Ptysiak Posted September 30, 2012 Author Posted September 30, 2012 [quote name='phase']Brzmi nieciekawie. :shake: Czekam z niecierpliwością na info.[/QUOTE] W sumie nic złego się nie stało :) Piękny niedzielny dzień, słoneczna, ciepła cudna jesienna pogoda. Taką jak uwielbiam :loveu: Wybrałam się z Sebkiem i Ptysiem do lasu na długi spacerek. Potem mieliśmy iść jeszcze do sklepu po drodze i może do parku. No i wszystko było cudnie, spacerek po lesie bardzo relaksujący. Piesek sobie biegał, aportował patyczki, mijał obcych ludzi jakby ich wcale nie było, olał zajączka. No i genialnie po 1,5 godzinnym spacerowaniu wpadłam na pomysł by skręcić inaczej niż zawsze. A tam okazało się, że jest wieeeelki bagno, cholera wie z czym bo woda była czarno, zielono jakaś tam :evil_lol: Wiadomo co się stało... Ptyś wykąpał sie w bagnie a potem z wielka radością przybiegł do mnie by mi pokazać jakie spa świetne :roll: Sebek uciekł na bok a ja nie miałam już po co :evil_lol: Tak, że wróciłam do domu cała z błota, Ptyś też. Do sklepu Sebek poszedł sam a spacer do parku przełożony na inny termin :diabloti: Troszkę miałam sprzątania w domu, kąpiel psa na tarasie. Teraz czekam aż wyschnie żeby wyczesać z niego resztę błotka :p i może obejdzie się bez kąpieli porządnej bo szczerze mówiąc to nie chce mi się męczyć Ptyśka szamponami itd i walczyć by stał grzecznie i nie atakował wody :evil_lol: No i mimo wszystko mam zdjęcia nowe dzisiaj :evil_lol: Tak, że chyba wstawię coś za niedługo :diabloti: Quote
Ptysiak Posted September 30, 2012 Author Posted September 30, 2012 [quote name='Besti']Świetny wybór rasy i napewno wyzwanie w wychowaniu. I Ptyś będzie miał rodzeństwo! Babcie z osiedla Cię pokochają za to że przytargałaś złego wilka z lasu:evil_lol:[/QUOTE] Będę miała dwa wariaty w domu :diabloti: Nie licząc mnie, Sebka i dzieci :evil_lol: Mieszkam w domku koło lasu więc wilczak miałby bardzo naturalne warunki :evil_lol: A niektórzy to w lesie i Ptysia się boja więc będzie zabawnie jak będę szła z dwoma psiakami na spacer. A jeszcze zabawniej jak te dwa pieski będą pędziły np. w strone jakiejś pani spacerującej spokojnie po lasku ...:evil_lol: Quote
xyzxyz Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 https://lh3.googleusercontent.com/-NtwTG7xB6VQ/UGcjV428QpI/AAAAAAAAE2c/P3CIW0P0PaM/s628/IMG_0007.JPG ale puszysty pluszak :D Quote
Ptysiak Posted September 30, 2012 Author Posted September 30, 2012 [quote name='biscuit']https://lh3.googleusercontent.com/-NtwTG7xB6VQ/UGcjV428QpI/AAAAAAAAE2c/P3CIW0P0PaM/s628/IMG_0007.JPG ale puszysty pluszak :D Ona tylko na szyi ma tyle futerka teraz :) Reszta to prawie łysa ;) Zimą będzie pluszaczkiem :loveu: Quote
xyzxyz Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 [quote name='Ptysiak']Ona tylko na szyi ma tyle futerka teraz :) Reszta to prawie łysa ;) Zimą będzie pluszaczkiem :loveu:[/QUOTE] właśnie za te szyje kocham urodę kolaków :loveu: Quote
Ptysiak Posted September 30, 2012 Author Posted September 30, 2012 [quote name='biscuit']właśnie za te szyje kocham urodę kolaków :loveu:[/QUOTE] Ale co do linienia to masakra :evil_lol: Ona miała piękną kryzę jak była młodsza :loveu: teraz babunia ma coraz gorsze to futerko :( Quote
Ptysiak Posted September 30, 2012 Author Posted September 30, 2012 [quote name='biscuit']oj na pewno :D A ile ma lat?[/QUOTE] Ponad 9, niby to jeszcze nie dużo ale ona jest troszkę schorowana. Quote
Kaaasia Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 Jak by Ptysiek nie wykorzystał szansy kąpieli w bajorku to można by pomyśleć że chory czy cuś :evil_lol: Quote
xyzxyz Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 [quote name='Ptysiak']Ponad 9, niby to jeszcze nie dużo ale ona jest troszkę schorowana.[/QUOTE] Dużo to pojęcie bardzo względne - Misio odszedł właśnie w wieku 9 lat. A nasz poprzedni owczar dożył 15 ;) Quote
Ptysiak Posted September 30, 2012 Author Posted September 30, 2012 [quote name='Kaaasia']Jak by Ptysiek nie wykorzystał szansy kąpieli w bajorku to można by pomyśleć że chory czy cuś :evil_lol:[/QUOTE] No w sumie masz rację... :diabloti: A ja jeszcze głupia bawiłam się tam w chowanego. Pies poleciał mnie szukać i olewał bagno jak mnie nie widział. Mogłam nie wychodzić... a jak już widział, że jestem to spoko można się kąpać :evil_lol: [quote name='biscuit']Dużo to pojęcie bardzo względne - Misio odszedł właśnie w wieku 9 lat. A nasz poprzedni owczar dożył 15 ;-)[/QUOTE] Dokładnie :) To chyba zależy od wielu czynników :) Quote
Ptysiak Posted September 30, 2012 Author Posted September 30, 2012 Idę na spacer, postaram się unikać błota... :evil_lol: Może zabiorę jeszcze Kolkę :) Jak wrócę to wstawię jakieś zdjęcia :) Quote
Kaaasia Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 Wy powinniście unikać wszystkiego co może być trochę mokre :eviltong: Quote
Leokadia Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 A tak odchodząc od tematu to co TŻ powiedział na wilczaka, jak przyjął wiadomośc o nowym domowniku? Quote
Izabela124. Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 Ha ha spacer z Ptysiem to istna przygoda :evil_lol: Quote
Ptysiak Posted September 30, 2012 Author Posted September 30, 2012 [quote name='Kaaasia']Wy powinniście unikać wszystkiego co może być trochę mokre :eviltong:[/QUOTE] Śnieg też jest mokry... to jak ja mam zimą iść na spacer ? :evil_lol: [quote name='leónowa']A tak odchodząc od tematu to co TŻ powiedział na wilczaka, jak przyjął wiadomośc o nowym domowniku?[/QUOTE] On chce dziecko a ja psa. Dojdziemy do kompromisu :diabloti: [quote name='Izabela124.']Ha ha spacer z Ptysiem to istna przygoda :evil_lol:[/QUOTE] Księgowa to nudny i monotonny zawód... dzięki Ptysiowi się nie nudzę po pracy i relaksuję :diabloti: zawsze jest ta wielka niewaiadomo co mnie spotka na kolejnym spacerze :evil_lol: Właśnie udało mi się chyba zmęczyć pas :multi: A właściwie nie mi a Bono :loveu: Nie wiem czy pamiętacie psiaki mojego Sąsiada, ma starą ale przesłodką Amstafkę Kokę:loveu: i szczyla Bulterierka Bono.:loveu: Ptysiek i Bono są z tego samego dnia i miesiąca. Czasami witały się przez płot i kilka razy wcześniej bawiły. Aż żałuję, że nie miałam aparatu bo to co one dziś wyprawiały na łące przez godzinę to masakra :evil_lol: Prawie mi nogę złamały jak wpadły na mnie razem ale luz :evil_lol: Sąsiad bał się bo Bono ostatnio podgryza inne psy ale okazało się, że z Ptyśkiem zaje... fajnie się bawi, zero agresji :) Tak, że mamy nowego kumpla na wypady :loveu: bo Sąsiad stwierdził, że teraz jak będzie szedł z Bono to zawsze wpadnie do nas czy też nie mamy ochoty :) Jedno jest pewne, Bono to mały byczek i powala taranem Ptysia a potem usiłuje zgwałcić :evil_lol: Ale na dystans w biegach Bulek z ONkiem nie ma szans :diabloti: Quote
*Magda* Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 [quote name='Ptysiak'] On chce dziecko a ja psa. Dojdziemy do kompromisu :diabloti: [/QUOTE] Czyli będzie dzidziuś?? Quote
łamAga Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 super ze macie towarzystwo , Neron jak był mały bawil sie zawsze z amstaffem kolegi to wracalam do domu z na pół żyjącym psem który ze zmeczenia nie potrafił utrzymac sie na nogach i był cały ośliniony :loveu: teraz jak sie widza to skacza sobie do gardeł :roll: Quote
Kaaasia Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 [quote name='magdabroy']Czyli będzie dzidziuś??[/QUOTE] Raczej dzidziuś i szczeniaczek ;) Quote
Ptysiak Posted September 30, 2012 Author Posted September 30, 2012 [quote name='magdabroy']Ptyś jest mega śmieszny :D:D:D[/QUOTE] Masz rację i to 200000 % tową :evil_lol: A przy okazji jest baaardzo odważny i w ogóle... :p Jak czasami idę z nim a on taki poważny bo Ktoś idzie na przeciwko a nagle się potyka... ja nie wiem czy on kiedyś w ogóle będzie dostojnym dorosłym psem :evil_lol: Dziś zahaczył o tacę futrem, spadła i narobiła hałasu... Zwiewał z takim piskiem jakby go ze skóry obdzierali,:evil_lol: do kuchni nie wchodził z pół godziny :roll: Jak zostawiłam szczoteczkę do zębów na wannie ostatnio to bał się podejść do wanny i szczekał na szczoteczkę.... :diabloti: Mam odważnego psa w domu :evil_lol: [quote name='magdabroy']Czyli będzie dzidziuś??[/QUOTE] Na 99% tak :) Quote
łamAga Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 [quote name='Ptysiak'] Na 99% tak :)[/QUOTE] :crazyeye: :multi::multi::multi::multi: Quote
Ptysiak Posted September 30, 2012 Author Posted September 30, 2012 [quote name='dOgLoV']super ze macie towarzystwo , Neron jak był mały bawil sie zawsze z amstaffem kolegi to wracalam do domu z na pół żyjącym psem który ze zmeczenia nie potrafił utrzymac sie na nogach i był cały ośliniony :loveu: teraz jak sie widza to skacza sobie do gardeł :roll:[/QUOTE] Mój też jest cały ośliniony :evil_lol: z tym , że Bono ledwo zipał juz a Ptyś chciał się dalej bawić :D Ja co chwilę idę z Kimś innym na spacer by Ptyś miał różnych kumpli, postaram się by zawsze był przyjazny do innych psiaków :) [quote name='Kaaasia']Raczej dzidziuś i szczeniaczek ;-)[/QUOTE] No raczej :evil_lol: Quote
Ptysiak Posted September 30, 2012 Author Posted September 30, 2012 [quote name='dOgLoV']:crazyeye: :multi::multi::multi::multi:[/QUOTE] Na razie negocjujemy więc sie nie ciesz jeszcze :evil_lol: Quote
*Magda* Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 Dzidziuś :bigcool::bigcool::bigcool::bigcool::bigcool: Quote
Recommended Posts