Hund Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Schronisko to jeden stary maleńki budynek , (drewniana chatka), mieści się tam kuchnia i biuro pani kierownik (ok 3m x2m). Do tego przybite z desek są 3 maleńkie pomieszczenia dla kotów . Na zewnątrz są stare drewniane boksy. ( od 2 do 5 psów w jednym) Nie ma toalety ( wychodek na zewnątrz) nie ma ambulatorium :(. Wszystko jest niesamowicie biedne. Ja też nie wiem którym pieskom jest ciężej, kanapowce po dostaniu się do schronu mają depresję, zimno,ciemno, wilgoć , buda....te które się tam urodziŁy nie znają prawdziwego życia, trawy, rzeki , innych zwierząt a przede wszystkim miości :( To jak zastanawianie się kto jest bardziej pokrzywdzony ten niewidomy co urodzi się niepeŁnosprawny czy ten który starciŁ wzrok i wie co starciŁ. Quote
ocelot Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 To nieciekawie, a chociaż p. kierownik z sercem dla zwierząt? Quote
Hund Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 tak pani kier dużo nam pomaga i wzajemnie ;) Quote
Hund Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Pani kier pokazaŁa mi sama Warkę rok temu i inne najbardziej potrzebujące domu psy i pozwoliŁa mi ją oswoić. Quote
ocelot Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 To super, bo u nas może lepsze warunki, ale do boksów wchodzą tylko pracownicy. I nie ma mowy o spacerach, oswajaniu. I tak dobrze, że już się zdrowych psów nie usypia. Quote
ocelot Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Z tym super to przesadziłam. To dobrze powinno być. Quote
Hund Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Ja też cię witam piesku :) U nas wszystko postępuje maŁymi ktroczkami, nie dajemy powodów do obaw więc pozowlono nam na spacerki. Dzięki Temu Warka zna świat! Quote
ocelot Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 w okolicy nikt się Wareczką nie interesuje? Quote
ocelot Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 A jakiś reportaż w lokalnej telewizji, radiu? Quote
ocelot Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Hopaj malutka na spacerek wirtualny niestety. Quote
[email protected] Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Wareczka uszka do góry!!! ...może Ktoś wkońcu cię zauwarzy:crazyeye: Quote
Hund Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Warka byŁa na festynie ale nic się nie udaŁO :( Quote
_bubu_ Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 telewizje planujemy od dłuższego czasu ale w pierwszej kolejności musimy pokazać zwierzaki które mamy na kosztownym utrzymaniu w lecznicy.. poza tym niestety w Bielsku adopcji jest bardzo niewiele.. więc regionalna telewizja nie jest zbytnio skuteczna :( Quote
[email protected] Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Warka pokaż się na dobranoc!:p Quote
Hund Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Oj byŁo gŁaskanko i spacerek :) można byŁo zobaczyć kolejny raz szczęśliwego psa, niesamowity widok. Warka mnie wylizaŁa na początek na przywitanie, w trakcie spaceru z wdzięczności i radości i na koniec na pożegnanie. Oczywiście miaŁam też jej pazurki w oczach tak skakaŁa z radości :) Sama się dziwię że tylko raz miaŁam gronkowca ...tfu tfu tfu już nigdy więcej. Quote
ocelot Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 To super. Nie ma to jak widok szczęśliwego psa. Czy Misiu to kolega ze schroniska? Quote
_bubu_ Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Misiu to kolega z kojca. Razem śpią w jednej budzie. Warka kocha Misia i nie odstępuje go na krok :) wątek Misia: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=45297 Quote
ocelot Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Zaraz zajrzymy i do Misia. Od dawna razem w tym kojczyku? Quote
Recommended Posts