Ptysiak Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 [quote name='understandme']Nemoooo halo wracaj do nas! :)[/QUOTE] No właśnie.... :( Quote
Ptysiak Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 [quote name='understandme']Nemo cicho siedzi nic sie nie odzywa :([/QUOTE] Zapomniał o Nas :shake: Quote
Karro Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 [quote name='Ptysiak']Zapomniał o Nas :shake:[/QUOTE] Nie ładnie, nie ładnie :mad: Quote
Nemooo Posted September 3, 2012 Author Posted September 3, 2012 Nie zapomniałem spokojnie ;) Po prostu odpoczywałem :cool1: Zdjęcia jakieś obczaję, ale muszę ogarnąć 2 miesiące ;) Quote
Istar19 Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 Nemo Ty żyjesz :D kiedy wracasz do schronu ?:P Quote
Nemooo Posted September 3, 2012 Author Posted September 3, 2012 W czwartek ;) Jeszcze muszę podać [B]soboz [/B]formularz :oops: Quote
saphira18 Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 [quote name='Nemooo']W czwartek ;) Jeszcze muszę podać [B]soboz [/B]formularz :oops:[/QUOTE] spokojnie:) Bożena na urlopie, więc wracaj do nas szybko, i czekamy na zdjęcia Odi Quote
Nemooo Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 Chciałbym Wam powiedzieć że Odi wczoraj stała się kobietą ;) Wczoraj dostała pierwszej cieczki :) Trochę boję się co to będzie, ale wytrwamy... Pierwszy i ostatni raz ;) Teraz Odi nosi majteczki mojego 5 letniego brata (pomysł zapożyczony od [B]ewes[/B])... No i czekamy co będzie dalej :roll: Jak ktoś ma suczkę to może napisze czy cieczka to naprawdę taki trudny okres czy tylko tak piszą. Napiszcie jak to przebiega tak w praktyce, bo czytałem na ten temat dużo :) Zdjęcia w majteczkach jak trochę wyrobię się z nauką :) Quote
ewes Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 U nas w sumie cieczka przebiegła spokojnie... nawet psy nie biegały za nami specjalnie... jedyny minus to to, że nie mieliśmy za bardzo jak chodzić na długie spacery... a puszczaliśmy ją tylko na 10m lince, tak na wszelki wypadek A a propos majtek, to ja wkładałam Deli do nich wkładkę higieniczną :cool3:, bo tak to nie nadążylibyśmy z praniem tych majtek :eviltong: Quote
soboz4 Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Cieczka to nic strasznego, ale każda suczka zachowuje się inaczej. Są takie, z dużym popędem, na które trzeba bardzo uważać bo wypatrzą psa nawet w dalekiej okolicy i będą chciały iść w "długą"... Moja poprzednia jamniczka Besia w czasie cieczki siedziała na parapecie i wyglądała psów, wyginała się i zachęcająco odchylała ogonek, pomimo że dzieliło ją siedem pięter. A druga jamniczka Arna, w tym czasie nie chciała wychodzić na spacery i bała się psów. Ale są takie, które będą się bały psów i najbezpieczniej im będzie przy nodze opiekuna. Pamiętaj, że pierwszy tydzień silnego plamienia suczka jeszcze tak bardzo się nie goni, ale dwa następne tygodnie, kiedy jest małe plamienie, to najbardziej gorący czas i wtedy suczkę pcha do macierzyństwa. Po cieczce musisz obserwować czy nie ma ciąży urojonej, wówczas może dojść nawet do ropni na sutkach, powinno się wtedy sporo z psem wychodzić, dużo ćwiczyć i pracować, mało pieścić, mniej dawać jedzenia, ale to bardzo trudne i obecna jamniczka przy pierwszej cieczce dostała takiej mega ciąży urojonej, że miała wszystkie możliwe objawy, piszczenie, robienie gniazda, podkradanie zabawek, zwiększony apetyty, wzmożone pragnienie ale przede wszystkim całą mleczarnię i zrobiły się jej 3 ropnie, które trzeba było leczyć. Najlepszy czas na sterylkę to 2-3 miesiące po cieczce. Quote
Nemooo Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 :placz: Byle nie miała ciąży urojonej bo ZWARIUJĘ!!! :shake: Ale podbudowuje nie myśl że to tylko raz, tylko raz ;) Quote
Nemooo Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 [B]soboz [/B]mam jeszcze jedno pytanie dotyczące ciąży urojonej i sterylki. Na Vetopedii piszą że ciąża może dotyczyć suczek [B]58-80 dni po zakończeniu cieczki[/B]. Czy jeżeli wysterylizuję ją po 2 miesiącach po zakończeniu cieczki i ciąża nie zdąży złapać to będziemy to mieli z głowy ?! Quote
soboz4 Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Roksi mi wet nie pozwolił, objawy ciąży urojonej były pierwsze i musiałam wyleczyć ropnie zazwyczaj to tak jak ciążą czyli 2 miesiące po objawy już są, tylko objawy trwają az do fikcyjnego odchowania szczeniąt... Quote
Hmmm Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Ja moją Sarę musiałam wysterylizować podczas ciąży urojonej... nic jej nie pomagało... w 2 dni po skończeniu leków znowu plamy mleka na podłodze i wszystko na nowo... kiedyś prawie zamknęłam ją w wersalce, ścieliłam i mama mnie zawołała, jak wróciłam wyciągnęłam jeszcze poduszkę i miałam klapnąć ale zobaczyłam wystający ogonek... gniazda robiła niemożliwe a ze spaceru wracała z kamykami, których nie dała sobie odebrać... już nie wspominając o tym, że jak szła to mleko się za nią "rozlewało". Co do cieczki nie było strasznie, Sara zachowywała się normalnie, jak zawsze musiała nakrzyczeć na każdego psa :evil_lol: Quote
Nemooo Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 [quote name='pcheelkaa']Ale super sunia ![/QUOTE] Dziękujemy i Witamy :) Dziękuje za odpowiedzi ;) Myślę że sobie poradzę.. Zobaczymy :) Quote
Leokadia Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Witamy się u ślicznotki i życzymy wytrwałości w tym trudnym czasie;) Quote
aeriel Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Trzymamy z Timonkiem kciuki za Odinkę! Na pewno wszystko będzie dobrze :) Quote
Recommended Posts