzieję, że znajdziemy, byle dobry był i ODPOWIEDZIALNY!!! Quote
Recommended Posts